Noktovizor Leica Vectronix BIG 35 - servis
kamarád od někoho vyhandloval binokularní noktovizor Leica - Vectronix BIG 35. Je to parádní kousek, ale má jednu vadu - NEFUNGUJE.
Zkoušel jsem najít na netu nějaký servis, který by se zabýval opravami noktovizorů, ale nic. Vesměs jsem pouze narazil na servisy geodetských přístrojů a nebo servisy jiných firem.
Informací o modelu BIG 35 je velmi málo. Vím jen, že se pravděpodobně dosud prodávají, patří do generace II+.
Datum uvedení na trh mi je také záhadou, na stránkách nějakého švýcarského obchodu ho mají zařazený do prodeje od roku 2007, ale v jedné diskusi jsem narazil na informaci, že podobný model (nemá má objektiv s menším průměrem) se vyrábí od začátku 90 let.
Když vložím dovnitř baterie a přístroj zapnu, objeví se na pravé straně u okraje slabé zelené světlo, jinak nic. Myslím si, že se s tímto přístrojem někdo podíval během dne nebo do nějakého hodně silného zdroje světla a spálil ho.
Mám takovou velmi naivní představu, že bych nechal přístroj někde opravit.
Ovšem vzhledem k tomu, že nový funkční pŕístroj stojí v přepočtu cca 150 000 KČ a bazarový o třetinu méně, si myslím, že se ho původní majitel také musel snažit neuspěšně opravit. Je mizivá naděje, že bude přístroj fungovat, ale alespoň to zkusím.
Velmi Vás prosím o jakékoli rady nebo alespoň informace o tomto modelu.
Děkuji.