Teleskop v letadle

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Teleskop v letadle

Příspěvek od netmaster » čtv 15.5.2008, 16:41

Zdravim,
ceka me cesta do zahranici letadlem. Jeste jsem neletel, tak nevim, jak to chodi. Smiril jsem se s tim, ze G necham doma, ale aspon obucha bych si rad vzal s sebou. Je mi jasne, ze u sebe ho mit v letadle nemuzu, ale v nejakem zavazadle?

Mimochodem cilova zeme je Norsko, vite o nejakem zakazu tam? Ve vlaknu o zakazech zbrani v cizine o Norsku skoro nic neni...

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 15.5.2008, 17:33

Prepravy v zavazadle bych se nebal, problem bude zakonna uprava Norska a tam pripadny "noseni" ci "drzeni" teleskopu.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Biggles » čtv 15.5.2008, 17:34

V zapsaném zavazadle ho samozřejmě mít můžeš (stejně jako bys mohl mít vybitou zbraň - patrony vedle, pokud bys měl úředně vše v pořádku - vývoz,atd). V kufru (zapsaném zavazadle) nesmíš mít hořlavé, výbušné látky (střelivo jen po kontrole cajtů - stejně tak zbraň),látky urychlující hoření,apod. Na palubě nesmíš mít takřka nic. Výjimkou jsou látky (alkohol,voňavky- -do limitu) koupené ve freeshopu a uzavřené v průhledném obalu, nutné léky...........
Bacha i na repliky zbraní,když narazíš na vola,tak i přívěšek na klíče ve tvaru pistole může být problém (ale to už je případ extrémního vola), stejně tak dětské plastové "meče" a jiný nesmysly si na palubu prostě nevezmeš.
Jak je to s legislativou v Norsku netuším.........

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 15.5.2008, 18:11

Ano - vezl jsem si z australie takovy ten "kulomet" - plastovou vec se zasobnikem vody, co se chova trochu jako brokovnice-pumpa...

Bylo to stribrno-oranzovy, jasna hracka a v australii na letisti jsem mel problem :-) Nakonec to proslo :-) Ale do kabiny jsem s tim nesmel
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Biggles » čtv 15.5.2008, 18:49

jj,v Košicích na letišti jsem dostal půlhodinovou přednášku o bezpečnosti letového provozu ohledně miniGlocka na klíčích..........nejvptipnější na tom je to,že na letišti pracuju už pěknou řádku let,tak jsem se aspoň od srdce zasmál,prostě když narazíš na vola (v tomhle případě krávu)...........ale prošel jsem :D

Příspěvek od netmaster » sob 17.5.2008, 17:58

ok, letadlo tedy problem nebude... jak je to v Norsku jeste zjistim... diky

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz