Policisté zastřelili v Praze násilníka, který přepadl ženu

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Policisté zastřelili v Praze násilníka, který přepadl ženu

Příspěvek od cybernetic » ned 10.6.2007, 17:29

10. června 2007 16:15, aktualizováno 16:58
Při střelbě v Liberecké ulici v Praze zemřel násilník. Přepadl ženu, ale viděla to hlídka městské policie. Při rvačce jednomu ze strážníků sebral pistoli a tonfu. Oba strážce pořádku zranil a vystřelil na hlídku Policie ČR, která přijela na místo.

Na začátku incidentu bylo přepadení starší ženy před služebnou městské policie. Podle policejního mluvčího Ladislava Bernáška se zatím nevím, zda ji zhruba třicetiletý muž chtěl oloupit nebo například znásilnit. Oběť mu každopádně utekla.

Jeho čin viděli strážníci, kteří okamžitě zasáhli. "Došlo k potyčce, jednoho strážníka udeřil pachatel odcizenou tonfou do hlavy, druhého několikrát pěstí do obličeje," popsal policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Mezitím už na místo jela hlídka Policie ČR, aby i s přepadenou ženou pátrala po útočníkovi.

"Pachatel vystřelil pistolí, kterou sebral strážníkovi, na auto policie, které zasáhl. Policisté proto střelbu opětovali," dodal Bernášek.

Vystřelili čtyřikrát a útočníka zasáhli. Ten na místě zemřel, posádka přivolané záchranné služby ho resuscitovala neúspěšně.

Záchranka musela ošetřit také oba strážníky (55 a 28 let), se zraněními je převezla na traumatologii na Bulovce.

Svědek: Bylo to brutální
Rvačku sledoval také Vladimír Zykov, který seděl v zaparkovaném autě a učil se. Za chvíli ho vyrušil křik.

"Slyšel jsem hrozný řev a vyběhl z auta podívat se, co se děje. O kousek dál se asi třicetiletý muž pral se strážníky. Bylo to strašné. Mlátil je hlava nehlava, i obuškem, který jim vypadl," popsal MF DNES scénu Zykov.

Utíkal k nim, chtěl strážníkům pomoci. "Policista útočníka držel a já viděl, jak mu vytáhl z pouzdra pistoli a chtěl po nich střílet. Druhý policista byl v té chvíli v autě, volal posily. Útočník strážníkům vulgárně nadával a volal na ně "Postřílím vás". Odjistit pistoli se mu ale nepodařilo," popisuje svědek události.

Zkrvavení městští policisté, nasedli do auta a poodjeli, aby útočníka zpovzdálí sledovali. Podle Zykova byla v té chvíli ulice kolem útočníka liduprázdná.

Během minuty k muži dorazili státní policisté. "Pozoroval jsem to ze vzdálenosti asi třiceti metrů. Muž byl podle mě opilý nebo zfetovaný. Jakmile uviděl státního policistu, vystřelil po něm. Chvíli předtím si s pistolí hrál a podařilo se mu ji odjistit. Policista poté začal také střílet. Vystřelil několikrát a útočníka zasáhl," líčí vyvrcholení potyčky svědek.

Dlouho se z události nemohl vzpamatovat. "Nejdřív jsem byl v klidu, neuvědomil jsem si pořádně, co se vlastně děje. Teď se z toho klepu, mohl zastřelit kohokoli z kolemjdoucích. Byl strašně rozzuřený. Nedivím se, že strážníci poodjeli, nikdo v blízkosti útočníka nebyl a oni byli úplně dobití," uzavřel Zykov.

http://zpravy.idnes.cz/policiste-zastre ... _krimi_mia
Glock 17 3rd., sa.24, sa.58V,sa.58P, sa.61

Příspěvek od FRENKY » ned 10.6.2007, 17:48

Vpořádku. Trest odpovídá činu a moje daně budou moci být využity lépe, než na živení nějakého xindla v base.
Strážníků je mi líto. K takovým hajzlům by už měli přistupovat preventivně s prstem na spoušti.
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Re: Policisté zastřelili v Praze násilníka, který přepadl že

Příspěvek od FRENKY » ned 10.6.2007, 17:51

cybernetic píše:Na začátku incidentu bylo přepadení starší ženy před služebnou městské policie.
Nicméně Darwin jak z učebnice :lol:
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od provarenec » ned 10.6.2007, 18:12

Proč ho nesundal ten druhej měšták? :roll: Ale jinak je to stage jak vyšitá :twisted: PČR zachraňuje botičkáře :lol: :lol: :lol:
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Příspěvek od brumla » ned 10.6.2007, 19:19

<blasphemy>Rekl bych, ze v tomhle pripade je dobre, ze ti MP nemeli userfriendly Glocky, ale userenemy cezety, takze magorovi trvalo dyl, nez zbran zestrelbyschopnil. </blasphemy>
Samozrejme sem pro to, aby meli lepsi vycvik (alespon v oblasti obrany vlastni zbrane) a snad k tomu tenhle pripad prispeje.
Takze PCR strelci velkej metal, MP darcum zbrane malej metal a velkej vycvik :)

Příspěvek od igloo » ned 10.6.2007, 20:10

já vidím problém v tom, že jeden se pere a druhej mu nejde pomoct ale volá pomoc pomoc to je skoro ostuda....
zlaté prosecké ruce zase ukázali po letech, že uměj střílet
Glock 19 5 gen.

Příspěvek od Black_Onyx » pon 11.6.2007, 10:56

Původní informace uváděly, že muž vystřelil na policejní vůz. Vyšetřování prý ale ukázalo, že výstřel pocházel ze zbraně jednoho z policistů, který patrně vůz poškodil, když střílel ještě z auta, uvedl Bernášek.

http://bleskove.centrum.cz/cerna-kronik ... l?id=33659

Zbraň: CZ 85

Příspěvek od Vláďa » pon 11.6.2007, 15:06

Napadení strážníci volali současně i hlídku psovodů, kdyby to nechali na nich, mohlo to spravit pár stehů.... 8-)

Příspěvek od mcelak » pon 11.6.2007, 15:52

Black_Onyx píše:Původní informace uváděly, že muž vystřelil na policejní vůz. Vyšetřování prý ale ukázalo, že výstřel pocházel ze zbraně jednoho z policistů, který patrně vůz poškodil, když střílel ještě z auta, uvedl Bernášek.

http://bleskove.centrum.cz/cerna-kronik ... l?id=33659
Jo tohle jejich tvrzeni se mi taky nezdálo, viděl sem to v televizi a plechy na tom prostřelenym policejnim autu (sloupek ve spoji predniho a bocniho okna) byly vychlýpený celkem jasně ven... takže novější verze je asi pravdivá
Držte mě tři,čtyři nebo jich pět šest zabiju!

cmk

Příspěvek od cmk » pon 11.6.2007, 16:08

Vlada> nebo by to odnesl nejdriv jeden pes a pak by to dopadlo stejne...

Co se tyce vycviku MP-Praha - vzhledem k tomu, kdo tam vycvik vede si myslim, ze vycvik samotnej je dobrej... Akorat to "opakovani-matka moudrosti" asi nebylo dostatecny.

Ale...
...nikdo z nas tam nebyl, takze nechci nijak soudit.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Vláďa » pon 11.6.2007, 19:29

cmk : je otázkou, jak by to na tom místě vypadalo, ale když vezmu, jaký hafánci zrovna sloužili, myslím, že by to klaplo, oba jsou tvrdý a nekompromisní obranáři, a pokud by ten pes šel zezadu, a na nějakou rozumnou vzdálennost, nestihl bys zareagovat ani ty... Ale to už je teď jedno. No a co se týká výcviku, k tomu se nebudu radši vyjadřovat. Střelby 2x do roka, sebeobrana jednou za měsíc na hodinu a půl, to je zatraceně málo, pokud to člověk nemá jako koníčka, aby trénoval i ve volnu, v práci mu to moc nedá...

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Sharkshooter » úte 12.6.2007, 0:00

Je to prostě tak. I kdyby se instruktoři "Mull+Vond" třeba zbláznili, z toho co se jim tam hlásí, prostě střelce nevychovají. Byl jsem toho svědkem jako host při soutěži MP. Každý účastník LOS toho umí s pistolí víc...

Příspěvek od Vláďa » úte 12.6.2007, 8:42

Sharkshooter : já bych to zas tak černě neviděl, na několika závodech LOS jsem byl, a ta úroveň zas tak vysoká není........ o tom výcviku bychom mohli pokecat někde u pivka, sem to rozhodně tahat nechci, ale jak jsem psal výš, na střelnici jde strážník MP Praha 2x za rok, a to mu fakt moc nedá, i kdyby ho tam měl na starosti třeba střelecký pánbůh.... a sebeobrana je něco podobného, instruktoři jsou na vysoké úrovni, ale když tam jdeš max. 1x do měsíce, o prázdninách se necvičí, tak toho moc nenatrénuješ... Ono je to podobné i u nás, máme sice každou denní dopoledne výcvik, ale stačí nějaká předváděčka, a musíš ten výcvik dohánět ve volnu, naše směna jezdí třeba cvičit mezi nočníma, na úkor spánku... :?

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Sharkshooter » úte 12.6.2007, 9:25

Já jsem ale netvrdil, že úroveň LOSu je nějak vysoká. Řekl jsem, že tamní střelci toho umí s pistolí více než MP, což je velmi smutné. Zrovna nedávno z naší security (Svobodná Evropa) odešla mladá žena, která pracovně naprosto nestačila a vrátila se k Městské policii, odkud k nám přišla. Představa, že by snad tahle osoba měla někde zasahovat a vytahovat zbraň, je naprosto děsivá. A podle mých poznatků se právě takoví lidé k MP hlásí, lidé kteří nesplňují požadavky na přijetí ke státní policii, často majitelé modré vojenské knížky, lidé hledající sociální deštník. Proto je důvěra obyvatelstva v MP naprosto mizivá a jsou pak vnímáni opravdu jenom jako "botičkáři".

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 12.6.2007, 13:22

Podle poslednich informaci to byl drive netrestany taxikar (30) z Prahy, vystrelit na PCR nestihl, prustrel na sloupku auta PCR byl udajne od PCR a mel vzniknout pri strelba za jizdy

:arrow: http://nacerno.blesk.cz/Clanek78112.htm
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od provarenec » úte 12.6.2007, 13:53

A jéje, snad se toho nechytne ten humanistickej ksindl typu Uhla a Žákový :mad:

cmk

Příspěvek od cmk » úte 12.6.2007, 13:54

Uroven LOSu je rekl bych dobra, uroven strelcu LOSu je hodne rozdilna...
Jezdi lidi od uplnych zacatecniku (resp. lidi, co obrannou strelbu nikdy nedelali) az po profiky
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od provarenec » úte 12.6.2007, 14:11

... a to jsme všichni my tady ve fóru :lol: :lol: :lol:

Příspěvek od Vláďa » úte 12.6.2007, 17:25

cmk : asi jsem to nenapsal úplně přesně, reagoval jsem na to, že by v podstatě všem strážníkům MP dal na pozadí kterýkoliv účastník závodů LOS.... Je mi jasný, že to rozpětí lidí je podobný jako u strážníků, od lidí začínajících, po borce vysoké úrovně... No my jsme si to s kolegou vysvětlili v rámci SZ, takže bych to dál neřešil.. 8-) :lol:

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 13.6.2007, 12:36

Tak se nam to dostava do uplne jine roviny:

:arrow: http://zpravy.idnes.cz/zastreleny-taxik ... domaci_adb
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz