Zdar,
zakoupil jsem sobě tento týden v Kentaur Praha nový G42. Pár postřehů bych s vámi rád konfrontoval. Mám delší dobu glock 26 gen4 a většina toho je moje vzájemné "srovnání":
- záchyt závěru jde pekelně ztuha a jelikož je supertenký, bříško palce při větší síle sklouzne, cvaknout ho je umění. Oběhá se to?
- zásobník je nahoře tak podivně tvarovanej, tam kam se vkládá náboj je takovej divnej zobec, fotka např. tady
http://cdn3.volusion.com/sfvhn.cpdkd/v/ ... 1430135640, vypadá to jako by to bylo handmade, hrany chytají o oblečení a o všechno, nevím co si o tom mám myslet

zásobník g26 takovou "fíčuru" nemá
- byl jsem dnes v karlíně vypálit zkušební krabičku (btw. bez závad, díky bohu, co čtu ostatní zkušenosti). Zatímco s G26 pořád po mnoha mnoha ranách (resp. letech) střílím doleva nahoru, s G42 furt stejnou svou amatérskou technikou střílím "jen" nahoru, jinak ale levopravě přesně na střed. To jistě souvisí s jiným úchopem jiné zbraně, nicméně je to pro mě psychicky výrazně příjemnější
Doma jsem neustále opakoval manželce, že to kupuju kvůli ní, ale pravda je spíš taková, že se o to budeme tahat. Na letní nošení mi G26 přišel velkej, těžkej, sesouval mi vahou kalhoty a tím mi lezl zpod trička (nosím v pouzdrech blackhawk, vnější). Tohle bude příjemnější.
- když jsem doma po koupi prozkoumával vevnitř, všechno mi přišlo ok, klasická měděná pasta "z výroby", stejně jako to bylo u g26, ale neblaze mne zaujalo silně opotřebované jedno místo, přikládám fotky. Netušíte někdo, je feature (něco připilovávali během odstraňování výrobní chyby), nebo bug?
dík