12.02.2011 - Slaný - LOS

Termíny akcí k LOS - Lidové obranné střelbě

HV

MujGLOCK fotograf

Zbraň: GLOCK

Re: 12.02.2011 - Slaný - LOS

Příspěvek od HV » sob 12.2.2011, 20:45

Jeníku, ty jsi nějakej rychlej :)
Mimochodem, závod dobrej, bohužel díky třem situacím na jednom střelišti dost pomalej. Při tý kose nic moc. Tajná byla dobrá, bohužel při mém resetu jsem si to nemohl střelit v první rundě a střílel jsem po Adisovi tak netuším, jak to měli ostatní, jestli jednodušší, tak to kluci Adisovi postavili pěkně kurevsky :). Pokud bych to střílel na černou, asi bych se nevyhnul střelbě mimo úhel přes mlíko. Ale OK, bylo to dost dobrý a určitě to stálo moc práce. Jen bych to udělal méně náchylné na DQ (zakrytí terčů mimo úhel). Počet DQ mi dává za pravdu.
...zbraně, mám zbraně

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » sob 12.2.2011, 21:03

HV: Hele, osobo, to je nečestné nesportovní, že máš na 1. menší čas aniž sis vystřelil a já to musel proběhnout tam i zpátky abych vše vyřešil ;-)
Jinak i já se přidávám k chvále na situace - bohužel moje hlava byla opět v některých případech až moc rychlá (pokus o střelbu na hlavy na 4. s missem a zároveň vyběhnutí z gumy bez vyřešení popperu, na 3. skoro úraz při přenášení popperu a na 1. to nutné vracení od pokladny zpět k okénkům). No i tak umístění v první polovině, to na amatéra jde ;-).
Pokud jde o nutnost čekání na situacích 2-4, to je bohužel vždycky ve Slaném to, co je hodnoceno negativně, ale asi to nelze změnit (max. opravdu striktně omezit počet startujících).
A co se týče DQ, tak jak jsem psal už na začátku - já to věděl, že budou, akorát je nedával Honza, ale Michal a Radek :lol: Možná ty úhly pro někoho byly "nesmyslné" a "netaktické" a dalo by se povolit pohyb se zbraní trochu více do stran, ale na druhou stranu, bylo to pro všechny stejné.

cmk

Příspěvek od cmk » sob 12.2.2011, 23:04

HV > Adis mel 3 terce o 1 az 3m dal nez ostatni, 1 bliz nez ostatni (vic schovany v okne) a obecne je mel vic na hrane uhlu, ktery umoznovala strelnice.
Mel to trochu tezsi nez ostatni, aby se srovnala lepsi znalost prostredi.

Jasik> to o tom case na tajny tvrdim uz dlouho. Tajna by mela byt stavena tak na 20s, aby kdyz to nekdo podela mel 40 az 50 sekund, ale ne vic jak 60, coz by melo byt jakesi maximum, ktere prave stylem "pip - vybit - ulozit" lze dosahnout.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: Glock

Příspěvek od Ptak » sob 12.2.2011, 23:06

No jo ted jsem si uvedomil, ze HV mel na 1 situaci celkovy cas 60 a to je asi spatne, kdyz vubec nevystrelil. Mel dostat penalizaci za zcela spatny postup :mad: takto vlastne dopadl lepe, nez nekteri, kteri situaci radne vyresili, ale meli nenulovy cas :D

cmk

Příspěvek od cmk » sob 12.2.2011, 23:22

Spis to ukazalo na neco, co neni v pravidlech tak uplne presne popsano.
a) Zcela chybný postup při řešení situace - + 3 sec. za každou hodnocenou ránu

b) Neschopnost dokončit stanoviště
Pokud závodník není schopen dokončit stanoviště, je mu každý nevyřešený terč hodnocen jako nezasažený.
A ted co, tykaj se toho oba body?
Nebo jen jeden?
A za hodnocenou ranu je povazovana v tomto pripade vystrelena nebo vystrelitelna?

Aspon mame namet pro pristi zmenu pravidel ;-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbraň: Glock

Příspěvek od Ptak » sob 12.2.2011, 23:38

No v tomto pripade se mel aplikovat zcela spatny postup a 3 sec za kazdou hodnocenou ranu tj. 6x2x3 =36 sec. Myslim, ze zmenu pravidel tato atypicka situace nezpusobi a dala se resit v mezich soucasnych.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » ned 13.2.2011, 2:56

No pokud bychom se bavili o první stagi z hlediska taktiky - říkal jsem to i Radkovi - já bych to řešil úplně jinak, trvalo by to asi tak dvakrát tak dlouho (bez sankcí jsem měl čas necelou minutu) a úhly by byly naprosto nepřijatelné (+/- 90 stupňů k ose dopadu) - ale je to soutěž a je třeba to tak brát :wink:
Tím nekritizuju to, jak to bylo postavené - jen říkám, že to byla těžká stage a že jsem rád, že organizátoři přišli s nápadem navlíct černé terče do bílých triček a naopak.
Já si vylosoval černou (zaplaťpámbů) a hned první terč (černá na černé) si říkám: "A kurva!" :D "Tak o tohle tady jde!"
A pak už jsem střílel pouze hlavy podle barvy (že by rasismus?) a na dálku celý terč :D
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » ned 13.2.2011, 7:29

:lol: koukám, že z mého řešení máte zamotanou hlavu. Tak si dovolím taky zveřejnit svůj názor.
Nevím proč se to stalo ale fakt jsem měl reset. Určitě jsem v tu chvíli z pohledu Adise vypadal jako debil. Mířím, měním záměrnou ale nevystřelím. Jo, přemýšlel jsem, co se stane, když si vyberu jednu barvu a tu budu střílet. Ale ruku na srdce, kdo by to v reálu udělal? Bylo by opravdu jednodušší odlišit padouchy od obětí? Měl jsem střílet na oběti? Nebylo by to právě v tomto okamžiku zcela chybné a neakceptovatelné řešení situace? To, že to pravidla nepenalizují více není moje chyba ale rozhodně to nebyl v dané situaci zcela chybný postup. V IPSC bych ani necekl, je tam pravidlo o nezabývání se terčem. Ale v LOSu? Je to obranná střelba, proboha. Všichni mají plno řečí, že tam sportovní speciály nemají co dělat, že se má střílet tím co kdo nosí v reálu a mě by nutili střílet do nevinných obětí? Blbost. Raději nevystřelím, než abych způsobil více škody než užitku. Tím jsem vyřešil situaci v dané chvíli nejlépe jak to šlo.
:!: :idea: :?: Včil mudrujte
Ale jinak vás, co jste se díky mým 57% na 1. stage umístili za mnou, zcela chápu. Pokud převáží sportovní chápání věci, bylo by spravedlivé, aby situace, pokud se na ní vůbec nevystřelí a mělo by, nebyla soutěžícímu vůbec započítána, resp. soutěžící by dostal na tvrdo 0%. V tom případě bych skončil na 37. místě s 53,61% na vítěze. Pokud bych dostal +36 jak to navrhoval Ptak, skončil bych na 22. místě s 63,57%. To je námět pro změnu pravidel. Pokud by k této změně došlo díky mě a nikoliv díky někomu kdo se se situací pokusil vyjebat, budu spokojen. A jestli by náhodou někoho napadlo napsat, že jsem počítal s výsledkem, tak ať na to zapomene. To, že situace záměrně nenechávám nedořešené s úmyslem lepšího výsledku svědčí např. Žalany, kde jsem tenkrát v pískovně ztratil cca 3/4 minuty hledáním jednoho zapomenutého terče na začátku situace (prošel jsem situaci poctivě zase pozpátku). A miss jsem neměl ani nepamatuji.
...zbraně, mám zbraně

cmk

Příspěvek od cmk » ned 13.2.2011, 8:40

ad zpusobeni mensi skody - to neni o tom. Muzeme se bavit o tom, co by v realu byla mensi skoda, tady jsme na LOSu, coz je sport. [nadsazka] Mohls to vyresit jako Tratom - ten to vystrilel vsechno :-) Pro tu srandu... [/nadsazka]

Predpokladam, ze Te tu nikdo nepodezira, zes to udelal schvalne.

