cmk: Nejsem policajt. A komentoval jsem i to, že se nedomohl pomoci.
A ta nebezpečnost jednání - naprostá klasická výmluva vychcaného čecháčka (nic osobního prosím). Svítit se prostě má. Tečka. 50 km/h je až do cedule. Tečka. Nic jiného tam není.
Že to někdo z policajtů ohodnotí 500 či 1000 Kč a jiný jen domluvou, to je už na lidech.
Ze svého okolí vím, že čím větší kecy u policajtů, tím vyšší pokuta.
Asi je tvůj kámoš jeden z mála, co nekecá, no a holt se trefil na policajta, co si to, jako jeden z mála (doufám, že z mála) užívá.
Já zatím narazil jen na slušné, pokutu za nehodu jsem dostal kdysi dávno 1tis. a ne 3 tis. (či kolik bylo), že jsem se hned přiznal, za zákaz předjíždění 200 a ne 1000, jak ten za mnou, co měl kecy. 2x "parkování" = domluva.
Jak jsem psal už výše - můžeme si za to sami. A je jedno, jestli je to dopravní značka nebo povinnost ze zákona nosit skrytě. Tím, že začneme přemýšlet, jéé, vždyť je tu rovný úsek a baráky daleko nebo no bóže, tak mi to trochu vylezlo, tak tím naznačujeme, že před něčím nemáme respekt, který bychom měli mít.
Co se týče našich soukromých názorů, že je něco blbě (třeba označkováno), tak dokud patřičná instituce neuzná, že je to blbě a situaci napraví, tak to prostě dodržovat musíme, ikdyby to byla dle vlastního názoru kravina na n-tou. Ostatně něco podobného tu psal výše jh. Tohle bych opravdu vyzvihl, protože v tomto je kámen úrazu.
john.hawk píše:ale děje se to především pro to, že na to někdo neupozorní, nepožaduje vysvětlení proč tomu tak je, a nekope natolik aby se na tom něco změnilo
Zvládáme sice na všechno nadávat, ale na špatných místech. Jak se to říká - brečíš pěkně, ale na špatném hrobě. Tím, že budeme nadávat v hospodách nebo na fórech, toho moc nezměníme ...
A že něco změnit jde, viz. Brno a datovky, stačilo, abych do nich trochu rejpnul a už je to pro nás výrazně lepší