Příspěvek
od jees » pon 17.8.2015, 18:40
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je zde někdo, kdo má zkušenost s našima celníkama při dovozu tuningových dílů do zbraní. Poslední dobou mám bohužel zkušenost, že celníci jsou v rámci "plnění státní kasy"

přehnaně aktivní a alespoň já jsem měl vždy smůlu a všechny balíčky z USA mě zadrželi a chtěli doplatit DPHčko (clo se do určité částky pro osobní potřebu neplatí). Samozřejmě je pak zajímá, co v dané zásilce konkrétně je

V "normálních" případech (elektronika, oblečení, apod.) je to jedno, ale je otázka, jak by reagovali na součástky do zbraní...?
Jasně, můžete namítnout, že různé pružinky, stojiny spouště apod. nejsou hlavní části zbraně a neměla by tedy být nutná pro jejich dovoz zbrojní licence. Přesto mám určité obavy, jak by dotyčný celník reagoval při zjištění, že v zásilce jsou díly do pistole...
Já jsem například nedávno objednával z USA odlehčené pružinky blokace do H&K pistole a samozřejmě mi balíček zadrželi. Na dotaz celníka, co tam mám, jsem to naštěstí nějak zamluvil, takže o pistoli nepadlo ani slovo a vše prošlo v pohodě. I tak mi ale teda příjemně moc nebylo

Nevím, co by se dělo, kdybych se zmínil, že je to do pistole.
Proto by mě zajímalo, jestli už někdo tuto situaci při dovozu řešil a jak celníci reagovali při zjištění, že se jedná o díly do zbraní?
Protože tohle je jediná věc, která mě dost odrazuje od dalších nákupů dílů do zbraní z USA. Pružinky blokace šly ještě ukecat, ale kdybych objednával více věcí, tak nevím, co bych si vymýšlel, že to je...