S&B - jaké máte zkušenosti s tuzemským střelivem?
Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení
MujGLOCK team
Zbraň: G17, G43, CZ858
MujGLOCK team
to jasic
1. bud by doslo k vystrelu a nic by jsi nepoznal
2. doslo by k vystrelu ale diky tomu ze by energie nesla jenom do strely ale i do te praskliny tak by se namusela natahnout.
3. doslo by k selkani a zadna rana by nevysla
urcite by nemelo dojit k treba roztrzeni uzaveru nebo neco takoveho.
!!! Radeji byt souzen jednim, nez nesen ctyrmi !!!
kdo jinemu jamu kopa, ten si prijde na docela slusne penize
MujGLOCK team
Re: to jasic
Kde mám u G17 hledat uzávěr?IKAR píše:
urcite by nemelo dojit k treba roztrzeni "uzaveru" nebo neco takoveho.
Rád bych využil 50:50, diváky i pfítele na telefénu...
No prece u lahvace, nejasik píše: Kde mám u G17 hledat uzávěr?
Rád bych využil 50:50, diváky i pfítele na telefénu...

MujGLOCK team
A kde je u G17 lahváč?S474N píše: No prece u lahvace, ne*3**47**3**49**1**40*

Tohle je fakt přínosná debata - raději mi někdo řekněte, co s těma aušus nábojema. Celou krabičku už nevrátím, protože už celá není a abych jim reklamoval 2 náboje, tak to bych asi měl smolíka. Asi počkán až budu mít těch aušusů víc a pak jim to omlátím o hlavu.

S&B jsem už viděl nevyjít po úderu zápalku (až na po 2., ale již po 1. byla klepnuta). Také jedna origo 9 mm zůstala kolegovi v hlavni (pár cm před ústím). Naštěstí se mu nezdála rána a zkontroloval hlaveň a vyklepával.
Na obranu zásadně jiné značky (dražší) nebo své náboje (přebité FMJ od S&B).
1. Mám tam méně prachu, protože by mohly u S&B konečně rozlišovat mezi samopalovým a pistolovými náboji .45 ACP. Tudíž se lépe zvládá střelba.
2. Jsem na ně zvyklý. Občas s nimi střílím závody IDPA. Mimo to se zpětný ráz rovná olovu, které střílím normálně.
Na obranu nechci použít náboje, které mají zvýšený ranivý účinek, ať již jakkoliv. Pokud bych musel použít zbraň k obraně, tak FMJ .45 ACP jsou zcela dostačující (narozdíl od FMJ 9 mm). Vždy se bude lépe obhajovat obrana s použitím naprosto standardní munice než obrana něčím, co útočníka téměř "vykostí".
Což podle mého názoru střela, které se po vstupu do tkáně odkryje špička a ona se otevře, bezesporu je. Možná bude mít Česká zkušebna zbraní a střeliva jiný názor. Nicméně to může být jiný názor něž má soudce a rozhodně to případné obhajobě nepomůže.
Do prodeje může jít jakákoliv střela, ale něco jiného je její použití k obranným účelům.
Osobně nehodlám nosit nic jiného než celoplášťové střely, které jsou zcela vyplněné jednolitým kusem olova (bez různých kanálků nebo komor pro deformaci). Proto preferuji .45 ACP, která má dostačující zastavující účinek a nepotřebuje střely s řízenými deformacemi.

MujGLOCK team

O legálnost EFMJček jsem se taky zajímal, jako spoustu dalších a díky zákonodárcům není úplně jasné, že jsou legální. Nicméně vyjádření (byt neoficiální) Zkušebny je, že jsou legální. Ty definice v zákoně jsou tak blbé, že to ani jinak nejde. A i soud by se musel řídit vyjádřením zkušebny i kdyby si soudce osobně myslel cokoliv...