Příspěvek
od Stepan » čtv 29.8.2013, 23:30
Tak jo, bohužel jsem se na to video musel podívat znova a zase jsem se strašně naštval.
To hovado se ho opravdu aktivně snažilo několikrát zabít. Moc se těším, až se zase ožere a takhle si podá svojí přítelkyni/manželku. Lidi se nemění.
Co bych dělal?
Se vzrůstajícím znepokojením bych pozoroval a vůbec nic nedělal do 1:18 (0:25), když přišel první kop. Pak bych pochopil, že jde fakt do tuhého a začal se připravovat, tzn měnit pozici kvůli bezpečnosti případné střelby, vyndal zbraň a držel jí v ruce zkrytě, v kapse, v tašce, pod bundou atd. Střílel bych po kopu do temene v 1:08 (0:33).
Křičet na útočníka, případně zásah útočníka teleskopem nebo pepřákem by mohl odvrátit útok na nás. Pokud bysme se museli pak bránit sami a museli bysme střílet, naše střelba BY BYLA MNOHEM NEBEZPEČNĚJŠÍ pro okolí, než kdyby na nás nikdo neútočil a my bysme mohli pečlivě mířit a měnit pozici podle libosti.
Bezmozek v takovém stavu (ožralost, zdrogovanost) by se mohl dát vyřadit z brutálního likvidačního útoku pouze tak silnou ránou teleskopem do hlavy, že by ho s velkou pravděpodobností mohla zabít. Nevidím v takovém případě rozdíl mezi teleskopem a střelbou, až na to, že střelba může být z bezpečné vzdálenosti. Možná se to bude zdát zvláštní, ale slyšet křupat lebku pod teleskopem by aspoň pro mě osobně mohl být dost děsivý zážitek, který by se mi mohl vracet celý život. Děkuju nechci.
Nechápu, proč si někdo může myslet, že takové hovado v agresivním rauši by vychoval předpisový úder do osvalené části. Ten by ho akorát naštval ještě víc. A rána přes kloub by ho naprosto rozběsnila a navíc by měl zbývacící končetiny stále v pořádku.
Takže moje taktika při u takového konfliktu je pečlivě pozorovat, nedělat nic, nevolat policii a nerozptylovat se ničím, abysme třeba nepropásli okamžik, kdy jeden s účastníků konfliktu vytáhl nůž, a až by začlo jít o život nebo nějaká vážná zranění, zasáhnout, to znamená ze vhodné pozice vzhledem k ohrožení ostatních osob útočníka zlikvidovat, a to tak, aby v útoku okamžitě přestal. Problém vidím v tom, jak co nejméně nápadně přemístit zbraň do nějaké pozice k okamžitému použití, ale současně zkryté. Nemůžeme kroužit kolem zápasejícíchch s pistolí v ruce a střídavě mířit na toho, který je na tom momentálně líp. Musíme vypadat maximálně nenápadně a snažit se nepoutat na sebe žádným způsobem pozornost. Konflikt může kdykoli bez následků skončit a my bysme měli dělat "jako že nic". Ideálně by si nikdo neměl všimnout, že jsme měli zbraň připravenou k použití.
Není důležité, kdo je dobrý a kdo špatný, ale kdo má v daném okamžiku potenciál toho druhého zabít, nebo ho už začne zabíjet případně zraňovat. Ve rvačce se dá myslím jasně zjistit, kdy jsou síly vyrovnané a kdy jeden začne toho slabšího likvïdačně masakrovat, škrtit, řezat, bodat, atd. Pokud ten dobrý se po tom, co na něj někdo zaútočil pěstmi, začal bránit bodáním nožem, tak má prostě smůlu...
EDIT: Nemyslím nevolat policii vůbec, ale volat jen tak, aby nás to v žádném případě nerozptylovalo a nenarušilo to, co jsem popisoval výše. V takové situaci opravdu není možné poodejít si za roh zatelefonovat. Je NUTNÉ celou dobu situaci sledovat, protože se kdykoli může podstatně zhoršit a začne jít o život.
EDIT2: Celý tenhle postup má JEDINÝ CÍL: co nejlépe pomoci člověku v nouzi. Pokud do toho začnete montovat více cílů, jako například potřebu nezkomplikovat si život, myslím, že žádný postup neexistuje. Že je to prostě "logicky nemožné". Buďto mám cíl POMOCI ČLOVĚKU V NOUZI nebo mám cíl NEZKOMPLIKOVAT SI ŽIVOT. Průnik mezi těmito dvěma cíly je prázdný. Navzájem se vylučují. Zkuste si ujasnit, jaký je Váš cíl, promyslete si důsledky a nepokoušejte se předstírat něco jiného... Je to ztráta času a může to způsobit jenom zmatky.