Tak to tak pročítám a co člověk, to názor, což je samozřejmě pochopitelné, ale je hrozně vidět, jak každý vychází z vlastních zkušeností a o tom to hooodně je. Člověk, který se mezi psy pohybuje toho vo o jejich výchově a chování dost, třeba v mém případě je to naopak, mám je rád, ale nikdy jsem žádného neměl a pokud bych se cítil tím psem ohrožen, nejspíš bych se k použití zbraně přiklonil také. To, že na mě pes šťeká, neberu jako útok v pravém lsova smyslu, to bych jich musel postřílet polovinu

ale jsou jisté hranice a je fakt, že mít vedle sebe rodinu, člověk pak přemýšlí trochu jinak.
Tohle je fakt moc o zkušenostech a nezatracoval bych někoho, kdo takové zkušenosti nemá, že použije trochu radikálnější řešení pro svou vlastní obranu, možná bych se sám zachoval podobně. Mám rád život, mám rád psy, ale je to jak v životě, oprávněný obránce použije k obraně to, co má a hlavně použít umí. Jak už to mockrát zaznělo, nevíme, jak to skutečně bylo, možná se to někde objeví časem, takže s útokem na odbíhajícího, nebo pobíhající psa samozřejmě nesouhlasím, ale při přímém napadení je to otázka úplně jiná.