Turista ve Špindlerově Mlýně postřelil psa

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » úte 01.8.2006, 18:55

to čert:
Není to o bojovejch sportech.J
e to o tom pročš nosíš zbraň.
Pokud jen na střelnici pro sport,nebo pro sebeobranu.Pokud ji máš na ochranu,neměl by jsi zůstávat jen u střílení.Měl by jsi se zajímat o sebeobranu v co možná nejširším měřítku.Pak zjistíš že jsou situace které je lepší řešit bezezbraně(pistole).A co se týče možností,myslím že ty taky nejseš žádný tintítko,se kterým by si vlčák házel do vzduchu. :lol: Neber prosím tento příspěvek jako útok,mluvím obecně.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 01.8.2006, 19:00

pitt: tintitko sice nejsem, jak jsem psal, ma vaha se uz hodne blizi one magicke hranici 100 *40*, nicmene nevidim zadneho duvodu, proc bych si mel sam, ci kdokoliv z me rodiny, nechat poskodit fyzickou integritu sve telni schranky. Mam se na to dost rad a proto jsem zvolil obranu pomoci palne zbrane - dava mi velmi hodne sanci na obranu. Samozrejme nespoleham jenom na ni, v kombinaci s teleskopem je to lepsi. Nicmene v zadnem pripade bych nesel do neceho holyma rukama, zas takovy "blazen" nejsem *4*.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od pitt » úte 01.8.2006, 19:13

nemusí to být jan zbraň co použiješ na sebeobranu.Takovej baťůžek,nebo ručník taky udělá svoje.

Jde jen oto uvědomit si že nemusím jen tahat pistoli.OSOBNĚ bych střílel až v případě že bych byl potrhanej tak že bych neviděl jinej způsob obrany.Nejen kvůli psovi ale kvůli okolí,lidem,svým dětem,atd.
Taky si myslím že není moc dobrý když vlastní děcka vidí tátu jak to pálí do čokla.

Příspěvek od pitt » úte 01.8.2006, 19:16

cert.nechci aby jsi se bránil holíma rukama jde mě jen o to že jsou i způsoby obrany,který můžou skončit bez následků.Ale to záleží na zkušenostech,dovednostech a sebevědomí obránce.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 01.8.2006, 19:25

pitt: jo to samozrejme, nicmene se bezne pohybuji vozidlem a ani batuzek, ani rucnik s sebou bezne nenosim *40*.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Alistaire » úte 01.8.2006, 20:39

*40*:lol: a přitom je ručník jedním ze dvou základních atributů stopaře po galaxii :lol:
já bych si s dovolením také vzal...

Zbraň: Glock 17 Gen4

Příspěvek od para » stř 02.8.2006, 2:32

Vláďa:
Nikdy nepodceňuju psa, ani když se jedná třeba o kolii, ale mockrát sem se dostal do křížku s problémovým psem, třeba s rotwailerem kterého majitel přestal zvládat a policajti ho dovezli jestli s nim pujde něco udělat, a taky sem to přežil ( pes taky ). Takových případů bylo víc, ale nemá cenu je tady psát, bylo by to dlouhý. Ale proč zrovna belgický ovčák??? :lol: vžyť to jsou zlatíčka, ale určitě bych je taky nepodcenil páč moc dobře vím že když je potřeba dovedou být ostrý. Diskuze se zvrhla na téma "Parabellum, můj pes by ti jistě natrh prdku " . Všechno je možný , ale já jen chtěl upozornit na to, že je moře způsobů jak odvrátit útok psa aniž bych po ňom musel střílet (navíc v tomto případě pes ani neútočil, jen štěkal) ale to už se opakuju takže už to nechám být :wink:
"Only the dead have seen the end of war."

Příspěvek od pitt » stř 02.8.2006, 5:40

Alistaire píše:*40*:lol: a přitom je ručník jedním ze dvou základních atributů stopaře po galaxii :lol:
Já ho teď v létě nosím docela často!

Příspěvek od String1 » stř 02.8.2006, 6:27

Tak to tak pročítám a co člověk, to názor, což je samozřejmě pochopitelné, ale je hrozně vidět, jak každý vychází z vlastních zkušeností a o tom to hooodně je. Člověk, který se mezi psy pohybuje toho vo o jejich výchově a chování dost, třeba v mém případě je to naopak, mám je rád, ale nikdy jsem žádného neměl a pokud bych se cítil tím psem ohrožen, nejspíš bych se k použití zbraně přiklonil také. To, že na mě pes šťeká, neberu jako útok v pravém lsova smyslu, to bych jich musel postřílet polovinu :-D ale jsou jisté hranice a je fakt, že mít vedle sebe rodinu, člověk pak přemýšlí trochu jinak.
Tohle je fakt moc o zkušenostech a nezatracoval bych někoho, kdo takové zkušenosti nemá, že použije trochu radikálnější řešení pro svou vlastní obranu, možná bych se sám zachoval podobně. Mám rád život, mám rád psy, ale je to jak v životě, oprávněný obránce použije k obraně to, co má a hlavně použít umí. Jak už to mockrát zaznělo, nevíme, jak to skutečně bylo, možná se to někde objeví časem, takže s útokem na odbíhajícího, nebo pobíhající psa samozřejmě nesouhlasím, ale při přímém napadení je to otázka úplně jiná.

Zbraň: CZ 85

Příspěvek od Vláďa » stř 02.8.2006, 7:22

to parabelum: já tohle neberu jako debatu, ale konstatování,pokud bys byl drban, tak by tě opravdu zřídily... Ale pokud bys seděl se mnou na dvoře, a pil kafe, tak by se došly pomazlit.
Myslím si, že tak nějak by měl být pes vychovaný.
Přes deset let jsem dělal odchyt psů v jednom poměrně velkém krajském městě,a to nemluvím o vojně, kde jsem prošel Grabštejnem, ale ten Tvůj způsob bych opravdu nezkoušel, nepřijde mi jako rozumný. Toť vše. :lol:

Příspěvek od para » stř 02.8.2006, 12:12

Vláďa:
Odchyt psů a převýchova problémových psů jsou dvě rozdílné věci. Když chci převychovat psa tak k němu nemůžu jit s tyčí a okem, musím v něm v první řadě vzbudit důvěru. :wink: A při běžném útoku psa je zase dobrý dát mu najevo že pro něj nepředstavuješ nebezpečí, pak ten pes nemá důvod dál útočit. Jeden ze způsobů je ten mnou popsanej, ale je jich celá řada. Řekl bych že to je první nebo druhá lekce kynologie. Ale opět se opakuju a už se k tomu vážně nebudu vracet.

Příspěvek od Mistral » stř 02.8.2006, 14:30

Těžko se může člověk, který nemá zkušenosti s mimikou psa, dobře rozhodovat. A takových je naprostá většina. Rozběhnout se na mě vrčící pes kolem 50 kg od nějakého baráku, tak z toho radost mít nebudu. Já bych asi zbraň nepoužil, protože takovýho bonbóna zpacifikovat dokážu (velice často se stačí jen udělat krok dopředu, shýbnout se pro kámen, i když tam není, a naznačit hod, absolutní většina psů si dá pohov) Notabene oni sice brání reritorium, ale pokud vidí že ten, proti komu běží, taky něco brání, dají si včas pohov. U většiny !normálních! zvířat útoku předchází dostatečná hrozba, a u té taky zpravidla zůstane.
Bohužel existuje i malé procento psích magorů, buď od přírody, nebo je dokurvil majitel.
Proto by měl každý dohlédnout na to, aby jeho zvíře nehrozilo na veřejném prostoru, protože se lím vystavuje mnoha rizikům.
Pár rafanců už mám, většinou od nějakýho malýho sráče, co mi skočil po noze zezadu, když jsem kolem něj prošel. :o)
Co se týče diskutovaného případu, na vině je dle mého názoru majitelka. Když si čokla nevychovala, aby neotravoval lidi, musí nést příslušné riziko. Imho šlo o krajní nouzi.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 02.8.2006, 16:34

Mistral: Hnidopissky si dovolim poznamenat, ze je mozna lepsi ten imaginarni kamen nehodit - uz ve chvili, kdy mas naprazenou "zbran" si to pes vetsinou rozmysli - tim "hodem" bys ho mohl vyprovokovat a zacal by se branit utokem veda, ze uz jsi ten sutr hodil - prepl by z rozmysleni na akci. Ale to je jen muj nazor, zalezi samozrejme na situaci.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od Alistaire » stř 02.8.2006, 22:54

RE: Mistral
Tak to je úplně přesně můj názor 8)
já bych si s dovolením také vzal...

Příspěvek od Glockmaniak » čtv 03.8.2006, 13:51

Pokud tam budu sám, mohu ještě nějak taktizovat. Pokud mám s sebou dítě, je pro mě prvořadou věcí eliminace hrozícího nebezpečí pokud toto dítěti aktivně hrozí. Pokud bych viděl, že pes chce napadnout mé dítě neváhal bych ani chviličku a jednal bych přesně takhle. Kdo ještě nemá vlastí děcko, tak toto myšlení nikdy nepochopí. Kdo má, jedná stejně.

Příspěvek od Mistral » čtv 03.8.2006, 14:32

Imho ale reálně (zřejmě) nehrozilo. Jenže to můžu tvrdit já, protože psy trochu znám. Nicméně tě naprosto chápu, partnerka má velké bříško, a taky dávám majzla, aby se o ni někdo neotřel. Je zcela přirozené, že člověk brání svoji rodinu za každou cenu. Jenže i tady je třeba jednat přiměřeně.

VIP člen

Příspěvek od Smith » čtv 03.8.2006, 17:40

Nevěřím cizím lidem. Proč bych měl věřit cizím psům? :wink:
"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5

Příspěvek od para » čtv 03.8.2006, 18:15

Smith:
Páč pes se nedokáže přetvařovat. :wink:

Příspěvek od stengan » čtv 03.8.2006, 18:19

Tak to vysvětluj bulíkovi kterej furt čumí stějně jak když chce podrbat sebe nebo tebe :lol: stengan
Já bych osobně počkal jak se celá věc ukáže časem protože si myslim osobně že tam byl nějakej podtext at ze strany psa nebo kolemjdoucí rodiny.

Příspěvek od lawn_1 » ned 19.11.2006, 1:26

-----------------------------------------------------------------------
Naposledy upravil(a) lawn_1 dne pát 04.5.2007, 23:51, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz