Policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od cover72 » stř 17.6.2015, 18:32

Onehdá jsem četl poučný blog, kde si nějaký bývalý kriminalista stěžoval, že když mu ukradli v kavárně tašku s mobilem atd., policisté mu nepomohli chytit pachatele, ačkoli by to ještě šlo a všichni věděli jak, protože by to trvalo třeba dvě hodiny, které by se nedaly zapsat do KEP.

Oproti tomu vybírání pokut, číhání za křovím u silnice, osvětová činnost apod. se do KEPu očividně zapsat dá a to a jen to se pak hodnotí.

Takže mi tehdy docvaklo, že by stačilo z množiny věcí, zapisovaných do KEPu, vyřadit systematické a prvoplánové číhání za keři a rohy na příležitost vybrat pokutu (nechat jen dopravně-preventivní, tzn. s na kilometr viditelnými policajty v reflexních vestách, kteří skutěčně preventivně způsobují zpomalení v potřebném úseku, nikoli však represivní příjmy do číkoli pokladny) a naopak tam zařadit i věci jako pokusy vypátrat zloděje těsně po činu, pomoc turistům a důchodcům s navigací aj. apod.: aby ti policisté, kteří chtějí k chránění i takto pomáhat veřejnosti nebyli odrazováni od toho, aby "pomáhali a byli za to sprdnutí, protože v KEPu se taková činnost jeví jako proflákaná".

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » stř 17.6.2015, 18:38

Pro nas slabomyslne a nezasvecene, co je KEP?
Lajte mi lhu-li

Příspěvek od KarelP » stř 17.6.2015, 18:54

kniha evidence práce = čárky
Za pokutu za pásy je čárka, za odhalení pachatele vraždy je čárka.

Přeháním, ale v zásadě je to tak.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » stř 17.6.2015, 19:28

Opravdu nejsem ten, komu z toho všeho cokoli plyne. Vím ale jedno: Policie není tím, kdo jim dal jejich možnosti. To dělají jiní. Jste schopni toto pochopit?

A nikde jsem nepsal, že bych to podporoval. Jen možná poněkd chápu systém, společnost, jak funguje. Může se mi to nelíbit, můžu trochu nadávat, ale to je tak všechno co s tím jednotlivec může dělat. Taky podotýkám, že žádný jednotlivec není tvůrcem tohoto systému. Je to společnost. A my jsme její součástí.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 17.6.2015, 20:24

Cover72: vis, ze me napadl system, jak s tim vsim uplne doslova vyjebat? Nedelat prestupky. A potom se muzou zabukarovat kam chteji. *88*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od cover72 » stř 17.6.2015, 23:49

Carloss píše:žádný jednotlivec není tvůrcem tohoto systému. Je to společnost.
Tak to jsi, chlape, asi nikdy nedělal na úřadě a nepřipomínkoval zákony :lol:

Čert: jasná páka. Vždyť zákony vůbec nejsou dělané tak, aby šlo zavřít kohokoli, whoops, chtěl jsem říct pokutovat.

Obce si vůbec nemůžou dělat naprosto svévolné vyhlášky pokutující naprosto cokoli, od výše sestřihu trávy (a že máš zlomenou nohu nebo jsi byl na dovolené je tvůj problém, grázle, tak hezky plať) až po pokutu za opírání se o zábradlí či chůzi po chodníku ve více jak tříčlenných skupinkách.

Na silnicích je ze všeho nejdůležitější upírat neustále zrak na rychloměr a předjíždět bezpečně rozdílem pěti kilometrů v hodině, protože dodržování rychlosti je mnohem důležitější, než mít přehled o okolí. Jo, a co třeba parkování? Určitě je nejlepčejší, aby každá motorka zabírala celé parkovací místo pro auto, než aby stála na chodníku či u krajnice, kde nikomu nepřekáží jako ve zbytku civilziovaného světa.

A pokud u sebe nemáš reflexní prvek viditelný ze všech směrů, tak prostě z té hospody půjdeš po krajnici až za svítání, rozumíš mi!

Tváříš se, jako bys nikdy žádný přestupek nespáchal a již spáchat nehodlal a jako kdyby byl ideálem s odpuštěním připosratý normalizovaný občan...

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 18.6.2015, 0:04

Nejake prestupky jsem spachal, ale kdyz jsem u nich byl pristizen a vedel jsem, ze je to nepruchozi, tak jsem se z te situace snazil dostat maximum (tedy konkretne minimalni zatizeni me penezenky). K tomu proste patri to, ze kdyz pujdu na cervenou a budu u toho chycen, tak se budu kát a nikoliv picovat.

Mimochodem, stala se ti nekdy nejaka zvule? Proste cokoliv, kdys vedel, ze jsi v pravu a stejne s tim nic neudelas?

BTW extremni nesmysly o vysce travniku mi prosim nepis. Me muzes sve obavy rikat primo konkretne, nepotrebuji primery. A mimochodem, ty reflexni prvky za sebe vitam.

Obrázek

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » čtv 18.6.2015, 0:15

Jako pozor, povinnost sekat travu na pozemcich u nas existuje a dokonce je pokutovana :)

Zvule justicniho aparatu? Jako priklad bych dal soudni proces s RWU.
Lajte mi lhu-li

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 18.6.2015, 5:40

cover72 píše: ...
a naopak tam zařadit i věci jako pokusy vypátrat zloděje těsně po činu, pomoc turistům a důchodcům s navigací aj. apod.: aby ti policisté, kteří chtějí k chránění i takto pomáhat veřejnosti nebyli odrazováni od toho, aby "pomáhali a byli za to sprdnutí, protože v KEPu se taková činnost jeví jako proflákaná".
Hele, ja nevim jak to meli ti, ktere jsem pri podobnych cinnostech potkal ja, ale tak nejak o KEPu nic nepadlo a jak uz jsem psal jinde, pomohli a ne jednou. Jo, primarne by to chtelo, aby jim v tom predstaveni nehazeli klacky pod nohy, system nevymyslel chujoviny a k Policii se hlasili moralne vyzrali jedinci. Ale o to vic si vazim prave tech, kteri pres vyslovene negativni podminky nejenze delaji opravdu svou praci, ale to zprofanovane heslo jim nebrani opravdu pomoct a chranit. Treba mne nebo tobe. A nez zas zacnou kecy o fizlech, ono taky dost zalezi na tom, jak se vy samotni k tem policistum chovate. Je to totiz stejne, jako v beznem zivote. A ze se vsady najdou takovi, kteri to na ostatni "zkouseji"?? Ale jasne. To mas jako s takovym, ktery si na Srazu objedna v patek krkovicku a uhradu necha na nekom jinem. Oba proste spolehaji na to, ze jim to projde. Oba jsou u mne hajzli a obema nastaveny system "pomohl".

Příspěvek od Carloss » čtv 18.6.2015, 8:13

Jistě, že jsem taky sem tam něco porušil... Ale jak se tu píše, když poruším, tak nepyčuju... Snažím se i přes to chovat slušně a tak, aby mě to moc nebolelo.

Schvalování zákonů je taky jenom část systému. Jak píšeš, připomínkování a další legislativní procesy jjsou součástí systému, který vytvořila společnost. To jsem tím měl na mysli...

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 18.6.2015, 10:41

obecně si myslím, že lidé se chovají jako dobytek..
a z toho dobytka se rekrutují i strážci zákonna :)

Výchova u mladých jde do kopru, není bázeň, není kázeň..
na vojnu nebo do vězení s nima, aby pochopili že akce vyvolá reakci.. a že člověk je plně odpovědný za své jednání a chování..

Kdyby místo nekontaktní politiky trestání přestupků bylo preferováno kontatkní řešení ze strany PČR, pomohlo by to oběma stranám, jedné ve výchově a uvědomění a druhé - míň papírování..

Hledám gentlemanství na obou stranách.. občas vyhrává strana modrých, občas vyhrává strana občanů..
PS: zbřinkat někoho drzého a vulgárního mladistvého nemůže být přeci zločin.. :)

Příspěvek od cover72 » čtv 18.6.2015, 10:52

Čert, Reddog a Carloss: no, a rozdíl mezi námi je, že já se na to koukám ze systémového hlediska a vidím, že posláním přestupků bylo původně přeci ono zamezení škodám na životech, zdraví a majetku -- ale pak se do toho pustili zloději, NYMBY buzerující aktivisté, pachatelé dobra a další sebranka a stvořili spoustu regulací zcela jasně nelegitimních.

Takže pokud je nějaký zákaz legitimní a dává smysl, kupříkladu nepřecházet na červenou na křižotavce u kanclu, kde vím, že mezi jednotlivými proudy aut jsou prodlevy 3 sekundy a i kdybych přechod přeběhl jako někteří kolegové, někdo už by se mohl leknout a dupnout na brzdy, na červenou nepřecházím a takový legitimní zákaz nepřekračuji (a tudíž nemám důvod "pyčovat")...

Ale když přecházím u parku, kde vede silnice s ostrůvkem, mám výhled kilometr na straně jedné a 200m na straně druhé a vím, že jdu sám, žádné dítě, které bych mohl kazit, tam není a já mám na výběr zmáčknout tlačítko, čekat minutu u prázdné silnice, vyvolat červenou, přejít a nechat za sebou zabrzdit a stát kolony aut, než zase sepne zelená jim... To na to kašlu, za takových přecházím na červenou a víte co? Kdyby mne u toho chytil fízl v civilu, samozřejmě bych "pyčoval": protože aby mne za takto jasné situace chtěl pokutovat, musel by to být totální hovad. A o tom je ten materiální aspekt: o selském rozumu, že přestupky tu nejsou kvůli tomu, aby byli lidé zbůhdarma buzerováni, ale aby měl represivní aparát "bič" na ty, kteří nějak skutečně škodí.

Pro zamyšlení:
JEDNOU JEDINKRÁT jsem si to dovolil jako rodič os. auta v I. Bylo asi půl páte ráno, svítalo, přijel jsem na křižovatku někde na kraji Verony, zastavil na červenou a za mnou přijela Alfa Romeo s brandem Carabinieri na dveřích a kapotě a začla troubit a uniformovaný carabiniere divoce gestikulovat ať sakra jedu, když nikdo nikde není a nestojím tam ako vůl. Tak jsem jel.

Můj osobní poznatek: Mezi policisty se najdou minimálně 2, kteří mají normální mozek a používají ho. Slouží někde v okolí Verony u karabiníků - pokud tedy již nedali výpověď nebo neodešli do penze.
a
Možná je to obecnější románský či mediteránní přístup: červená znamená upozornění, že v příčném směru svítí zelená.
Francouzský četník také nechápal, proč skupinka podroušených chodců uprostřed noci stojí před přechodem s červeným panáčkem. Pravil: "Vidíte snad nějaké auto?"
To jsou policajti, kteří vědí, o čem jsou přestupky!

john.hawk: ale no tak, to snad nemyslíš vážně. Vážně se tvé úvahy vydaly tou stezkou, že orgáni, kteří mají ze zákona polobožský status -- nejde totiž o lidi/občany, nýbrž o "něcio víc", Veřejné Činitele, proti kterým je občan už tak téměř bezmocný -- by měli mít bianco směnku své postavení a milionový aparát, který je podporuje, užívat dle své libosti aby mlátili každého, kdo jim přijde drzý?

To je mindset a modus operandi dozorců v Gulagu či koncentráku...

Připomínám ty grázly z ÚOOZ, kteří se šli porvat do baru, chtěli zmlátit ochranku a když začali prohrávat, vytáhli "placky". Podle tvého by tam mohli napochodovat klidně už s plackama a jen všechny bezmocné návštěvníky a ochranku zmlátit pro radost -- zcela bezmocné proto, protože by se nesměli bránit, neb "napadení veřejného činitele" (jo, vím, že se to teď přejmenovalo, ael pointa zůstává.)
"Když ono mne to vejce tak drze provokovalo", řekla kuna...

Příspěvek od Carloss » čtv 18.6.2015, 11:03

Ona spousta nařízení podle mě v hodně pradávných dobách měla sloužit k tomu, aby se lidské chování ve společnosti, ve vztahu k druhým bylo předvídatelné. Sice nám přijde normální, že se jezdí vpravo, ale jak víme, ne vždy tomu tak bylo. Tak se napsal zákon... I tak se stalo, že sem tam ho někdo znal, někdo neznal... někdo na něj kašlal... tak se začal vynucovat... A jsme u jádra věci... Těžko napsat dostatečně obecnou normu, všeobecně platnou, ale současně akceptující všechny možné situace, které život s sebou nese. A teď nastupuje otázka: Kdo to posoudí? Přestupce? Ten, kdo přestupek zjistí? Ani jeden... Je tedy nutné, aby proběhlo nějaké řízení... A vidíte, jak se nám to celé zesložiťuje... A teď mi řekněte, jak z toho ven...

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 18.6.2015, 11:07

jo, přesně to mám na mysli.. slušnost vynutitelná fyzickými tresty :) když to fungovalo v NY 60 léta 19 století, proč by to nemělo fungovat nyní ??
Copak jsi jako dítě nebyl v tomto duchu vychováván že poslouchat se musí ? ikdyž si jako dítě nebyl schopen dohlédnout proč co a jak ? od toho jsou rodiče :)
no a někteří švejkové zase nejsou schopni dohlédnout dál.. a pyčují..a jsou drzí až vyzývaví
se slušností by měli nejdále dojít.. jenže oni jsou hrdí na to že mají právo volby, a volí špatně a pak se diví že mají lišej..:)

Příspěvek od Pupak » čtv 18.6.2015, 15:47

Cover72: Like za to, žes to zatím nevzdal, i když půda je značně neúrodná. Pro někoho je holt nad jeho chápání, že lidská společnost nefunguje na základě jednoduchých podmínek IF...THEN zapsaných v zákonech, ale existuje nějaký common sense, česky zdravý rozum.

Jak to vypadá, tihle dva sráči v uniformě by z toho nemuseli vyváznout tak snadno jak to doteď vypadalo. Fakt smůla, že tam byla kamera.

http://www.novinky.cz/krimi/372666-poli ... olegu.html

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 18.6.2015, 15:58

Pupak: a co kdybys misto hykani spise napsal, KDE je ta hranice, od ktere teda ty zakony maji platit? *88*

Obrázek

Příspěvek od cover72 » čtv 18.6.2015, 16:57

Carloss: kdo to posoudí? No pokud je jasný smysl ustanovení, tak pokud policajt a "přestupce" nejsou jeden jako druhý mentálně retardovaní, oba by se na tom měli shodnout.

Přesně tak, jako ti dva italští Carabinieri nebo ten francouzský policajt, kteří výslovně vyzývali "civily", aby na červenou kašlali, když tam zcela zjevně nic po zelené nejede. To je ona aplikace selského rozumu namísto protektorátní Aktivní Slepé Spořádanosti.

Jo, Čerte, ještě jsem zapomněl na přestupky za doklady. Jaká je společenská nebezpečnost toho, že si zapomeneš řidičák? A proč bys měl přijít o zbroják a vysolit až 40 tisíc jen proto, že si dvakrát omylem necháš průkaz zbraně v trezoru?

To jsou přesně věci, u kterých by rozumní policajti, jaké si představuji já, měli nechat být s varováním "hele chlape, dávej si na to větší pozor, nám takhle to ztotožnění/zjištění trvá zbytečně dlouho, ale řešit ani tě někam psát nebudem, jeď v pokoji."

Jenže ne, my se přesně v duchu článku Omezenci omezují budeme navzájem z čiré radosti buzerovat tak dlouho, až se z toho všichni potento.

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 18.6.2015, 16:59

cover72: netusim jak ty, ale ja PZ nosim neustale u sebe.

Mimochodem, verim tomu, ze tam OBVYKLE nikdo nejede. A az tam jednou nekdo pojede, tak bude pozde.

Obrázek

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 18.6.2015, 18:27

Zasah moto-policisty v Chile:
:arrow: https://www.facebook.com/96913073643388 ... 215444474/

Obrázek

Příspěvek od cover72 » čtv 18.6.2015, 18:39

Čert: no, tak pokud jsi slepý, samozřejmě ano.

Jasně jsem napsal, že na té křižovatce máš doleva rozled kilometr a doprava rozhled 200 metrů, přičemž zprava je další křižovatka, kde auta stojívají, a třicítka. I kdyby to tam ale někdo propálil stovkou ve městě, budu mít 7 vteřin na to jej spatřit a buď na tu červenou nepřejít, nebo doběhnout zbytek té šest metrů široké silnice.

Jinak řečeno, tvůj argument je diskusní faul.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz