V Británii přibývá vražd dětí. Pachateli jsou teenageři

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Zbraň: GLOCK

V Británii přibývá vražd dětí. Pachateli jsou teenageři

Příspěvek od Radek07 » čtv 23.8.2007, 18:06

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=491858

Londýn - V Británii rapidně přibývá dětských gangů, které útočí na teenagery. Poslední obětí mladistvých vrahů je jedenáctiletý chlapec z Liverpoolu.

Rhys Jones byl zastřelen včera navečer po fotbalovém zápase, když k němu na horském kole přijel útočník v kápi. Z pistole padly tři rány, z nichž jedna chlapce trefila do hlavy.

Z jeho vraždy jsou podezřelí dva mladiství z liverpoolské čtvrti Croxteth ve věku 14 a 18 let. Rhyse si přitom jeden z nich vybral za oběť podle všeho zcela náhodně.

Jonesova vražda je ale pouze vrcholem ledovce. Od počátku roku bylo totiž v Británii zavražděno již osmnáct nezletilců. Drtivá většina z nich byla ubodána nožem. A vrahové? Organizované dětské gangy.

Alkohol a zbraně jsou všude
Podle mnoha odborníků je mezi dětmi na ulici stále více zbraní. "Musíme dostat zbraně z ulic a nedovolit, aby mohl být kdokoliv náhodně zastřelen na ulici," varoval konstábl Bernard Hogan-Howe.

Problémem je také prodej alkoholu mladistvým, který je často na diskotékách v rámci různých reklamních akcí k dostání za dumpingové ceny.

Rhysovou vraždou se dnes zabýval také britský kabinet. "Pokud bude potřeba nový zákon, přijmeme ho. Pokud budou potřeba tvrdší opatření, zajistíme, aby byla uplatněna," řekl premiér Gordon Brown.

Levný alkohol na diskotékách podle odborníků zvyšuje agresivitu.
větší obrázekAutor: sxc.hu

Podle ministryně vnitra Jacqui Smithové je nutné v rámci prevence zvýšit počet tzv. smluv o přijatelném chování, tedy jakýchsi půlročních podmínek, které udělují místní úřady nebo policie mladistvým delikventům.

Šéf konzervativní opozice David Cameron je oproti tomu přesvědčen, že pomůže jen větší represe. Navrhuje proto například znemožnit mladistvým delikventům získat řidičský průkaz.
Zlo není ve zbraních, ale v lidech

Zbraň: GLOCK

Re: V Británii přibývá vražd dětí. Pachateli jsou teenageři

Příspěvek od pbezo » čtv 23.8.2007, 18:10

hlavne že tam majú zákaz zvraní a nožov ... prd je im to platné.

Příspěvek od Lukáš Koukal » čtv 23.8.2007, 18:48

Tak zakážeme děti, ne??? :mad:
Obrázek

Příspěvek od Andy4 » čtv 23.8.2007, 19:30

To je fakt smesne, vrazdici deti se zbranemi v zemi, kde neni mozne zbran nabyvat pro osobni ochranu :mad:

Příspěvek od Peter » pát 24.8.2007, 11:02

Zdar,

Byl jsem v Liverpoolu asi před 3 lety, a to na 3 týdny, shodou náhod jsem tam tehdy bydlel v jedné z "chudinských čtvrtí" tohoto průmyslového města. Já osobně jsem byl tehdy docela v Šoku, jak to tam celkově vypadá, shrnu to asi tak, že mi to místama připomínalo rozvojovou zemi ( v UK... ). Pokud jde o násilí na ulicích, a to běžně i se zbraněmi, tak dle mého názoru lze situaci tady, tj. v určitých čtvrtcích, klidně srovnat s některými aglomeracemi v USA. O tom, že normální lidi v noci nevytáhnou paty z domů, a když, tak jedině ve skupině atd..., snad ani netřeba psát.
Nechtěl bych, aby to takhle jednou vypadalo u nás, ačkoliv....
Ale tohle byla jen moje osobní zkušenost, byť jsem si to město tehdy docela prošel..

P.

PB

Příspěvek od PB » ned 26.8.2007, 23:28

tohle dela banda imigrantska opicacka!

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz