Policisté odcházejí
Současný stav je asi takový, že už i v Praze nejsou schopna některá oddělení postavit hlídky. Přisplo tomu i nařízení policiejního prezidenta z roku 2007 o policejních celách. V případě, že je ososba zadržena, zajištěna nebo předvedena nemůže být umístěna do zamřížovaného prostoru, pokud tento prostor nemá socialní zařízení. Ještě jsem neviděl oddělení které by bylo tato vybaveno. Tzn. že takováto osoba ma defakto možnost volného pohybu přičemž ji má střežit minimálně jeden policista, poče(při dnešním početním stavu). Tato osoba má od 22-06 hod nárok na nerušený spánek, stravu 3 x denně z toho 1 teplé jídlo (kde na to mají policisté vzít peníze to zatím nikdo nedefinoval). Teto osobě nesmí být bráněno v hlasovém projevu.
Následky: Dá se očekávat, že dříve nebo později dojde k tomu, že nějakého policistů přemůže únava a bude odzbrojen zadrženou, zajištěnou nebo zatčenou ososbou a pak asi každý ví co se dá čekat. Při hromadných akcíc, kdy bude na místních odděleních omezeno více ososb bude v podstatě velké množství policistů blokováno při střežení ososb místo aby byli venku kde mohou být užitečnější. V případě, že se vetší skupina např. zadržených výtržníků rozhodné opustit policejní oddělení, není schopno ani velké množství policistů jim v tom na tak malém prostoru zabránit (chaos, demolování vybavení). Koho posléze budou policejní funkcionáři trestat. Jsem si jist, že pana policejního prezidenta nikoliv. Opět to za hloupé nápady z policejního prezidia odnesou řadoví policisté.
Toto je jen jeden z nesmyslů, které jsem za dobu služby u PČR zažil. Další perly jsou třeba uspořádat dopravně bezp. akci na alkohol v okamžiku kdy jsou všechny testovací přístroje na kalibraci apod. Vyšlo by to na velmi obsáhlou knihu. Nejde tedy ani tak o peníze, ale o neskutečnou buzeraci a naprosté nesmysly vyplozené chorými mozky z kanceláří PP.
Lide lžou a v mediích pracují lidé, media tedy mohou lhát a mnohdy lžou. realcop