Tak přesně! Lépe bych to nenapsal. Přátele můžeme mít rádi i s jejich chybama, a je to šance se poučit propříště. První krok k nápravě je uznání chyby.
Nečetl jsem to až tak zběžně, technikálie, že četníci nezajistili stopy na povýstřelovky atd. to je běžná situace poslední doby, která imho souvisí hlavně s tím, jak si četníků ceníme.
Přiznávám, že k obhajobám (obviněný může na svou obhajobu říkat cokoli, může i lhát beztrestně) jsem spíš skeptický a trochu mě znejistilo třeba jen to, že „levou rukou odjistil…“?? Rozsudek jsem ale četl celý, podrobně.
Nic proti Vaškovi, jak jsem pochopil, at se drží, at se z toho co nejdřív dostane bez následků. Je to draze zaplacená zkušenost. Je přirozený postavit se za kamaráda, ale myslím, že není dobrý když tímhle přístupem různé zájmové a odborné spolky ztrácí samočisticí schopnost a schopnost sebereflexe (doktoři, právníci, policajti…) a normální člověk zvenku si může pak stěžovat maximálně na hlavní nádraží.

Stala-li se chyba. Uznal bych jí a hotovo.
Btw Náchodský úspěšně, jako znalec, dostal několik střelců z maléru. Nezatracoval bych ho, osobně ho mám rád.
Nedělám si nárok, Vás tu po pěti příspěvcích poučovat a doufám, že to neberete jako provokaci. Situace ale myslím není růžová, setkal jsem se s případem, kdy 150kg zápasník mlátil dva manžele (rukama nohama) a když vystresovaný poloviční chlapík vzal nožík a píchl ho do nohy (zřejmě už ležel na zemi a byl ještě kopán) tak je souzen pro „pokus těžké újmy“… a soud zajímá hlavně co se tím nožíkem „mohlo“ způsobit!! – samozřejmě, že i smrt!! Příčítám ten neutěšený stav obecné neinformovanosti lidí a spolehání se jen na právníky, kteří jsou ochotni se soudit do nekonečna… a víru, že za vším jsou zkorumpované soudy a justiční mafie. Není to tak černobílé a za hodně věcí si můžem sami.
Antonínovi V. přeju pevné zdraví, at odpustí, jestli může a Vaškovi H. hodně štěstí.