Pouzdra: Elastický opasek pro skryté nošení Falco
Sice nejde o pouzdro v pravém slova smyslu, nicméně měl bych tip pro skryté nošení. Náhodou jsem se při prohlížení webu a hledání alternativy pro skutečně skryté nošení narazil na elastický pás od slovenské firmy Falco, které jsem si poté i koupil.
Více zde: http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-na- ... 508-4.html
Na stránkách výrobce by k tomu mělo být i video pro lepší představu.
Nejsem hubený /zejména se to nedá tvrdit o břichu / a tahle alternativa podle mne právě pro můj tělesný typ funguje skvěle. Podstatou je velmi elastický prodyšný pás se stahujícím účinkem, do kterého je všita kapsa na zbraň + kapsa na jeden zásobník + v zadní partii našita kapsička na doklady. Zapíná se robustním suchým zipem. Drží to skvěle, jen je třeba zvolit vhodnou velikost pásu.
Šijí to až patrně na základě poptávky, tj. zejména dle typu zbraně a dominantní ruky. Čekal jsem asi měsíc (možná náhoda, zaslechl jsem něco o velké dodávce pro SK policii, která se vyřizovala před mou objednávkou).
Jo a logicky se to nosí na holém těle. Můj G19/4 není pod standardním trikem (tedy nikoli slim střih na tělo) nejlépe tmavé barvy de facto vidět. Takže možná alternativa i na léto. A pokud máte ještě mikinu, tak úplně OK.