Bursík chce kontrolovat, čím domácnosti topí

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Bursík chce kontrolovat, čím domácnosti topí

Příspěvek od FRENKY » pon 11.6.2007, 17:00

11. června 2007 16:44
Ministerstvo životního prostředí přitvrzuje v boji se znečišťovateli ovzduší. Obce by měly v budoucnu získat právo vstoupit do obydlí a zkontrolovat, čím domácnosti topí. Opatření na dnešním zasedání jednomyslně schválila vláda.

Vláda se rozhodla reagovat na negativní trend posledních pěti let, kdy se opět zvyšují podíly emisí v ovzduší a téměř 70 procent populace je vystaveno nadlimitním hodnotám znečištění.

"Jde hlavně o jemný polétavý prach, aromatické uhlovodíky a troposferický ozon," řekl ministr životního prostředí Martin Bursík.

Domácnosti se na znečištění podílejí až 40 procenty, a to hlavně kvůli spalování odpadů a jiných zakázaných látek. "Dosud byly ve stínu lampy, neexistují pro ně emisní limity. Ze zákona je sice zakázáno topit odpady, neexistuje ale možnost kontroly. Vedle práva na domovní svobodu tak postavíme právo na zdravé životní prostředí," vysvětlil Bursík.

Vyhláška dosud umožňovala takovou kontrolu pouze u podnikatelů, a to jednou za dva roky. "Podobné mechanismy zřejmě nejdříve použijeme i u domácností. Samozřejmě je nutné také striktně definovat podmínky, za nichž je možné vstoupit do domu," řekl náměstek Aleš Kuta.

http://zpravy.idnes.cz/bursik-chce-kont ... domaci_anv

Tak pánové, další kolečko salámu odkrojeno ...
Co si o tom myslím by se sem nevešlo, ale určitě si to domyslíte.
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Příspěvek od cybernetic » pon 11.6.2007, 17:09

vo všeobecnosti pomaly ,ale isto strácame právo na súkromie...čo bude následovať?
Glock 17 3rd., sa.24, sa.58V,sa.58P, sa.61

Příspěvek od FRENKY » pon 11.6.2007, 17:15

cybernetic: Něco se najde, neboj. Zase se lidi něčím postraší (teď je to terorismus a životní prostředí, zítra to bude "znovunalezená" ptačí chřipka, nebo šílené krávy) a hned se jim pod záminkou jejich ochrany zase něco vnutí.
A další kolečko bude odkrojeno :)

<censored>
Začíná mě to nehorázně mrdat.
</censored>
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Příspěvek od Dydla » pon 11.6.2007, 19:49

Vadí mi to taky,ale ještě přes svůj věk mám doboru paměť a tak při srovnání se "svobodami " za komunistického režimu jsem celkem v pohodě a rád, že jsem se dnešních svobod dožil . Věřte mi,že vím o čem mluvím . D.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pbezo » úte 12.6.2007, 7:49

no, ja som už prakticky tiež pamätník, ale nepamätám si, že by ma niečim obmedzovali, aj vizum do NSR som dostal bez problémov. Terajšia sloboda umožňuje bezdôvodne odmietnutie viza do USA, vyzlečenie do naha pri prechode cez hranice ...

Příspěvek od Tobiáš » úte 12.6.2007, 10:37

Je sice pravda, že je to zásah do našeho soukromí, ale na druhou stranu životní prostředí už opravdu není v nejlepším stavu, takže myslím, že v tomhle případě to opravdu není jenom strašák.
A nevím, jaké máte vy ostatní zkušenosti, ale obcas se mi stává např. že jdu spát, vstoupím do ložnice a je tam tolik kouře, že se tam nedá prakticky dýchat, protože soused topí domovním odpadem, plasty, gumou a kodo ví, čím vším ještě. A tohle se stává docela často, takže pokud bude konečně existovat zákon, který by toto aspoň omezil, jsem jedině pro!!!
Rock hard, ride free!

Příspěvek od markony » úte 12.6.2007, 10:51

Než sem se odstahoval do byt z baraku tak o 3 braky byl soukromy stolař a ten když zapali v peci odpad z vyroby lamino to bylo šilenost , a druhy soused palil ojeté prnumatiky , cela vesnice se zahalila do kouřové clony . JSEM PRO KONTROLY .
Naposledy upravil(a) markony dne stř 13.6.2007, 9:33, celkem upraveno 1 x.
SPHINX 3000 SUHL 150 Anschutz 54 Ruger 161 Glock 26 K 100 X-CALIBUR

Příspěvek od 4mike » stř 13.6.2007, 9:31

jsem pro
ze spousty baráků se čoudí jako z kremačky, dál bych stáhnul ze silnic trabuky, wartburgy, V3Sky a podobný krámy, za nimiž je nedýchatelno
nebo jim napařil EKO daň v takové výši, že by to majitelé raději nechali na špalkách ve stodole
vjezd do měst nad 50 000 obyvatel jen s katalyzátorem ......

Příspěvek od Dydla » stř 13.6.2007, 9:42

To pbezo : čím ten rozdíl mezi námi asi mohl být .... ? Být tebou,tak to raději nebudu rozebírat. D.

Příspěvek od pbezo » stř 13.6.2007, 10:53

Nebol som komouš ako myslíš výhody, tak ako sa ani teraz nepchám do toho svinstva, čo sa volá politika.

Příspěvek od Selag » stř 13.6.2007, 11:19

Jsem jednoznačně proti. Kontrola, čím kdo topí se dnes dá provádět bez nutnosti vstupu do obydlí. Dneska na mě zaklepe úředník magistrátu, nebo obecního úřadu, že jde kontrolovat, čím topím, zítra pracovník vodáren, jestli mám O.K. septik, nebo napojení na kanalizaci, pozítří hygienik, jestli mám uskladněné potraviny v souladu s ČSN ......... To si opravdu z bytů a domků necháme dělat průchoďák? Vzpomeňte si na návrh ČT na kontrolu, kdo má platit koncesionářské poplatky. Šlo to do ztracena. A další nápad pana Bursíka na zálohování PET lahví - v jejich třídění patříme ke špičce v Evropě, tak to fungující zrušíme a zavedeme systém, který nejen že nemá větší výtěžnost, ale daleko víc zatíží obchodníky a prosté občany. Pro mě je to zelený blázen :-), který plácá nesmysly, bez znalosti věci a jak ho zrovna napadne.
Glock 17, CZ 75 TS konfigurator, Sig 226 X-Five, DD M4, CZ 75 TS2 Depp Bronze, Ruger SP 101, KMR L-02 Spectra

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » stř 13.6.2007, 11:21

Osobně bych nesouhlasil s tím, aby mi do baráku někdo mohl vlézt (mít ho). Klidně ať si vlezou na komín a vycucnou si vzorek. Pak ať mě popotahujou. Podle mě jsou normy na to, co může z komínu lézt ven. Ne na to, co do kamen můžu strčit. Když budu mít super kvalitní fluidní kamna s přepálením zplodin při vysoké teplotě, mohu do toho cpát třeba pneumatiky. Když mi ale vyletí z komína co by nemělo, musím být potrestán. Tak ať si koupí dlouhou tyč aby dosáhly čidlem na komín a je po problémech. Narušení osobní svobody bez důkazu je podle mě trochu stranou z demokratické cesty.

Příspěvek od icks » stř 13.6.2007, 11:25

"I když násilí v obraně vždy bude v očích lidí pevných zásad smutnou nezbytností,
mnohem horší by bylo, kdyby pachatelé zla vládli spravedlivým."- sv. Augustin

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 13.6.2007, 11:47

icks: moc zajimavy clanek. Problemem je, ze opravdu normalni lide treba v globalni oteplovani veri, bez znalosti faktu, ktere byly na konci clanku.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od daveG17 » stř 13.6.2007, 12:57

Selag: viděl jsem ve zprávách tu kauzu zálohovaných PET flašek a málem jsem umřel smíchy. Jelikož jsem ekonom, tvorbou různých studií se dlouhou dobu zabývám, tak vím, že platí klasický vtip "Kolik chcete, aby to vyšlo?". Jestliže jim najatá firma ve studii prokáže, že se to fakt nevyplatí a zálohovat petflašky je kravina, pak je mi jasné, v čem byla ta "chyba zadání", o které mluvil tiskový mluvčí! Zadali to jako "Má to smysl?" Výsledkem je "Nemá". Teď zadají novou studii s tématem "Ekonomické a ekologické přínosy zálohování PET lahví" a tam už určitě vyjde, že to je ta správná (nejsprávnější) věc...asi se jim přihlásím :D

Příspěvek od Selag » stř 13.6.2007, 13:29

Jo, přesně tak. Byla chyba, že nebyl přesně zadán požadovaný výsledek studie. :-) Je to celé blbost. Ale někteří lidé na to slyší. Třeba to Bursík postaví tak, že za podporu ekonom. reforem bude chtít podporu v těchto nesmyslech. Já ty fanatické zelené fakt nesnáším. :twisted:
Glock 17, CZ 75 TS konfigurator, Sig 226 X-Five, DD M4, CZ 75 TS2 Depp Bronze, Ruger SP 101, KMR L-02 Spectra

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz