Příspěvek
od john.hawk » pon 14.7.2014, 11:52
Drilly.cz hlavní myslenkou bylo vytvořit určitou komplexní střeleckou položku, která bude obsahovat :
1) mentální složku - proto se střelba zahajuje výzvou
2) technickou složku - střelba z různých pozic, tak aby to bylo pestré zejména u nestandartních pozic
3) taktickou složku....
4) tedka nevím to správné slovo - prostě střelec se musí v situaci orientovat a rozhodovat se rychle a správně, je to makačka na mozek..
5) Nestřelecké věci tj. fyzická zátěž, mlácení do lap, atd.
Toto obsahuje každá střelecká položka..V rámci úrovně Basic, jsme schopni poukázat na chyby kterých se střelec dopustil a dám mu zpětnou vazbu co by šlo dělat lépe, proč netrefoval, proč co a jak..
Jako velmi pozitivní věc vnímám, že každý střelec střílí sám za sebe jak nejlépe umí a nikdo od nikoho neopisuje..
Tyto body 1-5 jsou vždy obsaženy i v reálné obraně ať už jde o boj holýma rukama nebo střelbu..Proto mi to přijde komplexní než jen suše střílet a v podstatě se ubírat tím směrem, jehož výsledek bude čas vs přesnost zásahů..
to že se u nás střílí na více terčů je právě dáno tím, aby si střelec procvičil střelbu a její techniku. Kdyby tam byli dva terče procvičilo by se zase něco jiného..Nicméně i po dostřílení hodnotíme chování střelce..tedy i v tomto je to reálnější protože naši střelci jsou furt online v boji.. dokud jim nepřijde rozkaz že je boj u konce.. a to je správný střelecký obranný návyk..kterem jim v reálu zachrání prdel..
Co se týče CMK připomínek, určitě prezentace technických věcí je na zváženou.. ale hrdě za sebe napíšu to co říkám každému kdo se mně zeptá..
Raději obětuji něco, abych pomohl střelci získat tyto věci : technickou zdatnost a sebedůvěru v jeho vlastní schopnosti..
Pokud je budeme furt vodit za ruku, nedůvěřovat jim, zbytečně je otravovat, nikdo z nich nepovyroste..
Ohledně ICS, CMK mýlíš se, je to namakanej střelecký systém fungující při zátěži spolehlivě, a v určitých věcech ty ostatní co se tam moc nemaká převyšuje.. je to systém rychlého a tvrdého učení a jede se na výsledek v mezních podmínkách.. po třech dnech je začátečník o kus dál ve svých vlastních schopnostech, víc se o sobě dozví, protože je to postaveno na krvi, potu, bolesti..není to pro každého..jsou lidé kteří to obětovat nechtějí, myslím si že je to v pořádku, ok, je to jejich volba, ale pak jsou zde rafani, a ti tohle potřebují, protože v klidu střílet je snadné..po zátěži, úvanavě, v bolesti atd. je to ,,jiné kafe" a tohle ostatní prostě nemají..jsou to tzv. měkččí střelecké školy..kde je know how jak střílet, jak přesně, jak co a jak.. ale kolik času trvá než se z takového střece stane mašina ?? Ten výsledek není prostě v nějakém dostupném horizontu. u ICS je třetí den střelec vystaven zátěži aby se dozvěděl, jestli ty základy má nebo nemá a jak mu funguje mozek..a kde je co zlepšit..a některým to funguje spolehlivě i pod stressem.
Střílel jsem s lidmi co mají Aegis, 1 a 2 stupeň, a za mně říkám, že to ok, nebyli rychlejší, nebyly pomalejší, jen při zátěži to prostě padalo dolů.. nebyli zvyklí..
V rámci expertních kurzů je pak ta zátěž u nich také.. to je ok, my máme zátěž od začátku v průběhu i na konci.. a do toho ještě jiné zodolňovací věci.které zde nemůžu napsat bo by je někdo nepochopil a já nemám chuť je vysvětlovat.
Otázka pro CMK v jaké úrovni kurzu Aegis se střílí tak, že má střelec v průběhu střeleckého cvičečení ( cca 60 sek ) střelby zatažen turniket na noze nebo ruce po celou dobu střelecké položky ?