krádež dokladů....co dělat?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: Glock 19, CZ 858 tac

krádež dokladů....co dělat?

Příspěvek od Stampee » úte 30.10.2007, 19:25

ve zkratce:
Přitelkyni ukradli minulý tyden ve strašnicích peněženku i s doklady (pravděpodobně v tramvaji) problém byl najiít stanici PCR, kdyz ji nasla zjistila ze tam PCR uz leta neni (cedula vsak ano) a hledala dal,......narazila na sluzebnu Mestskych, ty ale rekli ze s tim nic nenadelaji- nemaji propojeny databaze se statnima a at jde nekam na statni kde to zna, a rekne ze se to stalo v jejich okoli. Dosla tam, nakonec z nich vylezlo ze to je kriminalka a poslali ji na dalsi sluzebnu . Po dalsim presmerovani (tvrdili ze se to stalo pri odchodu z prace a proto to spada zase jinam)od statnich se uz rozbrecela a najednou to slo vyresit na miste,.........
vysledek?: 3,5 hodiny pobíhaní , žádné potvrzení v ruce -ani papír jako doklad pro pripad ze by nekdo zneuzil osobni doklady (prozatimni obcanku pry vydava az obecní urad s rozsirenou pusobnosti)

A já se vas ptam: ma v takovou chvili vubec smysl neco hlasit? pripadne jaky by mel byt postup obeti, ale i PCR....?

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od snaper_mira » úte 30.10.2007, 19:34

Pokud bych tam neměl extra velký peníze, tak bych to asi nehlásil :?
Oni to policajti stejně berou jako přestupek (myslím do 5000 ?? )
Zablokoval bych karty a pořádně se obrnil na vyřizování nových dokladů.
Ono i když si vyřizuješ nové doklady,tak tam musíš popsat, jak ti je ukradli...takže se to úřady stejně dozví .

Nejlepší jsou stejně ale ti zloději, co vezmou peníze a doklady pošlou zpátky :)
Fortis cadere, cedere non potest
(statečný muž padne, ale neustoupí)

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 30.10.2007, 20:06

snaper_mira: nezlob se na me, ale to je reseni hodno debila. Az si nejaka povedena particka u Homecreditu (presne podle rady v knize homecredit bode cislo 10 *40*) vezme na tebe x splatek, prolozi to dalsima x splatkama od Multiservisu, Cetelemu a skonci u GE, tak se mozna proberes a potom zjistis, co to bylo za hovadinu nehlasit ztratu obcanky okamzite.

Takovej Tratom by mohl vykladat a to mu ukradli obcanku z baraku kdyz tam spal.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od snaper_mira » úte 30.10.2007, 20:08

Aha :blink: :oha:

To mě nenapadlo *257*

Měním názor :idea: ....Rozhodně ohlásit :)

cmk

Příspěvek od cmk » úte 30.10.2007, 20:21

Ve chvili kdy to zjistim volam 112ku, ohlasim a pozadam o pomoc - aby me nabrala nejblizsi hlidka jedouci "k sobe" nebo info, na kterou sluzebnu mam jit a jak se tam dostanu.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: Glock 19, CZ 858 tac

Příspěvek od Stampee » stř 31.10.2007, 9:26

presne tech pujcek na tvuj ucet, jsem se bal nejvic, platebni kartu sporitelna zablokovala okamzite. Prvni jeji reakce byla, ze volala na policii v miste bydliste, tam ji skoro vynadali proc je otravuje kdyz se jich to netyka...... mimochodem zase mestsky......
ponauceni pro me: s mestskyma se vubec nezabyvat v pripade potizi

myslim ze postup ktery popsal CMK je nejjednoduzsi, maximalne prakticky a i pro obet casove nej.

Příspěvek od Kmoch Vladimír » stř 31.10.2007, 10:09

Přesně co píše S474N se stalo mému synovi.Ukradli mu doklady z auta a po 3 letech si u Homekreditu zloději vzali na půjčku domácí kino a jemu přišel už jen splátkový kalendář.
Jenže tuto událost měl okamžitě řádně nahlášenou PČR s číslem jednacím,což je velmi důležité pokud se doklady zneužijí!A tak se mohl bránit,že zneužitý doklad nebyl od data a hodiny nahlášení již platný.Na úřadě zaplatil pokutu za ztrátu a byl mu vystaven OP nový.Homekredit byl informován o situaci s tím,že celá záležitost byla nahlášena jako podvod opět s číslem jednacím na PČR.Homekredit učinil ještě jeden pokus,zjistit nové číslo OP syna nevinným dotazem.Nebylo vyhověno!Byli odkázáni na PČR.Mohli by toho zneužít v neprospěch syna.Od té doby je již pokoj a syn se poučil.Zdravím.

Ještě jsem zapoměl na jednu záležitost.PČR vede centrální databázi ztracených a odcizených OP.V databázi lze hledat a kontrolovat,zda předkládaný OP na př.při půjčce a pod. je pravý (není kradený či ztracený).Toto by mělo ochránit instituce od podvodů,pokud si to zkontrolují.Zápis do této databáze by měl být úřadem který vydává nový OP (nevím zda i policií)do této databáze nahlášen automaticky,ale doporučuji žádat úřad ,aby to tak opravdu udělal a sám si to v databázi zkontrolovat,případně urgovat pokud to tam není.Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Příspěvek od snaper_mira » stř 31.10.2007, 10:41

Tak ale v homecreditu si to hned neověřují, zda je ta občanka kradená :? ...Takže stejně si to ten zloděj půjčí na tvoje jméno a pak teprve se to začíná řešit :?

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 31.10.2007, 10:48

snaper_mira: to je ovsem jiz problem Homecreditu *4*.

Aplikace je dostupna pro kohokoliv zdarma:
:arrow: http://www.mvcr.cz/doklady/index.html

Obrázek

Příspěvek od snaper_mira » stř 31.10.2007, 11:07

Aha :shock:

Tak ale nemůžeš vědět, zda to ověřují všude :? ....Tak ale měli by :?

Příspěvek od Andy4 » stř 31.10.2007, 11:24

jak psal satan-je to jejich problem zda si to overi,pokud bylo vse radne nahlaseno nemeli by mit logicky proti poskozenemu zadnou paku. Jo a neni neopravnene drzeni karty trestny cin? Tu bych prece jen blokoval v prvni rade, zneuzit se da jednoduseji jak OP

Ředitel LOS

Příspěvek od TraTom » stř 31.10.2007, 11:43

Všem, kteří někdy ztratí nějaké doklady, razantně doporučuji vše ohlásit na PČR. :!: :!: :!:

Je sice pravda, že se na to vyserou, ale vy máte v ruce papír, že jste pro to něco udělali.

Mě ukradli z domu veškeré doklady a dodneška mi chodí děkovné dopisy, že jsem si vzal auto na leasing, hypotéku, půjčku, zboží, atd nebo naopak upomínky a upozornění na exekuce.

Současná škoda je asi 870 000,- Kč :x :x :x

Naštěstí zatím vždy stačilo ukázat potvrzení od policie a je klid, ale i tak je to opruz.

Nedokážu si představit, že bych to tenkrát na policii nehlásil a musel se o vše dnes soudit...
Nejsou rozdíly mezi bílými, černými, velkými a malými, tlustými a hubenými.
Lidé se dělí jen na dvě kategorie. Na blbce a idioty.
gen. G. Patton

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » stř 31.10.2007, 11:59

Kmoch V.: Databáze ztracených a odcizených dokladů je věc dobrá, i když se mi před pár roky stalo, že jsem v ní našel i svůj OP, který jsem měl v ruce a nikdy jsem ho nikde neztratil. Po komunikaci s Místním úřadem atd. dali věci do pořádku.

Příspěvek od Gamba » stř 31.10.2007, 13:52

Policie ZTRACENÉ doklady nedělá. Jenom ODCIZENÉ. Se ztrátou dokladů (hlavně OP) rovnou na pověřený MÚ nebo magistrát podle místa bydliště. Od té doby co OP přešly pod MÚ. To, že někdo ztratí doklady není věc policie. Zrovna tak ztracené platební karty, kreditní karty, klíče od domu, od auta a další blbosti, se kterýma lidi chodí na policii otravovat.
Lepší je mít zbraň a nepotřebovat ji, než potřebovat zbraň a nemít ji.

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 31.10.2007, 13:57

Gamba: prozrad mi prosim kouzelniku, jak chces rozlisit danou vec:

Rano vstanes, vezmes si doklady, das si je treba do kapsy bundy, jdes do prace, nastoupis do metra/tramvaje/autobusu, vystoupis a v praci nic nemas. Je velmi pravdepodobne, ze ti to nekdo orotoval v prostredku MHD, ale je to pouze spekulace. V takovemto pripade si mohu dovolit jit "otravovat" PCR? *71*

Obrázek

Příspěvek od Selag » stř 31.10.2007, 14:10

Gamba: Ta toje podlední věta mě pěkně "nadzvedla" Ona vůbec policie není moc ráda, když ji občan otravuje s čímkoliv, že? Přesně tak se člověk většinou na policii cítí - jako obtížný otravující hmyz. *4403* Čest vyjímkám. Neuniklo ti, že policie je tady pro občany a i když se na ni občan obrátí s věcí, která jí nepřísluší, bylo by vhodné dotyčného správně nasměrovat a nechovat se k němu jako k otravovi?
Glock 17, CZ 75 TS konfigurator, Sig 226 X-Five, DD M4, CZ 75 TS2 Depp Bronze, Ruger SP 101, KMR L-02 Spectra

Příspěvek od Gamba » stř 31.10.2007, 14:17

S474N
To už záleží na tobě s čím přijdeš. Buď si myslíš, že ti je ukradli nebo jsi přesvědčenej o tom, žes je ztratil. Jsi dospělej člověk a umíš trochu přemýšlet. Já jenom upozorňuju ty, kteří neví kam jít, jak se věci mají. To, že nevíš jestli ti je ukradli nebo jsi je ztratil je věc druhá. Ale nahlášení na MÚ má stejný význam jako nahlášení na policii (pro pozdější dokazování podvodů). A divil by ses kolik lidí chodí hlásit ztráty a představ si, že dokonce i ví, že to ztratili.

Selag.
Tento názor je zase přesně to, proč policie dělá to co dělá a ne to co by měla dělat. Každej je přesvědčenej, že polciie je tady pro každýho a musí podle toho dělat. To, že jsi někde ztratil doklady jdeš taky hned hlásit svýmu doktorovi, svýmu automechanikovi apod. ? Rozlišuj co je práce policie a co už patří jiným organizacím. Pokud půjdeš nahlásit, že došlo k TČ, přestupku apod, tak klidně, ale to, že ti prodavačka prodala starý mlíko asi půjdeš hlásit jinam, ne ?

Příspěvek od Selag » stř 31.10.2007, 14:27

Gamba: Moc pěkná demagogie. Pokud bych ztratil doklady, předpokládám, že tedy ztratím ( bude mi odcizen) i ZP, případně průkaz zbraně. Jdu ohlásit na PČR. Na témže místě chci ohlásit i chybějící další doklady. Otravuju? Podle tvého vyjádření ano. A můžeš mi říct, pro co jiného tady policie je, když ne pro občany? Ty řečičky, že pak nestíhá nic jiného jsou jenom hloupé plky a výmluvy. Slušné chování a vstřícnost ještě nikomu nezabránila v kvaliním výkonu povolání.
Glock 17, CZ 75 TS konfigurator, Sig 226 X-Five, DD M4, CZ 75 TS2 Depp Bronze, Ruger SP 101, KMR L-02 Spectra

Příspěvek od Gamba » stř 31.10.2007, 14:35

Já myslím, že se nikdy nedomluvíme. Takže pro ty, kteří chtějí vědět jak je to s dokladama. Policie šetří jenom odcizené doklady OP, ŘP, pas atd. Tyto případy nahlásit na PČR v místě, kde k odcizení došlo (pokud se to zjistí hned). Jinak to lze i v místě bydliště, ale oni to stejně pošlou tam, kde se to stalo (a tam si vás můžou znova pozvat k výslechu). Ztráty dokladů (přestože se to nezdá, i to se stává) hlásit na pověřeným MÚ nebo magistrátům (OP, pasy, ŘP) podle místa bydliště.

Příspěvek od Selag » stř 31.10.2007, 14:37

Děkuji za poučení a vysvětlení. V případě ztráty dokladů rozhodně nebudu otravovat toho zaneprázdněného a zívajícího policistu za okýnkem na služebně. ( dál se občan jdoucí otravovat policii stejně nemá nárok dostat)

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz