GLOCK - vady a závady .
Debata o pistolích GLOCK
Exot fóra
Re: GLOCK - vady a závady .
Na to video se skoro nedá koukat. Když chci natáčet něco v jedné vzdálenosti od foťáku/kamery tak si vypnu autofokus a zaostřím na vzdálenost, kterou potřebuju, aby to bylo správně zaostřené. Nechat foťák/kameru ostřit na okno vzadu fakt nemá žádný smysl. Potom existuje něco jako vyvážení bílé.
(závěr držím jako prase, ale je vidět, že se zasekává, ať mám ruku kde chci

EDIT : Stepan : nevím jaký odpor má vyhazovač mít, ale šroubovákem s ním jde hýbat bez nějakých záseků v pohodě.
Exot fóra
Být tebou, tak si tělo přívážu k něčemu nepohyblivému, tak, aby pistole mířila bezpečným směrem, tzn. do nějaké tlusté cihlové nebo betonové zdi, optimálně si nasměruj a nastav foťák nebo kameru a když se náboj zasekne, tak do něj šťouchej nebo ho přizvedávej tak, aby se dal do pohybu a bylo vidět, co děláš.
Ale ještě před tím by asi bylo nejjednodušší sundat závěr a dobře vyfotit ten vytahovač i v jeho nejvychýlenější poloze. Ještě by taky bylo dobré vidět, jak vypadá začátek komory - hlavně ta přechodová hrana mezi komorou a zadní stranou hranolu hlavně.
tento problém cos popisoval a natočil ti to dělá jen pokud vyhazuješ kompletní náboj (hylzna+střela) pokud střílíš tak ti to vystřelené nábojnice (prázdná hylzna bez střely) vyhazuje okey?
Už jsem na to asi příšel, proč ti to dělá je to špatná manipulace, když natahuješ máš palcem levé ruky zmáčknutý vyhazovač a tím ho vychyluješ a on nemůže pořádně uchopit náboj tahej za to tak abys palcem neměl kontakt na vyhazovač pak to bude ok. Jinak podle toho jak to natahuješ bych ti doporučil navštívit nějaký kurz nebo náš dril

Dej vědět zda to bylo tímto?
PS teď jsem to natahoval tvým šíleným stylem a na G17 mi to při přimáčknutí palcem vyhazovače dělá to co tobě na videu, ale pak jsem to samé dělal na G19 a tam bez problémů a ty máš G19...tak teda nevím, změň způsob natahování a pouštěj to s razancí nepřidržuj ten závěr a dej vědět zda to furt závadí?
Kdyz beru glocka, vyndam zasobnik, zkontroluju komoru zasobnik vratim a sup do pouzdra. Jde mi ale o spoust, kdyz sundam zaver, spoust musim zmacknout a i tak zustane. Lze pak proti tlaku pruziny dat do natazene polohy ve ktere je vlastne pruzina neustale natazena i pri noseni. Napadlo me nosit zbran s vymacnutou spousti. Na bezpecnost to nema vliv (naboj v komore nenosim) a neunavuje se pruzinka spouste.
Je to tak dobře? Nebo to nedela pistoli dobre nebo mi neco uniklo?

1. vyndat zásobník
2. kontrola komory
3. rána jistoty
4. zasunout zásobník
--- pokud nechceš nosit s nábojem v komoře, bod 5. přeskoč ---
5. natáhnout
---
6. uložit do pouzdra
Pružiny a podobný krávoviny nech koňovi. Nosím už cca 6 let s nábojem v komoře, kdy jsou pružiny více namáhány a furt to střílí.
Zbraň: Glock 19 4.gen
Mám novégo Glocka 19 4.gen vystříleno cca100 nábojů max., ale stává se mi že po natažení závěru zůstává spoušť vzadu, ale náboj je do nábojové komory zasunut, je nutno tedy natáhnout zbraň podruhé aby se dalo střílet a spouť se stala o5 funkční.
Díky za odpovědi
Důvod: Nepoužívejte citace předcházejícího příspěvku (viz bod 6 v pravidlech)
Co jsem se bavil s pár lidma na střelnici tak všichni měli podobnou zkušenost z glockama Gen.4. Ale neberu to jako závadu, oproti jiným zbraním je ta nutná údržba stále minimální.
Ještě doplním, že se jedná o ráži 10 Auto a tahle ráže má prej strašně vysoký tlaky (podle CIP téměř identický s 9 luger nebo .40 SW) a proto k tomu došlo. Takže mi to vyznělo tak, že ačkoliv je ta pistole vyrobena pro ráži 10 Auto, tak není stavěná na tlaky této ráže.
Je pěkný mít záruku 5 let, ale k čemu to je s takovým přístupem. Sice jsem měl prostě asi smůlu a ta závada by neměla mít žádnej vliv na funkčnost, ale já už teď vím, že tohle je můj poslední glock.
BTW trosicku odbocim - nechci se nikoho zastavat, ale obecne mi tohle uz prijde jako srovnavani fotoaparatu tak, ze ve 400% nasobnem zvetseni se hleda aberace. Divim se, ze sis toho vubec vsiml.
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Exot fóra
Glock není magická značka pistolí se zázračnou spolehlivostí, jsou to normální výrobky jako každé jiné a selhávají.
Otazkou je cetnost...
Cemu ale nerozumim je souslovi: "Při častém střílení naprázdno"... Muzes mi to nejak vysvetlit?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
To že se tohle stalo, to chápu, ale zklamal mě přístup výrobce.
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."