Policie při zatýkání postřelila do hlavy mladíka

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Zbraň: GLOCK

Policie při zatýkání postřelila do hlavy mladíka

Příspěvek od snaper_mira » úte 19.2.2008, 19:57

Policie v Cerhenicích na Kolínsku při zatýkání zřejmě postřelila do hlavy dvacetiletého mladíka. Muž byl podezřelý z páchání trestné činnosti. Zazněl prý i varovný výstřel. Případ již začala vyšetřovat Inspekce ministerstva vnitra, která zákrok policisty posoudí.
19. 2. 2008 19:18 - 19. 2. 2008 19:36 Aktualizováno - KOLÍN

Policisté stříleli před šestou hodinou večer. Záchranáři mladíka zaintubovali a čekali na vrtulník, který jej přepravil do pražské vojenské nemocnice ve Střešovicích.

"Muž měl střelné zranění na hlavě," uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Mluvčí středočeské policie Soňa Budská uvedla, že nemá k dispozici přesné informace o tom, kdo byl postřelen. Vše ale podle ní nasvědčuje tomu, že nešlo o policistu, ale o pachatele. Muž podle ní zřejmě utíkal a po varovném výstřelu byl zasažen.

http://www.novinky.cz/clanek/133592-pol ... adika.html
Fortis cadere, cedere non potest
(statečný muž padne, ale neustoupí)

Příspěvek od snaper_mira » stř 20.2.2008, 13:42

Stav mladíka postřeleného při zatýkání je vážný

Mladík, kterého v úterý v podvečer při zatýkání postřelil policista, zůstává ve vážném stavu. Na muže byl soudem vydán příkaz k zatčení. Před policejní hlídkou, která ho šla zadržet, prý začal utíkat. Podle středočeské policejní mluvčí Soni Budské policista, který použil zbraň, nejprve vystřelil do vzduchu. Další rána muže zasáhla do hlavy.
20. 2. 2008 11:47 - KOLÍN

Případem se začala zabývat Inspekce ministra vnitra. Mluvčí inspekce Martina Lídlová řekla, že odborníci budou zkoumat a dokumentovat místo střelby. "Vzhledem k počátku vyšetřování nebudeme sdělovat bližší informace," dodala. Vyšetřování podle ní potrvá minimálně měsíc. Podrobnosti ale nemocnice ani policie nechce zveřejnit.

Iincident se stal v úterý před šestou hodinou večer v Cerhenicích na Kolínsku. Záchranáři mladíka zaintubovali a čekali na vrtulník, který jej přepravil do pražské vojenské nemocnice ve Střešovicích.

"Záchranáři po příjezdu na místo zahájili život zachraňující úkony u dvacetiletého muže s průstřelem hlavy," uvedla v úterý mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Muž je podezřelý z několika trestných činů. Podle Deníku například ze zneužívání nezletilé dívky.

http://www.novinky.cz/clanek/133630-sta ... vazny.html

Příspěvek od Kmoch Vladimír » ned 24.2.2008, 11:45

Vždycky platilo"kdo uteče,vyhraje",už to není pravda!Jak je vidět,staré pravdy neplatí.Jako"s poctivostí,nejdál dojdeš",nebo"pomáhej ti pán Bůh"atd.Dne splatí"kdyžsi nepomůžeš sám,ani pán Bůh ti nepomůže","s poctivostí,okrádáš jen sám sebe","utíkej,jen když jde o život,jinak o něj můžeš přijít!Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » ned 24.2.2008, 11:48

To s tou poctivosti znam trosicku jinak:

S poctivosti nejdriv pojdes *40*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od VEIKO » ned 24.2.2008, 15:28

Já myslel že ty výstražné výstřely k něčemu jsou. čikarijci vesměs střelné zbraně nenosí, no ale ted začnou.
Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)

Heckler & Koch USP Compact

PB

Příspěvek od PB » ned 24.2.2008, 16:44

takze v 1. rade je nutno rict ze to byl cikan ktery stejne jako cele geto delal bordel kde se da, takze mi ho neni lito a spis myslim ze dostal co si zaslouzil. policie by mela postupovat jeste tvrdeji! proste kdyz ti daj prikaz STUJ tak proste budes STAT a ne utikat- tam bych strelbu zaved jako normu. toto neni v zadnem pripade rasovy podtext, jen realita.

Příspěvek od snaper_mira » ned 24.2.2008, 17:19

Tak ale ať je to kdokoliv :? ..Je vůbec policie oprávněna střílet když před nimi utíkáš ? (samozřejmě neozbrojen) :shock:

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » ned 24.2.2008, 17:28

Pokud se jako prislusnik opravnene domnivas, ze spachal zavazny trestny cin (nemyslim slohnout kazetak za 8tis, ale treba najet na stavejiciho partaka nebo mit krvavy skvrny na hadrech a ujizdet), pak si myslim, ze jo.
Osvetlej mistni znalci sluzebniho zakona...
Nicmene porad musis dokazovat, ze jsi mohl strilet a nikdy z toho nevyjdes dobre - stejne jako u strelby civilni osoby, muzes pozdeji jen tratit.
Tim nerikam, ze by se kvuli nasledkum nemelo strilet nebo tak...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zbraň: G26

Příspěvek od Kurt » ned 24.2.2008, 17:37

Zákon č. 283/1991 Sb (O Policii České republiky) mj. stanoví v § 39, kdy je policista oprávněn použít zbraň.
Z informací, které mám k dispozici, si dovolím vyvozovat, že zasahující policista použil zbraň zejména s ohledem na písmeno d) tohoto zákona, které stanoví oprávnění použít zbraň:
aby zamezil útěku nebezpečného pachatele, jehož nemůže jiným způsobem zadržet;
http://www.municipal.cz/predpisy/283_91.htm

Zda byl zásah v souladu s tímto i jinými zákony nechám na rozhodnutí kompetentních.

Příspěvek od Starosta » ned 24.2.2008, 18:46

Ano a ted je otazkou, jak je definovan "nebezpecny pachatel" - a zda a prip. jak musi policista dokazat, ze se (dle jeho usudku) jednalo o nebezpecneho pachatele, ktereho (podle jeho usudku) neslo jinak zadrzet.
Myslim, zej e tam porad hodne neznamych :(
Starosta

Příspěvek od Poli » ned 24.2.2008, 23:37

Právě proto nemá smysl pouštět se do zbytečných dohadů a polemik, ale počkat na další informace. Hlavně, jak se to událo, co byl zač ten utíkající atd., protože na nějaký úsudek je zatím moc málo informací. Jinak oprávněnost použití zbraně se bude nejspíš točit podle uvedeného §39/d)
Nejhorší je smrt z vyplašení.

Příspěvek od alpha » pon 25.2.2008, 14:50

Hlavně mě zaráží,že pošlou zatknout drbana ženskou s chlapem.to už vidím,jako první chybu!Pořád si každý myslí,že stačí říct:Jménem zákona! a každý se po...,jenže tak to není a bude hůř!!! :mad:

Příspěvek od Mistral » pon 25.2.2008, 14:56

No, já ti nevim. Kdo se dal k PČR nezávisle na pohlaví musel počít s tím, že bude zatýkat drbany. Znal jsem jednu slečnu z 4. br.rycl.nas. a nerad bych jí zkřížil stýblo ...

Příspěvek od alpha » pon 25.2.2008, 23:35

to je sice hezké,ale jak to může dopadnout,když tam pošlou takovou sestavu??je jedno,jak je to s rovnoprávností ve službě i kdyby tam jeli 2 kluci,tak v případě,že vědí co to je zač a už několikrát jim utíkal,tak to prostě po..

Příspěvek od VEIKO » úte 26.2.2008, 6:43

Kdyby byli co k čemu tak ho dohoní a zpacifikujíl Se u nás začíná nějak moc střílet v poslední době. Frajer má už po kariéře.

Příspěvek od Starosta » úte 26.2.2008, 10:03

alpha+VEIKO: Takze mate zato, ze nemel strilet? Co vas k tomu vede?
Starosta

Příspěvek od Poli » úte 26.2.2008, 10:04

Koukám, tady zase každý h.... ví a chtěl by pomník na náměstí. Znám hodně cajtů, co stříleli do živého a nikdo z nich nemá po kariéře.

4 Veiko: Když to někde znám, navíc jsem doma, tak tam uteču i deseti cajtům, kteří to tam neznají. I kdyby to tam znali, tak já mám větší motivaci zdrhnout, než oni mě dohonit. To ti potvrdí každý zlodějíček, který někdy utíkal. Jemu jde o víc, než cajtovi.
Nejhorší je smrt z vyplašení.

Příspěvek od VEIKO » úte 26.2.2008, 18:46

to zas né ja neříkám že neměl střílet. Jak už vyjde varovný výstřel tak to znamená 2 věci

1. Stůj
2. Další poletí do tebe jestli nezastavíš

No a on nezastavil. A slyšel jsem že to střílela ta policajtka.

Poli: 100 pro souhlas

Ja teda nevim jak přesně to bylo ale pry už ho honili nějakou dobu.

Tak se nasrali a rohli ho.

Starosta. Nic, nemusel. Nevím jestli to byl nebezpečný pachoš ale nemám mu to za zlé. Každy si dělá z policie prdel tak tady mají přes hubu.

Re.:

Příspěvek od vito » stř 27.2.2008, 7:17

Na doplnění. Ještě před zde citovaným zákonem o PČR bych postavil Trestní zákon, § 15. Tam je to stanoveno zcela explicitně a zákon o PČR to jenom upřesňuje. Podle mně byl zákrok ve smyslu zákonných ustanovení v pořádku.

Příspěvek od alpha » stř 27.2.2008, 8:18

Starosta:
nevím,jak to přesně na místě bylo,já přímo tu střelbu neodsuzuju.jen se mi nelíbí to podceňování a pak to zbytečně dopadá takhle.s PČR spolupracuji každý den,tak znám styl 90% policajtů!
pokud to byl jen zlodějíček a zneužíval 14ti letou a nebyl ozbrojenej,tak budou mít honičku to ustát

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz