GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: Glock 26

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od AxelF » pát 05.7.2013, 22:55

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Obrázek v příloze (nevím, jestli se zobrazí).

Příspěvek od Pařez » sob 06.7.2013, 7:13

AxelF:hmm,pérko zřejmě vyskočilo ze svého lože a vratná pružina ho při nasouvání závěru "zgrcnula".Pokud máš Glocka v záruce,tak jdi reklamovat a ničeho se neboj :)

Zbraň: GLOCK 19 gen III

Příspěvek od ityny » sob 06.7.2013, 8:40

AxelF: Tak dle mého názoru byl vymontován záchyt hlavně a blbě složen zpět. Ten pružící plíšek dal majitel zbraně nahoru nad záchyt hlavně. No a při dalším stažení závěru ho ohnul. To asi na záruku neuhádáš. Jinak ten plíšek má být zespoda a záchyt hlavně přizvedávat směrem nahoru.

Příspěvek od AxelF » sob 06.7.2013, 11:25

Přísahám, že jsem předtím nedělal nic jiného než základní rozborku, takže jsem nic jiného nevymontovával.

Jsem prvním majitelem, koupeno v kamenné prodejně jako nová zbraň.

Jinak - ten plíšek je zespoda, akorát je chudák totálně vespod a nepruží, tzn. přikláním se k názoru Pařeza, že ho asi při nasouvání závěru zválcovala ta vratná pružina.

Zbraň: GLOCK 19 gen III

Příspěvek od ityny » sob 06.7.2013, 15:09

Ten plíšek má pružit a zespoda přizvedávat záchyt hlavně. Jestli ti to takhle prodal jdi za ním ať ti to opraví. Možná s tím někdo před tebou čachroval a takhle to "vylepšil"...I když myslím, že cena toho nového perka nebude nijak závratná a doporučil bych vyměnit za nové. Ono ti stejně nic jiného nezbyde. Tedy pokud to perko nechceš sám nějak rovnat a potom trnout, aby ti zbraň neselhala.

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 15:19

Záchyt hlavně? Hlaveň se zamyká (pokud se nejedná o dynamický závěr), to co myslíš, je nejspíše zámek závěru :wink:

Příspěvek od AxelF » sob 06.7.2013, 15:34

Vše fungovalo tak, jak má. Až do toho osudného momentu zaseknutí závěru. Takže se to poškodilo buď dokončovací fází sborky nebo při zoufalých pokusech dostat jí z totálně zaseknutého stavu. (nebo obojí)

V manuálu není bohužel žádná tabulka co dělat když se stane X a Y. U každé blbé elektroniky za pár korun bývají tabulky řešení problémů, ale u zbraně za 16 klacků nikoli, a ještě je ten návod univezrální pro více modelů.

Vyhlášená nejspolehlivější a nejodolnější značka zbraně, pro pořádný chlapy, chválená víc než CZ, troufnu si tvrdit, že když půjdu do hračkářství, tak i pistole na kuličky bude obsahovat silnější plech, nebo to tam nebude vůbec. ;)

Zde mě napadá to přísloví: každá věc je jen tak silná, jak silný je jeho nejslabší článek...

Když už tam používají takový směšný plíšek, tak to má být konstrukčně vyřešeno, aby k tomu nemohlo v žádném případě dojít.

PS: Vím, že se do mě teď pustíte, že.... ;) Připomínám, výrobní cena Glocků je údajně cca 1.500,-.

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 15:42

Hele pos.at se může všechno, dokonce i Géčko :wink:
Ohledně toho troubleshootingu, to si děláš asi srandu, že jo? A k čemu bys potřeboval návod různej pro různý typy, když je to v podstatě furt jeden krumpl?
Nějak si neuvědomuju, že zámek závěru by se nějak často rozpadal (třeba jsem si jenom nevšimnul), takže asi máš spíš smolíka než že by šlo o systémovou chybu, tak směle vyraž reklamovat :wink:

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 06.7.2013, 17:39

AxelF píše:
V manuálu není bohužel žádná tabulka co dělat ...

