Zdravím pánové, lynčujte mě, banujte mě, ale nedá mi to, abych se také nepřipojil k téhle veselé OT-debatě

Já to vidím tak (a můžu se mýlit), že si kolega začínající střelec uškudlil pár rublíků, koupil si vysněného Makarova a rozhodl se přesvědčit celý svět, že je to ta NEJ bouchačka pod sluncem. No budiž... Já rozhodně nejsem fanatický glockař, ale postupně jsem měl dvě G17 a tvrdím, že je to skvělá bouchačka. 1911ky jsem měl tři a bylo na nich práce jak na kostele, aby byly aspoň trochu k světu. Přesto je to má nejmilejší konstrukce. Čízy jsem měl dvě a považuju je za jedny z nejhezčích zbraní. Přesto se na nich něco furt sralo a potřebovaly pravidelný servis... Nedávno jsem se zbavil SIGa P220, kterému se nedalo nic vytknout, jen jsem zjistil, že Glock je podstatně univerzálnější a pokorně jsem se k němu vrátil.
Důležité je, že všechny jmenované zbraně jsem nosil denně s nábojem v komoře a moje prdel je zatím zaplaťpámbu celá

Ale pokud bych začal nosit koženou kamizolu s dlooouhýma třásněma á la Old Shatterhand, tak kolegovi PB slibuju, že si k ní koupím ten ruský zázrak, který byl asi konstruován jako provázkům-nitkám-trávě-třásnímodolný...
Zkrátka budu nosit dříví do lesa, když napíšu, že Glock možná není žádný krasavec, ale je to spolehlivý a přesný nástroj na přeměnu buráků v zásobníku na díry v terči... Makarov je při vší úctě zastaralá a dnes již v řadě ohledů nepraktická zbraň. Ale proti gustu žádný atentát...