PCR vs. MP
Ale pri hledani vyhlasky o ustrojove kazni MP jsem nasel jednu moc peknou historku

Nechci tim rict, ze je dobre, kdyz jedna slozka prasi druhou za 3,14coviny, ale kdyz je hold v jedny slozce vul, snazi se vychytat toho v druhy slozce a ten mu to s gracii vrati - to me dokaze pobavitHehe.. mě tuhle zastavil MPík, když jsem měl triko s nápisem POLICIE... prý, jestli jsem policista...tak jsem mu opáčil, že jestli něco potřebuje...on zopakoval otázku...a poté mne požádal o předložení služebního průkazu! No, koukal jsem jak blázen!!! Vysvětlil jsem mu, že pokud bude trvat na svém, tedy mém průkazu, tak se dopouští přestupku, jelikož on můj průkaz požadovat nesmí....smí požadovat pouze doklady, které mu ukládá zákon a které jsem ochoten mu předložit. Pak jsme se ještě asi 5 minut dohadovali s tím, že jsi mne nechal přes PČR lustrovat a do vysílačky se tázal, jestli jsem policista))) To už jsem nevydržel a hlasitě jsem se musel smát! Samozřejmě zjistil pouze údaje, které si přečetl i z OP... Po ověření totožnosti jsem si vzal občanku a odcházím... stavil jsem se v trafice a vidím, jak dotyčný MP zastavuje vozidla (bez reflexní vesty). Přistoupil jsem tedy k němu a sdělil jsem mu, že jedná v rozporu s předpisy, jelikož musí mít oblečenou reflexní vestu... Sdělil mi, že mi do toho nic není...tak jsem vytáhl dříve požadovaný průkaz, který určoval mou (tehdejší) příslušnost k PČR. Vzal jsem si od něj identifikační údaje a jeho přestupek nahlásil jeho nadřízenému
) Přehnaná iniciativa je někdy na škodu
)))

Kazdopadne - kdyz uz jsme u toho:
a) nemate nekdo odkaz na vyhlasku o tom, kterak ma byt straznik oblecen?
b) je neco spatneho na tom nosit tricko s napisem Policie?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.