Na odbornou práci jsou "odborníci" ...odd služby zbraní pčr
zústanou nezaměnitelní, a hluboko v paměti...

1.Příběh první Liberec -kolegové střelci v letech , se na mě obrátili s tím,že by si chtěli koupit na "blbnutí"plinking na střelnici - samonabíjecí malorážky alá např M16 ...I sdělil jsem jim, že v dosahu libereckého kraje ,dle mé povědomosti,- oba prodejci mají skladem... a ceny dobré,včetně doplňků a střeliva...- srovnatelné s Prahou....A podstatné -sdělil jsem jim, že na to nutně potřebují Nákupní povolení -na malorážku samonabíjecí !!!, a odvezl jsem je následující den na oddpro zbraně pčr-Liberec, tam po hodině čekání ,jim na oddělení zbraní atd... vysvětlili,že na "dlouhou" malorážku: není nákupní povolení potřeba ! , a přes mou jasnou nedůvěru, že ho skutečně potřebují... ,jsem je tedy odvezl do ZbraněLiberec-Stráže nad Nisou , já překvapen nebyl, ONI ano...,samo NP je potřeba...
A tak jsme se vrátili zpět do Liberce na oddělení pčr a jeden ze dvou kolegů se rozhodl, že si to vystojí znovu... a o povolení alespoň zažádá....Dostal ho okamžitě na počkání, a tak jsme měli ještě dost času a sjeli za dalším prodejcem p.Jiránkem do Turnova, v prodejně měli-to-co jsme potřebovali ,a došlo na ZP+ nákupní povolení...-načež na nákupním povolení, bylo za utracenou stovku,- napsáno-Malorážka opakovací....!!! nesmysl totální....
následující úřední den byla oběma vystavena 2 řádná nákupní povolení, to nesmyslné neuznali jako reklamaci, a díky tomu ho lze případně předložit jako důkaz nesprávného úředního postupu ....
závěrem Liberec odd pro zbraně a bezpečnostní material -nekompetentní příslušník Pat +Mat a nikdo z kanceláře "Odborníků" ho neopravil...
dále,nedůstojné malé úzké prostory pro klienty s velmi omezenou možností sezení,skrze které je ještě průchod k výtahu, všichni čekají na všechno-žádné třídění klientů předem, čekáte,které dveře se otevřou a koho si pozvou ...a tak někteří na kontrolu zbraní čekají 2,5 hodiny, a někteří odchází po hodině s nákupním povolením....
+++++průkaz zbraně ale na počkání...,+++++nákupní povolení na počkání.
2.Pčr pro zbraně Praha -mnoho "Prah"... Sdružení Praha 4, problém se vším...vše trvá...
Klient přinese po koupi zbraň malorážku s optikou, asi meziválečné doby výroby, s čerstvým protokolem ze Státní Zkušebny ...Na protokole ze zkušebny je číslo zbraně, na hl součáti zbraně stejné jen konečné číslo..., na zbrani samé -hledání půl hodiny 3 příslušníků,nucené rozebrání celé zbraně-zapažbení,napínáčku, atd...načež překvapivě výhozní okénko byla ta pravá volba místa s číslem,lupa nebo zkušenost obé chybělo....asi hold těch odhadem 25-27let věku uniformovaného policisty nebude to pravé ořechové ve znalectví zbraní...
3.Pčr pro zbraně Praha-Sdružení-Pha4 oddělení proPraha 1,7,8,9atd...
Nový ZP
Dne 26.3.podána žadatelem řádná žádost včetně náležitostí o nový ZP skupin A,B,E !!! se sdělenou lhůtou vydání+- cca 1měsíc....-Dne 9.5.tedy měsíc a půl !!! se žadatel dostavil k vyzvednutí ZP,načež mu bylo sděleno, že 21.4.bylo řízení vydání jeho ZP přerušeno,protože nedodal Lovecký lístek !!!, o C samozřejmě nežádal

Takže Praha 4 Sdružení Odd zbraní-
14 dní trvá nákupní povolení,
14 dní trvá průkaz zbraně,
přes měsíc ,někdy 1,5 trvá zbrojní průkaz,
jdete-li zaregistrovat a zároveň požádat o cokoliv =2 x absolvovaná fronta...
Všichni tam dělají všechno, a někteří z nich ,se snaží vymyslet ,jak vám nevyhovět a proč to nejde....