Malý průzkum - jak byste se zachovali?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Re: Malý průzkum - jak byste se zachovali?

Příspěvek od S474N » úte 03.4.2012, 10:59

Nikdo: ne podle me, podle rozsudku soudu vsech instanci - vzdyt se s tim proboha sam seznam.

Shi: ale ja to obecne taky chapu, nicmene nesouhlasim se zpusobem reseni, jaky zvolil. Jo, kdyby si tam na ne pockal, tak je to zase neco jineho.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Nikdo » úte 03.4.2012, 11:03

Že zrovna ty budeš brát jako bernou minci rozsudek soudu, to by mne nenapadlo :lol:

Příspěvek od Christabel » úte 03.4.2012, 11:17

Pane Shi, upřímně řečeno nevím, o čem bych s Vámi polemizovala, když Vy s činem pana Bašty nesouhlasíte a já také ne :D

Konstrukce typu "na majetek si musím vydělat a tím ztratím kus života, takže majetek je obdobnou hodnotou jako život" - nezlobte se, jako kuriozitka dobré, ale vážně to nemyslíte, doufám?

Možná mu z frustrace ujeli nervy, ale já si právě myslím, že lidem, kteří legálně drží zbraň, by se to stávat nemělo.
Jsem ráda, že na tomto fóru převážná část diskutujících čin pana Bašty neomlouvá. To vážně není normální střílet po lidech z důvodu, že se vloupali do provozovny se šrotem.

Je mi líto, že jste byl okraden. Mimochodem, kam si myslíte, že zloději ty kanálové mřížky, trubky, dráty, okapové roury a podobně odnášejí? K lidem jako je pan Bašta. Taková zlodějina by nebyla možná, kdyby na tom sběrny nespolupracovaly.

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:18

panvrabec píše:Shi: nenapadlo tě taky svědectví vozíčkáře ? To ohledně převrácení vozíku (dokázat, že se nepřevrhnul sám). A když se do toho vložíš, tak si nesmíš nechat vrazit kudlu do břicha, na to máš zbraň pro svoji ochranu.
Většina podobných incidentů probíhá tak, že si začátku vůbec nevšimneš, takže první co spatříš je vozíčkář ležící na zemi. Skutečně jsi viděl jak byl sražen ? Nebo budeš u soudu lhát ?
A co když pachatelé vozíčkáři vysvětli, že pro něj bude lepší, když své svědectví stáhne ?

Zažil jsem zpackané vyšetřování dopravní nehody a to mi celkem stačilo, abych si udělal obrázek o tom co lze a co nelze prokázat a jak to celé snadno lze zpackat tak, že z oběti je spoluviník. Svědků byla plná zastávka MHD. Nastoupili do trolejbusu a odjeli. Svědek nebyl ani jeden.

Chtěl jsem podávat TO na úřední osobu a mí právníci mi vysvětlili, že čtyři písemná svědectví dalších přítomných osob mi stačit nebudou a nejspíš se to celé obrátí proti mě. Na svědectví jediné osoby, o které nic nevím, se spoléhat opravdu nebudu.

A co se týče té kudly do břicha, na tréninku jsem toho zažil dost na to, abych věděl, že jediná funkční obrana proti noži je dostatečná vzdálenost. Pokud je útočníků více a snaží se ti dostat do zad, tak jediná funkční obrana je buď vycouvat a utéct, nebo začít střílet. Pokud útočníci nejsou pitomci, tak nůž do posledního okamžiku neuvidíš. Takže co uděláš, když tě obestoupí, začnou se přibližovat a nikdo z nich nebude mít viditelně nůž v ruce? Budeš střílet ? A jak podle tebe posoudí naše soudy střelbu na neozbrojeného útočníka ? (U soudu to bude náhodný kolemjdoucí, co se náhodou zná s ostatními a jen chtěl upadlému vozíčkáři pomoct.)

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:23

Christabel píše:
Konstrukce typu "na majetek si musím vydělat a tím ztratím kus života, takže majetek je obdobnou hodnotou jako život" - nezlobte se, jako kuriozitka dobré, ale vážně to nemyslíte, doufám?

Je mi líto, že jste byl okraden. Mimochodem, kam si myslíte, že zloději ty kanálové mřížky, trubky, dráty, okapové roury a podobně odnášejí? K lidem jako je pan Bašta. Taková zlodějina by nebyla možná, kdyby na tom sběrny nespolupracovaly.
Vážená paní, myslím to vážně. Občas v práci trávím i víkendy. Hádejte, dělám to pro peníze nebo pro zábavu ? Rozhodně bych byl raději s rodinou, ale za nic mi nikdo peníze nedá a k životu je potřebuji. Za co si pořizujete majetek vy, když ne za práci, kterou trávíte čas?
Já za svůj život strávím v práci několik let života a svůj čas tak vyměním za hromadu peněz . A co vy ?

S tím, že sběrny spolupracují, souhlasím. Konečně to taky česká obchodní inspekce začala řešit, stát tedy měl možnost to řešit, ale kašlal na to. Mi škodu nezpůsobila sběrna, ale konkrétní zloději. Mám snad podle vás vymáhat škodu na sběrnách ?

Zbraň: G19 4.gen

Příspěvek od kolaCZek » úte 03.4.2012, 11:28

Ja mam ve zbrojnim prukazu "E - Pro ochranu zivota, zdravi nebo majetku". A jestli nekdo utika s moji plazmovou televizi za 45k v podpazi, tak utok na majetek stale trva. :wink: Pak je preci naprosto v poradku svuj majetek chranit a utok odvratit... Bohuzel to pak u soudu nedopadne dobre... :(
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 03.4.2012, 11:31

kolaCZek: ano, protoze zivot sebevetsiho hajzla ma vyssi cenu, nez tvoje plazmova televize. Pruser v pripade pana Basty bylo to, ze strilel po nekom, kdo tu "televizi" mel uschovanou v kufru, tudiz ji ani nevidel (a to, ze mela cenu 1400 Kc pominu). A stacilo jenom s autem popojet kousek pred to druhe vozidlo, vystoupit, nechat na sebe najet a.......a skutkovy dej by byl zase uplne nekde jinde, ze?

Obrázek

Příspěvek od E-Ryc » úte 03.4.2012, 11:32

Odbocka k utoku nozem - o vikendu jsem absolvoval jeden kurz a tam se delal pokus - strelec a utocnik s nozem byli zady s sobe a na povel oba vystartovali (cili strelec - mimochodem profik: policista) vedel, ze neco prijde, mel rozepnutou bundu, takze snadny pristup ke zbrani, nadrcnuto. Bezec na prvni vystrel upustil nuz, na druhy zastavil. Vzdalenost, kterou utocnik stacil ubehnout do prvniho vystrelu (odhaduji, nikdo to nemeril):
ruce podel tela: cca 12m
ruka na zbrani: cca 8m
zbran v pohotovostni pozici: cca 4m
mezi prvnim a druhym vystrelem stihl jeste nejake 2-3metry

Takze ta bezpecna vzdalenost je dost fikce

Příspěvek od Christabel » úte 03.4.2012, 11:35

Pane Shi, kolik času trávíte v práci, to je do značné míry otázkou Vaší volby. I když Vám to tak možná nepřipadá.
Myslím, že takto by debata zaběhla do poněkud filosofických otázek, to je zbytečné.

Podstatné je, že majetek stojí na žebříčku hodnot níže než život, zdraví a důstojnost. Předpokládám, že na Vašem také?
Na Vašem individuálním názoru v této záležitosti ale nezáleží, protože se bavíme o výkladu trestního zákona a jeho žebříček hodnot je jednoznačně nastaven.

Nejde o škodu vymáhanou na sběrnách.
Ale proč se zastáváte pana Bašty, to mi skutečně není v daném kontextu jasné. Věřte mi, že já být vícekrát okradená, mám na majitele sběren a zastaváren pifku stejně jako na zloděje. Obejít tyto provozovny (podle druhu ukradeného majetku) v okolí je ostatně dost častým postupem okradených.

Ani v tom ale není podstata věci. Jde o to, zda měl právo střílet. Ráda zde čtu, že ani podle Vás to nebylo správné.

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:35

Christabel píše: jako kuriozitka dobré, ale vážně to nemyslíte, doufám?
Když mi ukradnou auto v ceně 500 000 Kč na které vydělávám pět let a strávím tím 9 000 pracovních hodin. Jak si myslíte že přijdu k novému autu ? Strávím v práci dalších 9 000 pracovních hodin a koupím si nové auto. Mimochodem, 9000 hodin je právě jeden plný rok. Takže když mi někdo způsobil škodu za 500 000 Kč, tak mě doslova připravil o rok života. Co na tom nechápete ?
Christabel píše: Obejít tyto provozovny (podle druhu ukradeného majetku) v okolí je ostatně dost častým postupem okradených.
Děkuji za "dobrou" radu, ale když obejdu sběrny a tam si odkoupím svůj rozstříhaný plot, rozřezané sloupky, tak z toho funkční plot neposkládám (a ikdyby, tak tím ztratím další čas, který jsem mohl trávit jinak). Nezlobte se, ale tohle je jako poradit oběti domácího násilí, že se má nechat ošetřit v nemocnici, a myslet si, že tím se něco vyřeší.
Christabel píše: Podstatné je, že majetek stojí na žebříčku hodnot níže než život, zdraví a důstojnost. Předpokládám, že na Vašem také?
Vážená paní, zatímco vy dokážete majetek, zdraví a čas od sebe oddělit, tak já to skutečně nedokážu, protože majetek získávám tím, že trávím čas prací a v práci prokazatelně (statistický důkaz je taky důkaz) riskuji zdraví a život - civilizační choroby, dopravní nehody atd. Až se na cestě za klientem nabouráte a budete mít trvalé následky na zdraví, tak vám možná dojde, že jste své práci obětovala kus svého života a zdraví, což jste vyměňovala za peníze klientů.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne úte 03.4.2012, 11:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny tři po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!

Příspěvek od Christabel » úte 03.4.2012, 11:42

To nebyla rada, jenom zkušenost, že v případě např. krádeže mobilu se tento mobil hledá často v zastavárně (ukradli mi před lety mobil a můj tehdejší přítel se byl v nějakých takových podnicích po něm podívat, tak to vím).

Příklad s autem: takže z toho, že vás připraví o auto, na které jste si dlouho vydělával, dovozujete právo zloděje zastřelit, jestli tomu správně rozumím?

Ještě se chci omluvit za OT - neznám zdejší pravidla, jak moc to vadí?

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:43

E-Ryc píše:Odbocka k utoku nozem - o vikendu jsem absolvoval jeden kurz a tam se delal pokus - strelec a utocnik s nozem byli zady s sobe a na povel oba vystartovali (cili strelec - mimochodem profik: policista) vedel, ze neco prijde, mel rozepnutou bundu, takze snadny pristup ke zbrani, nadrcnuto. Bezec na prvni vystrel upustil nuz, na druhy zastavil. Vzdalenost, kterou utocnik stacil ubehnout do prvniho vystrelu (odhaduji, nikdo to nemeril):
ruce podel tela: cca 12m
ruka na zbrani: cca 8m
zbran v pohotovostni pozici: cca 4m
mezi prvnim a druhym vystrelem stihl jeste nejake 2-3metry

Takze ta bezpecna vzdalenost je dost fikce
Bezpečná vzdálenost není fikce, jenom musí být obludně veliká. Navíc musíš počítat s tím, že zásahem útočníka útok mnohdy nekončí. Za jednu sekundu útočník dokáže bodnout více než 3x.

Christabel píše:To nebyla rada, jenom zkušenost, že v případě např. krádeže mobilu se tento mobil hledá často v zastavárně (ukradli mi před lety mobil a můj tehdejší přítel se byl v nějakých takových podnicích po něm podívat, tak to vím).

Příklad s autem: takže z toho, že vás připraví o auto, na které jste si dlouho vydělával, dovozujete právo zloděje zastřelit, jestli tomu správně rozumím?

Ještě se chci omluvit za OT - neznám zdejší pravidla, jak moc to vadí?
Na příkladu s autem vám ukazuji, že krádež majetku v praxi znamená připravit oběť proti její vůli o kus jejího života. Pachatel si mého života očividně neváží, opravdu nechápu proč bych si já měl vážit jeho života ?

Mimochodem, kde se tedy podle vás bere morální právo policie po ukradených prchajících vozidlech (nebo pachatelích na útěku) střílet ?
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne úte 03.4.2012, 11:51, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!

Příspěvek od E-Ryc » úte 03.4.2012, 11:48

A jeste poznamka, stat ma cenu lidskeho zivota celkem konkretne vycislenou, tusim, ze aktualne je to asi ctvrt milionu (tolik dostanou pozustali po statem zavinenem umrti)...

EDIT: zamyslete se, za kolik mesicu odvedete na danich "cenu sveho zivota" :-(
Naposledy upravil(a) E-Ryc dne úte 03.4.2012, 11:53, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od kolaCZek » úte 03.4.2012, 11:50

S474N: To je prave chyba... Hajzl do kradeze musi jit s tim, ze pri tom muze dostat po cumaku. A ten, kdo jeho zivot ohrozil byl on sam. Protoze on se tim, ze krade dostal do nebezpecne situace. Stejne, jako kdyz si napatlam tunakovou pastu na genitalie a strcit je do jezirka plneho pirani. Pan Basta je trochu neco jineho. Strilel po zlodeji i kdyz nemohl vedet, ze to je zrovna on...
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience.

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:53

E-Ryc píše:A jeste poznamka, stat ma cenu lidskeho zivota celkem konkretne vycislenou, tusim, ze aktualne je to asi ctvrt milionu (tolik dostanou pozustali po statem zavinenem umrti)...
Ano, to je velmi trefné - donedávna měl lidský život slušného člověka v našem justičním systému pro pozůstalého cenu odpovídající nejlevnějšímu novému autu na trhu. Mimochodem, s cenou života se reálně kalkuluje ve všech technických systémech. I do návrhu auta paní advokátky, návrhu jejího domu a návrhu výtahu, který občas používá, vstupovala cena lidského života, stejně jako do ceny letadla, kterým létá na dovolenou. Jenom to paní advokátka netuší.

A pokud odmítá připustit vazbu mezi životem a majetkem, tak pokud si váží svého života více, než svého majetku, tak nepochybně jezdí nejbezpečnějším vozidlem, které je na trhu a které si výměnou za svůj veškerý majetek může dovolit.A pokud tak nečiní, tak se hluboce mýlí, pokud tvrdí, že ona osobně klade svůj život a své zdraví nad svůj majetek.

Příspěvek od Christabel » úte 03.4.2012, 11:54

Policie je snad něco jiného než občanský vlastník zbraně.
Policie má také zákonem stanovené postupy, za kterých se zbraň může užít a jak.

Já skutečně hodnoty oddělit dokážu, auto se u mne nerovná počet let života, byt taky ne, beru život jinak než Vy :D Nevidím v majetku vtělené ztracené roky života, které jsem mohla strávit jinak než prací.

S vyčíslením náhrad, jak jsou nyní provedeny, mnoho právníků nesouhlasí, často se přiznávají vyšší náhrady, je to složitá problematika.
K tomuto tématu naleznete zajímavé články na http://www.jinepravo.blogspot.com

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:55

Christabel píše: Ještě se chci omluvit za OT - neznám zdejší pravidla, jak moc to vadí?
Za OT dostanu BAN já, já jsem si začal. Pro dnešek končím, bohužel musím pracovat, abych měl na novou lavičku, nový plot a nové stromky.

VIP člen

Příspěvek od S474N » úte 03.4.2012, 11:55

Shi: pokud uplne pominu to, ze auto za pul mice mas mit pojistene proti kradezi, tak samozrejme neomlouvam zlodeje. Ovsem zijeme v CR a musime holt reflektovat a zejmena respektovat aktualni pravni upravu. Proste pokud ti nekdo bude ujizdet autem, tak po nem strilet nemuzes. Policiste po nem strileji za predem taxativne vymezenych podminek, kde kuprikladu dochazi k ohrozovani na zivote/zdravi u verejnosti.

kolaCZek: tak zalezi, na jake urovni se budeme bavit:
1) Jak bychom chteli, aby to bylo
2) Jak to je podle prava

Ty tu porad dokola argumentujes jednickou, se kterou v zasade taky souhlasim. Ano, taky bych si pral, aby to ci ono bylo tak ci onak. Jenze jak jsem psal vyse, meli bychom spise resit dvojku. Protoze, k cemu ti bude sebevetsi "moralni pravda", kdyz budes hnit v kriminale.

EDIT: za tuhle debatu nikdo zadny BAN nedostane, tak nestresujte. *40*

Obrázek

Příspěvek od Shi » úte 03.4.2012, 11:58

Christabel píše:Policie je snad něco jiného než občanský vlastník zbraně.
Policie má také zákonem stanovené postupy, za kterých se zbraň může užít a jak.
Jen v rychlosti - toto není odpoveď na mou otázku. To, že je něco v zákoně ještě neznamená, že je to tak správně. Papír snese všechno. Kde se bere morální právo policie, vojáka, střílet na ostatní lidi, když prokazatelně nejde o přímou ochranu života a zdraví jiných lidí ?

Příspěvek od kolaCZek » úte 03.4.2012, 11:58

S474N: Ja tu jenom poukazuju, jak je 2 v nekterych smerech nesmyslna. A ze chci 2 podle 1. :D

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz