|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
V Belgii zakázali volný prodej střelných zbraní
Autor |
Zpráva |
g-relax
|
 V Belgii zakázali volný prodej střelných zbraní
"V Belgii už nebude možné volně koupit žádnou střelnou zbraň, oznámila dnes belgická ministryně spravedlnosti Annemie Turtelboomová.
„Byli jsme jedinou zemí v Evropě, kde se daly koupit střelné zbraně bez povolení“, řekla ministryně. „A to se stávalo příčinou tragických nehod“.
V Belgii si teď tedy nikdo nebude moci koupit bez povolení nic ze 680 druhů historických, folklorních nebo dekorativních činných zbraní, které před tím byly ve volném prodeji. Všichni majitelé zbraní z tohoto seznamu je během roku musí nahlásit na policii."URL | http://czech.ruvr.ru/2013_06_09/V-Belgi ... ch-zbrani/
_________________ člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | www.facebook.com/gunlex
|
ned 09.6.2013, 23:12 |
|
 |
cover72
|
 Re: V Belgii zakázali volný prodej střelných zbraní
Jo, to by tak hrálo, aby stát nemohl zabavit i plynovky a vzduchovky. Další bude povinná registrace luků a seker. Mračím se nad tím registrem od Švýcarů, co jej prodejci zavádí a co bude nejspíše preventivně zaznamenávat i prodeje Dček.
|
pon 10.6.2013, 10:43 |
|
 |
Fox4077
|
Normál no, během roku ještě nahlásit na policii a další fáze bude odebrání zbraní těm tydýtům, kteří tak učinili.
_________________ Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude. Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.
|
pon 10.6.2013, 10:47 |
|
 |
Steiner
|
V roce 2007 začal platit v Belgii nový zbraňový zákon, který nařizoval povinnou registraci loveckých a sportovních zbraní. Do té doby byly bez registrace. V zákonné lhůtě bylo zaregistrováno dle oficiálních odhadů cca 10% zbraní. Zbylých 90% zůstalo nadále v ilegalitě, přestože se jejich držitelé ponovu dopustili trestného činu nedovoleného ozbrojování. Otázka za dva bludišťáky: kolik lidí si v Belgii zaregistruje svoje zbraně tentokrát ? 
|
pon 10.6.2013, 14:16 |
|
 |
npc051
|
no nahlasit je musi, protoze maji seznam  . To se mi libi, vsimnete si, jak to je logicke. "Franto Ctyriicatydevaty, mate tady podle seznamu bambitku Rumcajs, vzor 1726, uz jste ji nahlasil ?" No nic, pratele drazi, ja to vidim takhle. Dokud to jde, nakoupit, naolejovat, schovat a zatloukat, zatloukat, zatloukat. Tvrdil bych, ze jsem to pujcil pradedovi pred 25 lety a on to nekde prochlastal v hospode a ted je po smrti a ja nevim, kde to skoncilo.
|
pon 10.6.2013, 17:59 |
|
 |
ZrušenýUživatel
|
Text chapu tak, ze maji seznam typu/druhu (podobne jako v USA), nikoli lidi.
|
úte 11.6.2013, 18:11 |
|
 |
npc051
|
|
stř 12.6.2013, 9:46 |
|
 |
Nikdo
|
npc051 píše: no nahlasit je musi, protoze maji seznam  . To se mi libi, vsimnete si, jak to je logicke. "Franto Ctyriicatydevaty, mate tady podle seznamu bambitku Rumcajs, vzor 1726, uz jste ji nahlasil ?" No nic, pratele drazi, ja to vidim takhle. Dokud to jde, nakoupit, naolejovat, schovat a zatloukat, zatloukat, zatloukat. Tvrdil bych, ze jsem to pujcil pradedovi pred 25 lety a on to nekde prochlastal v hospode a ted je po smrti a ja nevim, kde to skoncilo. 25 let? Optimisto! Jestli zavřou půlku vlády, jsou předčasné volby na spadnutí. Dávám našim zbraním rok, maximálně dva 
_________________ FAQ: | Kdo je Nikdo? | Kde najdu Kvérov? |
|
čtv 13.6.2013, 15:09 |
|
 |
npc051
|
Tak to abych nakoupil a naolejoval do zasoby 
|
pát 14.6.2013, 5:59 |
|
 |
Stepan
Exot fóra
|
Tak jsem zase zpátky doma...
Belgický kontakt mi napsal, že seznam zbraní zakázali hlavně kvůli jedné zbrani - revolveru Nagant 1895, který lidi prý dost intenzivně kupovali, střelivo do něj je údajně k sehnání, na rozdíl střeliva do většiny dalších zbraní v tom seznamu. U nás je tenhle revolver béčko, takže co se týká nás je zákaz jeho úplně volného prodeje pochopitelný. Jediný háček je v tom, že se s ním svezl celý seznam.
|
pát 16.8.2013, 13:09 |
|
 |
reddog
VIP člen
|
Stepane, vitej zpatky  . Byt potesujici zpravu neprinasis 
|
pát 16.8.2013, 13:31 |
|
 |
cmk
|
Zajimalo by me, jestli tim Nagantem byl spachan nejaky t.c., jaky, v jakem meriotku s porovnani s jinými (nelegalnimi) zbraněmi...
_________________ Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku --------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
|
pát 16.8.2013, 16:20 |
|
 |
g-relax
|
V Belgii povolili prodej samopalu UZI"Soukromé osoby v Belgii si od dnešního dne mohou pořídit povolení k držení samopalu UZI, oznámila v sobotu belgická média.
Belgická ministryně spravedlnosti Annemie Turtelboom, která je proti tomuto rozhodnutí, musela všem guvernérům provincií rozeslat dopis o zrušení zákazu na držení poloautomatické zbraně typu UZI. Zákaz byl zrušen na základě závěru Státní rady.
Samopal UZI izraelské výroby je v Belgii licenčně vyráběn místním zbrojním závodem od 50. let. Poloautomatický model zbraně nemůže střílet dávkami."URL | http://czech.ruvr.ru/2013_08_24/V-Belgi ... opalu-UZI/
_________________ člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | www.facebook.com/gunlex
|
ned 25.8.2013, 11:35 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|