Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Zbraň: G17 a další

Re: Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Příspěvek od Starosta » úte 03.1.2012, 21:40

Tak jsem to skouknul na Primě a opravdu se mi chce zase šíleně blejt.
Je neuvěřitelný, co je v týhle republice možný.

Ty věci z protokolů jsou fakt šílený, nechápu, jak někdo takovej může dělat soudního znalce.

EDIT4cmk: Já s tím citátem souhlasím zhora i zdola. Pravda je nejspíš někde mezi oběma verzemi (bez urážky).
Ale pocit vyrovnaně a spravedlivě vedeného procesu tady absolutně postrádám.
Nějaký trest možná zaslouží, možná i ten, co dostal, ale měli bychom mít pocit, že soudy udělaly svoji práci dobře.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » úte 03.1.2012, 21:44

je nekde moznost kouknout po netu?
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » úte 03.1.2012, 21:45

kuba: zatím ne, ale určitě to bude v archivu a pak tu bude odkaz.
Mám to v TV kvalitě stažený (v *.mpg), má to cca 373MB.

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » úte 03.1.2012, 21:48

Jasik: pokud bys to chtel nekde zahostovat, napis mi na km#admix.eu
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

MujGLOCK team

Příspěvek od Jasik » úte 03.1.2012, 21:49

admix: No nerad bych porušoval autorská práva :-) Má to spíš pro vlastní potřebu a "pohoršení", než to bude oficiálně v archivu Primy.

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » úte 03.1.2012, 21:52

Vidím, že nejsem první, kdo to viděl. No reportáž celkem ujde, až na ten dovětek na konci, že by možná nějaký trest zasloužil. Ale jasně tam jde vidět práce justice a policie, je to na zblití. Posudky, povýstřelové splodiny a rádoby znalec. Vůbec nechápu jak se to celé posuzovalo, protože naše zákony neumožňují někoho napadnout na základě toho, že mu někdo vleze na zahradu. Nevím, jestli si vězení zasloužil, byla to práce policie zajistit důkazy. Nezastávám se žádné strany, ale práce policie a soudu jedním slovem žalostná.

Příspěvek od Tekka » úte 03.1.2012, 22:05

Reportáž byla udělaná myslím si kvalitně. Klíma to podle mého názor nechtěl dělat tak aby šlo o určení kdo byl vinen a kdo ne, ale evidentně mu šlo o chyby v procesu od vyšetřování po práci soudů.
Bohužel, jak zaznělo hned ze začátku tak žádná právní cesta jak zvrátit výši a způsob trestu momentálně není. Krom milosti prezidenta.

Zároveň jsem se chtěl zeptat. Už je to dýl co jsem studoval dokumenty tady na foru, ale proč vlastně Vašek nosil zbraň? Uvedl to někde? A teď nemyslím odpovědi typu proto, že mu to umožňoval zákon.
Ptám se proto, že jsem pořad sledoval s manželkou a ta první na co se mne zeptala proč v takové situaci (léto, prázdniny, holky) si kluk bere s sebou pistoli?
Možná lidem co nosí z rutiny to příjde normální. Předpokládám, že jde ale ve valné většině o lidi, co třeba denně nosí větší hotovost nebo se pohybují v rizikovém prostředí. Takže mne hned nekamenujte.

MujGLOCK team

Příspěvek od Jasik » úte 03.1.2012, 22:09

Tekka: To máš tak, ženská nosí zrcátko a rtěnku, chlap nosí nůž a když má ZP, třeba i pistoli. Jinak pokud vím, prvotně si Vašek zbraň pořídil na ochranu protože převážel peníze, počítače apod.
A pak už to prostě je "zvyk" mít zbraň pořád u sebe, stejně jako ta v úvodu ironicky zmíněná rtěnka pro ženský.
Ostatní mě určitě doplní.
Naposledy upravil(a) Jasik dne úte 03.1.2012, 22:13, celkem upraveno 1 x.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » úte 03.1.2012, 22:13

Tekka píše:...proč vlastně Vašek nosil zbraň?
Třeba proto, že ho může někdo přepadnout a pořezat (třeba znuděn noční cestou k babičce) nebo napadnout (řádně pod parou, potřebujíc něco si dokázat)...
a zároveň...
...sám není reprezentant v boxu, přeborník v běhu na 800m, příp. obojí?

Nevím, nedovolím si ani hádat konkrétní případ.
Myslím, že se můžeš zeptat obecně, proč lidé nosí zbraně.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 03.1.2012, 22:16

Tekka: predposledni odstavec tady:
:arrow: http://pravo.mujglock.com/06-08-19_Vysl ... leho_1.jpg

Jinak tezko muzu hovorit za jineho, ovsem kdybych to vztahl na sebe, tak nosim v zime i v lete a prekvapive i pres prazdniny (jen bych te upozornil, ze Vasek v tu dobu jiz pracoval, takze zadne prazdniny nemel). No a zpatky ke me, tak se v lete moc koupat nechodim, radeji si dopreju parkrat do roka navstevu kuprikladu termalnich lazni. A vetsi hotovost taky denne nenosim, respektive zalezi co je pro nekoho "vetsi" - pro nekoho to muze byt pet tisic, pro jineho pet milionu. Muzu teda vubec nosit? *2633* *4286*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » úte 03.1.2012, 22:17

Tekka: To je přece úplně jedno a nechápu, proč se tím vůbec někdo zaobírá. Když můžu, tak co je komu co do toho ? To je jako: "Proč nejezdíte vlakem, ale autem?" nebo "Proč nosíte 15 cm nůž, když máte doma 10 cm ?" nebo "Proč nosíte nůž, když můžete nosit teleskop?" a tak by to mohlo pokračovat... "Proč nosíte teleskop. když můžete nosit pepřák?"..."Proč nosíte pepřák, když máte ruce?"..."Proč jste se vůbec bránil?" :lol:

Příspěvek od Tekka » úte 03.1.2012, 22:22

Starosta: Obecně mne to až tolik nezajímá. To chápu a diskuzí na to bylo docela hodně. Někdo nosí pořád a někdo ne. Pak i pohled na tento případ může být subjektivně ovlivněn stylem každého jedince.
Stačí mi Jasikovo vysvětlení, že převážel peníze a techniku a pak nosil asi už ze zvyku.

Já denně nenosím - jen pokud jdu střílet nebo vím, že situace nebo prostředí vyžaduje mít zbraň. Zároveň přiznávám, že už jsem byl blízko situace kdy jsem u sebe zbraň neměl a mohl jsem se dostat do situace kdy bych jí použil.
Třeba když jdu na pivo tak s sebou zbraň nikdy logicky neberu - přitom v hospodách se najde občas někdo agresivní pod vlivem kdo chce dělat problémy. No řekněte kdo neco takového nezažil.

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 03.1.2012, 22:26

Tekka: vidis to, ja kuprikladu hospody nenavstevuji a pivo nepiju. Jak vidis, sto lidi, sto chuti. *4*

Obrázek

Příspěvek od Tekka » úte 03.1.2012, 22:31

Satan: Jo díky.

Já přece tady netvrdím, že kdo nosí děnně není normální. Jen si myslím, že tam v reportáži mohlo zaznít právě to, že Vašek nosil legálně zbraň a důvod, protože vozil peníze atd.
Laikovi co není do případu zasvěcen to pak může přijít divný proč mladej kluk co jdem pokecat s babama má u sebe pistoli.
Uvědomte si taky, že nestřelecká veřejnost pak na to bude koukat trošku jinak. Bude mít pochyby, bude si klást úplně jiný otázky než my tady atd.
Možná si řeknete. Co je nám do nich. Nicméně i mezi nimi můžou být lidé co mají konexe a dokázali by pomoci v případě, že by byli přesvědčeni o dobré věci.

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 03.1.2012, 22:37

Tekka: divil ses, tak jsem ti rekl svuj nazor. Spis bych rekl, ze si proste nedovedes predstavit, ze by mohl byt nekdo jiny nez ty/tvoje manzelka. A vidis to, i takovi lide jsou. *2680*

Co se Vaska tycek, tak on nesel pokecat s nejakejma babama. On byl venku s kamaradem a tu holku potkali a jeho kamarad se nabidl, ze ji odveze domu. On k tomu celemu prisel jako slepy k houslim. Jinak se obavam, ze konexe v tomto pripade nemaji v cem konkretne pomoci. Vasek ceka na doruceni rozsudku a nasledne i nastupu do vykonu trestu. Jedine co zbyva, je dovolani k Nejvyssimu soudu, ktere jiz ovsem nema odkladny ucinek.

Obrázek

Příspěvek od spideyx » úte 03.1.2012, 22:39

na na na na na na nááá, vůbec jsem nehodil blbej odkaz :oops:

Jinak na iPrima už to je v archivu

Příspěvek od Tekka » úte 03.1.2012, 22:49

Možná si právě naopak dokážu představit, že je někdo jiný kdo z "neznalosti" má na věc úplně jiný náhled a udělá si pak nesprávný úsudek. Osobně jsem se moc dobře na vlastní kůži přesvědčil co umí média a jak ti to pak pokroutí mínění u tvých známých.

Podle výpovědi co jsi sem linknul před chvílí mi to připadá, že jí tak úplně nepotkali, ale Vašek2 mu řekl že za ní pojedou. Nevím. Možná se náš Vašek chtěl seznámit. Tak to na mne působí, ale to je fuk v tuhle chvíli a polemizovat o tom nemá smysl.

Fakta jsou jasný a na nich se shodnem. Práce orgánů trestuhodná. Vašek měl reálný a logický důvody u sebe zbraň mít.

Příspěvek od Jindrich » stř 04.1.2012, 0:27

Je to tady: http://www.iprima.cz/porady/soukroma-dramata

Tekka: ale do téhle polohy ta diskuse nepatří... Když máš éčko, je reálný a logický důvod u sebe mít pistoli kdykoli a kdekoli (to umožňuje zákon).
Bez Glocka ani ránu

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » stř 04.1.2012, 1:54

trochu bych se zastal Tekka...podle mě tam mělo zaznít proč tam zbraň měl....třeba jen to..dřív jsem pracoval bla,bla,bla a vozil peníze,pak už jsem ji nosil ze zvyku...spousta lidí kteří si ani zbraň nedovedou představit by to líp pochopilo. Taky jsem se setkal s dotazem co je to za člověka,kterej si jede "zapíchat" s pepřákem a kvérem

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » stř 04.1.2012, 7:01

Tekka píše:proč vlastně Vašek nosil zbraň?
Co treba protoze to je jeho pravo? :roll:
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz