Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Re: Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Příspěvek od Alci » čtv 26.4.2012, 21:26

jo, ale jak dlouho dokazes poslouchat krivy obvineni a sledovat jak se vsechno postupne otaci proti tobe aniz bys k tomu mohl cokoliv rict. A zpocatku taky budes verit soudum, ze je bude zajimat, co se tam opravdu stalo a az na zaklade toho vynesou rozsudek.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » čtv 26.4.2012, 21:36

Taky docela zajimavy pripad, ktery nakonec skoncil uplne naopak:
:arrow: http://www.kuceralegal.cz/news-12-120
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od vsw » pát 27.4.2012, 9:26

Tragicke, kolik instanci soudu je potreba projit, aby soudci vzali na vedomi uplne zakladni informace. Tady to bylo o fous.
Čím více z nás bude nosit zbraň, tím méně z nás ji jednou bude muset použít.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Mistral » pát 27.4.2012, 9:36

Tjn, by mě, zajímalo, kolik ho to nakonec stálo.
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

VIP člen

Příspěvek od S474N » pon 04.6.2012, 18:17

Tak dnesniho dne se ozval zde "diskutujici" Dave7. Vzhledem k tomu, co zde provedl (vymazal si veskere sve prispevky; nicmene uz byly zpetne obnoveny a uzamceny), tak davam jeho zpravu urcenou me verejne:
Dave7 píše:Zdravím,

Znovu jsem se vrátil podívat se na vaše forum, popravdě, není mi jasná jeho existence, když někdo jako ty něco velmi důležitě napíše a všichni souhlasně přikyvují s tím, že jakékoli jiné názory jsou nežádoucí, to není diskuzní forum, ale masírování ega.
Vlastně, možná jsou i žádoucí, aby jste se vůči něčemu semkli a zahájili společný boj - tvým jediným životem je zřejmě pouze internet.

Co se týká mých příspěvků, tak byly slušné dokud jsi toho potencionálního vraha nepodal jako chudáka pacienta s thytreotoxikózou, i když nevím, co to má s případem co dělat a mne nezačal urážet čímsi o kondomu ve kterém jsem měl skončit, svou roli admina jsi neustál.

Rád bych někdy zažil situaci, kdy bych tě vyprovokoval, ty jsi mě napadl tj. do mě strčil, či mi jednu vrazil a já tím získal povolenku tě beztrestně střelit do břicha :)

Každý inteligentní člověk bude souhlasit se mnou, ne s primitivem zoufale obhajujíciho svého kamaráda - vraha, protože na tom nebyla nutná obrana ani v tom nejmenším a škoda, že se to v tomto smyslu vůbec řeší, pouze jasný pokus vraždy, nic víc, nic míň.
Když je domácí násilí a manžel bije a terorizuje manželku, která následně vytáhne nůž a bodne, jde za vraždu na 14 let, výše uvedené byla prachobyčejná potyčka.

Své příspěvky jsem odstranil a již nechci mít s tímto webem cokoli společného, je to humus.

Měj se hezky Satane,

David
A moje reakce uz pouze verejne:
S474N píše:Tak ted si me to opravdu natrel, sve prispevky sis "hrdinsky" odmazal a myslel sis, ze kdyz smazes svoje vylevy, tak ze budes mit za tim vsim tecku ty. No tak jsem ti je nechal hrdinsky obnovit a uzamknout, abys tyhle hovadsky napady nahodou nemel znova.

Ano, presne si me odhadl, mym zivotem je pouze internet. Nikdy nevychazim ven, abych nahodou nedostal od svalovcu jako ty pres hubu. Dokonce i letosni sraz, ktery byl zrovna ted pres vikend jsem absolvoval pouze pres webkameru pres Skype, aby se mi nahodou neco nestalo. Vzdyt co bych jenom delal, kdyby se me treba nekdo na neco zeptal a ja bych se mel sam rozhodnout nebo mu odpovedet, aniz bych mel moznost to konzultovat predem s rodici nebo nedej boze vytahnout privod internetu a zachranit tak sebe sama. *3* *3* *3*

Co jsem si to tak precetl vsechno zpetne, tak mne opravdu tva hlaska o primitivech pobavila, zejmena v kontrastu s tim, jak ses zde sam prezentoval. Tvoje slusne prispevky byly opravdu "velmi slusne", vsak kazdy se muze podivat sam:
:arrow: search.php?author_id=3249&sr=posts

Co se vyprovokovane situace tyce, opetovne projevujes hlubokou neznalost legislativy - nutna obrana vuci vyprokovanemu utoku neni jakkoli pripustna. Ovsem to, ze mas pravni mezery, ti bylo naznaceno jiz drive. Zjevne bezuspesne.

"Kazdy inteligentni clovek"? Opravdu kazdy? V tom pripade lide, kteri sem pisou jsou ani neinteligentni blbecci, protoze jsem si to prosel a s tebou tu nikdo nesouhlasil. Cim to asi bude, ze? Vsichni jsme tu blazni a jenom ty ses letadlo. A nakonec posledni dotaz na tebe - neleze ti to zobani steroidu uz na mozek?
Přílohy

[Přípona png byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Obrázek

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » pon 04.6.2012, 18:49

Jenom mě tak napadlo k tý thyreotoxikóze, která s tím podle Davea prý "nemá co dělat", tak to jedna z mála diagnóz, která je za "Déčko" (zdravotní nezpůsobilost) ve všech sloupcích zdravotní klasifikace ozbrojených složek a HZS. (viz: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-393 )
Proč asi?
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Příspěvek od Steiner » pon 04.6.2012, 19:52

S474N píše:Co se vyprovokovane situace tyce, opetovne projevujes hlubokou neznalost legislativy - nutna obrana vuci vyprokovanemu utoku neni jakkoli pripustna. Ovsem to, ze mas pravni mezery, ti bylo naznaceno jiz drive. Zjevne bezuspesne.
Pekelníku ... v neděli presně o tomhle šla řeč, asi jsi zrovna nedával pozor... takže to připomínám pro případ, že by ses (možná) divil koho nakonec NS označí za útočníka a koho za obránce...
Prof. JUDr. Pavel Šámal, Ph.D., Komentář k Trestnímu zákoníku, 2009 píše:Útok, který osoba, jež se brání, zavinila ať úmyslně (včetně tzv. vyprovokovaného útoku), nebo z nedbalosti, zůstává útokem, a proto nevylučuje nutnou obranu. Jestliže však ten, kdo útok záměrně vyvolal, tak učinil proto, aby mohl „útočníkovi“ pod záminkou obrany způsobit újmu, a unikl tak potrestání za vlastní útok („obranné jednání“), je-li tedy vyvolání „útoku“ součástí plánovaného útoku vlastního, pak nejde o nutnou obranu.
Peace :wink: .

VIP člen

Příspěvek od S474N » pon 04.6.2012, 20:08

Steiner: no pravdou je, ze jsem pozor moc nedaval ( *40* ), nicmene ja vychazim z toho co napsal, tedy ze ON vyprovokuje utok, ja bych se branil a on by me zastrelil ("beztrestne strelil do bricha") a ON by se odvolaval na nutnou obranu z jeho pohledu. Precti si pozorne, co presne psal *4*

Obrázek

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » pon 04.6.2012, 20:36

Dave7 píše:Rád bych někdy zažil situaci, kdy bych tě vyprovokoval, ty jsi mě napadl tj. do mě strčil, či mi jednu vrazil a já tím získal povolenku tě beztrestně střelit do břicha :)
David
No tak to je taky dobrej "pacient"... Jednak by chtěl vyprovokovat Satana a myslí si, že on by do něj strkal nebo mu jednu vlepil (ha, ha, ha, je vidět, že se opravdu vyzná v lidech a Satana dobře zná) a druhak, za odstrčení by ho střelil do břicha. A to si myslí, že by byla NO??

Steiner: Potvrzuji, nedával pozor :-))

Sorry za OT..

VIP člen

Příspěvek od reddog » stř 06.6.2012, 18:56

to Dave7:
Já si kupříkladu dovolím s panem S474N klidně nesouhlasit. Však on na mne nemůže :lol:
Ale ty by jsi si opravdu potřeboval v reálu vyzkoušet život v praxi. Raději se snaž na věci nahlížet i jinak. A promiň za tykání, tak nějak mi to přišlo.
Tomík

Zbraň: GP K100 Mk.7

Příspěvek od kašpar » pát 08.6.2012, 12:00

to Dave7: každý kdo si to tady pročetl od začátku do konce, vč. spisu si udělá obrázek kdo se koho, nebo čeho zastává. Víc číst, míň psát :wink:
----------------------------------------
Hrdý občan České Banánové Republiky. Vote AVATAR for Prezident
GP K100 Mk.7

Příspěvek od mFranta » čtv 12.7.2012, 16:10

Snad se na mě nebudete zlobit, ale trochu jsem polechtal strejdu googla, a zjistil jsem, že Ústavní soud zastavil řízení o ústavní stížnosti, jelikož o to požádal sám advokát střelce. Je to proto, že Nejvyšší soud zatím neodmítl dovolání (tj. nejspíše se tím bude zabývat)?

http://nalus.usoud.cz/Search/ResultDeta ... typ=result

EDIT: Zjistil jsem, že odkaz nějak stávkuje, takže kdyžtak nalus.usoud.cz a vyhledávat dle citace- spisová značka je 1147/12.

Chtěl jsem zjistit i jak je to u Nejvyššího soudu, ale tam blbne vyhledávání.
Naposledy upravil(a) mFranta dne čtv 12.7.2012, 18:55, celkem upraveno 1 x.

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 12.7.2012, 17:24

mFranta: pokud je mi znamo, tak nejsou zname zadne dalsi nebo nove/jine skutecnosti. Takze tva zprava je svym zpusobem novinkou.

Obrázek

Příspěvek od ricky85 » pon 16.7.2012, 22:54

Tak jsem hodně zamakal a našel jsem rozhodnutí Nejvyššího soudu (aspoň doufám, ale vypadá to, že je to ono).

Bohužel ještě není zveřejněné. Snad brzy bude.

Přikládám linky, podle kterých jsem se k tomu dostal + screeny (pro jistotu, tomu vyhledávání moc neveřim). Tak mě kdyžtak zkontrolujte, jestli jsem někde neudělal chybu. Nicméně žádná jména tam v podstatě nejsou a jediné, podle čeho jsem se dokázal řídit, byla spis. značka Krajského soudu v Ústí u odvolání.

Zde jsem dohledal spisovou značku Nejvyššího soudu, podle spis. zn. odvolání
http://infosoud.justice.cz/InfoSoud/public/list.do?...

screen:
Obrázek

A zde výsledek.
http://infosoud.justice.cz/InfoSoud/public/list.do?...

screen
Obrázek

Příspěvek od mFranta » úte 17.7.2012, 12:22

ricky85: Taky jsem se to pokoušel najít, ale pořád mi to házelo nějakou chybu, tudíž se před tebou klaním.

Pokud je to pravda (a zdá se, že je), tak už zbývá jenom znovu podat ústavní stížnost.

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 13:02

No, byla to trochu rasovina, včera jsem nad tím seděl celé odpoledne (tím myslím i opětovné pročítání případu).

Já jsem spíš zvědavý na to, jak to NS objasní. Očekával bych zveřejnění každým dnem. Rozhodně ne déle, než týden.

Pro jistotu: Spisová značka pro NS: 6 Tdo 705 / 2012

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 14:19

Stejně se nemůžu z tohoto případu nějak vzpamatovat. Nechává mi to v puse značnou pachuť.

Na jedné straně naprosté diletantství Policie (ale tomu se až tak nedivím), naprostá účelovost soudu (asi nejvíc rozčílilo, ještě jsem se nikdy nesoudil, ale velké iluze si nedělám) a některých znaleckých posudků. Opravdu mě zajímá vyjádření NS.

Na druhé straně vstoupení na cizí pozemek, navzdory faktu, že holčina sama vyzvala k ignoraci výzvy k opuštění. Pozemek to její nebyl a nemá právo o něm rozhodovat (předpokládám). Osobně bych první výzvy, byť sprostýho vožralýho pologramota bez sebereflexe a schopnosti nelhat, uposlechl a minimálně se stáhl z cizího pozemku. Vyříkat si to pak mohli na cestě a tam by to z mého pohledu byla věc zcela jiná.

Právo nosit zbraň považuji za stejně podstatné, jako právo vlastnit pozemek a o tom rozhodovat. Obzvlášť, když je oplocen.

1. Neoprávněný vstup na cizí pozemek. Na upozornění majitele nereaguje. Že je to upozornění podáno formou, za kterou by se styděla i sloní prdel, mě nemá vyvézt z míry a pozemek mám opustit (pokud si nejsem zcela jist, že nelže, což můžete být jen za předpokladu, že je Váš). Pokud měl obavy z napadení holčiny, no nezlobte se na mě, co jako dělal? Zase střílel? Co jiného by mu s jeho fyzičkou zbývalo? Kvůli pár fackám? Upřímně, já bych taky nebyl dvakrát nadšený z toho, že mi dcera bez oznámení tahá na pozemek cizí frajery.

2. Napadení a jeho intenzita - netroufám si hodnotit, nikdy jsem nevážil méně, než 90 kg a to jsem byl ještě hodně vyběhanej. Zkrátka k němu došlo.

3. Cítil se ohrožen na životě - též si netroufám hodnotit, klidně mohl, ale z toho, co je v lékařské správě, no nevim, ta jeho zranění by mi nestála ani za vrácení facky. S plnou pusou a nosem krve bych neřekl ani popel.

Na závěr chci dodat, že z mého pohledu došlo ke střetu s idiotem a fyzicky slabší nevyklidil pole dostatečně rychle. Normální člověk by se nechoval jako agresivní strejc a onen mladý muž, který nikdy neopomene připomenout, jak je nemocný a slabý, přesto v klidu čekal na další reakci ožralého agresivního majitele.

Jako vždy platí, že k neštěstí je potřeba souhra množství nešťastných okolností.

Nepřeju si, aby na mě na mém oploceném pozemku někdo po výzvě k odchodu tahal kvér, nepřeju si, aby někdo jakkoliv šahal na právo nosit zbraň, nepřeju si účelové a podjaté soudy vůči komukoliv, stejně jako si nepřeju, aby se mnou někdo mluvil bez důvodu vulgárně. Nečiň jiným, co nechceš, aby činili tobě.

Přesto bych si absolutně nedovedl představit, že bych za tohle někoho odsoudil na 4 roky mezi cikány do Stráže. A že bych v sobě nenašel dost sebereflexe k pravdivému popisu události a lhal každému v takovém tempu, že bych si vlastní lži nepamatoval, včetně psychologa.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » úte 17.7.2012, 14:33

ricky85: Jen k tomu vykazování...

Pokud bych byl někam holčinou pozván, tak se domnívám, že jsem tam oprávněně.
Pokud mě někdo vyhazuje (byť je to vulgárně), tak jdu.
Pokud mi holčina řekne, že si ho nemám všímat a dál se chová, jako by mě chtěla hostit - proč bych měl kam chodit?
Vem to z pohledu toho pozvaného - kde vidíš důvod opouštět pozemek, když Tě tam pořád někdo chce a je to zrovna ten, kdo Tě tam původně pozval a zavedl...?

Když si pozveš někoho na chatu a přes plot na něj bude nějakej soused hulákat, že je to kokot a ať vypadne, že mu to tam nepatří - myslíš, že Tvůj host se sebere a odejde kontrolovat katastr nemovitostí? Notabene když mu řekneš, že je to ožralej strejda od vedle, ať ho neřeší?

Já v tom opravdu nevidím sebemenší logiku ani důvod. A to bych se téhle nesmyslné agresi rád vyhnul...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 15:07

Alejo, já jsem až tak kategorický být nechtěl. Ale podívej se na jejich ročníky. Vždyť ta holka byla skoro dítě a on ji skoro neznal. A upřímně, spíš budu věřit vožralýmu prasopsovi, že mi rozbije hubu, když nevypadnu, než holčině, že je to v poho, že von je to takovej místní šašek...

Víš, já si myslím, že absolutní spouštěč byla sprosťákovo chování a... Ne, nemůžu dál, kdyby, kdyby, kdyby byly v * ryby a tak dále...

Edit:
Její strýc, ne nějakej strejda od vedle. Já bych si tedy rozhodně dal dohromady, že je to jeho a že se mu nelíbí, že tam jsem.

Příspěvek od maja » úte 17.7.2012, 15:34

ricky85: Kde jsi našel, kolik bylo té holce? Ve spisu je její rok narození zabarvený.

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz