Imigranti, uprchlíci a vše okolo
Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
problém je, jak tuhle situaci vyřešit. vyřešit jí tak jak se na moderní a demokratickou společnosts sluší. a hlavně tak, abysme v rámci řešení téhle krize nezažili ještě temnější budoucnost, než předpovídají nabízeči snadných a rychlích řešení (nebo jak je mám obecně nazvat).
havran: jestli to bylo na mě, v mladším věku opravdu už nejsem, ale klidně bych třeba o 20 let méně zase bral.

Já za sebe říkám,že islám sám o sobě není zásadní problém.Problém vzniká,když se islám smíchá s určitou mentalitou a kulturní zvyklostí.
Tzn.kdyby do Evropy vmigrovalo milion Američanů,Rusů nebo Číňanů nebude to žádný problém..
a k té kompatibilitě. na tom něco je. nikde to dlouhodobě nijak skvěle nefunguje. souhlas.
ale právě proto se to, co se teď děje musí řešit tak, aby byl klid nejen za rok nebo za dva, ale i za 100. a stavět ploty, potápět gumové čluny s rodinama nebo i něco horšího, to pro mě není dlouhodobé řešení. nehledě na to, že žijeme v době, kdy bysme měli investovat do vědy, lítat do vesmíru, stavět auta na elektriku z obnovitelných zdrojů a ne stavět ploty a dívat se v televizi, jak za hranicema našeho státu žijí lidi blátě ve stanu ...

já už sem raději kolem toho nic psát nebudu. přijde mě, že je jedno co člověk řekne. prostě, jak nechci oplotit stát a postavit na hranice střílny, jsem sluníčkář.

potopit pár lodí by mělo za následek že by pak žádné jiné další lodě nevypluly..
silnější přežívá, tak je to dáno od přírody..
Pokud multikulturarismus nefunguje v malé měřítku ( Švédko, Dánsko, Francie, Belgie)
proč by měl fungovat v daleko větším měřítku ??
nemusím být Einstein, abych pochopil, že proti zlu se musí bojovat, zlo se musí izolovat..
Zbraň: PPQ, G17
Jinak souhlas, proti zlu se musí bojovat, ovšem nejdůležitější je to zlo správně definovat... Není to ani žid, ani kapitalista, ani muslim či migrant... Bohužel, v příhodné situaci se ze všech těchto jmenovaných dokázal stát ten největší strašák pro masy lidí, kteří místo aby napnuli síly řešení problémů, tak si chladili žáhu na těch, kteří za nic nemohli...

Bohužel proti zlu se dá bojovat zase jen zlem.john.hawk píše:....
nemusím být Einstein, abych pochopil, že proti zlu se musí bojovat, zlo se musí izolovat..
Zbraň: G17, G42 a jiné

Zbraň: subkompakt
Zbraň: Arminius HW38
Zbraň: CZ83, Ruger SP101
Zbraň: Arminius HW38
Jelikož nic není na věky, pak je načase tyto názory revidovat a reálně se k nim postavit. Islám není možné oddělovat od konkrétního chování a navazujících zvyklostí. Musí se to posuzovat jako celek, neboť jako celek to ono, ať již je to náboženství, styl života, právo šária, co ve výsledku způsobuje to, čehož jsme nyní svědky. A o tom, že to jako celek nezapadá do evropského pojetí života, snad není třeba hovořit.
vidíš, nejspíše tě teď možná někteří budou přesvědčovat, že to vidíš moc černobíle

Zbraň: CZ83, Ruger SP101
Zbraň: Glock 17, Glock 26