Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Půjdu k volbám?

Ano,nenechám za sebe rozhodovat jiné.
44
96%
Ne,věřím,že jiní za mě zvolí lépe.
1
2%
Není třeba chodit k volbám,stav je vyhovující
1
2%

Celkem hlasů: 46

Zbraň: GLOCK

Re: Lze něco změnit,aneb jak z toho ven?

Příspěvek od pitt » úte 09.7.2013, 16:24

a agituješ pro nějakou konkrétní stranu,nebo hnutí? - pro koho?..........a jestli se ptáš volby ano/ne............asi půjdu,ale jen proto abych mohl takovejm jako ty odpovědět ano byl jsem. A udělám přesně to co jsem říkal....vhodím neplatný hlas. Protože aktuálně neexistuje žádná strana,která by si ho zasloužila

Příspěvek od Pařez » úte 09.7.2013, 16:40

pitt:no já osobně nějakou představu koho budu volit mám,ale neprozradím :lol:(nechci aby se toto vlákno stalo agitací jednotlivých straniček a duelem pravice s levicí :lol: :lol: ) .Jedině snad to,že se rozhoduji mezi třemi variantami a do voleb to nějak vykrystalizuje :D

Jinak předem děkuji za Tvoji účast :D ,akorát s tím neplatným hlasem si to ještě rozmysli :( ,zkus se ještě porozhlédnout po nabídce,není zas tak úplně mizerná a je ještě čas :wink:

Ještě reakce na čerta:cituji "V kazdem pripade, vzhledem k tomu, ze spousta lidi jsou idioti (vzhledem k vysi IQ a Gaussove krivce), tak se realne stejne nemuze nic zmenit" - s první částí nelze než souhlasit,to je realita.Ale toto platilo a platí na všechny národy přibližně stejně.Záleží ovšem na tom jak se s tím pracuje..Měnit lze.

P.S.spousta lidí jsou idioti..No dříve bych to taky tak nazval.Ale dnes už bych řekl,že jsou spíš méně orientovaní,jsou po krk v tom jak přežít od mizerný výplaty k výplatě atd.atd.Navíc nemůžeme být všichni Einsteini.

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 09.7.2013, 21:45

Pitte, ja si myslel, ze s tou totalitou jsme si to vyrikali ;-) , ale tu perlu o "stat na spravne strane", no tak tu si musim zapamatovat, hehehe.

Příspěvek od Pařez » úte 09.7.2013, 21:54

Ono s tou totalitou je to něco podobného jako s osvíceným panovníkem v monarchii.Jednou za dvěstě let to na chvíli vyjde ke všeobecné spokojenosti :mrgreen:

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 09.7.2013, 22:23

Pařez: dovolim si nesouhlasit, protoze to s penezi a zitim od vyplaty k vyplate nemusi mit az tolik spolecneho. Znam lidi, co to maji v hlavne srovnano a ziji od vyplaty k vyplate a naopak znam i blbce, kteri penize neresi.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Pařez » úte 09.7.2013, 22:34

S474N:naopak já si dovolím souhlasit.I takových případů je plno :)

Příspěvek od pitt » úte 09.7.2013, 22:42

reddog píše:Pitte, ja si myslel, ze s tou totalitou jsme si to vyrikali ;-) , ale tu perlu o "stat na spravne strane", no tak tu si musim zapamatovat, hehehe.
a co jako....to že jsem to řekl tobě osobně znamená že to nemůžu říct veřejně?...dostaneš košík :lol: :lol: :lol:
Pařez píše:Ono s tou totalitou je to něco podobného jako s osvíceným panovníkem v monarchii.Jednou za dvěstě let to na chvíli vyjde ke všeobecné spokojenosti :mrgreen:
já si naopak myslím že pokud byl monarcha rozumný,tak vládla všeobecná spokojenost déle než jedno volební období...........uvědom si že čím víc lidí do toho kecá,tím víc je to nahovno.........vždycky.......můžu ti vyjmenovat XY příkladů
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne úte 09.7.2013, 22:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!

Zbraň: K100

Příspěvek od Luca_69 » stř 10.7.2013, 8:00

v odpovědích na tu anketu schází možnost "půjdu k volbám ale výsledek tím stejně neovlivním." :mrgreen:

Příspěvek od Pařez » stř 10.7.2013, 8:27

luca: to riziko tu samozřejmě je,protože tak volí ca 50% lidí tj. pořád ty stejné,nebo lehce poupravené a přelakované značky.Pohnout s tím může třeba právě těch 35-40% co věčně sedí doma..Nesmí se to vzdávat předem a bez boje :)

pitt:právě proto jsem psal,že poměrný systém,který tu máme je ten nejhorší,protože díky němu se musí dělat koalice a kecá do toho víc lidí než by mělo a je z toho bordel,to souhlasím.
Proto je třeba při volbě hledat tam,kde chějí úpravu ústavy ke změně tohoto systému. :D

Příspěvek od pitt » stř 10.7.2013, 17:51

tak a řekni mě kde hledat, nebo koho hledat,který tu ústavu chce změnit?

Příspěvek od Pařez » stř 10.7.2013, 17:55

pitt: kdepak,já nemůžu ani naznačovat :lol: .Hledejte pane,internet je bezbřehý :)

Příspěvek od pitt » stř 10.7.2013, 18:04

jedna věc je jistá...pidistrana,která to stejně nezmění a akorát jí tu honíš hlasy :?

Příspěvek od Pařez » stř 10.7.2013, 18:23

Já nic nehoním :lol: Jak jsem psal mám tři možné varianty ,u kterých se teprve budu rozhodovat ...a za rok třeba skončím u čtvrté :lol:.

Základem tohoto tématu není vybrat nějakou stranu (tu ať si každý vybere sám a ať je to ta která ho nejvíce osloví a bude mu nejvíce vyhovovat).

Smyslem tohoto vlákna je vyvrátit některá systémem vštěpovaná dogmata o marnosti a zbytečnosti voleb,která udržují velkou část voličstva stranou dění.

Dalším motivem je návod na hledání informací a jakýsi klíč jak nejlépe vybrat (viz. spousta předchozích příspěvků) tak,aby se tam už konečně přestala motat ta stejná parta :D

Příspěvek od Biggles » stř 10.7.2013, 19:43

K těm pidistranám ještě drobnost. Nejsou pidistranami proto, že velká část voličstva jen sedí na zadku a remcá?

Příspěvek od Nikdo » čtv 11.7.2013, 10:21

pitt píše:jedna věc je jistá...pidistrana,která to stejně nezmění a akorát jí tu honíš hlasy :?
Když budeš volit stávající strany, nezměníš nic, budou tam ti samí.
Některé pidistrany rostou, jiné už 15 let stagnují, další zanikají. Problém pidistran (pod 3%) je, že nedostávají příspěvek od státu, nemají na marketing, nejsou zajímaví pro "politické investory", takže v předvolební kampani je velké strany zadupou do země.
Jakmile toto nějaká strana překročí, v dalších volbách bude slyšet, a pokud bude mít slibný program, do PSP se dostane. Ostatní volby včetně komunálních +- kopírují výsledek do PSP.
Překročit hranice (3%, 5%) lze dvěma způsoby: buď nějaký investor naleje prachy do marketingu (kde asi vezme nově vzniklá strana miliony na billboardovou kampaň, kampaň v tisku a profesionální PR?), nebo bude mít pidistrana dlouhodobě dobrý program, trpělivě jej prosazovat a vysvětlovat a lidé ji začnou volit z přesvědčení i bez marketingu.
Já už mám dost kompromisů a volby zla byť nepatrně menšího, a už několik let volím podle programu a dlouhodobých postojů.

Příspěvek od Pařez » čtv 11.7.2013, 11:14

Biggles:Bingo!!!!! *3005*

Nikdo:správný přístup,tak to má být :D

Příspěvek od Pařez » pon 15.7.2013, 21:27

Takže vážené kolegyně a kolegové na příkladu dění (nejen) v Českých Budějovicích příkladně vidíte jak můžete coby občan dopadnout,s čím se potýkat a v co se může proměnit vaše bydliště a okolí pokud budete volit špatně,neřkuli nebudete volit vůbec.

Bohužel nelze než konstatovat,že si občané Budějovic mohou za svoje problémy jen a jen sami.
To že je nyní tlučou ze všech stran je snad probudí k větší občanské angažovanosti a budou se více zajímat jaký materiál jim míří na radnici.

Ještě jednou sem dávám výsledky voleb do zastupitelstev z roku 2010 - účast 39,71%!
Tak proč demonstrují?Vždyť bylo zřejmě vše v pohodě,když zůstali doma...

České Budějovice - volby

Volby do zastupitelstev obcí 15.10. - 16.10.2010

Voliči v seznamu - 76 916
Vydané obálky - 30 542
Volební účast v % - 39,71

http://www.volby.cz/pls/kv2010/kv1111?x ... 0&xvyber=0

Ještě si někdo myslí,že nevolit je cool?

Příspěvek od Biggles » pon 15.7.2013, 23:29

A to zrovna v komunálních volbách neplatí, že by se k moci nemohli dostat i momentálně neparlamentní strany. Tedy padá i poslední výmluva, "stejně se nic nezmění, jsou tam furt ti stejní".

Zbraň: víc než 1 :-)

Příspěvek od nettik » úte 16.7.2013, 10:02

nechci byt zase za skeptika a rozhodne souhlasim ze nevolit je... nerozumne.
Otazka je, o kolik vic rozumne je volit. Pac jaka je zaruka ze se neco zmeni ? ... kolik lidi muze byt realne spokojeno ? ... priklad: k volbam pujde 100% - tj. nikdo nemuze byt narcen ze se nevyjadril... nicmene volby byly vyhrany pomerem dejme tomu 25%-20%-20%-15% ...a pak par drobnych na ktery nezbyly kresla... to znamena ze vitezem je strana, nebo konkretni osoba kterou volilo 25% lidi... to jest 3/4 nebudou mit radost... a nejmene 1/2 bude nasrana, pac je to pravicak/levicak a tudiz vysledek absolutne neodpovida ocekavani... a v tom je podle me jadro pudla... jak jsem nekde cetl... dva pravnici= tri nazory ... 20.000 lidi ... hodne ruznych volicu a ze kazdej nemuze byt chytrej a voli blbce... to je snad nad slunce jasne.
Podle me samotne volby nestaci... je pak potreba zajistit, aby v pripade, ze nebudou plnit co slibili a budou delat levarny, budem mit moznost je taky okamzite odvolat, ci v pripade jejich odmitnuti defenestrovat...

Příspěvek od Nikdo » úte 16.7.2013, 11:40

Biggles píše:A to zrovna v komunálních volbách neplatí, že by se k moci nemohli dostat i momentálně neparlamentní strany. Tedy padá i poslední výmluva, "stejně se nic nezmění, jsou tam furt ti stejní".
Výsledky komunálních i krajských voleb víceméně kopírují celostátní trendy.
V malých městech nebo městských částech se občanské sdružení prosadí, protože o.s. je prostě určité části voličů sympatické, ale tím to končí.
ČB jsou dost velké město.

Ale hlavně, pokud potřebuje Policie si někde uspořádat manévry a divadýlko pro média (začíná být zřejmé, že v ČB o nic jiného nejde), komunální politici na tom nezmění vůbec nic.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz