Příspěvek
od Glockmaniak » pát 18.1.2008, 7:29
To Nikdo: Na tebe se prostě nedá nareagovat. Přečti si zadání. Cituji:
"Z nějakého důvodu u sebe nemáte střelnou zbraň ani teleskop a dostanete se do konfliktu s člověkem,který vás ohrožuje běžným kapesním nožem.
z počátku ho jen drží v ruce,nijak vás s ním neohrožuje a jen dělá machry"tak poď.... a tak". Ovšem situace se začíná vyhrocovat a je téměř 100% šance že za chvíli zaútočí."
Jasně je zde napsáno, že nůž jen drží a nějak mě s ním neohrožuje. Použe pokřikuje. Nikdo se zde nezmiňuje že by začala probíhat fáze přímého útoku. Říká ti něco slovo distanc? Asi ne,viď. Pokud mě někdo s nožem neohrožuje tak nestojí na dva kroky od mé osoby, ale dál, protože jinak by mě už ohrožoval. Bude na mě řvát tak ze 3 metrů, protože si mě taky potřebuje otypovat a ani on nechce zatím přistupovat na těsnější kontakt. Takže stihnu sundat bundu a hodit jí přes ruku. Úplně bez problému. V přípědě že by postoupil, mám spoustu času poodstoupit taky. Bundu nesundavám minutu, ale pár sekund. Pak už jen čekám, zda se na to vykašle a nebo zaútočí. Pokud se na to vykašle tak jenom dobře. Pokud zaútočí, tak Bůh se mnou. Budu doufat, že udělá chybu, nebude mít zkušenosti a já budu s těma holejma rukama mít zatracený štěstí. Pokud jsem Ti to osvětlil, je to dobře, pokud se chceš zase hádat, můžeme třeba rozebrat použití vojenské přilby v boji muže proti muži. To že si voják sundá kevlarku a s ní se brání a útočí ti možná taky přijde jako blbost. Nicméně některé útvary se to učí. není to samozřejmě standartní postup, stejně jako ta bunda. Může tě to ale vytáhnout z maléru, když je nejhůř a to je účel. Umět improvizovat je v boji strašně důležité.
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58