Vyhlášená nejspolehlivější a nejodolnější značka zbraně, pro pořádný chlapy, chválená víc než CZ, troufnu si tvrdit, že když půjdu do hračkářství, tak i pistole na kuličky bude obsahovat silnější plech, nebo to tam nebude vůbec. ;)

Zde mě napadá to přísloví: každá věc je jen tak silná, jak silný je jeho nejslabší článek...
Tak jo. Manual nemas, ale vidis, resis to i bez nej. Pro zoufale pripady je tady forum MG. ;-)
Heh, jsi prvni clovek, ktery ma problem s touto soucastkou. A nejak jsem nepobral ten nejslabsi clanek. No a k tomu hrackarstvi, hehe, tak kdyz myslis...
No a mel bych dotaz. Na prodejne jste rozborku nedelali?? Zaver jste nevystavovali na zachyt?? Nezkouseli vystaveni zaveru prazdnym zasobnikem??

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 17:44

No ono nejde o záchyt, ale o zámek (rozborný hejble), tedy jestli to dobře chápu. Každopádně (pokud se tomu fakt nikdo nekoukal na zoubek) bych to hodil na reklamaci......vyměnit pružinku by mohli zvládnout na krámě na počkání.

Příspěvek od AxelF » sob 06.7.2013, 17:59

Ne, ne, na prodejně jsem víceméně jenom zaplatil a žádná rozborka se nekonala. Tento model jsem měl vyhlídnutý dávno předem. A právě z internetu z podobných diskuzí jsem nabyl dojmu, že není lepší značky zbraně. Naprostá důvěra = žádné zkoušení.

Navíc uvádím, že mám jen skupinu E, tzn. opravdu pouze "uživatel, zákazník".

Tu větu, že jsem 1. člověk, který má problém s touto součástkou jsem právě nechtěl slyšet, lehce si odporuje s doporučením, že můžu směle vyrazit reklamovat. :(

Jinak - s tím troubleshootingem si nedělám srandu - jde mě o to, aby nezkušený uživatel (třeba jako já) té zbrani ještě více neublížil pokud nastane nestandartní situace, tzn. např. "v žádném případě se nesnažte tahat závěr více dozadu, pravděpodobně došlo k vyskočení "pružinky" a tímto pohybem by jste mohli způsobit další poškození atd."

Nehledě na to, že zbraně si kupují i křehké ženy, takže zde může občas docházet k zajímavým situacím. No nic, uvidím jak se k tomu v pondělí postaví prodejce, potažmo zastoupení zbrojovky.

Jak říká Biggles - rozborný hejble.... tedy pokud jsem si na zbrani nepoškodil ještě něco dalšího..... ;)

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 06.7.2013, 18:21

Takze pouceni do budoucna. Nez si neco koupis, tak si jen neprohlizej, ale radne osahej. To za A. Za B - to mi chces opravdu rict, ze jsi do kramu prisel koupit zbran za sestnact stejne, jako treba deset rohliku?
A to, ze neznam nikoho jineho nez tebe, s tou zavadou, to preci vubec nic neznamena ;-)

Příspěvek od Biggles » sob 06.7.2013, 18:24

AxelF: Hele neodporuje si to s tou reklamací, jen jsem to napsal na dokreslení "nejslabšího článku", jaks psal ty :wink: Myslím, že pokuds do toho nelezl a viditelně to místo nijak nepoškodil (nemluvím o ztracený pružince), tak by se prodejce neměl nijak cukat.

VIP člen

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Smith » sob 06.7.2013, 19:26

AxelF: Podle mě to nebude tvoje vina. Jednoduše ta pružina praskla proto, že je to tenká plochá pružinka a při výrobě se u takovéto drobotiny může občas nějak vada stát. Navíc jsem podobnou nehodu už před pár lety viděl - na S474N-ově G19.
I když je to skutečně věc na reklamaci, tak v tomhle případě bych se já osobně do formálního reklamačního řízení nepouštěl. Zkus zbraň zanést k prodejci a promluvit s ním o tom. Buď se zkus dohodnout, ať ti tu pružinku sami na místě vymění, nebo si prostě kup novou. Je to otázka doslova několika korun a pár minut času - pokud jsi to před tím nikdy nedělal.
"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5

Příspěvek od AxelF » sob 06.7.2013, 19:48

Jinak díky za Váš čas, já to nemyslím nijak ve zlém.

reddog: No víceméně ano, skoro jako pro rohlíky, natěšený, že už konečně po úspěšně složené zkoušce a lítání po policii ji budu mít doma.

Snad mě trochu chápete.

Teď do budoucna když jsem teda majitelem, tak možná díky mě se dozvíte spoustu zajímavých příběhů, začíná to zajímavě. :)

Ještě jeden dotaz - prodejce může takto opravovat zbraně, aniž bych přišel o záruku (i prodlouženou)? Musel by přeci vydělat i ty hlavní čepy/kolíky co drží zbraň pohromadě. A oni (MPI) by pak mohli někdy říct - vám se v tom někdo hrabal, sorry...

Příspěvek od Pařez » sob 06.7.2013, 19:54

AxelF:neboj,do toho se leze pořád (výměna stojny,pružin,leštění,čištění atd..) :)

A vítej do klubu! :D

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 06.7.2013, 20:05

Kopl rozborka a sborka neni vrtani se. Pri prilezitosti dodavky noveho dilu si navic rekni i o ukazku cele (kompletni) rozborky.

Příspěvek od AxelF » sob 06.7.2013, 21:21

No, já jen, že v tom manuálu je u záručních podmínek jeden odstaveček, který začíná varovnou větou: Je-li kupujícím nebo třetí osobou prováděna podrobnější rozborka než ta základní bla bla atd.

A jelikož je to věc dosti drahá, tak mám samozřejmě strach to sám nebo prodejcem rozdělávat. K té ukázce kompletní rozborky - v případě potřeby zde může posloužit YouTube, kde je x videí s touto tématikou (i v HD).

Je teda pravda, že prodejce mě při koupi vlastně sám navrhl zásah do výrobního stavu a sice to, že mě můžou předělat spoušť, aby místo 2,5 kg odporu měla 2. (nabídky jsem nevyužil)

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 06.7.2013, 21:45

Smith: no ja mel kapku neco jinyho, prasklo to primo v tom ohybu (pamatuji-li se spravne). Nicmene zcela bezpecne vim, ze to bylo na zavodu, kde jsem dostrilel - dokud jsem strilel, tak zadny problem, protoze pruzina tlacila na ten zachyt hlavne a vse bylo v pohode. Ovsem do doby, nez jsem vysunul zasobnik a dal zaver na zachyt zaveru. Rozhodci rekl: "Vidim, rana jistoty" a pri shozeni zaveru ten celej odpochodoval dopredu *3* :lol:
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: Glock 17 4gen.

Příspěvek od nexros » pon 08.7.2013, 9:29

Zdravím.Mám problém na Glock 26 4gen.Každá druhá rána, zůstane hilzna v komoře a závěr nabere nový náboj,který se o ni vzpříčí.
Glock má najeto cca 1000ran, závada se zhoršuje počtem vystřelených ran.podotýkám,že zbraň je 3měsíce stará.
Občas se vyskytne i špatné směrování vyhozených nábojnic.
Reklamovat,nebo je to nějaká blbost?Měl jsem už pár Glocků vždy bez jediného problému,tohle mě trochu s.... , zvlášť, když je to nová zbraň.
Dělá to se všemi druhy nábojů,origo i přebíjené...
Glock je samozřejmě čistý,vše tak, jak má být.
Díky za případnou radu.
G.E.T.

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz