Re: Tvorba software pro závody LOS - scoresheety, výsledky,...
jsem rád, že vidím takové nadšení na věc, ale v některých ohledech je třeba myslet realisticky.
Trochu historie: prvních X závodů LOS nultého ročníku se vyhodnocovalo POUZE ručně a na papíře a bylo převratnou myšlenkou použít PC. Protože mne stejně nikdo nepochválí, musím se pochválit sám, byla to moje iniciativa. Stejně i tehdy proti tomu byly negativní reakce. Velice rychle se to ujalo, protože rozdíl ve zpracování výsledků a zlepšení chybovosti byl značný. Poté se přidal CMK se záslužným zpracováním šablony pro zpracování výsledků v sofistikovanější podobě. A zde vývoj ustrnul.
Trochu současnosti: stávající zpracování, lépe řečeno zadávání výsledků přes buňky Excelu není příliš uživatelsky příjemné a je náročné. Zde je prostor k vylepšení či jakýkoliv jiný způsob vyhodnocení závodu. Musíte však brát v úvahu i HW, který se používá. Už se také talo, že Tratoma plečka potřebovala spíše 400 než 240 V k rozeběhnutí.

Výhled do budoucnosti: je dobré, že vymýšlíte zlepšení, protože ani na jiných závodech, kde je několikanásobně více střelců, se nic takového nepoužívá. Je třeba ale slevit z hvězdných cílů. LEX finanční prostředky, které byly naznačeny nemá, rozhodčí si je kupovat nebudou. Úvahy o Wifi, PDA apod. na střelnicích, které jsou vzdáleny obydleným zónám, jsou ještě daleko za obzorem a musíme se dostat na dohled tohoto obzoru.
Pro zachování použitelnosti aplikace pro všechny organizátory a jinou práci s výsledky, je například nutná databáze střelců, kde stačí jméno a divize. Cokoliv dalšího je shromažďování osobních údajů a na to nestačí jen souhlas, musíte se oznámit i na ÚOOÚ. Pokud mne pamět neklame, a jsem pouze laik, tak jako první řešili odborně zdatnější kolegové otázku číselníků a z těch při analýze vycházeli při další tvorbě aplikace. MarK už asi podstatný základ má a určitě půjde upravit. Nyní je žádoucí zrychlení práce statistiků, protože nejpracnější je přenášení dat z papíru do PC. To by měl být první krok. Cokoliv dalšího bude běh na hodně dlouhou trať.
Víc do toho nekecám, protože tomu nerozumím.