Záruka u použité zbraně

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: GLOCK

Záruka u použité zbraně

Příspěvek od Dibley » sob 08.11.2008, 14:28

Občas tady v sekci Bazar čtu v inzerátech: prodám zbraň XY ještě rok v záruce apod. Nedávno mi kamarád tvrdil, že se při koupi použité zbraně již nejedná o vztah Prodejce/zákazník, ale o vztah dvou fyzických osob kde už záruka od prodejce neplatí.
Je tam pouze šestiměsíční záruka na skryté vady za které ručí prodávající.
Máte někdo zkušenosti, jestli to tak skutečně je, popř. zkoušeli jste někdy reklamovat zbraň z druhé ruky ?

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 08.11.2008, 14:52

Dibley: v realu je to jak pises, nicmene toto tema se zde uz resilo. Dovozce GLOCKu, spolecnost MPI vydala prohlaseni, ze nebude resit, zdali se jedna o prvniho nebo jineho majitele a zaruku uzna *4*. Staci pohledat tady na foru.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Lukáš Koukal » sob 08.11.2008, 15:46

Toť k rozumnému přístupu prodejce. Jinak ať je ta transakce fyzická jak chce, záruky platí. Je to s nimi komplikovanější, ale velice obecně - ty to vrazíš Frantovi, od kterýho sis to koupil, a on to půjde reklamovat do toho krámu, kde to koupil on. Vseobecne je tvoje záruka u Franty na použité zboží půl roku.
Obrázek

Příspěvek od Globus » sob 08.11.2008, 18:23

Podle vyjádření sdružení pro ochranu spotřebitele se prodejem věci /jakýkoliv/ dle našich zákonů ruší záruka... ovšem praxe je trochu jinde - kdo jak bude dokazovat že např televizi kerou mám z druhý ruky a je ještě v záruce jsem nekupoval já že? :)
Aspoň takhle to zaznělo v jedno pořadu, tušim že to byl pořad Testoviny?

Příspěvek od Dibley » sob 08.11.2008, 19:08

Lukáš Koukal: když půjde Franta reklamovat do toho krámu, kde to koupil on, nebudou po něm chtít kromě dokladu o koupi i průkaz zbraně který už nebude mít ?

Globus: u televize můžu snadno tvrdit, ze jsem jí kupoval já, protože na účtence většinou nebývá jméno kupujícího.
U zbraně je to složitější.

cmk

Příspěvek od cmk » sob 08.11.2008, 23:32

Dibley - myslim, ze vse jiz je psano, pripadna "co kdyz" jsou jiz pouze otazkou pristupu konkretnich prodejcu/vyrobcu a dozvis se to, az to nastane.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Globus » ned 09.11.2008, 0:07

Dibley: Mea culpa, nepřesně jsem se vyjádřil - ano jasně že u většiný věcí je to jedno... u pár kerý jsou "psaný na jméno" by to mohl bejt problém :)

Příspěvek od Me2d » ned 09.11.2008, 14:48

Tak to se budu modlit, aby se se zbraní nic nepos.... ale myslím, že všeobecně je záruka na věc a ne na člověka a ta věc je stejná a pokud MPI prohlásilo že záruku uzná tak doufám, že to taky tak bude. Ale napadá mě, že by to mohl být dobrej marketingovej tah, dát na pistoli záruku 20 let, to by přitáhlo lidí.... ale doufat že u ní nikdo tak dlouho nezůstane 8-)

cmk

Příspěvek od cmk » ned 09.11.2008, 17:34

Lidi - ctete - vsechno podstatne tu opravdu jiz bylo napsano...

Ano - zaruka je na vec, ne na cloveka... Ale - kdo ji poskytuje? Ten, kdo ji prodava - a jakou ji poskytuje? Minimalne v zakonem stanovene mire...

Tedy
Prodejce nejmene 2 roky, nejde-li o spotrebak
Soukroma osoba nejmene 6 mesicu na skryte vady, o kterych vedel

Ze to v realu jde "precurat" vime vsichni, vyrobci (nebo autorizovani prodejci) se "nechavaji" leckdy precuravat naschval - proste kvuli spokojenemu zakaznikovi...

Takze - MPi neresi, kdo to prinese - je-li to v zaruce, opravej to.
Overeno CZUB - opravej, neresej kdo to prinesl, ale opravenou zbran poslou tomu, komu ji puvodne dodali (chudak ten kluk z Moravy, co to ode me koupil, sel to v Brode reklamovat, pac to tam mel asi 30km a oni mu opravenou bambitku poslali do Prahy k Brymovy).
Myslim, ze neni dal co teoretizovat - ted uz to bude o praktickych zkusenostech.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Me2d » ned 09.11.2008, 18:23

Díky, nejak mi to neumím najít, takhle to stačí i kdyby se něco po... tak to pošlou do Starý Bol. a to mám nejblíž :D

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz