Proč se ti to nelíbí a čeho se kolegové bojí?
Já bych měl spíš strach z ožralých kolegů, jejich jízd autem, manipulací s nožem v kuchyňce, nesením vařícího kafe po schodech atd. Ale z kolegy, co má vše v pořádku?
Resp. tuším, čím to je, všichni jsou poblblí z toho, že by mu mohlo přeskočit. Jenže to přeskočí i tomu šoférovi a přejede lidi na ostrůvku, napere to se mnou do betonového mostu atd.
Je to neustále dokola.
Co když se mi nebude líbit, že kolegyně nosí tanga? Takže to tak jednoduše zakážu a nazdar? Pochopitelný je třeba dress code, ale co má pod tím? Vždyť je to ujeté. Chápu z bezpečnostních důvodů při některých pracech, stejně jak třeba prstýnky, náramky, řetízky, naušnice apod. Ale někde v kanclu či na instalaci?
Navíc v tomhle platí všeobecné co není zakázáno, tak je povoleno. Tedy když řádně nosím, tak se nemusím dovolovat. Dovolovat se můžu držení a to mi nemusí být povoleno. Ale i v tomto případě je tu ta druhá část onoho paragrafu, která ti říká, že to můžeš držet nenabité v uzavřeném obalu bez dovolení. Takže vyhodíš zásobník z pistole a máš to v ledvince u sebe.
Chápu třeba také to, že by se řeklo, že to nesmíš mít jen tak v šuplíku v práci. Ale když si tam dáš odpovídající trezor?
Edit reakce na další příspěvky:
Jen na jeden druh držení potřebuješ souhlas majitele nemovitosti. Na ten druhý a na nošení ne.
Myslím, že ty paragrafy jsou napsané jasně, navíc, jak je patrno z vyjádření MVČR, tak je to defacto občanskoprávní spor. Takže to dej do pracovního řádu, když nebude dodržen, tak dej písemnou důtku, pak ho vyhoď, budeš žalován a pak se uvidí, jak to dopadne