Re: Malý průzkum - jak byste se zachovali?
Shi: ale ja to obecne taky chapu, nicmene nesouhlasim se zpusobem reseni, jaky zvolil. Jo, kdyby si tam na ne pockal, tak je to zase neco jineho.
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
Většina podobných incidentů probíhá tak, že si začátku vůbec nevšimneš, takže první co spatříš je vozíčkář ležící na zemi. Skutečně jsi viděl jak byl sražen ? Nebo budeš u soudu lhát ?panvrabec píše:Shi: nenapadlo tě taky svědectví vozíčkáře ? To ohledně převrácení vozíku (dokázat, že se nepřevrhnul sám). A když se do toho vložíš, tak si nesmíš nechat vrazit kudlu do břicha, na to máš zbraň pro svoji ochranu.
Vážená paní, myslím to vážně. Občas v práci trávím i víkendy. Hádejte, dělám to pro peníze nebo pro zábavu ? Rozhodně bych byl raději s rodinou, ale za nic mi nikdo peníze nedá a k životu je potřebuji. Za co si pořizujete majetek vy, když ne za práci, kterou trávíte čas?Christabel píše:
Konstrukce typu "na majetek si musím vydělat a tím ztratím kus života, takže majetek je obdobnou hodnotou jako život" - nezlobte se, jako kuriozitka dobré, ale vážně to nemyslíte, doufám?
Je mi líto, že jste byl okraden. Mimochodem, kam si myslíte, že zloději ty kanálové mřížky, trubky, dráty, okapové roury a podobně odnášejí? K lidem jako je pan Bašta. Taková zlodějina by nebyla možná, kdyby na tom sběrny nespolupracovaly.
Když mi ukradnou auto v ceně 500 000 Kč na které vydělávám pět let a strávím tím 9 000 pracovních hodin. Jak si myslíte že přijdu k novému autu ? Strávím v práci dalších 9 000 pracovních hodin a koupím si nové auto. Mimochodem, 9000 hodin je právě jeden plný rok. Takže když mi někdo způsobil škodu za 500 000 Kč, tak mě doslova připravil o rok života. Co na tom nechápete ?Christabel píše: jako kuriozitka dobré, ale vážně to nemyslíte, doufám?
Děkuji za "dobrou" radu, ale když obejdu sběrny a tam si odkoupím svůj rozstříhaný plot, rozřezané sloupky, tak z toho funkční plot neposkládám (a ikdyby, tak tím ztratím další čas, který jsem mohl trávit jinak). Nezlobte se, ale tohle je jako poradit oběti domácího násilí, že se má nechat ošetřit v nemocnici, a myslet si, že tím se něco vyřeší.Christabel píše: Obejít tyto provozovny (podle druhu ukradeného majetku) v okolí je ostatně dost častým postupem okradených.
Vážená paní, zatímco vy dokážete majetek, zdraví a čas od sebe oddělit, tak já to skutečně nedokážu, protože majetek získávám tím, že trávím čas prací a v práci prokazatelně (statistický důkaz je taky důkaz) riskuji zdraví a život - civilizační choroby, dopravní nehody atd. Až se na cestě za klientem nabouráte a budete mít trvalé následky na zdraví, tak vám možná dojde, že jste své práci obětovala kus svého života a zdraví, což jste vyměňovala za peníze klientů.Christabel píše: Podstatné je, že majetek stojí na žebříčku hodnot níže než život, zdraví a důstojnost. Předpokládám, že na Vašem také?
Bezpečná vzdálenost není fikce, jenom musí být obludně veliká. Navíc musíš počítat s tím, že zásahem útočníka útok mnohdy nekončí. Za jednu sekundu útočník dokáže bodnout více než 3x.E-Ryc píše:Odbocka k utoku nozem - o vikendu jsem absolvoval jeden kurz a tam se delal pokus - strelec a utocnik s nozem byli zady s sobe a na povel oba vystartovali (cili strelec - mimochodem profik: policista) vedel, ze neco prijde, mel rozepnutou bundu, takze snadny pristup ke zbrani, nadrcnuto. Bezec na prvni vystrel upustil nuz, na druhy zastavil. Vzdalenost, kterou utocnik stacil ubehnout do prvniho vystrelu (odhaduji, nikdo to nemeril):
ruce podel tela: cca 12m
ruka na zbrani: cca 8m
zbran v pohotovostni pozici: cca 4m
mezi prvnim a druhym vystrelem stihl jeste nejake 2-3metry
Takze ta bezpecna vzdalenost je dost fikce
Na příkladu s autem vám ukazuji, že krádež majetku v praxi znamená připravit oběť proti její vůli o kus jejího života. Pachatel si mého života očividně neváží, opravdu nechápu proč bych si já měl vážit jeho života ?Christabel píše:To nebyla rada, jenom zkušenost, že v případě např. krádeže mobilu se tento mobil hledá často v zastavárně (ukradli mi před lety mobil a můj tehdejší přítel se byl v nějakých takových podnicích po něm podívat, tak to vím).
Příklad s autem: takže z toho, že vás připraví o auto, na které jste si dlouho vydělával, dovozujete právo zloděje zastřelit, jestli tomu správně rozumím?
Ještě se chci omluvit za OT - neznám zdejší pravidla, jak moc to vadí?
Ano, to je velmi trefné - donedávna měl lidský život slušného člověka v našem justičním systému pro pozůstalého cenu odpovídající nejlevnějšímu novému autu na trhu. Mimochodem, s cenou života se reálně kalkuluje ve všech technických systémech. I do návrhu auta paní advokátky, návrhu jejího domu a návrhu výtahu, který občas používá, vstupovala cena lidského života, stejně jako do ceny letadla, kterým létá na dovolenou. Jenom to paní advokátka netuší.E-Ryc píše:A jeste poznamka, stat ma cenu lidskeho zivota celkem konkretne vycislenou, tusim, ze aktualne je to asi ctvrt milionu (tolik dostanou pozustali po statem zavinenem umrti)...
Za OT dostanu BAN já, já jsem si začal. Pro dnešek končím, bohužel musím pracovat, abych měl na novou lavičku, nový plot a nové stromky.Christabel píše: Ještě se chci omluvit za OT - neznám zdejší pravidla, jak moc to vadí?
Jen v rychlosti - toto není odpoveď na mou otázku. To, že je něco v zákoně ještě neznamená, že je to tak správně. Papír snese všechno. Kde se bere morální právo policie, vojáka, střílet na ostatní lidi, když prokazatelně nejde o přímou ochranu života a zdraví jiných lidí ?Christabel píše:Policie je snad něco jiného než občanský vlastník zbraně.
Policie má také zákonem stanovené postupy, za kterých se zbraň může užít a jak.