josuk píše: Úder zavřenou dlaní (pěstí) byl soudem vyvrácen (uvedeny důvody)
Soudně lze popřít i fyzikální zákony, to však nic nemění na skutečnosti že fyzikální zákony platí bez ohledu na názor soudce i bez ohledu na znalecké posudky.
Posudek znalce Náchodského úvodní část konfliktu popisuje, jako by šlo o konflikt dvou zkušených bitkařů (nebo o sportovní utkání dvou více méně technicky stejně zdatných soupeřů). To, co tam uvádí odporuje tomu, co znám z tréninků já. Pokud střelec nebyl zkušený bitkař, tak jeho obranné reakce vůbec nemusely být ani logické, ani správné.
Vím jaké nemehlo jsem byl na tréninzích já sám a jak mi zkušenější soupeři říkali: "takhle blbě si může stoupnout jen debil", "zvedni tu ruku pořádně" a já mnohdy nechápal proč, dokud jsem neschytal pár ran do hlavy a kopanců na rozkrok.
Když se na mě poprvé a s velkou vervou vrhnul soupeř, tak jsem byl v šoku a chvíli jsem stál jako sloup a kdyby chtěl, mohl mi dát pěkných pár ran zcela bez jakéhokoliv rozumného pokusu o kryt z mé strany - ztuhnul jsem a moje pohyby byly mimořádně neohrabané. Ano, moje chování po napadení soupeřem nemělo logiku a trpělo přesně tím, co Náchodský popisuje jako totální a nevěrohodné iracionality. Trochu racionálně jsem dokázal reagovat až po té, co na mě zaútočil potřetí (tím nemyslím třetí úder, ale třetí, zcela nově zahájený útok, protože já se dost lekl i při druhém útoku).
Náchodský asi nikdy neviděl ani nečetl jak se chová netrénovaná oběť napadení, což je u znalce dost těžký nedostatek.
Z jiného fóra:
"úleková reakce a následné ztuhnutí je vyvolána prudkým nárustem adrenalinu v těle - nadledvinky jedou jak o život. Při úlekové reakci se tělo stará samo o sebe a dává nám fondy, abysme mohli bojovat/utíkat/nebo cokoliv.
Kdo s tím nemá zkušenost, ztuhne. "
Soudce tomu, co napsal Náchodnský uvěřil, já si sám na sobě vyzkoušel, že se Náchodský plete.