Prodejce/Střelnice - Brno - B&H Magnum Club Brno
| Autor |
Zpráva |
|
Jasik
MujGLOCK team
|
 Re: Prodejce/Střelnice - Brno - B&H Magnum Club Brno
Jo.hny, Dolfik: Nechtěl jsem svým příspěvkem nijak schazovat schopnosti pana instruktora, ale opravdu mi to při mých krátkodobých zkušenostech (ZP mám cca 14 let) nepřijde zrovna "košer", když učí nováčky "šetřit" úderník místo ubezpečující rány jistoty a navíc nevyžaduje na kryté střelnici brýle. Podobně jako S474N jsem už i já schytal pár odražených střepinek do krku, tváří, čela a kdybych nemusel nosit dioptrie,stejně bych nosil "střelecké" brýle na ochranu. Pokud jde o ránu jistoty, tak kdyby byla tak "zbytečná", dovolím si odpovědět otázkou. Proč jí vyžadují pravidla na závodech LOSu, proč je vyžadována na závodech IPSC atd..? No nic, budu si muset někdy udělat výlet do Brna a uvidíme.. 
_________________ "Na 99,9 procent neměl střelec nikoho nejdřív varovat a vystřelit do vzduchu" tvrdí Jasik Zdroj: http://liberec.idnes.cz/clanek.aspx?c=A ... zpravy_alh
Naposledy upravil Jasik dne pon 29.6.2009, 10:19, celkově upraveno 2
|
| stř 24.6.2009, 15:25 |
|
 |
|
Jo.hny
VIP člen
|
Draci, kde hergot vidíte že píši že "rána jistoty" nemá smysl, že brýle nemáme používat..? Snažil jsem se popsat z mého pohledu (subjektivně) jak proběhl kurz u Hynšta, každý snad máme mozek a cizí názory i rady dokážeme zpracovávat jako "doporučení" po vlastní úvaze, kdo to dělá jinak, dle mne by měl rovnou i bečet po ovečsku.. citace rána jistoty = vypouštění přes palec v mém příspěvku znamená - Hynšt preferoval tuto variantu - za toto se klidně rád omluvím že jsem nenapsal něco naprosto jednoznačně.. Navíc z mého příspěvku je snad jasné, že za mne Hynšt na brýle dbal, ránu jistoty zmínil a preferoval dril a neustálou kontrolu zbraně při jakékoliv manipulaci. Myslím že je dobré přistupovat k instruktorům trochu s rezervou, každý je nějak ovlivněn, zadání kurzu však zní příprava na ZP a to si myslím obsah kurzu splnil, v mém případě naprosto subjektivně i dalece víc než jsem očekával, rád tedy znovu připomenu vše je naprosto subjektivní. S474Nova narážka na odbornost je zcela na místě, protože pokud jsem lama, tak i ten kdo dokáže natáhnout závěr by na mne mohl udělat dojem, proto jsem si dal tu práci abych popsal jak vše probíhalo, aby se z toho dalo posoudit o něco více než jen kdybych napsal žůžo zážitek  pokud ještě chcete abych každému dokazoval odbornost a tudíž i váhu mého názoru, to si prosím nepleťte dobrovolné forum s placenou službou.. 
_________________ just a little bit of www.velimsky.com
|
| stř 24.6.2009, 15:59 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
Jo.hny: nevim co jiny "drak", ale ja nikde nepsal o tom, ze tys psal. K tobe jsem psal pouze to, ze alternativa rany jistoty neexistuje. To je jako alternativa oplodneni do pusy - proste nic takovyho neni. Zbytek byl spis urcen pro Dolfika  . Vubec nezpochybnuji, ze tobe pred x-lety bryle dal. Me "vytky" patri k dobe nedavne, tzn. aktualni. Stejne tak nezpochybnuji tve znalosti, takze to sem neplet, nejsme na pisecku ani v hospode, abychom si pomerovali, kdo ho ma delsiho.
_________________ | MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
|
| stř 24.6.2009, 16:04 |
|
 |
|
Jo.hny
VIP člen
|
ok, jsem rád, že jsme se pochopili a budeme zde řešit pouze informace o střenici, ne problematiku bezpečné manipulace se zbraněmi, myslím že je to natolik důležité, že je na to třeba vlastní vlákno, ne jen nějaká lokální střelnice.. 
_________________ just a little bit of www.velimsky.com
|
| stř 24.6.2009, 16:42 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
Kvuli vecem tykajici ze konkretne bezpecne manipulace (rany jistoty apod.) jsem zalozil vlastni tema: postup-kontroly-zbrane-rana-jistoty-a-vse-okolo-t4840.html
|
| stř 24.6.2009, 16:55 |
|
 |
|
Dolfik
|
ja nikdy nerekl ze mam nejake velke zkusenosti se zbranemi. Mimo sterlnici pana Hynsta jsem skoro vubec nestrilel, vlastni zbran dosud nevlastnim. Pan inzenyr Hynst mi prisel jako profesional tudiz se jeho radami snazim ridit. To vsak neznemena ze kdyz mi da nekdo padne argumenty tak si je rad neposlechnu a nerikam ze nemas pravdu ba naopak se rad poucim proc ranu jistoty a nevypoustet pres palec ... Jsem ve zbranich dosud lama 
_________________ Jenom mrtví viděli konec války.. Platón
|
| čtv 25.6.2009, 20:46 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
Dolfik: nezpochybnuji celkove znalosti pana Hynsta, ale zrovna ve dvou oblastech - konkretne rana jistoty a absence bryli ma evidetne znacne mezery. U bryli jde o oci konkretnich lidi a ver, ze odrazeny kus strely je naprosto bezny (o to vic me to udivuje). A co se rany jistoty tyce, tim pan Hynst zadelava do budoucna zacatecnikum na solidni pruser, nicmene to se resi v tematu vedle a verim, ze sis to uz precetl.
|
| pát 26.6.2009, 7:12 |
|
 |
|
Dolfik
|
jasně, že jsem to četl a odnesl si z toho svoje  btw. nemá někdo zkušenosti jak je na tom u pana Hynšta s cenou střeliva, konkrétně nějaký celopláště 9 Luger? Díky
|
| ned 28.6.2009, 21:39 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
Dolfik: obecne plati, ze kupovat strelivo na strelnici je nesmysl. Co jsem se dival na web, tak tam ma cenu 4-5,50 Kc za kus: http://www.bhmagnum.com/bhz/bhg_idx.idx ... &p_odkaz=3
|
| pon 29.6.2009, 6:35 |
|
 |
|
cmk
STD člen
|
Tak tak, rana jistoty je proste dalsi "pojistka" pri kontrole zbrane. Kdyz vsechno selze, rana jistoty to odhali. A ze muze selhat ledasco. Ruku na srdce - kdo z nas NIKDY nezapomnel mrnout do hlavne? Kdo z nas NIKDY nezpaomnel zkontrolovat zasobnikovou sachtu (at uz pohledem nebo prstem)?
Ale mel bych dotaz - je tu nejaky ZKUSENY strelec, ktery ma zkusenosti s IPSC, nebo hodne s LOSem, EPP apod... kdo by dokazal posoudit prakticnost vycviku v BH?
_________________ -------------- Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku -------------- CZ75TS, G17, G26, Taurus 905, CZ 858 Tactical, Saiga 12K. Tanfoglio 1911 Whitness Custom, CZ 75 Zendl, Norinco NP44, Mossberg Maverick 88
|
| ned 05.7.2009, 21:55 |
|
 |
|
Dolfik
|
Tak uběhla nějaká doba, co jsem tohle téma viděl naposledy, od té doby vlastním 2 zbraně a už i začínám přemýšlet o Glocku (jen co budou peníze). Nejsem zatím zkušený střelec, ale upřímně jsem začal spoustu věcí dělat jinak než sem se naučil u pana ing. Hynšta, ať už jde o postoj při střelbě, bepečné manipulace apod. Na druhou stranu jednalo se o základní výcvik, takže by bylo pošetilé si myslet, že by se tam stihlo probrat nějaké základy obranné střelby apod. Šlo čistě o to udělat zbroják a naučit se tak nějak respektovat zbraně a vyvrátit si určité mylné představy, které člověk má, dokud si to sám nezkusí. Pokud však potřebuju poradit ohledně zbraně, vždy za ním rád zajdu nebo alespoň zavolám. Pan ing. Hynšt je velice ochotný, zkušený střelec a určitě pokud mým mazlíkům něco bude, tak je svěřím jemu 
|
| úte 17.11.2009, 19:00 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
Dolfik: a co se trosicku vice rozepsat? Proc si zacal delat ty veci jinak? Na zaklade ceho si to zacal delat?
BTW jenom obecne, mit blbe navyky jako zacatecnik neni zrovna 2x dobre, protoze se to potom hure "preucuje".
|
| stř 18.11.2009, 9:03 |
|
 |
|
Dolfik
|
Konkrétně už neuložím zbraň do trezoru apod. bez rány jistoty, i když má můj SIG celkem pohodlné spouštění kohoutu na páčce. Pak postoj při střelbě bylo po nás vyžadováné nohy od sebe v šíři ramen a pak takový jako kočičí hřebet, nevím jak to popsat. Teď spíš stojím levá noha mírně vpřed, rozkročení zase na šíři ramen, nohy pevně na zemi a trup rovně. Přijdu si takhle stabilnější, líp tu zbraň zvládám. A taky jsem pořidl kvalitní ochranné brýle, bez kterých na střelnici nejdu  Jako studijní materiál mi byl doporučen člověkem od kterého mám svou první zbraň (děkuji Albertovi) Manuál obranné střelby, kterou beru v podstatě jako svoji bibli a snažím se cvičit podle ní, některé věci dolaďuji na střelnici, kde jako nováčkovi se mi každý snaží sdělit svoje moudra a poučovat (upřímně, občas mě někteří i otravují, i když o to vůbec nemám zájem:-D). Z toho si pak vezmu svoje, ne každého poslechnu a určité věci beru s rezervou, ale já na sobě určité chyby nevidím, které druhá osoba samozřejmě vidí hned.
|
| stř 18.11.2009, 18:01 |
|
 |
|
S474N
VIP člen
|
Dolfik: jsem rad predevsim za tu ranu jistoty, ze jsi opravdu pochopil, jak se to spravne "ma" delat. Osobne v tomto smeru ing. Hynsta opravdu nechapu. No a poznamka o brylich je sice se smajlikem, ale ty bryle bych take vubec nepodcenoval  .
|
| čtv 19.11.2009, 9:36 |
|
|