Ad napad na 0% ze stage - dobry.

a) ma to logiku
b) bude to jasne dano

Ja si totiz stale trvam na tom, ze jsme narazili na nejednoznacnost pravidel a nelze jednoznacne rict, jestli vysledek dle pravidel mel byt 60s nebo 96s.

Dle meho nazoru se jednalo o "neschpnost dokoncit situaci" a nemuze to byt spatny postup, jelikoz se jednak celou dobu kryl, k zadnemu postupu ani nedoslo a nebyla vystrelena zadna rana, kterou by slo hodnotit a tudiz je tu druhy spor, co je to "hodnocena rana". Pokud totiz pripustime, ze to je kazda "vystrelitelna rana" neboli minimalni pocet ran nutnych ke spravnmu dostrileni situace, tak pak ackoli je to logicka blbost, pak nam pravidla rikaji vetou: "dostane penalizaci +3sec za kazdou hodnocenou ranu" ze automaticka penalizace je 36 sekund za kazdou udelenou penalizaci, pokud je stage na 12 ran.

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » ned 13.2.2011, 9:35

HV: Honzo neboj, všichni ,co tu píšeme víme, že jsi to nechtěl "ojebat". Na to byli v LOSu jiní experti ;-)
Ale znáš to, ještě na pár dalších závodech se bude říkat: "... to je ten, co na situaci ani nevystřelí a přitom poráží lecjakého "profíka"..." :-P
Jsme přece taková "veselá parta". A i když nám soutěživějším jde i o výsledek, občas je potřeba to odlehčit a udělat něco mimo plán - jako třeba moje snaha střílet na hlavy na 4., která se mi nevyplatila :-).
CMK: 0% je OK, nás s PTAKem včera napadla i možnost čas dát 999 nebo 99 vteřin + penalizace, což by závodníka posunulo na konec, ale 0% je jasnější a asi i politicky, teda LOSácky, korektnější :-)
Akorát možná teda upřesnit v pravidlech něco jako "neočekávané ukončení situace ze strany závodníka jeo rozhodnutím", které by zahrnulo jak zištné případy, tak podobná "selhání hlavy" a bylo by to třeba +5 za terč... Ale berte to spíš jako takovou malou vsuvku, když to tak čtu, vymýšlím asi blbosti..

Zbraň: SHADOW, Walther PPS

Příspěvek od Albert » ned 13.2.2011, 10:58

LOS velmi hezký :)
Ad čekání stage 2-3.... střelnice ve Slaném holt není nafukovací, to se nedá nic dělat.
Ad tajná.... nápad černé versus bílé terče s matoucími tričky hodnotím jako výborný špek :twisted:
Gratulace vítězům ale Adisáku :!: Sebrat zbytku startovního pole 10procent do poháru, to od tebe není hezké Ty LUMPE :mrgreen: . Napříště budeš po pípnutí timeru říkat nahlas "jednadvacet" a pak teprve tasit a řešit situaci :lol: :lol: :lol:

Příspěvek od coffee » ned 13.2.2011, 12:18

Až na to čekání a zimu, pěkný. S obojím nic neuděláme, možná skutečně zvážit propustnost střelnice. Na poslední situaci jsem už skoro nevytáhl pistoli z pouzdra.
K tajné - z brífinku se dalo odhadnout, jak budou umístěny, vzhledem k bezpečnosti, terče a skutečně byly. Z pohledu dodržení bezpečnosti byly podmínky dané, pravda přesvědčit hlavu nenamířit, kam se dívám, může být složité. Překvapením bylo umístění terčů na stěnách a trička. To se posunutím terčů moc změnit nedá. Toď mé konstatování k vyrovnanosti podmínek.
K resetu - co se takhle vrátit dva kroky zpět? Co jsem viděl, tak většina střelců stejně desky pohodila označením barvy nahoře.

Mé video pokusy:
http://www.youtube.com/watch?v=ak2TnF2S-dc
http://www.youtube.com/watch?v=PXcf5CeFDCE

Administrátor

Příspěvek od MujGLOCK.com » ned 13.2.2011, 12:58

Fotografie ze závodu (jak již tradičně, díky HV):
:arrow: http://foto.mujglock.com/thumbnails.php?album=320

Příspěvek od coffee » ned 13.2.2011, 13:23

STD člen

Zbraň: G19 (3gen), GP K100

Příspěvek od Fredouch » ned 13.2.2011, 13:27

Díky organizátorům za LOS. Můj první a užil jsem si ho od začátku až do konce. Dokonce i umístění lepší, než jsem očekával (38). To patří díky Radkovi za přípravu na kurzech. :D Tajná mi ukázala hodně na co si mám dát pro příště pozor a ještě, že jsem jí střílel jako poslední.
G19; GP K100
- Zkušenost je jméno, které dáváme svým chybám a omylům.
- Život je jako rozkvetlá louka. Ohneš se pro kytičku a hned tě někdo kopne do prdele.

cmk

Příspěvek od cmk » ned 13.2.2011, 13:31

No jak tak koukam na cofeeho videa, tak jsem na 4ce vyletem k zastene a zpet mohl ztratit 8 sekund... Sakrys...

PaF

Příspěvek od PaF » ned 13.2.2011, 16:14

Teda z videa na stage 1 vidim, ze ma adis nervy ze zeleza :shock:
Tam bych jako sudi stat nechtel. Zajimalo by mne, kolik lidi mu za ten den namirilo na pajsl. Ten pohled kamery primo na sudiho je hruzostrasny. Fakt vsichni dodrzeli uhel??? Jestli ne, tak to nebylo na DQ ale na vymenu sudiho. :roll:

Jinak napad s tricky a barvami tercu... super.To si nezadalo s Guncentrem :D
PaF

Zbraň: SHADOW, Walther PPS

Příspěvek od Albert » ned 13.2.2011, 16:26

Mě furt není jasný co je tak složitýho na tom, otočit se na sudího dozadu, jít dozadu, do strany atd.. a mít u toho namířenou zbraň směrem k terčům s prstem mimo spoušť :roll:

cmk

Příspěvek od cmk » ned 13.2.2011, 16:35

PaFe - bylo tam asi 10x DQ !!! ;-)
Ale ne kvuli tomu "pohledu" ale pry kvuli pravym dverim, kde kdekdo prozkoumaval prostor "kompletne".

Příspěvek od adis » ned 13.2.2011, 18:36

Ahoj,chtěl bych se vyjádřit k tajné situaci kde padlo 10xDQ
situace byla postavena dle mého dobře.
Bezpečnost byla každému squadu detailně vysvětlena.každý střelec byl upozorněn na úhly,které byly označeny viditelně z jakékoliv části stage.(červené praporky v rohu střeliště) postavení terčů bylo "Vždy" v tomto perimetru a nikdy a nikomu se nemolo stát,že by byl terč proti Bez.úhlu
Pohyb se zbraní do a od oken bylo u všech střelců ok,ale vstup do pravé místnosti dělal 8mi lidem takový problém,že se začali točit se zbraní více doprava a tím porušili bez.úhel 1 DQ bylo za to samé,ale v první místnosti doleva. 1 DQ konec stage(pokladna)střelba opět mimo úhel.

Zpět na „LOS - Lidová obranná střelba“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz