Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od Fox4077 » pon 07.12.2015, 13:17

Za mě Štěpko palec hore.
Pro mě je taky kravina, nějaké natahování o kaťata a podobné cirkusové čísla.
Přirovnal bych to třeba k pepřáku. Takže mám nosit v pravé kapse pepřák a v levé jeho ventil?
Nebo nosit obyč. zavírací nůž v krabičce? Není lepší mít nůž v kapse s otevíráním jednoruč? A není ještě lepčejší mít ka-bar na opasku v kydexu a prostě jen chňápnout po něm?

A co vy revolveráři?
Jak nosíte? První komora prázdná, druhá radši taky, třetí slepý, čtvrtý pepřový a pátý konečně ostrej? :lol:
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od polucias » pon 07.12.2015, 14:00

vidím že sa tu zišla parta vtipálkov,
humor je v živote dôležitý :lol:
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Příspěvek od Steiner » pon 07.12.2015, 15:12

Náboj v komoře nosím proto, abych nemusel dělat nic z toho, co musí dělat ti co ho v komoře nenosí.
Hawk. (nebo jaxetopíše...) :lol:

Příspěvek od Int1m1thy » pon 07.12.2015, 17:28

Stepane nemyslel sem si ze to nekdy reknu, ale ty vole ty mas pravdu :D
G17gen4

Příspěvek od Pařez » pon 07.12.2015, 18:30

Tak třeba důchodci z Tanvaldu náboj v komoře zachránil život
http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-se-stre ... zpravy_alh

Kolegové co dlouhá léta cvičí sebeobranu ať si klidně nosí zbraň i rozebranou :D
Třeba v pravé kapse u bundy rám, v levé hlaveň, v trenclích závěr,náboje v ponožce, vratnou pružinu v ... :D

Příspěvek od Rough boy » pon 07.12.2015, 19:28

Pařezi, to už jsme se zacyklili, na toho pána jsem odkazoval o dvě strany zpět :D

Příspěvek od Pařez » pon 07.12.2015, 19:30

To téma se již zacyklilo na 37. stranách :lol:

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pon 07.12.2015, 19:35

stěpán odborník na obranu.
Steiner : no a co když to budeš potřebovat ?? To pak řekneš, sorry, já to neumím ?

nějaký fajt na blízko ZVYŠUJE PRAVDĚPODOBNOST že obránce zbraň vůbec nebude moci použit.. (respektive tasení samotná střelba a to z důvodů:
zranění
krve na rukách
nedostatku času a prostoru způsobeného tím, jak je protivník blízko.
Taky to umím obrátit..:)

Příspěvek od Pařez » pon 07.12.2015, 20:00

Možná se to tady taky už cyklilo :D
https://www.youtube.com/watch?v=Tuu7vhH28C4
čas 1:03:10

Samozřejmě nemám nic proti trénování různých doplňkových kouzel,ale drtivá většina prostě profíky nebude a to v krizových situacích především..

Příspěvek od pitt » pon 07.12.2015, 20:34

dobrá, tak to uzavřeme.....ať si každej nosí dle úsudku, dobrý je trénink natažení.
ať si každej píchá jak chce, trénink navlíknutí gumy je dobrý,
ať si každej fotí čím chce,ať si každej jezdí čím chce, telefon má jakej chce, bla,bla,bla,bla....prosím zamčít...sere me to :-)

Příspěvek od Rough boy » pon 07.12.2015, 20:39

Pitte, zapoměl jsi "kůže nebo textil". Howgh :D

Příspěvek od pitt » pon 07.12.2015, 20:41

tak to je snad jasný.......mrdalové textil,střelci kůži :wink: john hawk :lol:

Příspěvek od Pařez » pon 07.12.2015, 20:45

Hele,nezahrnuj do kůže všechny střelce.. *40*
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Administrátor

Příspěvek od MujGLOCK.com » úte 08.12.2015, 9:37

A dost, to už stačilo! Má-li někdo pocit, že se tu může chovat jako hulvát a sprostě urážet druhé, tak se pořádně spletl. Hodlá-li v tom kdokoliv pokračovat, tak mu budou bez pardonu ukázány dveře.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 09.12.2015, 11:21

já uražen nejsem.. naučil jsem se bejt trpělivej..

Příspěvek od Rough boy » stř 09.12.2015, 11:32

Jste komici. Máte si to vyříkat na těch vašich srazech a ne tam na sebe koukat jako sůvy, hrdinové.
Když tady napíšu pár postřehů, proč jsem se já konkrétně rozhodl nostit s nábojem v komoře, tak mi pitt napíše, že je to furt dokola. A pak tady dvě strany kydů o ničem nikomu nevadí. Každopádně jestli se můžu vrátit k tématu - důvod k nenošení náboje v komoře jsem zatím vyčetl jen jeden - kdyby mi někdo kvér sebral, tak mám nějaký čas navíc, než ho nadrcne on. Jsou i nějaké další důvody? Myslím to v dobrém, nechci vyvolávat další flame.
Jinak ten teploměr hlasování nahoře ukazuje, jak nosí většina. O tom je zbytečné se tady hádat. Je to svobodná volba.

Zbraň: G26

Příspěvek od glopet » stř 09.12.2015, 13:54

Osobně považuji náboj mimo komoru za taktickou nevýhodu a přesto takto zbraň nosím. Proč? Inu kvůli riziku náhodného výstřelu při manipulaci. Vysvětlím. Když ráno vstanu, z otevřeného trezoru v ložnici vyzvednu pistoli (bez pouzdra). Všude tma jako kráva, jediné co vidím jsou tritiová mířidla (považuji to za jejich největší přínos :) ). Většinou mám ještě telefon, tablet, někdy i oblečení, když si jej večer zapomenu přichystat. Jednou rukou otevírám dveře, takže vše mám v té druhé. Navíc jsem rozespalý a ještě k tomu nasratý, že musím vstávat > zvýšené riziko vypadnutí zbraně či náhodného výstřelu. Ano, lze to řešit každodenním nabíjením/vybíjením, ale tím se vracím k nutné (=zbytečné) manipulaci. Náhodný výstřel, kdy se při ukládání pistole do pouzdra přimotal oděv taky není žádné nóvum.

Téměř po celém bytě mám sádroš > nechtěný výstřel = vysoká pravděpodobnost zranění členů domácnosti.
Dalším důvodem pro mě je to, že mám elektronický trezor. Pravděpodobnost, že se např kvůli zkratu otevře je možná minimální, avšak není nulová (neznám vnitřní konstrukci, je proto možné, že jsou tyto případy ošetřené). A když jde o dítě, tak je každá nenulová hrozba reálná a pro mě neakceptovatelná. Kdo má či měl sotva dvouleté dítě, tak ví, že se dostane naprosto všude.

Pro někoho to můžou být důvody malicherné či snadno řešitelné. Ovšem já jsem k tomu dospěl vcelku dlouhým procesem, proto je to pro mě (momentálně) nejlepší řešení.

Tento post nepíši proto, abych zde vyvolal diskusi na téma proč to a ono dělám tak a ne jinak, ale proto, abych popsal možné důvody "proč jít proti proudu jednoduchosti (=náboj v komoře)".

Příspěvek od Pařez » stř 09.12.2015, 14:51

glopet:tak doma je to vcelku logické.Tam je riziko, že tě někdo veme klackem po hlavě podstatně menší než třeba v parku.
Nepočítám-li tedy na.ranou starou.. *40*

Příspěvek od polucias » stř 09.12.2015, 17:53

gloped to popísal pekne, nedávno to jeden známi takto popísal druhému a bol na tom rovnako názorovo ako ty, je pre "IN" a vzhľadom na to že má deti nenosí in, lebo to a ono ... ako si písal ty
ten druhý slobodný mládenec evidentne bez záväzkov a nadupaný zo športových strel disciplín to nevedel pochopiť tie jeho dôvôdy a pritom ich názor na základnu tému bol rovnaký

je to o tých pravdepodobnostiach čo ťa môžu stretnúť u nás resp. v tvojom najbežnejšom prostredí a chovať sa podľa toho

add2: ani ja nie som urazený a na srazoch nemám problém si to vysvetliť s kýmkoľvek, často som tam k dispozícií aj s ostatnými od "nás" a ešte tam nikto nemal chuť nás konfrontovať

cvičili sme tam aj konkrátne situácie z praxe ,.ľudia mali možnosť si to vyskúšať alebo riešenie navrhnúť a často boli prekvapený ako to v reále vypadalo
treba si aj uvedomiť situácie ktoré sa u nás-Vás odohrali a figurovala tam streľba mali v sebe vždy omnho viac úrovní ako len to či boli zbrane nadrcnuté, veľmi často je tá cesta von ešte skôr ako príde boju, problém býva v tom kto ju rieši a aké má skúsenosti, schopnosti, a ak ich moc nie je tak sa ťahá zbraň už väčšinou neskoro

toto je to z čoho ťažíme, nesnažíme sa tu plodiť nenávisť, je to diskusia, na to je to tu postavené tak prečo to nevyužiť,

myslím si že nikdy nie je celkom bezcenná aj keď to tak vypadá
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Zbraň: G-17, CZ P07

Příspěvek od Baske » stř 09.12.2015, 18:06

Nedá mi to, abych si nepřisadil do debaty: opouštím byt, nabiju a mám v komoře, přijdu domů, vybiju, na pistoli dám svítilnu a odkládám na jedno stejné místo. Podle mne je nejdůležitější mít drill a vědět, kdy je a kdy není v komoře a neštudovat u toho. Jinak je to na každém soudruhovi.
Důvodů proč ano a proč ne se najde spousta, připadá mi to jako debata o vejci a slepici.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz