Policisté prošetřují střelbu poblíž Stodolní

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Policisté prošetřují střelbu poblíž Stodolní

Příspěvek od S474N » pát 27.4.2007, 17:43

V noci na sobotu 31. 3. 2007 došlo na ul. Porážkova v Moravské Ostravě před barem Music club E99 k potyčce mezi skupinou příznivců hnutí skinhead a dalšími občany. Zde pak 21letý muž ze Slezské Ostravy z důvodu uklidnění situace a obavy o následující negativní vývoj konfliktu, vystřelil z legálně držené zbraně do vzduchu.

Krátce na to k uvedenému muži přiběhl 19letý mladík z Dobříše, který se mu snažil vytrhnou jeho zbraň z ruky. S poškozeným se chvíli přetahovali, přičemž došlo k dalšímu výstřelu. Naštěstí nebyl nikdo zasažen. Napadený 21letý muž nakonec upadl na zem a jeho zbraň mu vypadl z ruky. V ten okamžik se na místo seběhli další dosud neztotožnění pachatelé, kteří začali poškozeného kopat do obličeje a břicha. K mužům se kopanci přidal i 19letý mladík z Dobříše. Nakonec vzal ze země střelnou zbraň a na poškozeného namířil. Pak ještě zbraní různými směry pohyboval, až došlo k dalšímu výstřelu. Naštěstí střela opět nikoho nezasáhla. Pistoli pak hodil na osobní motorové vozidlo zn. Audi, které zde poškozený zaparkoval. Přitom došlo k rozbití čelního skla se škodou za 15 tisíc korun.

Mladý muž z Dobříše byl zadržen, policisté zajistili i uvedenou střelnou zbraň – jednalo se o samonabíjecí pistoli zn. Glock ráže 9 mm.

Poškozený musel vyhledal lékařské ošetření s dosud neustanovenou dobou léčení.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání mladého muže z Dobříše pro trestné činy loupeže, nedovolené ozbrojování, ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a výtržnictví s návrhem na jeho vzetí do vazby. Za uvedené jednání mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Na případu se stále intenzivně pracuje.

Puvodni odkaz:
:arrow: http://www.mvcr.cz/rs_atlantic/project/ ... p?id=44559
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: G19

Příspěvek od JAKLA » pát 27.4.2007, 18:49

Zrejme si mysleli že má len dáku plastovú napodobeninu *4227*

BTW Gečko mal, Audinu tiež, teraz treba zistiť či mal rolexy a holú hlavu *66* ( viewtopic.php?t=2007 )

Příspěvek od cybernetic » pát 27.4.2007, 20:18

pekná mela
Glock 17 3rd., sa.24, sa.58V,sa.58P, sa.61

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od koudelka » pát 27.4.2007, 23:57

neprijemne..... nezvladnuta situacia!?
lepsie sediet, ako lezat

Příspěvek od daveG17 » sob 28.4.2007, 0:17

Jo-ukázka situace, kde hrozba střelnou zbraní byla jaksi kontraproduktivní... Pro mě je to poučení, že tohle občas nefunguje a je třeba mít promyšleno, co dál. :(

Příspěvek od koudelka » sob 28.4.2007, 0:28

ako hovoris!
lepsie sediet, ako lezat

Příspěvek od icks » sob 28.4.2007, 13:37

daveG17 píše:je třeba mít promyšleno, co dál:(
Střílet, nikdy bych se o zbraň nenechal připravit.
"I když násilí v obraně vždy bude v očích lidí pevných zásad smutnou nezbytností,
mnohem horší by bylo, kdyby pachatelé zla vládli spravedlivým."- sv. Augustin

VIP člen

Příspěvek od Smith » sob 28.4.2007, 19:13

Pokud útok pokračuje navzdory hrozbě zbraní, poměrně jasně to vypovídá o jeho nebezpečnosti - to už musí jít o hodně, když útočníka nezastaví ani namířená pistole!
Já osobně bych střílel...

Příspěvek od byvaly1 » ned 29.4.2007, 8:11

Bohužel, kvůli právnímu stavu (NO, KN, ...), kdy obránce není proti útočníkovi zvýhodněn, bych osobně pistoli tahal až s vědomím, že chci útočníka zabít.

Příspěvek od daveG17 » ned 29.4.2007, 10:48

Holt každý si musíme rozmyslet za sebe, kdy zbraň vytáhnem a jak ji použijem. Pokud bych viděl, jak skupina 7 skinů mlátí skupinu 3 jiných lidí a všichni pořád ještě stojí, nechám to být-kdo stojí je OK a může bojovat :) V 21 letech bych asi reagoval podobně, jako ten klučina-je to nespravedlivá přesila a okamžitě toho musí nechat... Asi můžu být rád, že jsem v tom věku zbroják neměl.
Jenže co další průběh konfliktu? Zkusme si anketní otázky:

1) jste u toho a nezasahujete. Maník z Dobříše vezme maníkovi z Ostravy při potyčce glocka. Začíná s tím šachovat, střídavě mířit na toho na zemi i kolem sebe (včetně vás). Vy vidíte, že to co má v pazouře je glock. Jako znalí věci taky víte, že ta zbraň právě vystřelila, takže je s největší pravděpodobností opět nabitá a připravená střílet. Pojistky to nemá a vůl má prst na spoušti. Sundáte ho?

2) během toho míření "dookola" vystřelí. Sundáte ho teď?

Jde z toho jde mráz po zádech-ten večer jsem na Stodolní byl asi 300m daleko. Stačilo si říct "zajdem do Desperada" a mohl jsem body 1 + 2 řešit in natura. :(

Příspěvek od byvaly1 » ned 29.4.2007, 11:14

Osobně bych tasil pouze s úmyslem zabít, nikoliv jako hrozbu a to navíc jen na obranu:
- svou
- své rodiny
- svého kolegy
- a naprosto jasnou situaci (vážný útok na ženu, dítě, ...)

Na Stodolní bych to určitě neřešil, neměl bych čím - jdu se bavit a ne pracovat, nevěděl who's bad. A to že tam někoho mlátí to je normálka každý den...

cmk

Příspěvek od cmk » ned 29.4.2007, 11:25

byvaly1 píše:Bohužel, kvůli právnímu stavu (NO, KN, ...), kdy obránce není proti útočníkovi zvýhodněn, bych osobně pistoli tahal až s vědomím, že chci útočníka zabít.
Chyba... Urcite jsi chtel napsat "zastavit strelbou", nikoliv "zabit" !!!
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od byvaly1 » ned 29.4.2007, 13:19

To není chyba, právě ten rozdíl který jsi uvedl, je jak to JÁ vnímám, tj. použití zbraně až v tom nejhorším případě a spíše počítám s tím zabitím než zraněním. Ačkoliv si myslím, že by měl zákonodárce zvýhodňovat obránce, myslím si, že by tak ubylo násilných trestných činů.

Lidově řečeno: Když chce psa bít, musí počítat s tím, že mu natrhne pr...

Příspěvek od daveG17 » ned 29.4.2007, 18:00

byvaly1 píše:Na Stodolní bych to určitě neřešil, neměl bych čím - jdu se bavit a ne pracovat, nevěděl who's bad. A to že tam někoho mlátí to je normálka každý den...
No a? Já tam taky nechodím do práce a ani jinde nemám v popisu práce uklidňovat vyhrocené situace :) Jenže jsem jel autem a hodlal jsem stejným způsobem podniknout i návrat domů. Stejně bych nepil, tak proč si nevzít zbraň... Pak se klidně mohlo stát, že nic netuším, lezu z Desperada ven, tam aktuálně probíhá incident zrovna ve chvíli, kdy se maník z Dobříše zmocnil glocka, míří po všem okolo a dokonce mu to vystřelí. Řek bych, že je mu v té chvíli naprosto fuk, že zrovna já jsem se přišel bavit... Takže přístup "na Stodolní bych to neřešil" má trochu trhlinu-tohle bych už rozhodně viděl jako "řešení hodné".

Příspěvek od byvaly1 » ned 29.4.2007, 19:39

Já jsem psal co bych v takové situaci dělal já - nic. Ale nikdo Ti nebrání dělej co myslíš. Mimochodem moc by mne zajímalo co by jsi tam udělal...něco jako příležitost ukázat já mám taky buchačku?

cmk

Příspěvek od cmk » ned 29.4.2007, 21:12

byvaly1 píše:
To není chyba, právě ten rozdíl který jsi uvedl, je jak to JÁ vnímám, tj. použití zbraně až v tom nejhorším případě a spíše počítám s tím zabitím než zraněním. Ačkoliv si myslím, že by měl zákonodárce zvýhodňovat obránce, myslím si, že by tak ubylo násilných trestných činů.

Lidově řečeno: Když chce psa bít, musí počítat s tím, že mu natrhne pr...
Ja ti rozumim jak to myslis.
Naprosto 100% souhlasim, ze pokud jednas opravnene v NO, reagujes strelbou a protivnik zemre (opet zduraznuji - pokud jednas opravnene v NO), pak si za svoji smrt muze jednoznacne sam.
Jen chci rict, ze smrt utocnika neni cilem - cilem je zastavit jeho utok na zdravi ci dokonce zivot. A ze to v realu bude znamenat pravdepodobne i jeho smrt - to mozna i bude.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od daveG17 » ned 29.4.2007, 23:35

byvaly1: Hm, my už jsme se potkali, to opravdu vypadám jako pubertální magor, který se strašně těší, až na někoho vytáhne bouchačku? :)
A co bych dělal popravdě řečeno nevím, to nikdo nezjistí, dokud se v té situaci sám neoctne. Neozbrojený bych se tak akorát modlil.
Ozbrojený bych to asi nevzal úplně dobře-frajer přejíždí lidi kolem (včetně mne) přes mířidla glocka a vystřelí. Tahle ruská ruleta mi přijde jako dost pádný důvod k opětování palby.

Zbraň: ruzne

Příspěvek od Scout » pon 30.4.2007, 0:03

Ja bych se teda od tama koukal rychle zdekovat. Jak jich je vic a omameny alkoholem, tak jsou schopny se najednou na cloveka vrhnout... no a pokosit je kvuli tomu vsechny, to uz je IMHO docela hardcore.
Scoutův teorém hledání ponožek: Pár neexistuje.

Příspěvek od Lukáš Koukal » pon 30.4.2007, 0:09

To imho hlavně nestihneš :? ne nadarmo se často mluví o +- 5 ranách jako dostačujících. V počtu 3 a více útočníků u tebe totiž ten třetí bude prakticky vždycky dřív, než se stačíš vypořádat s těmi prvními dvěma. V takové situaci úprk rulez.
Obrázek

Zbraň: ruzne

Příspěvek od Scout » pon 30.4.2007, 0:44

Ciste hypoteticky pro ucely teto diskuse predpokladejme, ze by se to stihlo :-)
Scoutův teorém hledání ponožek: Pár neexistuje.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz