Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, její ma
U Raškovic na Frýdecko-Místecku v pondělí v podvečer při střelbě zemřeli dva lidé a jeden člověk je těžce zraněný. Podle zdroje Novinek se v oblasti pohyboval ozbrojený útočník. Na místě zasahovala i speciální policejní jednotka s transportérem.
Podle zdroje Novinek jsou na místě dva mrtví a jeden těžce zraněný člověk s průstřelem hlavy. Oběťmi jsou čtyřiasedmdesátiletý muž a jeho sedmnáctiletá vnučka. Těžce zraněna byla dcera muže a matka dívky. Podle prvních informací byla zraněnou manželka zastřeleného muže.
Zraněná byla převezena do frýdeckomístecké nemocnice.
Sousedka Monika, která rodinu znala, Právu řekla: „Slečna k nám chodila nakupovat, znám velmi dobře i její maminku, je to naše zdravotní sestra. Syn šel na veterinu se psem, je to kousek, a viděl pod plachtou zakrytá těla. Holka byla milá, mám stejně staré děti, chodily na stejnou školu. Je to hrozná tragédie.“
V obci se proslýchá, že motivem útoku střelce mohla být neopětovaná láska.
Podle starosty Raškovic Jiřího Blahuty byli muž i žena vážení občané. Incident označil za tragédii pro celou obec.
Krajský ředitel policie Tomáš Kužel odmítl příbuzenské vazby mezi oběťmi specifikovat, neupřesnil ani totožnost střelce.
Při zadržení nekladl střelec odpor
Zásahová jednotka pachatele zadržela, pravděpodobně je zraněný. Příjezd do obce je zavřený, policie do ní nepouští ani obyvatele.
"Došlo k incidentu, při kterém se střílelo," potvrdila Právu po 17. hodině mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Později potvrdila i dvě oběti a jednoho zraněného s tím, že podezřelý útočník byl zadržen a střelné zbraně byly zabaveny.
Podle Kužela nekladl pachatel při zadržení odpor.
Muž měl mít na sobě neprůstřelnou vestu a u sebe údajně tři legálně držené zbraně.
„Kolem páté hodiny jsem slyšela rány, zdálo se mi, že je to střelba, ozývalo se to z domu u Jury,” řekla jedna z obyvatelek obce. Jurou myslela jednoho z místních, který má podle jiného obyvatele zbrojní pas.
Podle některých informací se střílelo v domě nedaleko místní školky, v němž bydlí dvě rodiny.
Eva Kropáčová z policejního prezídia Novinkám řekla, že v Praze byl připraven policejní vrtulník.
Puvodni odkaz: