Na základě dnešní osobní zkušenosti na SZSVD PČR MŘ Brno mám dotaz ...
Řeším držení a nošení zbraní kat. B - samonabíjecí pistole - jinou osobou než která je uvedena v technickém průkazu zbraně jako majitel ... nebudu se zde, s ohledem na vtipné komentáře jednoho Brňáka

rozepisovat k okolnostem, které mě k tomuto vedou ... ale má se to zkrátka tak ... že potřebuji více čí méně pravidelně držet a nosit cizí kvéry a zase někdo jiný potřebuje držet a nosit kvéry moje ...
Stáhnul jsem si z mvcr.cz formulář "Žádost o povolení k nabytí vlastnictví, držení, nošení kategorie B" vyplnil - včetně výrobních čísel zbraní, nakoupil 100korunové kolky a vyrazil na Bratislavskou ...
První překvápko - černobílé formuláře z netu neberem, musíte mít barevný originál ... slečna byla příjemná, nechtěl jsem prudit na téma forma vs. obsah a tak jsem to přepsal ... s tím, že co formuláře, které mám podepsané od ostatních "pacientů" ... odpověď: Nelze, musí přijít osobně ... Plná moc by nestačila? ... To možná jo, ale lepší když přijdou osobně ... hmm, plné moci nemaje a formulářů plnej šanon, říkám si - to teď řešit nebudu, teď pořeším cizí zbraně co chci nosit já ... moje zbraně pro ostatní vyřeším v druhém kole až budu chytřejší ...
Trochu mě překvapilo, že ten barevný originál formuláře je starší než ten z netu, bo na něm nebyla kolonka o bydlišti v EU ... ale budiž ... na Žádosti jsem škrtnul nahoře slova: "nabytí vlastnictví" a nechal tam jen držení a nošení ... ústně jsem řekl slečně o co mi jde ... abych mohl držet a nosit cizí zbraň .... a dozvěděl jsem se, že když chvíli počkám na chodbě tak mi to vystaví na počkání ... inu serdéčko zaplesalo, že to vyřídím jedním vrzem, tož jsem gecnul na chodbě na kůžu a čekal ... trocha jsem znejistěl když mi slečna donesla Rozhodnutí se slovy ... příště tam nemusíte psát výrobní číslo atd. ... jsem to musela všechno ověřovat v registru ... stačilo napsat jen "pistole samonabíjecí" ... jsem vyvalil vógle a říkám ... a jak ten orgán při kontrole pozná, že se zrovna jedná o tuto zbraň když není moje ... já to mám rád v pořádku, pěkně i s výrobním číslem ... podepsal jsem převzetí a hrnu si to ven ... v tom si všimnu dole - platnost jen jeden rok ... otočím se a říkám ... já to ale nechtěl omezit na rok na nákup ... já to mám jen na držení a nošení cizí zbraně na dobu neurčitou ... Slečna se zeptala celkem vtipně: Jk jako cizí zbraně? ... No když si ji od někoho půjčím, tak ... Jo Vy myslíte výpůjčku, tak to jste měl říct, to potřebujete sepsat Smlouvu o výpujčce, 4x ... 2x zástane u nás .... to musíte ale přijít oba ... Plná moc by nestačila? ... No to asi jo ... ale to Povolení držet a nosit potřebuju taky? ... No to taky ... A když platí jen rok? ... No to nevadí když budete mít tu Smlouvu o výpůjčce ... ????? .... rezignoval jsem, nechal jsem si vytisknout jak má vypadat Smlouva o výpůjčce ... teď to vyplňuju, nic složitýho ... napsal jsem si i plnou moc, úředně ověřená být nemusí ... tak nechám ostatní podepsat a půjdu tam v pátek znova ... a zeptám se pro jistotu ještě jednou jako debil co má vysokou školu co a jak ... bo mi to fakt není moc jasný ... pochopil bych, kdyby mi na základě této Smlouvy stávající Rozhodnutí o povolení k nabytí, držení a nošení změnili na dobu neurčitou a nebo mi toto vystavili nové na dobu neurčitou ... ale třeba mě ještě překvapí ...
.... a tak se teď ptám vás všech ... můžete mi někdo přesně říct jestli jste to v poslední době někdo řešil ... co přesně mám dostat, jak to má nebo nemá být časově omezeno (když smlouva o výpujčce bude na dobu neurčitou) ... (zdůrazňuji - neptám se pak mám nosit u sebe, to je každýho čokoláda - zajímá mě jen - co dostanu nebo mám dostat na PČR ...