Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Re: Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 15:48

Chce to číst pozorněji :). Já se tomu opravdu věnoval... Hned třetí PDF - Vytěžení svědků na místě činu - Kateřina U. 1987 (nevlastní dcera), ta její kamarádka jakbysmet. Stalo se to v roce 2006, takže 18-19.

Příspěvek od maja » úte 17.7.2012, 16:01

Aha, takže je mezi nimi věkový rozdíl čtyři roky :)

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 16:06

Asi tak nějak, ale co tím chtěla maja říci? Nemyslím to nijak zle, jenom nechápu souvislosti...

Příspěvek od Alci » úte 17.7.2012, 16:20

v tomto případě je podle mě naprosto irelevantní jak se na pozemek dostal, kdo ho proč vyhazoval a jak rychle odcházel. Problém k řešení podle mě začal až v okamžiku fyzického napadení.

Jestli ho začal bít, použil sprej, nepomohl a když už ležel na zemi a neměl možnost jak utýct, použil zbraň. To je to podstatné. Na cizím pozemku možná byl, ale nic nepřekonal, nic nerozbíjel, nic neodnášel, takže nevidím důvod k útoku i kdyby si nadávali, dělali posunky a kdoví co. Ten kdo první použil sílu by měl být útočník.

Jenže problém s tímhle případem není snad ani tak o pozemku nebo o napadení. Ale o tom na základě čeho soud vlastně rozhodl. A řekněme si to, samotné rozhodnutí soudu je na základě použitých faktů snad i v pořádku. Ale problém je, že rozhodnutí se základá na zřejmě zcela mylné vizi toho co se stalo.

Takže věk holky, nebo kdo se kam jak dostal, vůbec není důležité.

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 17:00

Alci, pro mě to podstatné je. A velmi. Nejsem soudce (a nikdá díkybohu nebudu), ale celkový obraz situace je naprosto zásadní. Ano, první fyzický útok přišel od postřeleného. Ale celé je to divné. Podotýkám, že vycházím pouze z výpovědi střelce, aby mi nikdo nevytýkal zaujatost. Ani jednou se nezmínil, že by volal o pomoc. Ani jednou nevaroval, že bude střílet. Nikde nevidím, že by se nějak snažil věc v klidu urovnat. Místo varování, pokusu o konverzaci nebo vlastně cokoliv, se mu rovnou pokusí do obličeje vyslat dávku pepřáku. Až to na mě působí dojmem, že si to záměrně nechal pro sebe.

Zkrátka, nejpravděpodobněji se mi jeví 1. výpověď nevlastní dcery postřeleného (právě z vytěžení svědků na místě činu) do bodu "Nevlastní otec si nepřál, abychom na zahradě zůstali." a též první výpověď nestřílejícího kamaráda Václava.

Přečtěte si opět tento dokument, první výpovědi, než si k nim všichni přidali (nebo naopak odebrali), co se jim hodí a začalo se soudně prasit. Dvakrát na ně řval ať vypadnou.

Jinak samozřejmě ano, soudný člověk, což ten vepř není, rozhodně fyzicky nenapadne někoho jenom proto, že mu, a teď opravdu pouze fabuluji a připouštím ničím nepodloženou fiktivní situaci, odsekne a odešle ho na na pátou světovou stranu.

Co se týče odstavce o rozhodnutí, tak naprosto souhlasím. O to víc mě udivuje, že přesto napíšeš, že fakta nutná k dokreslení situace nejsou důležitá, neřkuli irelevantní. Zkrátka nemůžu začít z bodu, který se mi nejvíc hodí. To je stejné, jako začít od střelby. Proto začíná výpověď odjezdem ze slavností. Tedy vlastně ještě dřív...

Příspěvek od maja » úte 17.7.2012, 18:13

Maja tím chtěl říct, že v osmnácti/devatenácti už holka není skoro dítě a o čtyři roky starší kluk, který ji skoro nezná, může mít zájem a proto ji bez většiho přemýšlení poslechne, když řekne, že to je její "strejda", kterého si nemají všímat.

To vytěžení svědků je zcela určitě upravené do čitelné podoby zapisujícím policistou, takže bych to za bernou minci úplně nebral.

Nestřílející kamarád Václav vypověděl, že ho ten chlap začal mlátit do obličeje. Mít pepřák, tak v tom okamžiku taky stříkám, nenechám si vyrazit zuby nebo přerazit nos (v tom lepším případě). Bohužel se netrefil a dotyčného jenom naštval. Jak to dopadlo, to už víme.

Budu to opakovat po několikáté. Kde je pravda, to se asi nedozvíme, ale tady jde o něco zcela jiného. O tu diletantskou práci policie, nekompetentního znalce, zaujatého soudce a připuštění jen takových důkazů, které se soudu hodí. A nakonec to umístění do vazební věznice v Teplicích, kde případné propuštění bude posuzovat ten samý soudce (ale to už je více méně spekulace).

Příspěvek od ricky85 » úte 17.7.2012, 18:57

Očividně byla dívčina tak dospělá, že nevlastnímu otcovi dělá natruc naschvály, jako by jí bylo 15.

Ale nic, přestože si o tom myslím svý, rozhodnutí soudu mi přijde naprosto skandální. O důkazech a vůbec celém průběhu, včetně konečného odůvodnění, ani nemluvě. Jedinou dobrou zprávou je, že to zprasili naštěstí až moc. A že je ve výsledku vepř v invalidnim navíc spokojenej, je jenom bonus. Zahrádku a chatu si od té doby zvelebil náležitě. No dobře, tohle byla trochu podpásovka, ale ulhaný hovado si nic jinýho nezaslouží.

Osobně jsem čekal něco jako dvouletou podmínku, tohle ale ne...

Příspěvek od Alci » úte 17.7.2012, 19:11

Tím jsem chtěl říct, že soud mělo zajímat kdo zaútočil první a jaký k tomu měl důvod. A pokud uznám, že jeden zaútočil na druhého aniž by mu ten ubližoval, nebo působil jakokoliv škodu, může už být ukradený kde se to stalo. Ani na svém pozemku bych na něco takového neměl mít pravo.

Když jsem četl a viděl výpovědi, viděl jsem dost jasně, co se tam stalo. Znám naprosto přesně stejného člověka. A taky jsme se dostali do sporu a zaútočil na mě v opilé agresivitě úplně stejně. Můžu ti říct, že by ses ani nepokoušel mu něco vysvětlovat. Stejně jako bych nevolal o pomoc. Proč? Jsou tam jen dva lidi-kamarádi, kteří to vidí. Když nepřijdou ti, tak kdo asi? Mě proběhlo hlavou úplně to samé. Lidi-kamarádi nablízku byli a taky nic neudělali. Tak koho bych asi tak volal? Za mě byl rozdíl, že vážím 130kg a opilec měl sice "žlutej pásek" čehosi, předhazoval mi to pořád, ale vážil 65kg, takže jsem ho akorát dvakrát odstrčil na zeď (načež se po výhrůžkách a nadávkách uklidil a druhý den přinesl papír od doktora o pohmožděninách na zadku s tím že jsem mu vážně ublížil).

Střelci se nedivím. Ležel v pozici, ze které se nemohl dostat a vidina že unikne nulová. I věřím, že bez ohledu na okolnosti, pokud budu brát jeho verzi, tak měl mít právo použít střelnou zbraň. Osobně bych nestřílel, ale to jsme už rozebírali jinde.

Nevlastní dceři moc nevěř. Žít vedle podobnýho magora znamená, že se ho bojíš. Že často snášíš jeho nepříjemný nálady. A rozhodně neuděláš něco, čím ho naštveš a budeš to mít pořád na talíři. I vedle toho jsem 2 roky žil.

Zbraň: HK P30S

Příspěvek od nico » stř 18.7.2012, 8:46

Zlutej pasek je za to, ze si umi oblict kimono. :)

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 18.7.2012, 9:23

No k tomu volání o pomoc...

Už jsem to tu možná psal - stalo se mi, že jsem ležel pod maníkem, co měl potřebu ventilovat přebytek testosteronu tím, že mi dá pár (naštěstí slabších) ran do xichtu. Pro dokreslení situace, doběhl mě a zezadu složil kopačkou do zad, když jsem kolem něj prošel v parku kolem poledního.

Kámoši byli zcela určitě na doslech (30m?) a nebojím se, že by mi nešlo pár z nich pomoct, bylo jich tam dost.
Světe div se, o pomoc jsem ale nevolal - jednou (nepřisednutou) rukou jsem se snažil krýt si xicht a přitom jsem ho ukecával, jestli to má zapotřebí.

Ano, dnes už bych to řešil jinak, ale opravdu nemůžete soudit myšlenkové pochody střelce ("schovával si pepřák a nechal vyhrotit situaci, aby se pak předvedl") podle toho, že "nevolal o pomoc, nebo nevaroval, že bude střílet".

Tohle je věru totální nesmysl a byť jen dovození nějakého detailu z tohoto je kravina založená zcela na vodě.
Neřku-li dovození jeho celé motivace, aktuálního psychického stavu nebo snad znalosti přesného vyhodnocení situace v tu kterou chvíli daného konfliktu.

Do hlavy prostě nikdo nikomu vidět nemůžeme a jsem přesvědčen, že kdyby se to seběhlo jen o maličko jinak, může klidně řvát jako na lesy, nebo naopak může sáhnout rovnou po pistoli, nebo se zachová prostě úplně jinak - kdo ví...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

vsw

Příspěvek od vsw » stř 18.7.2012, 9:49

Muzu se zeptat, jake by bylo dnesni reseni?
Čím více z nás bude nosit zbraň, tím méně z nás ji jednou bude muset použít.

Příspěvek od ricky85 » stř 18.7.2012, 12:02

Tak já se to pokusím naposledy shrnout. Podotýkám, že k postupu státní moci jsem se už vyjádřil. Dále, že vycházím, asi jako každý, pouze ze svých představ a mateiálů, které byly k dispozici. Výpověď postřeleného, stejně jako výpověď jeho nevlastní dcery, s klidem ignoruju.

Ale nejdříve k reakcím:

Alci:
odst. 1) Právě. Ty vidíš jako první útok ten fyzický. Já ne. První útok byl vulgární vyřvávání za účelem přeparkování. Nevím, jak Tobě, ale mě by to na klidu rozhodně nepřidalo. Že jsem přesvědčen, že už to bylo zcela neopodstatněné, je irelevantní. Každý asi máme zkušenost s těmi, kteří si přivlastňují část pozemku, do kterého jim pravděpodobně nic není. Ale jenom pro zajímavost, ten přilehlý pozemek, který je "oplocen" větvemi a pravidelně udržován, dokonce na něm má kus kůlny, postřeleného není. Samozřejmě smlouvu s Lesy ČR vyloučit nemohu. Slovní napadení to ale stále bylo, vše se dá říct slušně. O tom, že celý incident v zásadě vyvolal postřelený, jsem nepolemizoval. Jenom jsem přesvědčen, že to až tak jednoduché nebylo. Ve smyslu: Prostě jsem přišel, jenom tak bez ničeho mě napadl a já se bránil. Na závěr jenom to, že dle mého názoru nereagoval přiměřeně nikdo (snad s výjimkou toho, kdo šel přeparkovat to auto). K tomu, jak bych si představoval přiměřenou reakci, se vyjádřím níže.

EDIT: Jenom k tomu nepůsobení škody: Pokud si můj syn někoho přivede domů a já si ho tam nepřeju, mám zcela nepochybné právo ho vykázat, bez ohledu na reakci mého syna. Je to tak? Že mi tím nevzniká žádná škoda... No a co? To už si rovnou můžeme akceptovat bezdomovce, protože tím nám aktuálně nevzniká žádná škoda. Já mám sklep poloprázdný a chodím tam jenom pro okurky a víno. A to tak max. jednou týdně. Takže pokud nic nekrade ani neničí, žádná škoda mi nevzniká...

odst. 2) Prosím. Jestli si toho dotyčného viděl tehdy poprvé, byl jsi na jeho pozemku pozván jeho dcerou, ženou, synem (...) a byl jsi jím po vulgární výzvě k odchodu napaden, pak nemám co dodat. Ale předpokládám, že to tak úplně nebylo. Samozřejmě existenci takových nepopírám, nebavím se s nimi, pokud mě k tomu okolnosti nedonutí, a nelezu na jejich pozemek, ani kdyby mi jeho dcera nabízela bůhví co.

odst. 3) Já nikde nepsal o tom, že neměl právo použít zbraň. Nejsme ve sporu. Co se týče mých pochybností o tom, že dle jeho výpovědi mu neřekl ani slovo a nevolal o pomoc, pouze jsem to vznesl jako otázku "do pranice". Na výsledku by to stejně téměř nic nezměnilo. To rozeberu v reakci na starostu.

odst. 4) O tom jsem samozřejmě přemýšlel. O to divnější mi ale připadá reakce dívky "on je opilej, nevšímejte si ho, to dělá vždycky". Naopak bych očekával: "Kašlem na to, když chlastá, tak vyvádí, radši vypadnem. Já to pak nechci poslouchat." Nu ni?

Jenom OT o barevnejch páscích: K tomu taky pár homurných příhod, ale bylo by to na delší povídání...

Starosta:
To byla opravdu pouze řečnická otázka. U všech konfliktů, u kterých jsem byl, slovní reakce čile probíhali. "Co děláš?", "Jsi magor?", "Ty *!", "Vy* se na to!" apod. Proto jsem nad tím vyjádřil údiv. Ano, o pomoc se opravdu často nevolá, přesto má jakýkoli výkřik smysl.

Od té pasáže, že si "schovával si pepřák a nechal vyhrotit situaci, aby se pak předvedl" se distancuji. To jsem nikdy netvrdil. Ta má věta, ke které se ta reakce nejspíš vztahuje, že "si to nechal pro sebe", se týkala jeho slovních reakcí. Já zkrátka nevěřím, že to z jeho strany proběhlo takřka beze slov. Pokud jsem vyvolal ten dojem, že postřeleného zcela záměrně vyprovokoval k útoku, aby ukázal, jakej je ve skutečnosti drsňák, tak se hluboce omlouvám.

Poslední odstavce: Ano, zásadě souhlas. Ale ještě to rozvedu níže.

Takže nějaké resumé, které snad částečně odpoví na otázku vsw. Hlavně proto, že nevím. Nevím, protože on není já. Pouze mohu nastínit to, co bych považoval za reakci správnou.

Shrneme si fakta:
Jsem mladý muž, který si je vědom svého fyzického handicapu.
Nosím obranné prostředky.
Protože se nejsem schopen ubránit rukama ani skorodůchodci, vím, že každá fyzická konfrontace takto může skončit.

(Pozn.: Já si stále pokouším představit sám sebe v jeho situaci, tzn. neuteču, má síla je proti té druhé zanedbatelná. Já nevim, jde na mě banda ožralých boxerů, bratři dívčiny.)

Pokud by se takováto situace naskytla, vyklidil bych prostor. Zkrátka bez ohledu na své ego či hormony, základem je takovéto situaci se vyhnout. Po prvních výhružkách a výzvě k opuštění pozemku to udělat. Čas na to měl (mezitím obešel zahrádku a vstoupil zadní brankou).

Já osobně jako zlomový moment považuji to, že selhal s použitím pepřáku. Že střílet nechtěl, považuju za jasnou záležitost. Stejně, jako jsem přesvědčen, že spoléhal právě na sprej. (Něco ve smyslu, když bude takovej vůl, že po mě skočí, mám pepřák.) Což též považuju za naprosto pochopitelné.

Zkrátka si myslím, že by si každý takto indisponovaný střelec měl uvědomit svou výrazně vyšší potencionální nebezpečnost díky absenci jakékoliv jiné účinné fyzické obrany. Na druhou stranu samozřejmě aktuální duševní rozpoložení neznám, ale pokud ke mě někdo s pro mě nezvladatelnou fyzickou silou jde se slovy ať vypadnu, nebo mi rozbije hubu (což sám střelec vypověděl), buď půjdu nebo budu akceptovat fakt, že mi může pekelně nabít hubu (bez ohledu na to, co říká dívčina). A teď opravdu bez ohledu na jakékoliv okolnosti či pozici. Pokud bych v té chvíli chránil státem chráněný zájem (tato slova míří mně a jde po mém společníkovi), tak naopak tasím ihned.

Příspěvek od Starosta » stř 18.7.2012, 12:14

vsw píše:Muzu se zeptat, jake by bylo dnesni reseni?
V první řadě neotočit se k němu zády (kroky za sebou jsem slyšel), bojovat i na zemi ze všech sil, příp. aspoň zařvat o pomoc, pokud bych nemohl bojovat (bezvýchodně zamčená pozice).

EDIT:
ricky85 píše: Pokud jsem vyvolal ten dojem, že postřeleného zcela záměrně vyprovokoval k útoku, aby ukázal, jakej je ve skutečnosti drsňák, tak se hluboce omlouvám.
Možná jsem to jen špatně pochopil, já jsem to tak pochopil, proto jsem to zvýraznil tím tvrzením, které bylo vyhraněnější - pro srozumitelnost.

Od Tvého shrnutí faktů však nadále řešíš své domněnky "podle sebe soudím Tebe", což je pochopitelné - ale střelec (resp. každý jiný) má nastavené hranice a mantinely jinak. Vyhodnocuje, prožívá a reaguje jinak.

Myslím, že opravdu důležité je to, že se domníval, že je na pozemku oprávněně. Proto nevypadl hned. Tedy aspoň myslím, uváděl, že z pozemku sice odcházeli, ale ne hned - a během toho byl napaden.
Jinak řečeno, myslím, že postřelený neměl právo fyzicky je napadat během opouštění prostoru (žádná škoda krom omezení domovní svobody nevznikla: střelec se domníval, že je tam oprávněně jako návštěva - nemohl přece tušit, že ten "strejda" od sousedů je majitel - a opouštěl prostor)...

PS. Vycházím z toho, že výše popsané tak skutečně proběhlo.
Starosta

Příspěvek od ricky85 » stř 18.7.2012, 13:14

Starosta:

Samozřejmě, že řeším své doměnky. Vždyť jsem několikrát napsal, že si něco pokouším představit. Taky jsem několikrát psal, že nejsem soudce a odsoudit někoho v takovéto situaci natvrdo považuji za jistou formu šílenství. Rozhodně nevynáším kategorické soudy ve smyslu "tak za tohle si půjdeš sednout...". Já se to jenom snažím pochopit a podiskutovat o tom s odstupem. Přečetl jsem v tomto fóru dost z mého pohledu agresivních příspěvků na to, abych dal znovu popud k popřemýšlení, jak se v podobné situaci zachovat, pokud se mi stane. Já opravdu nevím, jak by jiný reagoval. Asi všichni máme v hlavě relativně srovnáno, jak se bránit různým druhům přepadení (praxe je samozřejmě věc zcela odlišná), ale pochybuji, že stejně tak všichni přemýšleli o reakci na takovouto situaci. A přemýšlení rozhodně není na škodu.

Spíš bych to řekl tak, že zbytečná agresivita je špatná a reagovat na ni pasivně nic neřeší. Buď aktivně ustoupím nebo zakročím. Pokud zakročím, nesu v každém případě nějaké následky.

Jde mi o to, aby někteří uvědomili, že vyklidit pole v takovémto případě není žádné přizdisráčství. A že fyzická konfrontace by měla být poslední možností. I když jsem obránce a připadám si v právu. To, že v případě střelce to vlastně znamená slzák nebo střelba to vůbec nezjednodušuje, naopak. Na tom, že člověk, který se jakýmkoliv způsobem ozbrojuje (posilovna, bojové sporty, zbraně), aby se záměrně mohl konfrontovat, je blázen, se snad shodneme.

Že postřelený neměl žádné právo za této situace kohokoliv napadat, notabene pokud opravdu opouštěl prostor, se taky shodneme. Ale neshodneme se v tom, že nemohl tušit, že "strejda" od sousedů je majitel. No nezlob se na mě, po tom jeho výstupu by mě ani na chvíli nenapadlo, že je to jenom pomatenec. Kamarád střelce doslova vypověděl: V tom k nám přišel výše zmíněný muž opět a začal nám velice hlasitě nadávat s tím, že máme z jeho zahrady vypadnout.
Nebo z druhé strany přece nemohl tušit, že majitelkou je 18 letá holka. Sice se to nedá vyloučit, ale je to dost nepravděpodobné.

Příspěvek od Starosta » stř 18.7.2012, 13:24

ricky85: Ohledně vlastnictví nebo oprávněnosti pobytu - jasně, asi to postupně doteklo, kam mělo. Proto taky odcházel(i), ač ne hned na první výzvu...

Já jen, že prvotní moje reakce by asi byla - co tady ten vožrala kváká, když si ho nemám všímat - jen se vyřvi imbecile a my teda radši půjdeme, ať není problém - pročež bych na odchodu chytil jednu za ucho. Proč bych měl zůstávat někde, kde na mě řvou, radši půjdu.

Právě proto mě to štve, že podle téhle výpovědi bych nejspíš dopadl úplně stejně, jako střelec :huh:
Starosta

Příspěvek od ricky85 » stř 18.7.2012, 13:48

Ale jo, já bych v případě řvoucího důchodce udělal totéž. Ale těžko si dokážu představit skorošedesátníka, kterej mě drží jednou rukou za rameno, druhou buší do obličeje a já nedokážu nic dělat. A když si vytvořím jakousi představu mýtického obra, který by to dokázal (vytrhnout se ze sevření jedné ruky, která mě drží za rameno opravdu není nic složitého a jsem přesvědčen, že to dokáže i zdravý člověk s poloviční hmotností proti útočníkovi, to spíš padnu po ránu do limbu), tak od něj prchám hned, jak otevře pusu.

Já v tom cítím pachuť něčeho, co bych popsal jako: Střílím, protože jsem abnormálně slabej.

Na druhou stranu za to nemůže a možnost obrany mít musí. Svým způsobem ho lituju, že nemá jiné prostředky k obraně, než zbraň. Musí to být strašný. Ale o to víc bych měl navyklý ustupovat, v zájmu pudu sebezáchovy. Opět opakuju, nesoudím, polemizuju. U mě by jeho situace takto prostě nastat nemohla.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 18.7.2012, 20:47

ricky85: moc do toho projektujes sebe. Co si ty nedokazes predstavit, to pro normalni lidi je naprosto bezne. Ne nadarmo se rika "krve by se v nem nedorezal", proste normalni clovek strne (vsak krasnym prikladem je i ten jeho kamarad, ten mel to same).

S kategorickymi zavery bych si rozhodne nezahraval, aby te nahodou do nejake takove situace nepostavil osud a abys neselhal. *4*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: víc než 1 :-)

Příspěvek od nettik » čtv 19.7.2012, 13:16

Ricky85: presne jak psal cert... tahas do toho sebe...to same udelal soudce(nemam rad zbrane, je normalni se ozbrojovat proti cizim lidem?, tento posudek se mi nezamlouva) ...a jak to dopadlo :?: :!:
OČTŘ a soudci se musí umět oprostit od svého pohledu...a koukat na to "shora" a vnášet do toho pouze své profesionální znalosti a předepsané postupy - od zajištění stop, po vynesení rozsudku...tady to všechno selhalo a tvoje obsáhlé příspěvky tady dokazují, že ne každý může dělat "cokoliv" - rozuměj v tomto případě vyšetřovatele, soudce, atp.
Nic proti tobě, všechno co jsi tu napsal jsi podlě mě obhájil a s disktujícími náležitě probral a vysvětlil, ale furt jsi v tom moc.
*peace*

cmk

Příspěvek od cmk » pát 20.7.2012, 9:08

S474N píše:Ne nadarmo se rika "krve by se v nem nedorezal"
Aneb citace Nachodskeho ve chvili, kdy neni soudni znalec, ale prednasejici v oboru "Brante se". Smutny je, ze konzistentnost jeho pristupu (Nachodskeho) v techto 2 oborech mi je skryta.

http://www.stream.cz/uservideo/696926-p ... -nachodsky
(Cas kolem 13:00)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Alci » pát 20.7.2012, 16:20

cmk píše:konzistentnost jeho pristupu (Nachodskeho) v techto 2 oborech mi je skryta.
a pritom je to u nej tak jednoduchy, zalezi odkud cinka. Klidne odprisahne, ze nas vsechny ochrani Buh, kdyz si ho pozvou v kostele.

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz