Haness: Honzo tady musím říci jednu věc. Láďa (Shiva), je člověk, který je schopen Tě veřejně poslat dopr***e a vůbec mu to nedělá problémy. Ale zas vím, že se takto zachová jen v případech, že někdo doopravdy je mimo, mystifikuje lidi a nebo si cucá všechny prsty co má, jen aby vypadal důvěryhodně a jako znalec...
Tím chci říci, že na jednu stranu se s ním ztotožňuji, na druhou stranu ne (vysvětlím později).
TM byla dělána s jasným cílem - nezakládat další BR F-Class (na ten ať si jezdí do Čech), ale rozhýbat střelce, zapotit je tak, aby začali dělat chyby... Tzn, že tím degraduješ všechny ty terčové speciály co tady RChlapek doporučuje (neb vím, že někteří střelci mají problém zvedat a pokládat 6-8kg celé dopoledne - viz třeba já

)...
Takže zákonitě se to někde projevit musí. Pokud ale mám zájem a začnu na sobě makat, tak mám šanci, že ji unesu a její váha pro mne nebude handicapem - a ano, TM je soutěž, kde fyzická zdatnost střelce bude mít rozhodně veliký vliv na umístění...
Chci vyhrát? Nezvládám? Killzony na plný počet bodů jsou dost velké, tzn začnu makat na sobě - a ne že budu mít za dva roky 3tí flintu a 4tou optiku
Popravdě jsem do propozic chtěl napsat - nedoporučuje se jednoranná zbraň (ale jak jsi sám napsal, zbytečně by to tak odradilo dost lidí - sám moc dobře víš, že i s jednorankou se to dá nastřílet na super výsledek)
Shiva: Chápu Tvůj zájem a jsem za něj vděčen, neb v dost věcech jsem se díky němu zařčal ubírat správným směrem, ale také víš, že jsem rypák, co Tě neposlouchá a co má svou hlavu
Víš, že dobu Ti vzdoruju a snažím se, abys mne pochopil... na obranu kluků (Haness, AREYOU) musím říci, že není v mých silách postavit soutěž pokaždé natajno, na každou soutěž vymýšlet nové položky atd... Mám práci, která mi zabírá cca 8,5 - 24 hodin denně, plus celkem časově neflexibilní, takže jsem rád, že jsem rád...
na druhou stranu vím, že mít 100m, tak ta soutěž opravdu vypadá jinak a taky vím, že tam by si jednoranky rozhodně neškrtly...
Jde o to, čemu se přiblížit... jde o to, zajistit všem střelcům alespoň základní shodné podmínky - tzn dostupné střelnice 50m, materiály, představu v kostce o smyslu a potenciálu soutěže...
V současné podobě je TM, v mé vizi, krapet pozadu... resp jsme tak na půli cesty.
Do budoucna počítám s vnesením logických úloh a hlavně fyzické zátěže (ano, bude rozhodovat jak kdo zvládá běh, přenášení zátěže, uklidnění organismu atd) přímo před položkou v čase na řešení položky...
jednak tím ještě zvětšíme propast mezi střelci a jednak tím donutím lidi alespoň trochu ovládat těch pár vzorců...
Tedy na závěrečné soudy si počkáme, až minimálně po Challenge Cupu...
Momentálně nám bude stačit to, že na každý závod budou jiné terče, ale i když principielně stejné a že zátěž bude neznámá a střelci se ji dozví před položkou...
Nehodlám již na současném stavu měnit žádné zásadní věci a prostě takhle tenhle rok dojedem
AREYOU: Richarde, Shiva Tě pochopil, jen odepsal po svém

Já Tě musím krapet poupravit...
JE ŠPATNÉ SI MYSLET, ŽE TEĎ PO ZPŘÍSNĚNÍ MUSÍ JEDNORANKY ZRYCHLIT
Právě, že naopak! Tím by totiž popřeli určení a hlavní výhodu terčovnic...
Každý jednorankař by si nyní měl sednout a projet si celou soutěž na papíře a trošku zataktizovat.. a co to znamená?
Prostě si sednu a napíši si, kde stíhám a kde ne.. a potom prostě doslova "obětuji" některé rány na úkor přesnosti. Tzn že vím, že nestíhám 10ran v limitu, takže se s tím "smířím" a dám jen třeba 8ran, ale za to s přesností terčovnice na plné počty... takže třeba na zátěži nespěchám, smířím se s horším časem, ale zase nastřílím 10 tečů...
To samé na trapech - kde třeba je docela problém v čase nastřílet 10 zásahů s těžkou již zmiňovanou A1907R (tedy pokud není střelec fyzicky zdatný) a rozhodně je lepší střelit třeba 8ran za 80b, než s těžkou flintou tam rychle nabouchat 10ran a doufat, že se trefím, hlavně abych to měl za sebou...
Snad jsem to popsal dobře a je jasné, co tím myslím...
A teď je na čase dávat bludišťáky

Více

znamená více vhodné (0 - 5)
Pominu zde fakt, že na zásah na plný počet je jedno zda 9 nebo 26mm - tzn papírově Suhl, A1907R či ZKM 452 jsou si "rovny" - pokud neuvažujeme chybu střelce
Tedy porovnávám pouze výhody v rychlosti přebíjení a výhody "tolerance chyby střelce", resp pravděpodobnost zásahu minusových bodů (pro objektivní střelecký vzorek):
Rukojmí:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Trapy:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Polohy:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Timer:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Double:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Find me:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Know your limit:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Tácek / BlackJack:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Zátěž:
Jednoranky -
Opakovačky -
Samonabíječky -
Snažil jsem se o jistou objektivitu, když tak mne poupravte...