LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Partner MujGLOCK

Re: LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Příspěvek od john.hawk » úte 22.7.2014, 17:24

po ovoci poznas strom !!!!!! taky jsem par aegis kurzantu videl potkal. byli prekonani jinymi kurzanty ICS.

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 22.7.2014, 19:49

Panove,
Jak si vazim jednech i druhych, tak zacinam mit hodne zvlastni pocit z tohoto mistniho "pretahovani". Profik se pozna podle toho, ze si pro sebe vezme z kazde ziskane zkusenosti to nejlepsi a to nepotrebne proste pusti ven. Hawk a spol je otevreny novym vecem a obohacuje si ICS o dalsi dobre vece. O Lukasovi plati minimalne totez a pokazde koukam, s cim novym chlapi prijdou a jak to nove dokazi zapracovat. O to vice se divim, ze to musim znovu zopakovat a pripomenout - proc se tu prete o to, zda je ci neni ICS nejlepsinejuzasnejsinejskvelejsiabuhvicojeste system??? Neni to spise o systemu pripravy jedince v ramci svych moznosti, znalosti, dovednosti a toho KDO jej dale uci a co mu predklada k treninku?? Jak nejsem zrovna dobrym strelcem, tak kazdy kdo mne neco chce naucit je vitany a jsem mu vdecny. Dodnes ziju z toho, co jsem se naucil diky Hawkovi, Seikelovi, Lukasovi (polucias), dodnes jsem rad, ze se mi tihle lide (mimo jinych 8-) ) venovali. Mne je naprosto jedno, jestli protivnika slozim pomoci juda chvatu nebo direktem z boxu ci kopem z kickboxu. Zalezi mi ale na tom, abych to umel pouzit v pravou chvili. Zalezi mi na tom, aby muj instruktor umel a vedel kdy mi svuj um a jak predat. Aby mi pomohl se naucit neco noveho. A je mi jedno, jak se system jmenuje a co kdy do nej MUJ instruktor pridal, hlavne kdyz mi to pomuze se zlepsit!!
Prete se tady o slovicka a pojmy. Pritom za oba tabory hovori i ciny 8-) .
A nebo je v tom neco jineho... ?

cmk

Příspěvek od cmk » úte 22.7.2014, 23:32

john.hawk píše:po ovoci poznas strom !!!!!! taky jsem par aegis kurzantu videl potkal. byli prekonani jinymi kurzanty ICS.
Kdyz pozves mistry sveta v hokejbale na soustredeni druholigoveho tymu ledniho hokeje a nechas je hrat proti sobe ledni hokej, tak ten druhligovej tym taky vyhraje :-) Kor kdyz postavis mistry hokejbalu proti mistrum ledniho hokeje...
Samozrejme, ze na drillech, kde postup a hodnoceni vychazi z ICS, tak ICS kurzanti na tom budou lip :-)

Mimochodem "vzdelani" Alese dle vlastnich stranek:
Absolvované střelecko-taktické výcviky a zbrojířské kurzy:

I.S.S.P. Israel Special Security Projects (instruktoři Dror Ben-David, Shai Levi a Gal Batit)
Basic Israeli Selective Shooting Course
Assault Rifle Introductory Course

TDI Tactical Defence Institut USA (instruktoři John Benner a Petr Janda)
Firearms & Tactics Training / pistol and rifle shooting

I.C.E. Training Company USA (instruktor Rob Pincus)
Combat Focus Shooting Course
Advanced Pistol Handling Course
Combat Focus Carbine
Combat Focus Shooting Instructor Development

Suarez International USA (instruktoři Gabe Suarez a Richard Coplin)
Close Range Rifle Gunfighting
Zero to Five Feet Pistol-Force on Force

NTTC Francie (instruktor Christian Goblas)
Basic shooting training / pistol, shotgun, carbine

SPARTAN TACTICAL USA (instruktor Jim Smith)
Tactical Carbine Course
Close Quarter Battle (CQB) Course

Policejní akademie ČR (instruktor R.First)
Boj zblízka a technika ovládání zbraně v modelových situacích

GLOCK
Glock Armorers Course Austria

PROARMS (lektoři I.Hofman a V.Vinduška)
Advance Armorers Course – AR 15 rifle
Kdo jiny by to mel cele umet tak nejak lip porovnat a zhodnotit? :-)

PS: cely tenhle prispevek uz neni o tom, jestli maj delsiho pindoura Izraelci, Rusove, Amici, Cinani, Japonci, Cesi nebo Brazilci. O tom uz se fakt hadat nechci a napsano kolem toho bylo vsechno 10x.
Je to o tom, ze si myslim, ze jsou veci, ktere lze tezko porovnavat - resp. ze je treba rict vsechny souvislosti, za jakych bylo porovnavano...
Asi jako kdyz o nekom reknu, ze ma majetek za 100 mega... Kdekdo si rekne "ten se ma"... Ale co kdyz o nekom reknu, ze prisel n burze diky krizi o 90% majetku? kdekdo si rekne "to se nema"... A pritom muze jit o stejneho cloveka...
Takze je to vzdy o dostatku znalosti vychozich podminek.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 23.7.2014, 8:53

já mu to vzdělání neberu.. jen mi nepřijde košer ta bussines rétorika že některé věci v ICS jsou překonané.. to by si člověk s tolika zkušenostma nemohl dovolit říci..protože tím že má tolik zkušeností, vidí věci ve větších souvislostech..a tedy jej podezřívám z toho, že se snaží tvořit dojem, že nejmodernější je nejlepší..ale neřekne proč..protože k přilákání zakazníka/střelce stačí vytvořit dojem, že Já učím moderně, spolehlivě než ostatní systémy..
No a pokud si tedy nebudeme poměřovat délky laufenů, nechápu proč je zde výčet obsolvování kurzů ? Čím více kurzů tím lépe ??
Nemyslím si to, praxe u MP Praha je fajn, ale nikde není psáno, kolikrát musel střílet, kolikrát zabil a kolikrát byl v ostré akci při osvobozování rukojmí ? Izraelský instruktor který učil ICS mně, tyhle věci za sebou má a nemyslím si že by informace z jeho podání byli zastaralé nebo nefunkční, celkově překonaný.. je to tvrdá a funkční škola..jsou tam i technické věci..a také se to vyvíjí..Protože je Izrael znovu ve válce silně pochybuji že by tam byl použita jiný zastaralá nefunkční doktrína co se týče výcviku ve střelbě z krátkých i dlouhých zbraní..i naši vojáci co tam občas jezdí na výcvik si z systému vezmou to co se jim hodí..například kontrolu zbraně před přesunem :):) za mně je to opět dostatečný důkaz toho že se pan Ondráček ve svém naskillovaném majestátu prostě účelově lže anebo není takový odborník aby to mohl posoudit ve všech souvislostech.

Příspěvek od Aleš Vondráček » stř 23.7.2014, 8:56

Zdar všem,
jelikož se tady zmiňuje moje jméno, dovolte mi reakci. Kdo si dá tu práci si (v klidu) přečíst znova ten rozhovor v Z&N, tak názor na "izraelskou střelbu" je z něj dobře patrný a předvídá i postoj jejích ortodoxních zastánců :-)
Není to žádný hluboký rozbor nebo porovnávání, to by vypadalo jinak, ale v jádru je tam můj názor vyjádřený. Izraelskou střelbu stojí za to poznat (ideálně s kvalifikovaným izraelským instruktorem v její originální podobě), protože má řadu výborných prvků a principů. Ale stejně tak je dobré vidět realitu - proč a jak systém vznikal, jak se vyvíjel v čase, jakou má pozici ve světě, jak přišel do ČR a kdo ho tady učí s jakou kvalifikací. Ano, když už se chci o něco otírat, tak to není systém samotný, ale často spíš jeho prezentace lidmi, kteří byly na jednom dvou kurzech izraelské střelby a najednou mají pocit, že ji znají a umí učit (ale to platí obecně, protože i tady jsou schopni někteří "učit" podle Magpulu jen z jejich dvd...). Na druhou stranu i v ČR jsou instruktoři, kteří jsou vám ohledně izr.střelby schopni poskytnout dobrou zkušenost. Ale originální systém jako takový je překonaný (ne špatný, nefunkční atp. abyste mi někteří něco nepodsouvali), žije hodně z podstaty, zakořeněných klišé a dobré marketingové značky "Izrael".

Rozhodně si nemyslím, že způsob jakým učíme v Akademii Aegis je jediný možný nebo ten nejlepší na světě. Nebo, že by člověk věnující se jen izraelské střelbě nemohl být dobrý bojovník. Jak už jsem koneckonců i v onom rozhovoru řekl, za nás mluví naše práce a patnáct let fungování a kdo chce vidět, tak vidí. Lidem, kteří jsou nekritiční až fanatičtí zastánci (v tomto případě) izraelské střelby by mnohdy prospěl širší rozhled, větší znalost problematiky a méně konfrontační přístup.

Díky za pozornost, zdraví Aleš V.

P.S. Jmenuji se Vondráček nikoli Ondráček ;-)

cmk

Příspěvek od cmk » stř 23.7.2014, 9:05

J.H> Kdyz se podivas na to jeho vzdelani, tak:
- praci u MP tam nenajdes
- najdes tam, u koho absolvoval kurz ICS
- najdes tam, u koho absolvoval jiné kurzy - když ta jmena das do googlu, nepochybne zjistis, ze mel nejen skolitele ICS s bojou zkusenosti, ale i ostatní skolitele s bojovou zkusenosti třeba z armady, ktera toho nabojovala asi nejvic za posledních 70 let v podminkach pouste, pralesa i mesta...

Opet - nepru se uz o to, co je lepsi, jen se snazim sdelit komplexnejsi informace, aby se kazdy rozhodl, komu verit :-)

S tim, ze to muze mit komercni podtext souhlasim... Muze... Od vsech, co si haji to, co uci :-)

Za sebe dodavam - svym zpusobem je uplne jedno, JAK k tomu kdo dojde... Dulezity je, aby clovek, který nosi zbran, dokazal:
a) rozpoznat nebezpečí co nejdříve a idealne mu predejit nebo se mu vyhnout, pokud to jde
b) pokud to nejde, rozpznal kdy zacit konat
c) kdyz uz kona, aby tak cinil se spravnym pravnim povedomim a alespon se zaklady nejake techniky (v realu totiž jde z 90% o psychiku, z 10% o techniku)
d) aby si pak nasel dobryho pravnika...

A jestli mu k tomu pomuze ICS, Aegis, LOS nebo Venca z Horni Dolni je vlastne jedno...
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 23.7.2014, 9:12

Omlouvám se za zkomolení jména to 1)
za druhé není to značkou Izrael, je to know-how, tak jak berete info od ex Delťáků, tak beru info já od instruktora který ví, zná a umí..na tom není nic špatného že jo ?
Právě dnešní realita je prubířským kamenem ICS a jiných systémů, a nesdílím Váš názor že by ICS v dnešní době ,,nešlapalo,,nebo že neobsahuje funkční věci..
V článku sám odpovídáte že střelba je neustálý proces ve vzdělávání, s tím s Vámi souhlasím, někdo má peníze na kurz s Suarezem, někdo si koupí jeho DVDčko, bude v tom nějaký hmatatelný rozdíl ?? Pokud člověk víc na co koukat a pochopí ten koncept a případné drobné nejasnosti si může doptat přes email, video, skype, tak bude horší než ten co strávil tři dny na kurzu ?? Já si tohle nemyslím..
No a originál systém ICS, tento pojem mi bohužel není znám, znám Israelskou bojovou střelbu jako systém, aplikovatelný do dnešní doby s vychytávkama které jsem u jiných střeleckých škol nenašel..

cmk

Příspěvek od cmk » stř 23.7.2014, 9:19

johw.hawk> když jsme u tech kurzu, zkus zajit na: http://www.rekvalifikacepraha.cz/course ... 89hJk3lrmg
Měli by tam ucit nejen schopnostem komunikacni aktivity (mluven, psani), ale i pasivity (pochopeni toho, co sdeluji ostatní).

Pak mozna poznáš rozdil mezi "Nektere prvky toho a toho systemu uz jsou prekonane" vs. "nektere prvky toho a toho systemu neslapou nebo nefunguji" a nebudes porad vkládat do ust (klavesnice) nekomu něco, co nerekl (nenapsal).

Naopak - jaky je prosim Te rozdil mezi:
"Systém ICS (tedy systém izraelske bojove strelby)" a "Israelska bojova střelba jako systém" ? :-)
Naposledy upravil(a) cmk dne stř 23.7.2014, 9:23, celkem upraveno 2 x.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 23.7.2014, 9:20

john.hawk: Sorry, ale překrucuješ to. Nikdo nepsal, že "nešlape", nebo obsahuje nefunkční věci.
A překvapuje mě, pokud nevidíš sám rozdíl mezi DVDčkem/skypem a 3 denním kurzem - čekal bych zrovna u Tebe tu rétoriku opačnou. Tohle je podle mě už úplná hovadina.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 23.7.2014, 9:23

for Starosta : Jde především o informace a jejich přesun od zdroje, tvrdím, že i kvalitní informace lze dostat levnější cestou.. netvrdím že to tak platí vždy..ale je jen další cesta..kterou se dají kvalitní informace zachytit, samotný proces zpracování je pak už jinou otázkou..To se třeba týká střelby z dlouhou zbraní, není to atomová fyzika aby jsi nepochopil nějaké věci.. nejsou to nějaké technické chvaty jako například u FMA..je to střelba, různé pozice nic složitého..párkát uvidíš, vyzkoušíš, naténuješ a máš to..
CMK tedy se jedná o pojem slov překonané vs nefunkční..? překonané vs zastaralé ?
zastaralé vs nefunkční ?

Příspěvek od Nikdo » stř 23.7.2014, 10:09

cmk píše:johw.hawk> když jsme u tech kurzu, zkus zajit na: http://www.rekvalifikacepraha.cz/course ... 89hJk3lrmg
Měli by tam ucit nejen schopnostem komunikacni aktivity (mluven, psani), ale i pasivity (pochopeni toho, co sdeluji ostatní).
...
To je moc drahý. Není nějaký výukový DVD?

Některé kurzy komunikace a vyjednávání vyučují dávno překonané techniky. Například pokoru, respekt nebo naslouchání protistraně.
:lol:
Naposledy upravil(a) Nikdo dne stř 23.7.2014, 11:16, celkem upraveno 1 x.

cmk

Příspěvek od cmk » stř 23.7.2014, 10:26

john.hawk píše:CMK tedy se jedná o pojem slov překonané vs nefunkční..? překonané vs zastaralé ? zastaralé vs nefunkční ?
To je odpověď, otázka, argument nebo svedeni diskuze do stavu, kdy na to neni co rict, protoze se nevi, na co presne by se vlastne melo něco rict? :-)

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od polucias » stř 23.7.2014, 10:31

ako napísal ALEŚ
padlo tu moje meno tak by som sa rád zapojil :)

za 1. Ďakujem reddogovi za jeho slová chváli na našu adresu, človeka to vždy veľmi poteší
za 2. Chcel by som povedať že Aegis a jeho renomé je nespochybniteľné rovnako jeho profesionalita, kvalita, skúsenosti, dlhé roky to sledujeme, čítame všetci vaše články atd.
za 3. však musím povedať že s JH súhlasím v pohľade na tieto veci, len obranná forma diskusie ICS vz. svet z našej strany môže vypadať neprimerane ale je to spôsobné zápalom pre vec a nie degradáciou ostatných to by som bol rád keby všetci pochopili

za 4. chápem pojem - "streľba sa vyvíja" atd, ale mám taký názor že v dobe vzniku nami použivaných zbraní mal človek 2 ruky, 2 nohy, hlavu a a trup, zlepšila sa kvalita materiálov, streliva, máme moderné technológie ale v podstate sme úplne rovnaký ako sme boli pred 100-150rokmi, rovnako ako pankration v ktorom bojovali ešte sparťania a výťazili v súbojoch jeden na jedného , búdu bojovníci aj dneška výťaziť rovnako- je to tak alebo nie?
nech uznávať akýkoľvek spôsob boja so zbraňou či bez nej ja uznávam nie to čo cvičíte ale ako to cvičíte.
podľa tejto rovnice si každý sám má nárok vybrať čo mu najviac vyhovuje
z mnohých techník ktoré pozorujem v poslednej dobe na DVD alebo youtube mám ale siný pocit, že boli vymyslené na strelnici niekým kto má niekoľko desiatok tisíc nábojov navyše a nevie čo s nimi

a po tom čo cez nás už nejaké tie stovky ľudí prešli našim tréninkom, niektorý prešli mnohými inými certifikovanými so silnými menami, následne sa znovu vrátili k nám, poskytli kritiku - zrovnanie, nás utvrdilo v tom, že minimálne to nerobíme horšie ako ostatný a často náš prístup vyhráva

ja, ako všetci ostatný obdivujem to kvantum skúseností z desiatok kurzov rôznych typov streleckých systémov, ktoré majú vo výčte aj mnohí iní inštruktori nie len Aleš,
ale pokiaľ mi niečo vyhovuje a plne sa tomu oddám, poskytne mi to odpovede na otázky ohľadom situácií do ktorých sa môžem dostať a preverím to tvrdým tréningom alebo praxou, nemám potrebu to ďalej meniť, upravovať - pretože som len malá vzorka s prakticky nicotnými skúsenosťami v porovnaní s armádou, ktorá bojuje každý deň už desaťročia.

to je môj pohľad , nikomu ho nevnucujem, myslím že Aleš to napísal diplomaticky a nebude si o nás myslieť nič zlé, rozhodne ale stojím za JH v tom, že ICS správne trénovaný bol, je , a ešte dlho bude veľmi efektývny bojový systém pretože aj keď mnohé jeho špecifikácie môžu vypadať zastaralé alebo neprakticky boli získané za ťažkú krvavú daň preverené - upravené znovu otestované, a znovu otestované, a znovu otestované

mne toto stačí - je na každom ako sa k tomu postavý a čo si vyberie, tak to je a bude vždy
ale keby som mal staviť na 20 IZ vojakov verzus 20 magpulákov/USmariňákov/atd. stavil by som vždy na IZ :twisted:

pre vaše info podobné súťaže sa konajú, medzi jednotkami dokonca o peniaze bud v airsofte alebo paintbole,a mám z dobrého zdroja že jednu z najlepších slov. jednotiek rozpášila v takejto súťaži tá IZ bez straty jediného vojaka

to len tak naokraj toho moderného verzus "zastaralé (prekonané)
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 23.7.2014, 10:42

Nikdo: Touché!

john.hawk: Asi by to chtělo trochu pokory...

Samozřejmě, že informace lze získat různými způsoby vč. netu. Ale porovnávat metodu "podívat se na instruktážní video a doma si to zkoušet" - vs. "být 3 dny na kurzu s instruktorem, který je autorem", protože to není atomová fyzika... To snad nemyslíš vážně?!

Proč radši drilly nesměrujete na youtube kanál, vzdělali byste jistě více střelců a líp, než to dělá LOS a Aegis dohromady :lol:
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od polucias » stř 23.7.2014, 11:01

ale starosto :wink:

sám predsa vieš že to nie je tak čiernobiele ako to popisuješ ty, pointa toho čo popisoval úplne inkde

prínos drillov nie je v tom, že ICS tam má výhodu, ale v tom že sa tam dá komplexne zrovnávať medzi jednotlivými systémami a praktických situáciách , viď len prebíjanie bojové - športovo/alebo z praktického hladiska pomalšie ale istejšie s odstraňovaním potenciálu na ďalšie problémy skôr ako nastanú , nie potom,

rýchla rekacia je dobrá, lepšie je byť ale o krok dopredu - hovorí aj Gabe Suarez !

a to sme len pri triviálnej veci ako je prebíjanie zbrane

na mnohých takýchto detailoch aj podstatnejších keboardComandos v praxi zlyhávajú, čo prešli všetkým možným a vyhlasujú že "niečo je zastaralé"

drilly poskytujú výbornú príležitosť zrovnať sa v niečom čo sa nikde inde robiť nedá,

kto tam ísť nechce tak tam nepôjde - nemá ale ako hodnotiť ,
kto má iný názor ale aj tak tam ide - má otvorenú hlavu a rešpekt aj keď jeho názory nie sú v absolútnej zhode s tým čo si myslia ostatný
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 23.7.2014, 11:25

for Starosta :
asi jsi nepochopil co jsem napsal, skusím to tedy znova :
Jde především o informace a jejich přesun od zdroje, tvrdím, že i kvalitní informace lze dostat levnější cestou.. netvrdím že to tak platí vždy..ale je jen další cesta..kterou se dají kvalitní informace zachytit, samotný proces zpracování je pak už jinou otázkou.. tři dny na kurzu kde je sám instruktor na 25 lidí a nemá čas se ti věnovat individuálně není zrovna ta nejlepší cesta oproti tomu když si ty můžeš x hodin trénovat a upevňovat to co chceš se naučit správně..a soustředit se jen na to jedno..
Navíc info z kurzů se musí někde upevňovat, nestačí je jen mít, musejí se udržovat a buď pojedeš na ,,placenou udržovačku" anebo si naplánuješ tréning tak, aby jsi ty věci procvičil a upevnil.. Můžeš sám sebe nahrát na video, provést rozbor atd..
asi nejsem sám co potřebuje kurz na pochopení a naslouchání co ? tedy znovu je to jen jedna z cest..pokud jsou informace které potřebuji kvalitní a obsahují vše co potřebuji, proč bych kuli tomu měl jezdit do Španělska ? Když to můžu nakoukat, natrénovat, zjistit jestli to funguje tak jak má ?
Dělají to jiní tak proč ti to vadí u mně ?? :wink:
Naposledy upravil(a) john.hawk dne stř 23.7.2014, 11:37, celkem upraveno 1 x.

cmk

Příspěvek od cmk » stř 23.7.2014, 11:36

:-) chjooo - tak vyrazova logika...
polucias píše:prínos drillov nie je v tom, že ICS tam má výhodu, ale v tom že sa tam dá komplexne zrovnávať medzi jednotlivými systémami a praktických situáciách
Ano, nejde o to, ze ICS ma vyhodu.
ALE...
Paklize nekde porovnavas neco podle pravidel urcitého systemu, tak samozrejme jiny system je pro dane porovnani znevyhodnen...
Takze bud nejde o to, ze ICS ma vyhodu, pak ale zroven nesmi nikdo argumentovat tim, ze strelici ICS tam dopadli lepe...
Nebo je potreba rict nahlas vsechny ty vychozi podminky, aby bylo zrejme, proc ICS strelci dopadli nekde lepe...
rýchla rekacia je dobrá, lepšie je byť ale o krok dopredu - hovorí aj Gabe Suarez !
Jiste, to plati snad u vseho, nejen u obranne strelby :-) Nejen u ICS :-)
na mnohých takýchto detailoch aj podstatnejších keboardComandos v praxi zlyhávajú
Ano, take jsem neco podobneho cetl v knize o ICS... A slysel spousty dalsich urban legends :-)
drilly poskytujú výbornú príležitosť zrovnať sa v niečom čo sa nikde inde robiť nedá
Souhlas... Akorat ad prvni bod :-)

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 23.7.2014, 11:44

CMK pleteš se a to v tomto : porovnat několik věcí lze za určitých podmínek a určitého prostředí..tedy na Drillech střelec střílí tak, jak nejlíp umí a zná..a to vyhodnocení musí být v souladu s realitou..tedy jestli to co udělal tak a tak má bojovou logiku..jestli by to v reálném střetu obstálo..a pokud mu tam něco chybí..tak je to špatně.. například že se nepodívá po odstřílení kolem sebe :)
U ICS střelců které střílejí drilly tam většinou nic právě nechybí..je tam vsjo co tam má být..
výchozí podmínky jsou dané vždy právě tím kurzem kterým střelec prošel.. tak jak to má prostě z kurzu v hlavě nastaveno..proto jsou drilly komplexní..
Naposledy upravil(a) john.hawk dne stř 23.7.2014, 11:53, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od polucias » stř 23.7.2014, 11:52

ja ti presne rozumiem ako sa na to pozeráš, ver mi,
strávil som v komunite IPSC, IDPA SK/CZ, LOS tiež svoj čas
a je samozrejme správne držať pevnú ruku nad bezpečnosťou pri začiatočníkoch a bežných strelcoch ktorý chcú skúsiť niečo viac ako mierenku,
ale pokročilého strelca začnú niektoré betonove pravidla bzdiť v tom čo je pre prax skutočne nevyhnutné ovládať,
tým čo JH popíal ako zrovnanie kurzantov ICS voči aegis myslel nie veci ktoré sú zakorenené v ICS a nikde inkde, sú to veci základného myslenia a prehľadu o svojom okolí, o stave zbrane, postoji a reakciách ktoré vychádzajú z potreby nejakej akcie/reakcia v situácií kedy je zbraň vonku a strieľalo sa, tam sa určité veci robia a určité nie - logicky nie ICSkovo
vychádza jak z praktického pohľadu - selského rozumu - jak sa u Vás hovorí, tak z praktických skúseností z ulice, jak jeho tak ďaľších skúsenejších jak od nás tak zahraničia

drilly nie sú pretekom v ICS,

Příspěvek od Nikdo » stř 23.7.2014, 14:31

JH: snažím se jen číst (vše podstatné už imho bylo napsáno, většinou i několikrát), ale přece jenom si nedokážu představit, jak chceš spravedlivě porovnat
1) IPSC střelce, který někam vběhne, vykosí vše, co stojí dřív, než průměrnému grázlovi stihne povolit svěrač
2) "LOSA obranného", který doběhne k hraně krytu, vykoukne, a jak narazí na terč, rychlým doubletapem jej vyřeší, a poklusem pokračuje dál
3) střelce dodržujícího ICS, tedy dupajícího, odhazujícího zásobník do boku, otáčejícího se výhradně kroky dopředu, před každým krokem kontrolujícího stav zbraně atd.
V každé situaci může být nejvýhodnější jiný postup, a výsledek reálného střetnutí může záležet i na náhodě. Pokud byste zveřejnili váš způsob hodnocení, a pak bychom mohli diskutovat nastavení jednotlivých parametrů, jak moc zvýhodňuje jeden nebo druhý postup. Možná ICS vůbec nenadržuje, a postup hodnotí opravdu realisticky.

Myslím, že je tu slušně vymlácená sláma. Jestli chceš, pojďme se bavit o jednotlivých rozdílech, třeba dojdeme shody, třeba ne. Například:
- Kontrolovat stav zbraně po každé střelbě nebo ne?
- Je opravdu nutné odhazovat zásobník bokem, není to spíše ztráta času a rozptýlení pozornosti?
- Poskytuje dupání při zastavování nějakou skutečnou výhodu?
- Například užitečný prvek ICS, co v jiných systémech není, mi přijde zajištění protivníka dostřelením do hlavy, jenže tady by se mohlo narazit na právní problém.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz