Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Re: Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Příspěvek od Tekka » stř 04.1.2012, 8:01

Admix a Jindrich: Kdyz uz, tak si ctete vse co napisu.

Napsal jsem:
Zároveň jsem se chtěl zeptat. Už je to dýl co jsem studoval dokumenty tady na foru, ale proč vlastně Vašek nosil zbraň? Uvedl to někde? A teď nemyslím odpovědi typu proto, že mu to umožňoval zákon.
Je to presne jak psal Pitt. Jinak na to bude koukat clovek znaly prave v tomto oboru a jinak laik co proste chape tyhle veci jinak. A at chceme nebo ne tech "laiku" je porad drtiva vetsina.
Proste tam mohlo zaznit, ze nosil zbran protoze v praci mival velky castky penez u sebe. Je to dostatecne pochopitelny a akceptovatelny duvod pro laickou verejnost nez odpoved protoze je to jeho pravo.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 04.1.2012, 8:05

Tekka: ze by se tady jednalo o neznalost? To i kdybych Vaska neznal, tak pokud nekdo nosi jako doplnek ke kratke palne zbrani i slzny sprej a jeste ho pouzije jako prvni, tak bych rekl, co jineho prokazuje vic, ze se o obranu zcela vazne a seriozne zajimal.

Z toho vypisu je patrno, ze kdyz uz, tak se chtel seznamit Vasek2 a nikoliv "nas Vasek".

V kazdem pripade, uvedom si, ze reportaz je nejak casove omezena, osobne bych taky videl vic veci, ktere tam mely zaznit a nezaznely. A je to uplne jednoduche vysvetleni - proste na ne nebyl prostor.

EDIT: jinak me to prijde, ze je naprosto zbytecne resit proc tu zbran nosil, to je preci naprosto jeho soukroma vec. Prijde mi, ze timto si chce kdokoliv hrat na "arbitra" ve smyslu "jo taaak, kdyz ji nosil z tohoto duvodu, tak to MOHL!". To neni totiz vubec pravda a nikomu do toho nic neni. Stala se nejaka situace a tudiz ma vse vychazet z toho, co se stalo a ne proc nosil nebo proc nosi slipy misto trenek. To jsou totiz naprosto bezpredmetne a nadbytecne informace.

pitt: Vasek si urcite zapichat nejel. A i kdyby jel, tak v tom nevidim zadnej problem. Naopak problem vidim v hlave toho cloveka, co si tohle mysli.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » stř 04.1.2012, 10:09

čerte...ty to fakt nechápeš že? Prostě toto byl klasický názor člověka,který se zbraněma nemá nic společnýho.
je to asi jako člověk,kterej nezná psy a nezajímá se o ně,tak když uvidí že máš pittbula,tak se taky zeptá proč máš takovýho agresivního psa...a víš proč se zeptá?...protože takhle jsou předkládány médii,úplně stejně jako majitelé zbraní a pod.
Jde o to že pro širokou veřejnost "proč má zbraň" je vysvětlení "protože na to má právo" přinejmenším nedostačující,pro někoho možná až pobuřující
To píchání bylo obrazně.

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 04.1.2012, 10:16

pitt: ale ja to chapu, protoze moc dobre vim, ze takoveho "obycejneho" cloveka zajima vyhradne to, co si koupil soused a pripadne, kde on sam si na to pujci.

V kazdem pripade jsem chtel sam naznacit, ze nikdo z verejnosti nema pravo posuzovat, proc tu zbran ma nebo nema. To je naprosto osobni vec, stejne jako kuprikladu to, zdali je nekdo hetero ci homosexualni. Pokud tim preci kohokoliv neomezuje a naopak jedna v souladu se zakonem, tak at si dela co chce. Zde se stala nejaka situace a melo by se resit, CO se stalo, PROC se to stalo a ZA JAKYCH PODMINEK se to stalo. A ne to, jestli trhal v materske skole na zachode moucham nozicky nebo cokoliv jineho. Podminky pro ziskani ZP splnil, tzn. jak odbornou, tak i teoretickou cast, stejne jako zdravotni potvrzeni a zejmena prokazal svou bezuhonost a spolehlivost (ktera mimochodem resi i prestupky!), proc tedy resit to, jestli nosil zbran proto, ze se boji nebo jenom proto, ze se nerad pere?

Obrázek

Příspěvek od pitt » stř 04.1.2012, 10:26

čert: no jenže ta drobná věta nebo zmínění o tom je pro veřejnost dosti podstatné.
Pamatuješ jak zastřelili pana Kočku?.......mnoho lidí v diskuzích tvrdilo že na společenskou akci si mohl vzít jen psychicky nevyrovnaný člověk a ještě hůř že to řekl i toho času vysoce postavený politik.......už nikdo neřešil že na to měl právo a že zbraň měl legálně......když pominu fakt že byl pod vlivem alkoholu

Zbraň: Glock 17,26

Příspěvek od DeadlyOne » stř 04.1.2012, 11:01

Ja uz jsem se smiril s faktem, ze kdyz se clovek v teto zemi brani, tak za to vzdycky zaplati a pujde i treba do vezeni. Lidi v teto zemi se dobrovolne stavaji obetmi kriminality. Jen se kolem sebe podivejte na ulici co kolem prochazi. Sami spaci, lidi ktery nevnimaji okoli, proste jasna lovna zver pro zmrdy. Lidi nejsou vzdelany v oblasti osobni bezpecnosti, neznaji modus operandi kriminalniku a nevedi jak konfliktu predchazet a jak se branit. Takze to ze verejnost ma uplnou hysterii ze zbrani, to me neprekvapuje. Uz nekolikrat se to tady resilo a moc dobre si pamatuju na ruzne blogy ty sileny zensky a dalsich ultra-pacifistu podle kterych jsou ozbrojeni civilisti vsichni dojednoho psychopati a vrahove. Ja zase rikam ze vetsina obyvatel nasi zeme je ignorantni a negramotna, kterou zajima jen co, kdy a jak vyvedla kde jaka celebrita na vecirku a to je vse. Nikdo si nechce priznat ze svet neni pohadka a ze situace kdy se bude muset nekdo branit muze nastat. Napadeny v tomto pripade dodrzel presne vymezeni nutne obrany. Policie a soud evidentne udelala neco spatne. Vsichni jsme videli reportaz na TV Prima. Hlavne, komu je co do toho jestli nekdo nosi strelnou zbran nebo ne? Chtel bych videt jak by se tvarila verejnost kdyby utocnika porezal a pobodal nozem v sebeobrane. Nuz je horsi nez strelna zbran, je vice krve, vice poraneni a napadeny vetsinou po chvilce umira. Uz vidim tu hysterii jak vsichni rvou ze nekdo vubec u sebe nosi neco jako je nuz. Jsme proste mensina, lidi kteri staveji osobni bezpecnost na prvni misto. Proto vsichni mame strelnou zbran nebo nuz, nebo sprej nebo podobne. Mam za sebou pres 12 let Thajskeho boxu vcetne buseni v ringu, mam za sebou studium Zen Do Kai, mam za sebou i nejake studium Pekiti-Tirsia Kali, take znam Krav Magu a dalsi veci. Ucim se predchazet konfliktum, znam taktiku boje, zajimam se o strategii, jsem byvali prislusnik PCR a obcas porad delam do oblasti bezpecnosti v soukromem sektoru. I presto nosim zbran a nuz 99% casu. A tim jsem odsouzen pri jakekoliv sebeobrane skoncit ve vezeni. Ja jsem se s tim ale smiril. A proto me cela tahle situace napadeneho a jeho odsouzeni v tehle zemi vubec, ale vubec neprekvapuje. Drzim mu palce, a doufam ze vyuzije moznosti milosti od prezidenta republiky a pak doufam ze tuhle zemi opusti. Protoze je to jasny dukaz toho ze v teto zemi nemame pravo na obranu a stat nas neochrani. Tak se proto ptam co nam vlastne tenhle stat dokaze zajistit? Proc vubec neco jako nutna obrana v nasim pravnim radu existuje kdyz ji nelze ani vyuzit?

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 04.1.2012, 11:13

pitt: a podstatne v cem? Verejnost jako takova (ta, o ktere mluvis), stejne nic nezmeni a ani menit nechce. A co rikaji nejaky exoti v hospode u zvetraleho piva je mi uplne jedno, protoze jak rika deda Potucek: "pitomce nepresvedcis a sam sobe ublizis".

DeadlyOne: je to bohuzel presne tak, jak rikas, bezvyhradne podepisuji!

Obrázek

cmk

Příspěvek od cmk » stř 04.1.2012, 12:49

Certe, ze "verejne mineni" nema moc neni uplne pravda. Verejne mineni je jednim z prostredku moci. Kdo ho ovlada, dokaze ovladnout stat (30. leta fasisti v nemecku, leta 45-48 komunisti u nas, ...) nebo i velkou cast kontinentu (podivej, jak donedavna fungovala EU - vsichni si nadsene tleskali a vsechno schvalovali - az posledni 4 roky najednou ukazuji, ze to neni takova slava - az kdyz se lidem jako Klaus povedlo dostatecne ovlivnit dost normalnich lidi, tak se najednou zjistuje, ze to vlastne neni takova slava, jakou jsme slyseli leta z Bruselu).

Ale - kdyz si nekdo usmysli, ze:
"zakaze svobodnejsi jizdu v aute", tak se proste na zakazku pri prvni prilezitosti vytvori silnicni pirat, udela se z nej predstavitel toho nejvetsiho zla na svete, aby nasledne dostal exemplarni trest.

"zakaze svobodnejsi pristup k obrane", tak se proste na zakazku udela masovej vrah z toho, kdo se brani pistoli vice lidem a kazdeho z nich postreli.

Ale vsechno ma svuj cas. Ne na vsechno jsou lidi pripraveny hned. Ocividne hlad po piratech silnic byl tak jich bylo par naservirovano.
Hlad po strilejicich vrahounech je nastesti mensi, nez hlad po neplaticich a darmozroutech, takze pres prvotni snahu to nevyslo.
A vsechno je to o verejnem mineni.

Pokud by v dobe soudu byla spolecenska poptavka po chrabrych obrancich zivota a zdravi, tak nechci pohrdat soudem, ale mam pocit, ze to mohlo dopadnout uplne jinak.
Jenze my byli s nasi malou kampani totalne osamoceni a myslim, ze soudce nam ukazal, jak si s nami a nasimi nazory dokaze vytrit prdel. A udelat to v "ramci prava".
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: Springfield XD45 ACP

Příspěvek od NegativXXX » stř 04.1.2012, 13:03

Na ten pripad si pamatuji jak se to tady uz resilo pred nekolika lety. Myslel jsem, ze je to snad jasne. Ted koukam na reportaz a pripadam si jako blazen! Je to vubec mozne? Jinak ten jeho obhajce to proste podcenil... Myslet si, ze dukazy obzaloby jsou chabe a proto neni potreba zadat rekonstrukci a vice tlacit na prubeh vyslechu byla ocividne chyba. To mi tak alespon pripada, samozrejme neznam detaily.

Je to obrovske svinstvo a arogance (prevazne bolsevickych) soudcu!!!
SPRINGFIELD XD .45ACP
CZ 85 COMBAT 9MM
ZHR 241 22LR
CZ 45 6,35

cmk

Příspěvek od cmk » stř 04.1.2012, 13:07

Jo, to je pravda... Kdyz rikal vetu: "dukazy obzaloby byly tak slabe, ze jsme nepovazovali za nutne..." tak defacto skutecne rekl: "podcenil jsem to".
Na druhou stranu - pro advokaty je to "proste jenom prace", a tenhle advokat pres tuhle minelu podle toho, co jsem prubezne cetl, delal tu praci dobre - lip, nez kdyby to byla jen prace.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 04.1.2012, 14:15

cmk: v kazdem pripade, to je preci prace LEXu, aby se minimalne snazili upravovat verejne mineni. Treba prave ted je strelba v Tanvaldu, cikorky hned vyuzili sanci a do vsech medii poskytuji rozhovory. Proc si zrovna na takovem peknem a jasnem pripade neudela LEX jmeno? Vzdyt ty cikorky tomu jeste nahravaji na smec!

Obrázek

Příspěvek od E-Ryc » stř 04.1.2012, 15:01

S474N: Na foru LEXu je, ze chystaji tiskove prohlaseni.

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » stř 04.1.2012, 15:34

To je pri zivotnosti zprav v dnesnich mediich docela pozde :D
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » stř 04.1.2012, 17:37

satan: souhlasim s tebou, pripadu se strelbou pribiva. LEX tu bojuje prej za prava drzitelu zbrani.. ani v jednom pripadu jsem nevidel nejaky vetsi zajem..

reportaz hezka, jasne tam jsou videt pochybeni (nejsmutnejsi je telefonat se soudkyni...)
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » stř 04.1.2012, 21:14

Taky souhlasím se satanem. Nějak mi připadá, že se LEX moc neangařuje. Navíc tiskové prohlášení,...kde ho uvidíme, nebo spíš kde ho uvidí veřejnost ? Ovce vidí jen žvásty z televize, je mi fakt do breku z toho, kolik lidí je oblbováno televizí. Ze všech svých X přátel znám snad jen pár lidí, co mají vyrovnané názory, jinak všichni "žerou" co jim naservírují televizní noviny. Bohužel, vidím to i doma.

Příspěvek od provarenec » stř 04.1.2012, 22:30

Já jsem dneska viděl z archivu tu reportáž a jedna věc mi přišla minimálně divná. Co ten jeho "kamarád" doprdele dělal??? "...útočník byl vazba, tak jsem radši stál opodál..." Ty vole tak za takovýho kamaráda mu upřímně gratuluju. (blijící smajlík)
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Příspěvek od Fox4077 » stř 04.1.2012, 23:10

provarenec: To je přesný, krom všeho ostatního hnusu mě tohle ještě dorazilo. Co mohlo být jednoduššího než tam přiskotačit a jednou mířenou kopačkou udělat tomu mamrdovi kousání z druhé strany hlavy.
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » stř 04.1.2012, 23:11

znam spoustu lidi co jsou proste poserove a kamaradovi nepomuzou kdyz se to nekde rve.. holt nekdo na to nema koule, nebo je v takovym soku ze se nemuze pohnout..
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

cmk

Příspěvek od cmk » stř 04.1.2012, 23:41

Ano, cikani (pardon - romsti aktiviste ci rodina zastreleneho) chrli do medii jedno prohlaseni za druhym - a jak dopadli? Udelali ze sebe akorat blbce. A medii se lip prodava kricici aktvivista, jak udela demonstraci a zdrcenej tatik, jak chce smrt za smrt, nez clovek, ktery zkonstatuje fakt, ze doslo ke konfliktu a ze je treba to nechat na organech cinnych v trestnim rizeni a doufat, ze odvedou dobre svoji praci, ale ze je videt, ze strelba a smrt nemusi vzdy znamenat vrazdu.
Proto Lex zpravu propracuje. Aby to nebylo jen jedno z mnoha vykriku, ale neco rozumnejsiho, co oslovi obycejne lidi i novinare.

Kazdopadne k ty Krupce - ano, to jsem uz psal pred 5 rokama - takovyho kamarada bych fakt chtel mit. Na me lezi frajer, me jde o kejhak a on cumi, co se deje a nic nedela. Ani si neni schopnej zapamatovat, co dela za nim pistici baba (baby vzdycky pistej, kdyz se chlapy perou).
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne čtv 05.1.2012, 8:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky!

Příspěvek od Steiner » čtv 05.1.2012, 0:37

cmk: uprimne ... otazka je jestli to byla od kamarada opravdu zbabelost nebo si uvedomoval ze na tom pozemku opravdu nemaji co delat a ze jeho kamarad tam dostava na budku tak nejak po pravu ... kdyz majitele predtim zkasroval

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz