SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY - dotazy, návrhy, ...

Vše o Taktické malorážce, aneb o novém směru v malorážné střelbě u nás

Moderátor: Grinch

Zbraň: G23

Re: SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY - dotazy, návrhy, ...

Příspěvek od Shiva » ned 10.4.2011, 14:54

Opakuji znova,
pokud se jedna o Taktickou strelbu, tak jednoranky nemohou vyhravat. Jednoranky NEJSOU takticke zbrane. to propagujes pouze ty v MaO.

Pořadatel "TM"

Zbraň: Sako TRG 22 .308Win

Příspěvek od Grinch » ned 10.4.2011, 14:58

RChlapek: Roberte, neříkám, že nemáš pravdu, ano, vyhrály terčovnice, ale zřejmě sis nevšiml, že se po závodě změnily propozice a de facto vše a jen ku prospěchu věci... tzn k silnému znevýhodnění jednoranek (a tak tomu i zůstane)...

A jak psal Shiva, což sis rozhodně přečetl také, tak taktická flinta rozhodně není jednoranka...

Směr je jasný,... kočkopsa ve vzoru Ma"O" z toho rozhodně dělat nebudeme, každý má nárok na to koupit drahou výbavu, když na to má, ale JEN TA by neměla rozhodovat...

Ale každému je drahá výbava na nic, pokud s ní nic nenastříli... resp cíle jsou tak veliké, že je jedno zda máš soustřel na 9mm a nebo na 26mm - body jsou stejné...

Samozřejmě, že přesná flinta dává střelci "výhodu větší chyby", ale zas na druhou stranu střelec, který umí, tak tyto chyby nedělá, a tak naopak střelec dává flintě šanci "větší chyby"

Bez debaty... a jinak, když už by byly dvě kategorie (čistě hypoteticky spíše rada pro tebe), tak rozhodně za objektivních pravidel a selekce střelců a oddělené hodnocení...

I když je pravdou, že je hezké, když bych dojel ze soutěže domů a měl v podpaží 3 balíčky cen za umístění a 4 diplomy, jako je tomu u Vás :) Je fakt, že na to musí být člověk borec a mít náturu... :mrgreen:

A co se týče opisování z Ma"O" - uveď prosím příklady. Nerad bych, aby sis tady zas vymýšlel a nebo lhal jako jinde, takže fakta, a pak se budeme bavit...

Neříkám, že pro mne nebyla Ma"O" vzorem, ano byla, ale popravdě takovým, čeho se v mém záměru vyvarovat... (tzn. ne cestou BR F-Class) :lol:

Jdu na procházku se vyvětrat :inlove:

EDIT - Roberte navíc nechápu, proč jako finančně dostupnou flintu považuješ Suhl a nebo SM-2??? Resp proč z Tebe nevypadne něco jako ZKM 452/455 Varmint? Vždyť ty flinty dokazují, že i s Gecama za 1,50,- z nich dostaneš soustřel 15mm ops??? Tedy máš stále bonus v podobě 11mm na zásah na plný počet!

Takže opravdu nechápu Tvoji angažovanost zde... (vlastně chápu, ale pindika si přeměřovat nehodlám
:mrgreen: )

Navíc v našem momentálním právním sporu, bychom my dva spolu měli mluvit co nejméně :listen:
Naposledy upravil(a) Grinch dne pon 11.4.2011, 9:26, celkem upraveno 5 x.
STŘELECKÉ KURZY - Puška s optikou - GTac - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz

Zbraň: Suhl 150,CZ SP-01

Příspěvek od Haness » ned 10.4.2011, 15:17

Pokud pominu, že se tu bavíme o taktické střelbě a o tom, že tam jednoranky nemají co dělat, tak zůstává otázkou v čem (ve kterých položkách) tedy mají jednoranky výhodu?

Shiva - používáš silná slova, ale je potřeba aby jsi si uvědomil, že se nestřílí tato soutěž výlučně pro ozbrojené složky! Proto by jsi se měl zamyslet jestli teda pořádáš soutěž kde chceš mít nějakou účast, nebo pořádáš soutěž a aby jsi zachoval statut "taktického pojetí" tak napíšeš do propozic "jednoranky ne!" ale pak taky musíš čekat že tím vyloučíš určitý okruh střelců.

Příspěvek od Shiva » ned 10.4.2011, 15:48

Haness
Myslim, ze jsem to napsal dost srozumitelne v drivejsim prispevku (myslim ze hned v tom prvnim). Srovnavat malorazkovou soutez se soutezi pro ozbrojene slozky, to vzbuzuje usmev. to si myslim, ze nikoho ani nenapadlo, ale stejne tak jako u MaO, kde jsem pri vzniku spolupracoval urcitou merou na vzniku pravidel s Harpem, tak jeste vetsi merou ci casem spolupracoval a stale spolupracuji na TM s Martinem.
Nevidim co na tom cele je k nepochopeni. ano souhlasim s tim, ze v propozicich ma byt napsano, ze ucast s jednoranymi zbranemi je nevyhodou. Ale to si myslim, ze prumerne inteligentni clovek pochopi z nazvu "Takticka". Protoze takticka zbran a opakuji jiz asi po tisicate, neni zbran jednorana a bez pojistky.
To ze se takto prezentenuje MaO, je vec, kterou jsem kritizoval od prvo pocatku.
Vem si typickou situaci, kdy musis ve stoje, pri presunu, strilet na nepratelske vojaky, kteri tvuj team ohrozuji. Strilis tudiz ve stoje pravdepodobne s remenem v rychlem sledu na nekolik cilu za sebou. rekneme mezi 5 a 10 do vzdalenosti 60-70m a jsi v primem ohrozeni zivota coz znamena, ze mas velice omezeny cas.. toto je dost realna situace. Jak bys to chtel zvladnout jednoranou tercovnici? A to nemluvim, ze presun v terenu se zbrani jez nema pojistku a ma spoust nejakych 100g mozna i mene?
Pripada ti to normalni??
Jinak jsem nepochopil tvuj vyrok na moji adresu, ze pouzivam silna slova.
Myslim, ze pokud jde kazdemu jen o to aby si zastrilel, videl se s kamosema a uzil si prijemny den, tak muze opravdu strilet s cim chce. ale pokud to ma byt takticka soutez, tak nemuze preci ocekavat ze vyhraje s jednoranou zbrani.
Vetsina zahranicnich soutezi dokonce na takticke discipliny nepousti zbrane bez pojistky a meri predepsany min. odpor spouste.
Je to vzdy jen o tom, co organizator vlastne chce za soutez. Ale nikdy nemohu uspokojit vsechny.

Příspěvek od AREYOU » ned 10.4.2011, 16:30

*
Naposledy upravil(a) AREYOU dne ned 05.6.2011, 10:32, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Haness » ned 10.4.2011, 17:27

To Shiva: měl by jsi si v prvé řadě srovnat co propaguješ, jelikož na začátku píšeš Srovnavat malorazkovou soutez se soutezi pro ozbrojene slozky, to vzbuzuje usmev a pak v dlouhém odstavečku vysvětluješ proč nemůže být jednoranka taktickou puškou v poměru k TM.

To o co mi jde (a snažím se vysvětlit) a co jsi především ty nepochopil je to, že buďto postavíš soutěž ve které pro zachování určité "taktiky" vyloučíš jednoranky, tzn. že z toho spektra lidí vyloučíš určitou skupinu.
Nebo tu soutěž uděláš takovou, zábavnou pro všechny. Tady nejsme někde v USA, aby jsme tu řešili takové věci, jestliže chceš v ČR postavit soutěž tak aby jsi na ní měl nějakou účast, tak by jsi si měl rozmyslet jak ji postavíš.

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 10.4.2011, 17:32

Haness: Honzo tady musím říci jednu věc. Láďa (Shiva), je člověk, který je schopen Tě veřejně poslat dopr***e a vůbec mu to nedělá problémy. Ale zas vím, že se takto zachová jen v případech, že někdo doopravdy je mimo, mystifikuje lidi a nebo si cucá všechny prsty co má, jen aby vypadal důvěryhodně a jako znalec...

Tím chci říci, že na jednu stranu se s ním ztotožňuji, na druhou stranu ne (vysvětlím později).

TM byla dělána s jasným cílem - nezakládat další BR F-Class (na ten ať si jezdí do Čech), ale rozhýbat střelce, zapotit je tak, aby začali dělat chyby... Tzn, že tím degraduješ všechny ty terčové speciály co tady RChlapek doporučuje (neb vím, že někteří střelci mají problém zvedat a pokládat 6-8kg celé dopoledne - viz třeba já :crazy: )...

Takže zákonitě se to někde projevit musí. Pokud ale mám zájem a začnu na sobě makat, tak mám šanci, že ji unesu a její váha pro mne nebude handicapem - a ano, TM je soutěž, kde fyzická zdatnost střelce bude mít rozhodně veliký vliv na umístění...

Chci vyhrát? Nezvládám? Killzony na plný počet bodů jsou dost velké, tzn začnu makat na sobě - a ne že budu mít za dva roky 3tí flintu a 4tou optiku :oops:

Popravdě jsem do propozic chtěl napsat - nedoporučuje se jednoranná zbraň (ale jak jsi sám napsal, zbytečně by to tak odradilo dost lidí - sám moc dobře víš, že i s jednorankou se to dá nastřílet na super výsledek)

Shiva: Chápu Tvůj zájem a jsem za něj vděčen, neb v dost věcech jsem se díky němu zařčal ubírat správným směrem, ale také víš, že jsem rypák, co Tě neposlouchá a co má svou hlavu :crazy:

Víš, že dobu Ti vzdoruju a snažím se, abys mne pochopil... na obranu kluků (Haness, AREYOU) musím říci, že není v mých silách postavit soutěž pokaždé natajno, na každou soutěž vymýšlet nové položky atd... Mám práci, která mi zabírá cca 8,5 - 24 hodin denně, plus celkem časově neflexibilní, takže jsem rád, že jsem rád...
na druhou stranu vím, že mít 100m, tak ta soutěž opravdu vypadá jinak a taky vím, že tam by si jednoranky rozhodně neškrtly...

Jde o to, čemu se přiblížit... jde o to, zajistit všem střelcům alespoň základní shodné podmínky - tzn dostupné střelnice 50m, materiály, představu v kostce o smyslu a potenciálu soutěže...

V současné podobě je TM, v mé vizi, krapet pozadu... resp jsme tak na půli cesty.
Do budoucna počítám s vnesením logických úloh a hlavně fyzické zátěže (ano, bude rozhodovat jak kdo zvládá běh, přenášení zátěže, uklidnění organismu atd) přímo před položkou v čase na řešení položky...

jednak tím ještě zvětšíme propast mezi střelci a jednak tím donutím lidi alespoň trochu ovládat těch pár vzorců...

Tedy na závěrečné soudy si počkáme, až minimálně po Challenge Cupu...
Momentálně nám bude stačit to, že na každý závod budou jiné terče, ale i když principielně stejné a že zátěž bude neznámá a střelci se ji dozví před položkou...

Nehodlám již na současném stavu měnit žádné zásadní věci a prostě takhle tenhle rok dojedem :listen:

AREYOU: Richarde, Shiva Tě pochopil, jen odepsal po svém :) Já Tě musím krapet poupravit...
JE ŠPATNÉ SI MYSLET, ŽE TEĎ PO ZPŘÍSNĚNÍ MUSÍ JEDNORANKY ZRYCHLIT
Právě, že naopak! Tím by totiž popřeli určení a hlavní výhodu terčovnic...

Každý jednorankař by si nyní měl sednout a projet si celou soutěž na papíře a trošku zataktizovat.. a co to znamená? :shock:
Prostě si sednu a napíši si, kde stíhám a kde ne.. a potom prostě doslova "obětuji" některé rány na úkor přesnosti. Tzn že vím, že nestíhám 10ran v limitu, takže se s tím "smířím" a dám jen třeba 8ran, ale za to s přesností terčovnice na plné počty... takže třeba na zátěži nespěchám, smířím se s horším časem, ale zase nastřílím 10 tečů...

To samé na trapech - kde třeba je docela problém v čase nastřílet 10 zásahů s těžkou již zmiňovanou A1907R (tedy pokud není střelec fyzicky zdatný) a rozhodně je lepší střelit třeba 8ran za 80b, než s těžkou flintou tam rychle nabouchat 10ran a doufat, že se trefím, hlavně abych to měl za sebou...

Snad jsem to popsal dobře a je jasné, co tím myslím...

A teď je na čase dávat bludišťáky :) Více :crazy: znamená více vhodné (0 - 5)
Pominu zde fakt, že na zásah na plný počet je jedno zda 9 nebo 26mm - tzn papírově Suhl, A1907R či ZKM 452 jsou si "rovny" - pokud neuvažujeme chybu střelce
Tedy porovnávám pouze výhody v rychlosti přebíjení a výhody "tolerance chyby střelce", resp pravděpodobnost zásahu minusových bodů (pro objektivní střelecký vzorek):

Rukojmí:
Jednoranky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Opakovačky - :crazy: :crazy: :crazy:
Samonabíječky - :crazy: :crazy:

Trapy:
Jednoranky - :crazy: :crazy:
Opakovačky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Samonabíječky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Polohy:
Jednoranky - :crazy: :crazy: :crazy:
Opakovačky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Samonabíječky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Timer:
Samonabíječky - :crazy: :crazy: :crazy:

Double:
Samonabíječky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Find me:
Samonabíječky - :crazy: :crazy: :crazy:

Know your limit:
Samonabíječky - :crazy: :crazy:

Tácek / BlackJack:
Jednoranky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Zátěž:
Jednoranky - :crazy: :crazy: :crazy:
Opakovačky - :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Snažil jsem se o jistou objektivitu, když tak mne poupravte...
STŘELECKÉ KURZY - Puška s optikou - GTac - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz

Příspěvek od Shiva » ned 10.4.2011, 17:40

Ja si myslim, ze se tady uplne mijime.
1. kazdy si muze strilet s tim chce a s cim uzna za vhodne, pokud splni pravidla.
2. nemuze ocekavat ze se zbrani jez byla primarne urcena na mirenku se bude moci prosadit v soutezi jez je primarne urcena pro jiny typ zbrane.
3. Kazdy, nebo skoro kazdy, kdyz jede na soutez, tak chce vyhrat. a kdyz nejede na souteze a je to jeho konicek, tak do neho investuje panize. ve strelbe je to stejne. ja kdyz jsem na strelnici, tak prost chci aby mi to strilelo co nejlepe. takze ve zbranich mam rekneme kolem 750k a to nemluvim optice a ostatnim vybaveni. K tomu par desitek tisic za prebijeji. Malorazky mam 4ks. Tim chci rici, ze je to muj konicek a proto do nej investuji, kdyz na to mam. Pokud chci strilet neco, tak si na to poridim naradi.
samozrejme ze se snazim mit co nejlepsi vybaveni za ty penize, ktere si mohu dovolit do toho nacpat.

takze nevim kde si odporuji ci co kde popiram.

pises
Souhlasím s Hanessem, že je blbost úplně podseknout jednorankám nohy jelikož určitě nikdo na TM nemá ambice ze soutěže udělat soutěž jen pro opakovačky a nutit lidi s jednorankama, aby si koupili opakovačky, to by nebylo zrovna rozumné.

to je fajn ze spolu souhlasite, ale pravda je, ze to je celkem jedno. plati to co jsem napsal, bud si chcete hrat na vojaky, (nic jineho to neni, nebo mi snad chces rici, ze se pripravujes na profesionalni karieru vojaka a trenujes s jednoranou zbrani v razi 22LR?) nebo si schcete jen zastrilet. Takticka strelba ma sva specifika a podle toho ma vypadat vybaveni. Kdyz se budes ucastnit kaceni stromu, tak ten strom porazis i tabornickou sekyrkou a 20cm ocaskou, ale tezko porazis cloveka s drevorubeckym vybaveni. A pak si budes stezovat, ze podsekli vsechny lidi co maji doma sekyrky.

Nesrovnavam tady zadne profi souteze ozbrojenych slozek. Penize v tomto pripade jsou irelevantni protoze je rada civilnich ucastniku kteri si to proste plati sami a jsou radi ze se mohou ucastnit. Furt je to o tom, kolik chces do sveho konicku nalit.
ja tu mluvim o principu co obnasi nazev Takticka ......
vy (co mate jednoranky) proste nechcete videt fakta. To jestli Martin udela obdobneho kockopsa jako je MaO, je jen a jen na nem bude vychazet z toho jaky feedback bude mit od ucastniku.
Proc nejdete a pro taktickou soutez si nekoupite taktickou flintu? ZKM 451-2 dostanes v poho do 10k starou 456 asi za mene.
Protoze timto pro mne, nepochopitelnym postojem k takticke strelbe, nastava jasna a pro poradatele bezvychodna, situace. Bud udelam opravdovou taktickou soutez a riskuji ze mi tam proste lidi s jednorankami neprijedou (ac rikaji ze si jedou jen tak ze srandy zastrilet a ze nejedou pro medaile) a budu tam mit par lidi, kteri to neuzivi, nebo z toho udelam dalsi hybridni soutez aby prijeli vsichni.
A je jen na vas, soutezicich, jakou vlastne chcete tu soutez mit.

Tohle plati i pro Hanesse

jestlize chces mit doma diplom ze jsi vyhral Taktickou soutez s jednorankou a bude te to tesit, tak asi OK.
srovnavat takticke souteze dospelych razi s taktickymi soutezemi malorazek opravdu nejde a taky to nedelam. to jen ty si tvrdosijne ospravedlnujes proc je ok strilet taktickou souteze jednorankou.
ja jen vysvetluji slovo TAKTICKE a jen omezeny clovek to nepochopi, a ukazuji na to co to opravdu obnasi (proto ten popis z velke flinty) porovnavat to nelze kvuli balistice, vzdalenostem, chovani zbrani a povetrnostnim podminkam. Ale princip je naprosto stejny.
tim ze vytrvale jednoranky prosazujete, teto soutezi vice skodite nez pomahate. A to prave z tech duvodu co jsi sam uvedl.

Zbraň: STI Spartan .45ACP

Příspěvek od RChlapek » ned 10.4.2011, 17:50

To Haness: Krasne receno! Shivu neres, kdo chce psa bit, hul si dycky najde.. :wink:

To ARE YOU: Vyhoda presnejsi pusky obecne se promitne v uplne kazde rane. Pokud budes strilet ze stoje bez opory, kde chyba strelce je napriklad v radu centimetru (na 50m), tak tam ten vliv "presnejsi zbrane" moc poznat nebude, protoze zbran pridava jen milimetry. Ale kdyz budes strilet z leze s oporou, kde chyba strelbe jsou take milimetry, tak uz je to neco jineho!

I kdyby mel terc 30mm a dal se spolehlive zasahovat kazdou ranou i z opakovacky ZKM, tak v zavode, kde hraje roli milion jinych faktoru ten terc proste nezasahnes vzdycky - kvuli chybam strelce. Kdyz zbran dela rozptyl 16mm, tak uz zbyva jen 14mm na chybu strelce. Se SUHLkou je presnost zbrane 8mm a tak na chybu strelce zbyva 22mm! Stejny strelec tedy s presnou puskou nastrili vzdycky vic, nez s mene presnou opakovackou, bez ohledu na velikost terce! Joo kdyby byla tercem stodola, tak asi nastrili oba stejne :-)

Zakazat nebo omezit jednoranky neni reseni .. leda ze by chtel vyhravat nekdo z A1907R!

Příspěvek od Shiva » ned 10.4.2011, 18:03

Grinch
Musim uznat, ze se hezky po nocich hadame :-) nastesti nejsi konfliktni typ jako ja. :-) ale rekl bych ze to je ku prospechu veci.
Nicmene i konfrontace s ostatnimi zde, je prinosna, protoze z toho ted plyne jedna vec. Ty jsi do souteze vlozil nemalo usili, casu a nakonec i financnich prostredku. Takze je jasne, ze chces, abys mel ucast co nejvetsi. Pokud ti co strili jednorane zbrane, nepochopi ze ta soutez pro jednoranky neni a neporidi si opakovacku, tak budes muset uhnout ty a udelat tak aby byli vsichni spokojeni. :-)
zadne dobre reseni, ale asi jedine.

Chlapek
Na nektere psi je potreba dutky a bic. Nicmene, kdyz jsem kdysi rekl na TVEM foru v presnych zbranich, ze biathlon nepotrebuje tak presne systemy jako BR a proto je neresi, tak jsi rikal neco jako ze i desetina mm hraje roli vzdy.
Defacto jsi vyzval lidi aby investovali do drahych zbrani. Pak jsi to poprel, kdyz jste se s Grinchem dohadovali o nepresnosti tisku tercu, kde to byly chyby v mm. No kdyz jsem na to poukazal, ze pokazde rikas a argumentujes jen tim co se ti zrovna hodi, tak jsem dostal ban. (jako vzdy, kdyz ti dojdou argumenty)
Ted to tu mame znovu.
Na rozdil od tebe, ja opakuji uz od vzniku MaO to stejne jako ted. A to tu nikdo nema napsano jako ty na strankach ze to ma simulovat praci odstrelovace.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne pon 11.4.2011, 9:47, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky!

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 10.4.2011, 18:18

RChlapek:
No a představ si, že konkrétně před rukojmími bude celkem solidní fyzická zátěž, tzn. že střelec se bude muse nejdříve vypořádat v rámci vteřin se zrychleným tepem, pulzováním a hlavně ochablýma rukama... takže zase dostatečně eliminuješ některé faktory...

A ano, máš pravdu, TM rozhodně bude ovlivňovat milion faktorů, protože to bylo, je a bude cílem soutěže...

Zvýhodnit fyzicky zdatné jedince, zároveň zviditelnit jejich střelecké schopnosti a schopnost akomodace a dále sebrat rozhodující faktor (oproti Tvé Ma"O") terčovým speciálům v přehnané přesnosti...

Roberte zřejmě budeš překvapen, ale účast A1907R v soutěži nebude jen z mé strany, ale tys vlastně se záměrně nesnažil udělat narážku na mne, že? :) Nebo ano???

A ostatně, proč někdy nedojedeš??? Popravdě jsem Tobě nikdy nezakázal se účastnit TM, tak seber svých pár švestek, všechny kumpány s A1907R co v Ma"O" máte a dojeďte se předvést...

Vím a uznávám Tě, že jsi excelentní střelec Ma"O" a věřím, že i v TM máš velké předpoklady, tak dojeď a velmi rád Ti předám na konci super diplom a medaili s Logem :mrgreen:

Protože takhle za sklem můžeš mít silácké řeči, ale stále jsi krapet mimo realitu (jako většinou... )

Já jsem Ma"O" střílel (než jsi mi to zakázal :crazy: což mne doteď mrzí :( ) a TM také, ...ale... Tys střílel obě soutěže???

Dojeď, zvu Tě a taky srdečně :inlove:

Příspěvek od AREYOU » ned 10.4.2011, 18:48

*
Naposledy upravil(a) AREYOU dne ned 05.6.2011, 10:32, celkem upraveno 3 x.

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 10.4.2011, 18:54

Dobře teď trochu OT:

MaO jako velmi přesnou soutěž jsem vždy respektoval a respektuji i nadále.
Považuji ji za elitní soutěž pro ty, kteří chtějí jít v oblasti přesnosti ráže .22LR na hranu a za to ji i obdivuji.

Díky vzniku TM nemám již tendence zasahovat do stavby MaO, protože pro mne zástupce dostupné akční střelby u nás zaujala TM dokonale a věřím, že disciplínu čeká jen vzestup.

Tedy nevidím, proč by vše nemohlo fungovat vedle sebe a doplňovat naší střeleckou scénu do ucelené nabídky zábavných soutěží pro střelce v České republice.

Věřím, že se dokážeme tolerovat, dohodnout a usmířit jako lidé a že postupem času dokážeme spolupracovat jako zástupci dvou typů střeleckých soutěží u nás.

To je můj názor, za kterým si stojím a pokud to někdo bere jinak, tak ať se s tím smíří a nebo ať na to začne brát prášky...

A nyní zpět k tematu a za každé OT dostanou aktéři ode mne po :bomb: :bomb: (toto jsou koule s doutnákem)

Zbraň: STI Spartan .45ACP

Příspěvek od RChlapek » ned 10.4.2011, 18:55

Grinch píše:...A ostatně, proč někdy nedojedeš??? Popravdě jsem Tobě nikdy nezakázal se účastnit TM, tak seber svých pár švestek, všechny kumpány s A1907R co v Ma"O" máte a dojeďte se předvést...
To Grinch: Takhle presne by to melo byt! .. zadne delani si naschvalu a pomlouvani..

Ovsem ja nemuzu prehlednout vsechny ty urazky a pomluvy, co jsi na tomto foru i jinde predvedl. A uz vubec se nehodlam bavit s clovekem, ktery mi z dobre vule a bez jakehokoli naroku vytvoril "logo" souteze, dokonce mi prodal nalepky s timto logem a pak mi po zmene kabatu s advokatem za zadkem nasi dohodu poprel, zakazal "logo" pouzivat a vyhrozuje soudem :roll: .. az se uctive omluvis, pak se muzeme teprve zacit bavit!

To Shiva: Vytrhavat veci z kontextu a slovickarit, to by ti slo .. ale to je tak asi vsechno. Uz si konecne uvedom, ze lidi zde si chteji jit zastrilet, pobavit se a odpocinout si na soutez, ktera je bavi. A je uplne jedno, jestli se jmenuje "odstrelovacka", nebo "takticka" .. nebo co se snazi simulovat! Techto slovicek se muze chytat akorat hnidopich.

EDIT: Diky ARE YOU, napsal to drive nez ja a zcela presne..

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 10.4.2011, 19:03

Tak doopravdy poslední OT a sám si dám :bomb: :bomb:

Roberte, já dohodu o užívání loga nikdy neprovedl, spíš bych to viděl, že jsme to nikdy neprobrali jakto mělo být... já to neřešil a ty jako zadavatel sis to nepojistil licencí... tzn biti na tom teď jsme oba...

Tenkrát to bylo z čistého enthusiasmu a nadšení pro Ma"O", pak jsem jaksi začal chtít víc, než jste dokázali nabídnout, NA VAŠI RADU založil TM a byl za to z Vaší strany perzekuován...

To že veřejně požaduji stažení loga a vyrovnání se s Ma"O" neberu jako hanbu, ale jako nutnou reakci a odezvu na chování vrcholných představitelů Ma"O" na střeleckém světě u nás... (viz Chaloupky, mystifikace střelců atd)

To že mne pak mylně označuješ za spoluautora (kdo byl dalším spoluautorem prosím Tě???) a haníš na svých stránkách mne doopravdy nechává chladným - i na to je legislativa :wink:

Tedy jsem se rozhodl, že je na čase přestat být součásti prezentace a propagace Ma"O"

Dále zcela jistě Ti Pavel řekl, že jsem byl ochoten udělat dohodu - dokonce i bez finančního vyrovnání, ale vzhledem k tvému následnému emailovému projevu jsem nad tebou zlomil hůl a na radu právního poradce jsi nakonec obdržel to, co jsi obdržel...

Nevyhrožuji soudem (nemám proč vyhrožovat) - sám sis soud hodil na hřbet...

Pokud jde o to Tvoje "z ničeho nic si vymyslel že chce logo stahnout" - Nemám problém prokázat, že o stažení loga jsem tě žádal v srpnu/září minulého roku - jako odpověď na Tvou žádost stažení informací o Ma"O" z mého webu...

Tvá odpověď byla ať jdu do pr***e, že logo je majetkem soutěže... nuže tak si teď počkáme, co nám na to řeknou pomazané hlavy...

Z mé strany snaha byla, z Tvé strany byl přístup zcela jiný, což se dá doložit emailovou konverzací, co jsme vedli, pokud chceš, mohu dát veřejně ke stažení... :listen:

jinak nálepky - půl roku jsem je měl doma v šupleti kde mi vůbec nevadily - sám sis je doslova vynutil a ještě je dostal pod nákupní cenu... To že ses pak choval jak ses choval je věc druhá...

A ještě jsi mi stále neodpověděl, kde a jak jsem opsal Ma"O" ...

:!: :!: :!: EDIT :!: :!: :!:
Roberte, pokud si myslíš, že tady způsobíš boom a moje veřejné zostuzení ohledně loga, tak mám pocit, že tady o tom všichni vědí do detailu, ale pokud máš podrobnost, kterou já nevím a rád bys ji zveřejnil...
- jinak dále opraveny hrubky v pravopise
Naposledy upravil(a) Grinch dne pon 11.4.2011, 8:59, celkem upraveno 6 x.

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 10.4.2011, 19:41

No a jinak...

Dneska jsem byl vyvětrat svoji A1907R (pro ty, kteří ještě neví, že ji mám :mrgreen: )

pitomec jsem se snažil kolem hodiny doklikávat ty úlety :) až pak jsem se podíval ob pár stavů na terč a ten hezky plápolal:)

Prostě jsem si tak dobře přidělal terč a byla tak posečená tráva, že vůbec nebylo vidět, jak moc fouká :crazy:

No ale i přesto šlo laufem tak 300 RM a St+ ... výsledky soustřelově nic moc, ale trénoval jsem nově trapy a polohy

Takže trap se mi docela dost osvědčil - sice mi trvalo najít kam v té rozmazanině mířit a na co se soustředit - kříž či cíl (pro neznalé mám paralaxu od 45m, takže pod 45m i na nejmenší zvětšení 8x je to docela mazanice)

Nakonec jsem se jaksi dobral k nějakým výsledkům...
Trap Stoj i klek jsem zkoušel střílet na co nejkratší a na limitní (2min) čas...
za 45 - 60 sec jsem měl zásahy totálně rozsypaný po celým terči - ale vše tak nějak do palce kolem - cca od 30b do 70b

za 1:30 - 1:53 jsem ze sebe dostal cca 60b - 100b, paradoxně jsem těch 100b nastřílel asi za 1:37min, takže i s jednorankou "je možné" nastřílet na plno

polohy klasika - gramlavost a nadváha (zbraně) a plus ještě silně nenaučený polohy si vybírají svou daň...

jinak zkouška nové zátěže na výbornou...

Příspěvek od Shiva » ned 10.4.2011, 19:43

Grinch
ultra presna strelba na hrane je bezesporu BR strelba. Ac nekterymi lidmi u nas hanena a zpochybnovana jako sport, tak v porovnani s MaO ma strukturu na mezinarodni urovni a tisice clenu a jako sport je mezinarodnt uznana.
Chlapek
Podivej, ja mam za tezko psat v nekterych pripadech slusne (zvlast v tvem) takze slovickarit a vytrhavat neco z kontextu, na to opravdu cas, naladu nemam a ani to neni mym zvykem. Na to jsi expert ty.
Nevim proc delas advokata lidem strilici TM, myslim ze jsou dostatecne sobestacni aby se vyjadrili sami.
Tve osobni vypady by se ti nemusely vyplatit. zapominas ze nejsi na svem foru, kde si muzes vyrizovat tve osobni problemy banovanim nepohodlnych pisatelu.

AREYOU
Nemusis nikoho hledat, nekolik soutezi jsem jiz strilel, takze vim ocem mluvim. U nas existuje pro civily snad jen jedna soutez jez se blizi realite vcetne maskovani.
Co se tyce jak by mela soutez vypadat dle mych predstav, je neco o cem se s Martinem dohadujem kdyz ne denne tak obden.
Zadna omezeni, jednoducha pravidla. Strilej si z ceho chces, ale musis to odnest na zadech na urcitou vzdalenost za urcity casovy usek. Jinak rozdeleni souteze na tretiny je super. prace v tymu, komunikace, logicke ulohy apd., presna strelba (mirenka) po zatezi, strelba pri zmenach poloh a pri nezvyklych polohach. a samozrejme strelba pod casovym tlakem apd. To je zaklad, jen to chce pripravit situace.
Ja si mylsim ze se Martinovi podaril slusny zaklad. Jednotlive situace jsou pak uz jen o napadu.
nakonec behem dneska se vymyslely dalsi dve mozne varianty rukojmich.

myslim ze je ti jasne, ze marketing dnes dela hodne. a pokud nekdo nekde napise ci pojmenuje ze je neco simulace prace odstrelovace nebo ze je neco takticke, tak v dnesni spolecnosti jez je dos militantni a jak jsem jiz nekolikrat napsal, si chce hrat na vojaky, tak atraktivni nazev pritahne lidi, bez ohledu na to, ze se strili F-class (trida BR strelby).
takze je to zavadejici a nepravdive. Proto k tomu mam vyhradu. Jinak je mi putna kdo co strili a jak.

co se tyce tve otazky co je lepsi jestli porada soutez kam nikdo neprijede, nebo kam prijedou vsichni, Ja si myslim ze jsem na to jiz odpovedel. Bohuzel tahle situace je jeste horsi ve velke flinte, kde vznikly souteze jez jsou jeste blize k F-class nez MaO, tam se nainvestovalo hodne penez do specialu tak aby lidi meli zbrane dle pravidel ale dosahovali lepsich vysledku. Sam jsem dodal asi 5ks zbrani v hodnote kolem 120k za kus. a i tam kdyz (a na slovensku v podstate take) organizatori prisli s tim, ze open class rozdelili dle razi.
Protoze TM vzniklo (alespon co si pamatuji kdyz jsme to s Martinem diskutovali) prave z duvodu toho co se nam nelibilo na MaO. to znamena taktickou soutez. Jestli byla poptavka nebo to byl truc a uminenost dokazat udelat lepsi soutez, realnejsi taktickou soutez nevim. To vi jen Martin. nebo to bylo ciste jen z duvodu, ze po neshodach s vedenim MaO mu bylo zakazano strilet na jejich soutezich a udelal si soutez aby mel kde strilet, nevim.
ale nemyslim si, ze zde vzniklo hnuti xy strelcu kteri chodili a rikali ze nemaji co a kde strilet. Zatim se odstrileli myslim 2 souteze, takze se musi spousta veci vychytat.

Administrátor

Příspěvek od MujGLOCK.com » pon 11.4.2011, 10:02

Pouze kratičký komentář vůči tomu, co zde proběhlo. V tématech Taktické malorážky (a nejenom v nich) se NEBUDOU tolerovat jakékoliv osobní výpady vůči komukoliv a je úplně jedno z jakékoliv strany. Všichni moc dobře ví, o kom je řeč a platí to o obou stranách. Máte-li nějaké soukromé pře (ať již soudní či osobní), řešte si je v soukromé rovině. Toto fórum se rozhodně nebude používat pro tyto osobní spory. V tématu soutěžní disciplíny se mají řešit dotazy a návrhy k soutěži TM a nikoliv věci, kdo si kolik odveze medailí z MaO či podobně. Pánové, berte toto všichni dotčení jakožto první a zároveň poslední varování.

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » pon 11.4.2011, 10:07

Díky pane, bylo načase utnout tuhle debatu o ničem...

Resp lidé, kterých se týká TM a mají k tomu co říci, si vyjasnili co se od soutěže má očekávat a co a jak bude a je míněno (Shiva, Grinch, AreYou i Haness), a i mimo mG jsme si vše vyříkali a zjistili, že tak, jak to je, to chápeme všichni nemlich stejně a jen jsme to každý jinak napsal (což je nevýhoda skla :crazy: )

Tedy se již dále budeme vyjadřovat k věci...

Jinak zkoušel ještě někdo ty Trapy? Za mne je to super zpestření - jen to vyžaduje trošku drillu - zkoušel jsem cca 150ran a na konci jsem měl doopravdy dost, nicméně na druhou stranu jsem přišel na to, jak nejlépe to střílet a na novou superstabilní polohu na sed/klek - akorát má nevýhodu, že je děsně nepohodlná a koukáte se do optiky seshora vzhůru nohama :crazy:

Takže za mne se trenink osvědčil a hlavně se ukázaly změny jako adekvátní - viz rozlišení náročnosti položek vůči typům flint .... zde

Příspěvek od Haness » pon 11.4.2011, 10:16

Mohl by jsi tu svou super polohu ukázat, resp, hodit nějakou fotku, odkaz? :D Z toho co jsi mi říkal po telefonu jsem si to dost dobře nedokázal představit :crazy:

Zpět na „Taktická malorážka“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz