Myslivce u posedu přepadl zuřící muž, málem ho zabil
Jen kroutím hlavou nad těmito věcmi : citace z článku
„Když jsem chtěl odemknout auto, dostal jsem tyčí ránu přes hlavu. Padl jsem na kolena. Nejdřív se chtěl zmocnit pušky, kterou jsem měl na rameně. Snažil jsem se bránit. Začal se ohánět nožem a křičet, že mě zabije. Při jednom máchnutí mi přeřízl kožený řemínek od dalekohledu, který jsem měl na krku.
...... O tom, že by na svoji obranu použil loveckou zbraň, Jarošík ani neuvažoval. „I když jsem byl ohrožen a měl jsem opravdu velký strach, na toho člověka bych nevystřelil. To by na mě musel mířit střelnou zbraní, v tom případě by to byl jeho konec,“ vysvětlil myslivec.
Takže dostanete ránu ze zadu do palice tyčí.. To rozdýcháte... (nebo jste taky nemuseli, nehledě na pozdější komplikace - otoky k mozku apod). Pak na Vás útočí nožem a přeřízne popruh od dalekohledu (tedy sek nožem pár centimetrů od krkavice..) a křičí že vás zabije(!).. hmmm tak to je fakt tvrďák, asi bych osobně vyhodnotil tuto situaci dle tohoto popisu průběhu už jako NO, protože po ráně trubkou do hlavy netuším, jestli nevypnu za pár vteřin a útočník mi sebere zbraň... navíc to máchání nožem v blízkosti krku... jasně, polovina událostí může být zcela jinak a novináři opět fabulují, ale vycházím z daného konceptu jako možné hypotetické situace, která by opravdu mohla nastat, či nastala
A další věc co mne zaráží, je :
citace:
...Čekaná v noci na čtvrtek mohla být pro šedesátiletého myslivce Antonína Jarošíka ze Sušice poslední v životě.
...V noci na pátek tam už zase zastrašoval dalšího našeho člena,“ dodal Soukup.,
Takže za takovou závažnou věc, jako je pokus o vraždu (jak jinak si to vysvětlit dle popisu události, to rozhodně nebyla hospodská fackovačka) je dotyčný druhý den hned na svobodě? Něco mi tady smrdí velebnosti...
Ještě bych dokončil tuto hypotézu. Po zastřelení útočníka bych si asi šel sednout do chládku, kdybych neměl alepsoň dvě bodné rány a stihl si zapnout nahrávání na mobilu, kde útočník řve že mne zabije. A nebo by se stal zázrak a z lékařských správ by bylo zřejmé, že otok hlavy po ráně tyčí je také malým zázrakem o přežití...