Policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od Lars » pát 12.10.2012, 8:47

Přidej ještě za D Tomíku - nikdo jiný na to v tu chvíli neměl koule, ač podle výrazů (když si to video opravdu dobře prohlédneš) nasraných lidí tam bylo dost a dost. Minimálně tam kontaktně zasahovala ještě jedna žena, ta s přelivem a tmavé vestě s kapucí - je ale jasné, že jako žena (střízlivá a od pohledu normální) se do MPáků pouštět nebude.

Prohlížím si to video už po xté - a na Tvou otázku musím ze svého pohledu, stejně jako po prvém shlédnutí, odpovědět: ano, zásah byl nejen na hraně, ale za hranou zákona, z jednání obou dvou MPáků čiší arogance moci a zvůle... :angry:

Koneckonců nejsem se svým názorem sám - podle zpráv z tisku zákrok jako jednoznačně nepřiměřený potvrdili i odborníci z bezpečnostně právní fakulty policejní akademie (jmenovitě pan David Zámek), která se zabývá posuzováním podobných případů...
(http://praha.idnes.cz/clanek.aspx?c=A12 ... zpravy_sfo)

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pát 12.10.2012, 11:14

for Lars : jestli byl zákrok za hranou nebo ne může jen a jen posoudit soud.. tolik k vyhodnocování..
dle mého profesionálního názoru se začátek tohoto zákroku nelišil v ničem jiném od ostatních zákroků kterých jsou denně stovky..
kasr v očích už jsem okomentoval.. napoprvé jsem ho přehlídl..je to humus..
arogance a zvůle.. no zajištění dvou pachatelů přestupku který se cukají by tedy mělo vypadat asi jak ? to je jako měli odčarovat jako Caprfííld nebo co ?
Tu ženskou svedl MPík na zem celkem uplně v pohodě, a kdyby se do toho Fryštenský nesral, dostala pouta a za minutu by bylo po všem..Volat na dvě fetky posily situace ze začátku nevyžadovala..resp. nikdo z nás neviděl začátek zákroku..

Zbraň: Remington 870

Příspěvek od tuareg » pát 12.10.2012, 11:29

MP má tak akorát hlídat aby lidi uklízeli hovna po psech, myslím že na něco podobného byli kdysi zřízeni. Jakékoliv JOZ jim rozhodně nepřísluší. Od toho si z daní všichni platíme PČR
Mě chrání Bůh a Remington 870
Cynik je ten, kdo za vůní květin hledá někde poblíž rakev.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pát 12.10.2012, 11:49

Mno.. eMPíky si taky platíme z daní prostřednicvím rozpočtu obcí. A co dělali? Uklízeli sr.čky... Tak o co jde... :-D
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » pát 12.10.2012, 12:08

Lopaťáky (z čeho asi vznikla tahle hanlivá přezdívka :D - říkal mi ji kámoš od PČR ) si platíme hlavně prostřednictvím pokut. V mnoha obcích byli zřízeni pro vylepšení obecního rozpočtu a musí si na sebe vydělat. Například musí nejdřív udat všech 12 botiček a až potom můžou řešit něco jiného atd. Na to, že jednou za tři roky dělají dost náročné přezkoušení před komisí MVČR, tak se tam vyskytují neskuteční ichtylové. Obce asi vědí, jak zařídit, aby nebyli měšťáci zbaveni osvědčení.
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Příspěvek od Lars » pát 12.10.2012, 14:44

Johny - ano, přiměřenost či nepřiměřenost zákroku vyhodnotí orgány k tomu určené, já jen píšu a vysloveně zdůrazňuji, že jde o můj názor, že to hodnotím ze svého pohledu.
A nic proti zajištějí těch údajných (píšu údajných, protože nic konkrétnějšího se k tomu v tisku neobjevilo) feťáků, fláknutí s ženštinou o zem mohlo být jemnější, ale budiž.
Pokud mluvím o aroganci moci a policejní zvůli, pak mám na mysli ono zašlápnutí, které budiž - v první chvíli mohlo mít i své opodstatnění. Ale že na něm MPák stál ještě další minutu, to už jinak, než arogancí moci nazvat nemůžu - to čekal, že si ho lidi vyfotí a budou ho obdivovat, jaký je "king", nebo co to k sakru mělo znamenat??
O zásahu proti p. Fryštenskému se už nezmiňuji, musel bych se opakovat a jsem rád, že v tomhle máme názor podobný.

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » pát 12.10.2012, 16:14

Policejní inspekce dospěla k závěru, že víkendový zásah strážníků proti bezdomovcům na pražském Andělu byl přiměřený. V souladu se zákonem byl podle inspektorů i zákrok proti muži, který se městské policisty snažil v jejich konání mírnit. Za nepřiměřené označili pouze použití pepřového spreje.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/zavery-policejni- ... zpravy_sfo
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Příspěvek od Lars » pát 12.10.2012, 18:37

Proti bezďákům OK, nemám s tím problém.
Ale tomu zbytky nerozumím - myslím dvěma po sobě jdoucím větám: V souladu se zákonem byl podle inspektorů i zákrok proti muži, který se městské policisty snažil v jejich konání mírnit. Za nepřiměřené označili pouze použití pepřového spreje.
Buď byl zákrok proti p. Fryštenskému v souladu se zákonem, nebo byl nepřiměřený - obojí dost dobře nejde , jak se to tady snažili nacpat do jednoho odstavce. Protože - pokud bylo použití pepřového spreje označeno jako nepřiměřené, tak z logiky věci nemohl být zákrok proti němu v pořádku.. :mad:
Holt v tom našem politováníhodném "kocourkistánu" se opět vlk nažral a koza zůstala celá.. *257*

Zbraň: Glock 17

Příspěvek od Pancho Kid » pát 12.10.2012, 20:56

AY: zdá se, že stárnu a blbnu...jako ironii jsem to nepochopil *257*
Glock 17, CZ 75B, Remington 870, 858 Tactical, Drulov 75, manželka 152

Zbraň: makarov

Příspěvek od traktorista » pát 19.10.2012, 11:09

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ova-linka/ rekonstrukce NO - střelby před Neprakta klubem z roku 2003. Třeba se v roce 2022 dočkáme Tanvaldské rekonstrukce.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 19.10.2012, 11:29

traktorista: v Tanvaldu snad rekonstrukce byla, ne? Nemyslel si spise Krusne hory?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od cmk » pát 19.10.2012, 11:43

Zase nedotazeny do konce...
To prece nemelo byt jen odlozeno...
NO primo navazovala na nejaky utot - za smrt tech lidi nesou spoluvinu vsichni ti, ktery v te skupine vedli utok takovou intenzitou, ze pouziti palne zbrane proti tomu bylo uznano jako NO a tito by meli jit sedet...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: makarov

Příspěvek od traktorista » pát 19.10.2012, 13:17

S474N píše:traktorista: v Tanvaldu snad rekonstrukce byla, ne? Nemyslel si spise Krusne hory?
Omlouvám se za nepřesný výraz - myslel jsem rekonstrukci dostupnou ve veřejném médiu.

VIP člen

Příspěvek od S474N » pon 12.8.2013, 9:09

Na FB zacalo litat jedno video, kde je pry debilita policisty. No nevim, ja jsem to videl a rekl bych spise, ze je to debilita toho ridice, ktery zjevne nepochopil, o cem je blokove rizeni:
:arrow: https://www.facebook.com/photo.php?v=10200233541068441

Obrázek

Příspěvek od Nikdo » pon 12.8.2013, 9:45

To koluje už dlouho a nedokazuje to vůbec nic.
Občan chce vidět důkaz o údajném přestupku, což je pochopitelné.
Policajt mu jej nechce ukázat.
Občan trvá na správním řízení.
IMHO zcela správný postup.

Příspěvek od maja » pon 12.8.2013, 10:04

S474N: Debilita policisty je v tom, že se s ním odmítá bavit. Přece není problém říct, že není technicky možné mu na místě záznam ukázat. A pokud to možné je, tak bez řečí předvést, řidič zaplatí a jede se dál. Žádné urážky tam nebyly, tedy aspoň podle toho, co jsem viděl, a jenom trval na tom, že chce důkaz.

Zbraň: CZ75Tactical

Příspěvek od mercedes777 » pon 12.8.2013, 10:12

Arogance nekterych ozbrojenych kasparu nezna hranice.
Jeste bych chtel certifikat o pristroji.
Jsou chytri akorat na ceste, kde se ridic nemuze poradne branit.
Kdyz maji zasahnout proti opalenym, tak se radeji zamknou na sluzebne. :roll:
Policajt nemuze byt uplne normalni, ma nemoc z povolani, je dement. :lol:
A ted mne kaspari kamenujte, hned se ukaze, kdo je tady od nich. *793*
Vlezte mi na zada!!!!!!!

Nasel jsem na NETu:
DESATERO ASERTIVNÍHO ŘIDIČE

1. Nikdy neplaťte pokuty na místě!
2. Nedělejte si to horší
3. Nenechte si vyhrožovat
4. Nevypovídejte, pokud nemusíte
5. Žádejte jasný důkaz o svém přestupku
6. Znejte stav svého bodového konta
7. Hrajte o čas
8. Odvolejte se
9. Nechte si nahradit škodu
10. Naučte se chápat materiální aspekt přestupku

Příspěvek od Nikdo » pon 12.8.2013, 10:32

mercedes: Tady je to trochu konkrétnější:
http://www.autoweb.cz/ridici-naucte-se- ... s-policii/
Tady je to převelmi konkrétní, vhodné k vytištění:
https://docs.google.com/file/d/0B448IC- ... sp=sharing

VIP člen

Příspěvek od S474N » pon 12.8.2013, 10:44

Nikdo: vsak ja taky tvrdim, ze je to naprosto koser.

maja: debilita? Kdyz se te imbecil 10x zepta, ty mu 10x odpovis, porad to same a on se zepta po jedenacte? Nejde o to, zdali je to technicky mozne ci nemozne, v blokovem rizeni se proste dukazy nepredkladaji (prave proto je to tzv. zrychlene rizeni). Pokud si dotycny neni vedom prestupku ci s nim z jakychkoliv duvodu nesouhlasi, tak to NELZE projednat blokove a policista nema jinou sanci, nez to poslat do spravniho.

mercedes777: certifikat (nemyslel si spise protokol o kalibraci?) chtit samozrejme muzes, ale urcite ne v ramci blokoveho rizeni. A s temi dementy prosim opatrne, aby nekdo nabyl dojmu, ze ten dement je nekdo jiny. Pro zacatek doporucuji nastudovat kuprikladu:
Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích píše:§ 84
(1) Přestupek lze projednat uložením pokuty v blokovém řízení, jestliže je spolehlivě zjištěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit.
Pokud nestaci nekomu mozkove bunky, aby to pochopil, tak tady je to rozebrano vice:
:arrow: http://www.dopravni-pravo.cz/blokove-rizeni/

Obrázek

Zbraň: CZ75Tactical

Příspěvek od mercedes777 » pon 12.8.2013, 10:55

S474N píše:
mercedes777: certifikat (nemyslel si spise protokol o kalibraci?) chtit samozrejme muzes, ale urcite ne v ramci blokoveho rizeni. A s temi dementy prosim opatrne, aby nekdo nabyl dojmu, ze ten dement je nekdo jiny.
Ja za to nemuzu, ze nesnasim ty kaspary-dementy. *3005*
Nic nedelaji, jen lidem tezky zivot. Jsou vetsinou dobre placeni z mych dani a jeste mne za to buzeruji. Kdyz je potrebujes, tak nemaji pry na benzin. Doufam jen, ze ten Prcina nestaci nabrat tech 1000 kasparu navic. *2680* Prcina pry bude kandidovat do parlamentu, urcite ho pujdu volit :lol:

PS:
S tim protokolem o kalibraci jsem to mozna spletl omlouvam se!

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz