Příspěvek
od Wili3 » sob 16.9.2006, 12:56
Vážený střelecký antitalente
Po přečtení tohoto Vašeho příspěvku soudím, že jste buďto úplný antitalent v tasení zbraně, nebo provokatér pověřený nějakou konkurenční firmou pošpinit pouzdra od firmy Milec, nebo prostě blb který se tím baví.
Já osobně jsem se za svoji střeleckou a služební kariéru setkal se spoustou pouzder od různých firem, ale od doby kdy jsem koupil první pouzdra MLC někdy v roce 1992 jsem s nimi naprosto spokojený a nosím je každý den. Kožené pouzdro jsem nosil asi rok a půl a začalo mi pomalu ale jistě odstávat od těla, tak jsem zvolil plasové MLC a nemá to chybu. Nosím jej ve službě každý den a roční období a prostě drží stále svůj tvar již řadu let. Koupím každou novinku této firmy na zbraně které vlastním a ač jsem se mnohdy setkal s pouzdry od jiných firem, které se jak kvalitou tak výdrží a hlavně cenou nedají vůbec s pouzdry MLC srovnat, rozhodně tyto firmy ani nejmenuji a nehaním jejich výrobky sprostými pomluvami. Prostě pokud mi pouzdro z nějakého důvodu nevyhovuje, tak si ho nekoupím a nebudu špinit jeho výrobce protože jinému třeba vyhovovat bude, tak jako je to v našem případě. Každopádně jak sám uvádíte, byly Vám peníze bez problémů vráceny což jedině svědčí o serioznosti této firmy. Nechť si tedy tento výrobek každý zájemce o kvalitní a levné pouzdro na jakoukoliv zbraň či nošení sám vyzkouší a ohodnotí bez rizika prodělku.
Jinak podotýkám, že každá pojistka na kterémkoliv pouzdru je především proti samovolnému vypadnutí při nějakém běhu, pádu, prodírání-se nějakým porostem či fyzické potyčce a samozřejmě násilnému vytržení při této aktivitě. Pokud ale někoho předem seznámíte s tímto mechanizmem, pak se mu postavíte pod správným úhlem, zvednete ruku nad pouzdrem aby se k němu dobře dostal a stojíte nehnutě jako kůl v plotě, pak Vám zbraň z pouzdra vyjme. Každý zkušený policista, voják či střelec nebo prostě držitel zbraně se staví stranou kde má umístněnu zbraň dále od lidí a pokud to nelze, tak má stále v podvědomí riziko vyjmutí zbraně jinou osobou a pouzdro si kryje rukou. Když toto nelze pro nějakou aktivitu učinit, pak je držitel zbraně jistě v pohybu a proto je zde zmíněná pojistka, která zbraň spolehlivě uhlídá. V pohybu ji totiž nikdo, kdo nemá pouzdro na svém těle a nesladí pohyb ruky s pohybem těla, nevytrhne. Z toho vyplývá, že držitel, který má pouzdro se zbraní na sobě, lehce a rychle tasí a ten kdo by mu ji chtěl odcizit nemá šanci aniž by si tohoto pokusu držitel všiml.
Co se týče Vámi zmíněné nestability pouzdra na opasku, tak pokud máte pouzdro na opasek o šířce 5cm. a dáte jej na opasek do kalhot, který je široký 3cm. pak Vám samozřejmě stabilitu nedrží. Zrovna tak pokud jakékoliv pouzdro dáte na starý vytahaný kožený opasek byť správné šíře a nenapnete jej na tělo tak aby Vás škrtil, bude Vám zbraň od těla odstávat jako kravské ucho.
Na závěr bych Vám tedy poradil toto, tak jako proti zloději aut uspějete stoprocentně tím. když si vyměníte okna za nerozbitné a zavaříte všechny dveře, tak u pouzdra tím, že pouzdro se zbraní prostě sešroubujete. Potom Vám zbraň z pouzdra samozřejmě nikdo nevyjme, ovšem pro Vás bude též jenom zátěží, a pro tento účel se pouzdra rozhodně nevyrábí.