Koupě brokovnice - pomozte mi se rozhodnout

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Koupě brokovnice - pomozte mi se rozhodnout

Příspěvek od Jeňýk » pát 18.1.2008, 23:25

Zdravím a prosím o radu všechny, kdo již mají, narozdíl ode mne, nějaké ty zkušenosti.

Mám spadeno na koupi brokovnice, konkrétně Mossberg 590 A1, ale potřebuji od zkušenějších slyšet názory na zbraň jako takovou, a potom také, jestli mít brokovnici je, nebo není na místě.

Aby jste mi rozuměli, zbraň si nechci kupovat pouze na self-defense, nebo jako nějakou machrovinu (...protože "ka-chunk!" dělají jenom ti největší borci :wink: ),ale do budoucna bych rád zkusil vyblbnout se na střelnici v rámci nějaké soutěže, nebo něčeho podobného (prostě nejen statická střelba na cíl).
Ale...
Praktické zkušenosti mám zatím nevalné, znám víceméně jenom krytou střelnici a sypání kulí do terčů z mého Gločka (se kterým bych, mimochodem, taky chtěl někdy zkusit něco jako LOS, ale nevim, jak na to), z brokovnice jsem pálil za dob nimrodění mého děda, ale to už je dávno. Nehledě na to, že to je asi z jiného soudku...

Takže vyplatí se koupě takovéto srandy, i když by to byla moje první zbraň tohoto druhu a ještě nemám zcela jasno, co všechno bych s tím chtěl dělat? Pouze "někdy bych někde chtěl...", ale zatím nemám s kým a vím o tom prd. Ale teď mám možnost koupě (sešly se mi tak nějak finanční prostředky) a nevím,když do toho nepůjdu teď, jestli si to potom v budoucnu budu moci dovolit, zároveň mám strach, abych nevyhodil 20K a pak z toho nestřílel třikrát ročně jednotnou střelou na pětadvacet metrů na kryté střelnici :? .

Zkuste mi tedy pomoct nějakou radou, či poznatkem.
Jsem na vážkách, zbraň se mi líbí,chci ji, ale mám strach, aby mi neležela doma.
Zřejmě napíšete, že jestli chci střílet, tak ať se seberu i se svojí novou pumpou a přijedu někam na závod, ale i v tomhle bych potřeboval nasměrovat, a taky někoho, kdo by se mě ujal. Nehledě na to, že moje výsledky by zřejmě byly velice ubohé, a jelikož jsem stydlivý, tak se mi samotnýmu a na blind takhle nikam nechce...

Tak to sem perte... Děkuju.

P.S.: A ta flinta dobrá volba? Má ji tady někdo?
Glock 17, CZ 858 Tactical, Mossberg M590 A1, Tokarev 1933, Sajga M3, Makarov PM, Mosin 44, Beretta 71, SVD-63 Dragunov

tom

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od tom » sob 19.1.2008, 1:32

Zdar. Na tyto dotazy jsi asi na špatném fóru, i když pár lidí tu brokovnici má a soutěží. Když si pořádně pročteš toto fórum http://www.strelectvi.cz/forum/brokovnice-f60.html najdeš tam na své otázky odpověďi.
Jinak ten Mosseberg o kterém píšeš se mi vzhledově taky líbí, ale je otázkou jestli je vhodnej na nějaké soutěže, páč jako vojenské provedení je trochu těžší a nemá chokovanou hlaveň, což se poslední dobou ukazuje pro soutěže velmi vhodné.
Nikdy není tak blbě, aby nemohlo bejt hůř.

Příspěvek od Jeňýk » sob 19.1.2008, 14:53

Tome díky za nasměrování, naštuduju to tam a uvidím...
Glock 17, CZ 858 Tactical, Mossberg M590 A1, Tokarev 1933, Sajga M3, Makarov PM, Mosin 44, Beretta 71, SVD-63 Dragunov

Příspěvek od Lukáš Koukal » sob 19.1.2008, 15:31

V rámci úspor (=víc patron) bych doporučil podívat se po bazarovkách. Ono na té bročce není nic moc jak ji ustřílet k smrti, obvykle je jetina dobrý kup...
Obrázek

Příspěvek od Jeňýk » sob 19.1.2008, 16:21

Lukáš K.: Asi by to nebylo od věci, pravda je, že bych se mohl potom dostat možná někam k polovině ceny zbraně nové. Potíž je v tom, že u tohoto druhu zbraní nevím, na co si při koupi použité dávat pozor. Nehledě na to, že nedovedu odhadnout, jak dobře se dají nebo nedají bazarové kusy sehnat.
Já jsem v tomhle možná trošku naivní, ale radši mám rád věci nové. Přece jenom- je tam záruka a vím, že nikdo přede mnou se k tomu nechoval nijak prasácky.
To je stejný, jako proč zrovna A1 GRS. Protože tohle provedení je bytelnější, mělo by víc vydržet. Ale zbraň je těžší, jak už psal tom a ghost ring sights jsou údajně pomalejší na zamíření a navíc zbytečně drahé.
Nicméně, stejně se přikláním k tomuto provedení, jsem takovej puntičkář. Vždycky se radši snažím připlatit na úkor zvýšení kvality. Jsem asi blbej... ;)

Příspěvek od Lukáš Koukal » sob 19.1.2008, 16:33

Ideální je zbytečně na to nespěchat. Nejbližší závody jsou myslím 10.2. v Tišnově, tak si zajeď obhlídnout terén, podívej se, kdo s čím střílí, poptej se, nech si poradit... ostatně si ten závod můžeš i odstřílet s půjčeným klackem a přesvědčit se, jestli tě to bude bavit.
Obrázek

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz