DRILLY.cz

Termíny akcí k DRILLY.cz a obecná diskuse k nim

Re: DRILLY.cz

Příspěvek od AREYOU » pát 11.7.2014, 22:34

cmk
Drilly.cz nejsou kurz (to by bylo sakra za hubičku 300,- startovné), spíše bych řekl, že jsme soutěž v získaných dovednostech z kurzů (zní to dost divně). My sami tomu říkáme komplexní takticko střelecká cvičení.

Okay ty videa ještě probereme jestli je vhodné nějaké věci uveřejňovat, aby to někoho nedráždilo a co vy na oplátku popřemýšlet o změně slova Obranná v názvu?

cmk

Příspěvek od cmk » pát 11.7.2014, 23:06

Vzhledem k tomu, ze uz je to zavedena znacka, neprichazi zmena v uvahu bez ohledu na to, jak moc je to obranne nebo sportovni... Cimz te nechci fuckovat... Jen to proste neprichazi realne v uvahu.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » pát 11.7.2014, 23:30

Ano moc informaci k tomu nema nikdo, ovšem realně se tam postřelila holka (byť odraženou) a střelnice ma zastavenou cinnost, co je na tom za strašáka, prostě se tu jen někdo ohání tím že se nikdy nic nestalo nic nevadí co se kde děje, tak tu dávám něco co se stalo a co je problém, viz naše střelnice tady na severu kde jsou taky problémy s tim že se nestřílelo dle provozního řádu byť to bylo třeba před 15 lety.

jo mě se vaše kurzy třeba ve spoustě věcí líběj, jenže za 1. je to pro mě bohužel daleko a za 2. nechci s tím jak jste veřejní s tím být nějak spojován a už vůbec né na videích, možná pro někoho je to paranoia ale to neznamená že po mě nejdou :)
tohle je i jeden z důvodů proč se mi třeba na los chce jezdit čím dál míň, názory co někteří píší a legendy co jsou k situacím se pak následně kdyby se něco stalo tak nejsou nejlepší pokud by je někdo vytáhnul někde před soudem.

jinak sakra netušil jsem že jsem tak známá osobnost :D
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od azavak » sob 12.7.2014, 7:34

KUBO-U nás na losíku nebyl problém vystupovat pod cizím jménem.Také jsem nechtěl veřejně vystupovat a byt focen,o internetu ani nemluvě.Takže ve vysledcích na netu jsem pod cizím jménem.

Příspěvek od AREYOU » sob 12.7.2014, 8:19

Kuba
u nás se vždy na začátku ptáme kdo si nepřeje být na videu nebo na fotkách a pak toho člověka netočíme ani nefotíme. Tvoji "paranoiu" naprosto chápu a lidem s tímto vycházíme maximálně vstříc občas se to stane i u nás, že lidi z OS si to prostě nepřejí nemáme s tím problém neptáme se nikoho, proč....prostě to respektujeme at má k tomu důvod jakýkoliv.
S tím Avimem mě to opravdu zajímá a jsem zvědav jak to dopadne (dle mého názoru tam mají nějaký problém s dopadovkou, ale jen tipuji...uvidíme).
Známá osoba :D asi se to dá tak říct...slyšel jsem o tobě, že si dobrý střelec, že si prodělal spoustu kurzů, že máš rád růžovou atp. :D a o lidi tvého formátu mi přímo stojíme, protože od takových lidí my vysloveně žadoníme o zpětnou vazbu, abychom věděli co a jak zlepšovat.

cmk
neberu to jako fuckování a je mi jasné, že po 9 letech začít měnit název je dost problém a nákladná záležitost (není to jako měnit název letiště :) to jsem trochu odbočil, ale nemohl jsem si pomoct). Videa mě osobně připadnou jako velice dobrá věc jak z IPSC, LOSu atp. (která sleduji a pokud vidím zajímavou myšlenku nemám problém jí přebrat k nám), protože člověk pak nemusí všude chodit, aby zjistil co a jak, ale prostě to vidí a sám se rozhodne zda toto ano nebo ne. Videa ještě nějaké chystáme, ale dost přemýšlím, že je tak nějak sestříhám, aby nebyla "kontroverzní" no uvidíme. Jinak na těch našich videích jsou jen věci co my jsme uznali jako za okay a k zveřejnění a stejně to bylo pro někoho až nad rámec.... :huh: .

cmk

Příspěvek od cmk » sob 12.7.2014, 8:39

O naklady nejde. Pojem LOS proste lid znaj...
Nehlede na to, ze jsem psal " bez ohledu na to, jak moc je to obranne nebo sportovni".
Je to sportovni obranka, kde se dba na bezpecnost.
To, ze tam cast prvku obrany neni, neznamena, ze to neni zhruba sportovni forma obranne strelby tak, jak ji vnima cely svet, kde se neco podobneho strili.

Uz jsem ti to jednou psal - napis na IDPA.COM, ze si myslis, ze vzhledem k pravidlum nepovazujes jejich strelbu za obrannou a ze bys rad, aby pismeno D nahradili pismenem S a kdyz ti odpovedej aspon neco trochu slusneho ve smyslu "Dekujeme za Vas nazor, budeme se jim zabyvat", uznam, ze na tvem nazoru, ze to, co delame nema nic spolecneho s obrannou strelbou a skutecne realne zvazim navrh zmeny nazvu (ale realne si myslim, ze se tvuj pozadavek zacne sirit po americkych forech jako kurva dobry joke).

Jestli ono to neni, ze ta vyrazova logika se opera o trochu jinou vec...

Jak jsem psal, ze Kurz neni zavod a zavod neni kurz, tak to zkusim jinak...

KURZ obranne strelby neni ZAVOD obranne strelby a ZAVOD obranne strelby neni KURZ obranne strelby... Furt nic?
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Příspěvek od AREYOU » sob 12.7.2014, 8:59

Tak v tomto se prostě neshodneme, sportovní obranka je termín asi něco jako "...udělám ti orálek rukou..." mé a Johnyho výhrady k pojetí obranky v LOSu znáš a není k ničemu to znova omílat.
Je to na lidech/střelcích, aby Vám začali říkat co chtějí (stejně jako na voličích, aby začali volit poctivé politiky) bohužel pokud to asi necháme na střelcích/voličích nic moc se nezmění 9/25 let je toho důkazem. Ale pokud tato "sportovní obranka" střelcům vyhovuje tak nezbývá nám jako "opozici" sem tam štourat.

Psát do USA je trochu mimo, to jako bych ti řekl napiš všem na světě co dělají kurzy, že mířit při přebíjení do nebe je v rozporu s bezp. směrnicemi na našich střelnicích a at to tak neučí "a kdyz ti odpovedej aspon neco trochu slusneho ve smyslu "Dekujeme za Vas nazor, budeme se jim zabyvat", uznam, ze na tvem nazoru, ze to, co delame nema nic spolecneho s obrannou strelbou a skutecne realne zvazim navrh zmeny" v prebijeni u nás. No "(ale realne si myslim, ze se tvuj pozadavek zacne sirit po amerických forech a nejen tam jako kurva dobry joke)."

Jsme v ČR a nemusíme se teda ve všem opičit ne? IPSC všude na světě IPSC, tak proč teda LOS, proč né IDPA?

To, že nejsou drilly kurz opakujeme furt dokola furt to někdo píše a dělat kurzy za 300,- by byla hodně velká podpásovka.

PS nicméně pokud k nám někdo příjde a dělá něco blbě (nemyslím jinak), ale blbě tak by nás musela kurva hanba fackovat ho to tak nechat dělat. Pokud se, ale podívám na některé video od Vás a beru, že rozhodčí a ti lidi okolo toho u Vás mají kurzy a jsou tedy dost zkušení a přesto nechají lidi dělat takové hrůzy a fakt přešlapy, tak nevím co si o tom OBRANNÁ mám myslet?!

cmk

Příspěvek od cmk » sob 12.7.2014, 9:28

To bych pak taky mohl rict, ze ani drilly nejsou obranka, ze obranka je jen realna strelba v ramci nutne obrany a drilly.cz jsou jako koureni robertka...
Coz, zduraznuji, nerikam...

Proc je tu LOS a ne IDPA neni pro diskuze naprosto vubec podstatne.

A ano, kdyz "urcite" video uvidim kdekoliv jinde na svete a budu znat tamni podminky provozovani strelnic a provozni rad strelnice a budu vedet, ze jsou to lidi, co ma za sebou 3 neKurzy, napisu tam lautr totez...

Příspěvek od AREYOU » sob 12.7.2014, 9:32

cmk
můžeš konstruktivní kritiku směrem k nám...budu za ní rád co si myslíš, že děláme špatně?

A abych neplácal prázdnou slámu tak tady video https://www.youtube.com/watch?v=2MJ_TyrUiKw zařve výzvu "odhod nůž nebo střelím" pak běží a v běhu po 2 sekundách teprve tasí...no v realu by tu výzvu řval už se zbraní minimálně na cestě směrem k agresorovi (pokud teda má všech 5 pohromadě), takhle ten maník s nožem za prvé ví, že ten chlap má bouchačku tak může rovnou vzít rukojmí nebo začne kolem sebe bodat jak o život 2 sekundy je dost času. Pokud bych to stavěl já tak by to bylo jinak a pokud by to takhle u nás někdo odstřílel řekl bych mu to co zde píši.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » sob 12.7.2014, 9:36

Nejsem si jistej, jestli je dobrej nápad běžet vstříc agresorovi. Ať se zbraní, nebo bez... ;-)
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

cmk

Příspěvek od cmk » sob 12.7.2014, 10:27

Jestli ono ucelem te situace nebylo to, aby si lidi zkusili, jestli je lepsi to resit z vetsi dalky s vetsi sanci zasazeni neterce (nebo nezasazeni terce) nebo dobehnout nekam, kde je jistota takoveho uhlu a vzdalenosti, ze se urcite trefim... A ostatni je jen balast...

Vzpomenme si na puvodni videa drillu a rekneme si... Je lepsi udelat neco, kde diky nejakym omezenim strelnice a bezpecnosti nutime chodit lidi spis dopredu, nez do stran ci dozadu, coz chapu, ze neni optimalni, nebo je lepsi nutit lidi pobihat "realne" s nadrclou zbrani mezi lidma, co do me strkaj (trochu se snazim predstavit realnou situaci, kterou to navozuje).

Příspěvek od AREYOU » sob 12.7.2014, 11:17

My, ale nikoho nenutíme to dělat, postavíme položky a pokud někdo řekne..."hele tohle je na mě už moc necítím se na to" říkáme okay (už se nám to párkrát stalo), není to nic, proč by se měl někdo někomu smát nebo ho za to odsuzovat je lepší, když střelec zná svůj limit než když by šel nad svoje možnosti (to defacto vypovídá o jeho mentální vyspělosti dokázat říct NE toto je na mě moc, raději až příště).
Pro mne to rozrážení bylo z pozice rozrážejícího jednak fyzická zátěž a pak navození situace např. při blackoutu kdy se deru davem lidí se zbraní s dlouhou zbraní kdy v situaci blackout nemusím řešit skryté nošení, z pozice živého štítu to pro mne nebylo nic z čeho bych musel mít nějaký strach nebo tak podobně (zbran byla zajištěna pojistkou, prs mimo spoušt, hlaven směřoval směrem k nebesům)....argumenty na selhání zbraně neberu, pokud je někdo blbec a sahá do zbraně ladí si spoušt, pojistku atp. je si vědom nespolehlivostí zbraně a pak by šel do něčeho takového jde to na jeho hlavu my za něj odpovědnost nemáme opakuji nemáme. Snažíme se v lidech pěstovat odpovědnost za vlastní činy a přistupujeme k nim, že jsou inteligentní bytosti.

K tomu cos napsal "Je lepsi udelat neco, kde diky nejakym omezenim strelnice a bezpecnosti nutime chodit lidi spis dopredu, nez do stran ci dozadu, coz chapu, ze neni optimalni" to omezení střelnice není pravda pokud jste schopni dělat Vaše akce na střelnicích kde se dělají kurzy, tak to můžete dělat i Vy a jak jsem psal pokud by jste to chtěli dělat, můžete to dělat všude jak zatlačit na správce střelnic jsem ti již psal...kšef a prachy otvírají nejednu bránu.

Máš k nám nějakou kritiku myslím k položkám atp. nikoliv k "bezpečnosti (úhly, vyly atp)" jak říkám rád si to poslechnu.

Zbraň: GLOCK 19C

Příspěvek od Julek » sob 12.7.2014, 11:27

No myslím že se diskuze ubírá úplně jiným směrem, LOS a Drilly je nějo jiného se stejným základem (střelba). Hádat se zda je lepší adnroid nebo apple taky nejde (jasně že Apple :lol: ).

Řešit, kdo chce být na fotce a kdo ne, kdo by jak v jaké situaci střílel a podobně.
Nechte toho, stejně to tu nevymyslíte.

Já na drilly hodlám dojíždět přes půlku republiky, proč? Protože mě to baví a sedl mi způsob jakým kluci pracujou, neříkám že je nejlepší nebo že jsou nejlepší a že nic lepšího neexistuje.
Každý si vybere to co uzná sám za vhodné.

K té paranoje a focení :). Pokud si někdo myslí že tím že na internetu nebude mít fotku, tak bude kdovíjak anonymní, tak se velmi plete :) i když ta moje poslední věta na fóru pacientů asi nemá cenu :)

Jinak zastávám názor že pokud něco trénovat, tak ne jen jako. Jen 150% trénink Vás posune. Když to vemu ze "svého" sportu, tak hodiny a hodiny tvrdého tréninku využijete na 110% pár minut v kleci a to ještě zjistíte že jste měli trénovat víc 8-)
Něco o mě www.danyi.cz

cmk

Příspěvek od cmk » sob 12.7.2014, 11:44

RU - a ja ti na to napsal, ze to co vy prezentujete verejne nikdo na zadne strelnici nedovoli udelat... Ze je jedna vyjimka a jen do prvniho pruseru... Uz jsme v argumentacnim kruhu...
Nenutite lidi neco delat jako my, ale nutite je delat neco jako vy.
Moje kritika k Drilly.cz se tyka prave bezpecnosti a uhlu (miry porusovani) a nasledne verejne prezentaci tohoto. Na kurzech Aegisu jsem se s tim nesetkal. Na kurzu u Radka jen v ramci nacviku prebijeni (a to v ramci bezpecnosti). Ale nikdy pobihani se zbrani mezi lidma a smerem k lidem ci mireni na sebe nepredvedenou zbrani (nebo neoznackovanou tyckou nebo praporkem).
Stres, zatez, namaha, rvani, dostavani z rovnovahy - to vsechno beru a podporuju.
Stejne tak moje kritika k ICS (zcela nezavsile na tom, co se uci/dela na Drilly.cz) neni k ICS jako k celku, ale k tomu, ze stale stagnuje, uci porad totez, co se vyvinulo po druhe svetove valce, odmita nektere techniky a postupy zjednodusit a tudiz zefektivnit - a na lidi, co se k ICS stavej jako k jedine funkcni modle.
Naopak celkove jako system a pojeti treninku/boje to beru.

Delejte si to, jak uznate za vhodne, je to jen a jen vase vec a hlavne vase ZODPOVEDNOST, kdyz se neco stane, jako je nase zodpovednost, kdyz se neco stane na LOSu.
Zvazte, jestli ta hranice bezpecnosti je nastavena spravne, nebo jestli nelze 99% tehoz s drobnymi upravami delat tak, aby remcalove jako ja nemeli duvod do toho rejpat. zvazte, co z toho verejne davat na youtube.

A zase uz jsme v kruhu. Tohle vsechno uz jsem tu opakovane psal...

Příspěvek od AREYOU » sob 12.7.2014, 11:46

Okay....ano uvědomuji si, že tady na cmk jedu dost útočnou rétoriku, ale tomu Všemu prostě předcházelo dost osočování a výsměch od lidí co střílí LOS s tím, že my jsme úplní blbci.
Osobně proti cmk nic nemám a docela mě mrzí, že jsem si tady vymlátil zlost na všechny co mě rozčilovali pouze na jedné osobě a to je cmk :-( a všechno to dopadlo na tvoji hlavu....to byla chyba a jsem si toho vědom, ale bylo to jednoduší to naložit na jednoho než se hádat s deseti....tak nic ve zlém.

Příspěvek od Int1m1thy » sob 12.7.2014, 12:53

Sry ale IDPA nikdo ze znalejsich lidi z USA nepovazuje za neco dobryho. A dnesni stav je spis nenavistny vuci IDPA diky jejich podpore snizeni dovoleneho poctu naboju v zasobniku ;)

Ktomu LOS videu... proc mu ten rozhodci rika ze je to jeden clovek ? a divi se kolik tam laduje ?
G17gen4

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pon 14.7.2014, 11:52

Drilly.cz hlavní myslenkou bylo vytvořit určitou komplexní střeleckou položku, která bude obsahovat :
1) mentální složku - proto se střelba zahajuje výzvou
2) technickou složku - střelba z různých pozic, tak aby to bylo pestré zejména u nestandartních pozic
3) taktickou složku....
4) tedka nevím to správné slovo - prostě střelec se musí v situaci orientovat a rozhodovat se rychle a správně, je to makačka na mozek..
5) Nestřelecké věci tj. fyzická zátěž, mlácení do lap, atd.
Toto obsahuje každá střelecká položka..V rámci úrovně Basic, jsme schopni poukázat na chyby kterých se střelec dopustil a dám mu zpětnou vazbu co by šlo dělat lépe, proč netrefoval, proč co a jak..
Jako velmi pozitivní věc vnímám, že každý střelec střílí sám za sebe jak nejlépe umí a nikdo od nikoho neopisuje..
Tyto body 1-5 jsou vždy obsaženy i v reálné obraně ať už jde o boj holýma rukama nebo střelbu..Proto mi to přijde komplexní než jen suše střílet a v podstatě se ubírat tím směrem, jehož výsledek bude čas vs přesnost zásahů..
to že se u nás střílí na více terčů je právě dáno tím, aby si střelec procvičil střelbu a její techniku. Kdyby tam byli dva terče procvičilo by se zase něco jiného..Nicméně i po dostřílení hodnotíme chování střelce..tedy i v tomto je to reálnější protože naši střelci jsou furt online v boji.. dokud jim nepřijde rozkaz že je boj u konce.. a to je správný střelecký obranný návyk..kterem jim v reálu zachrání prdel..
Co se týče CMK připomínek, určitě prezentace technických věcí je na zváženou.. ale hrdě za sebe napíšu to co říkám každému kdo se mně zeptá..
Raději obětuji něco, abych pomohl střelci získat tyto věci : technickou zdatnost a sebedůvěru v jeho vlastní schopnosti..
Pokud je budeme furt vodit za ruku, nedůvěřovat jim, zbytečně je otravovat, nikdo z nich nepovyroste..
Ohledně ICS, CMK mýlíš se, je to namakanej střelecký systém fungující při zátěži spolehlivě, a v určitých věcech ty ostatní co se tam moc nemaká převyšuje.. je to systém rychlého a tvrdého učení a jede se na výsledek v mezních podmínkách.. po třech dnech je začátečník o kus dál ve svých vlastních schopnostech, víc se o sobě dozví, protože je to postaveno na krvi, potu, bolesti..není to pro každého..jsou lidé kteří to obětovat nechtějí, myslím si že je to v pořádku, ok, je to jejich volba, ale pak jsou zde rafani, a ti tohle potřebují, protože v klidu střílet je snadné..po zátěži, úvanavě, v bolesti atd. je to ,,jiné kafe" a tohle ostatní prostě nemají..jsou to tzv. měkččí střelecké školy..kde je know how jak střílet, jak přesně, jak co a jak.. ale kolik času trvá než se z takového střece stane mašina ?? Ten výsledek není prostě v nějakém dostupném horizontu. u ICS je třetí den střelec vystaven zátěži aby se dozvěděl, jestli ty základy má nebo nemá a jak mu funguje mozek..a kde je co zlepšit..a některým to funguje spolehlivě i pod stressem.
Střílel jsem s lidmi co mají Aegis, 1 a 2 stupeň, a za mně říkám, že to ok, nebyli rychlejší, nebyly pomalejší, jen při zátěži to prostě padalo dolů.. nebyli zvyklí..
V rámci expertních kurzů je pak ta zátěž u nich také.. to je ok, my máme zátěž od začátku v průběhu i na konci.. a do toho ještě jiné zodolňovací věci.které zde nemůžu napsat bo by je někdo nepochopil a já nemám chuť je vysvětlovat.
Otázka pro CMK v jaké úrovni kurzu Aegis se střílí tak, že má střelec v průběhu střeleckého cvičečení ( cca 60 sek ) střelby zatažen turniket na noze nebo ruce po celou dobu střelecké položky ?

cmk

Příspěvek od cmk » pon 14.7.2014, 12:03

Porad me nechapes, protože me odmitas pochopit, abys nemusel pripustit pravdu.
ICS je pro Tebe do te miry svaty gral, ze odmitas pripustit, ze i jen část toho gralu není pravda. Zvlastni je, jak moc typicke to pro ICS zastance je :-)
[NADSAZKA]Strelci ICS jsou mezi strelckou komunitou něco jako svedkove jehovovi mezi vericicmi[/NADSAZKA].
Projdi si tu diskuzi kolikrat jsem tu napsal, ze ICS jako takovy beru jako promakany systém.
A ze mi na nem vadi, ze se odmita posunout v nekterych technikách (a jehovisticky prstup jeho zastancu).
A ted si k tomu znova postav vetu, kterou jsi napsal: "CMK mýlíš se, je to namakanej střelecký systém fungující při zátěži spolehlivě, a v určitých věcech ty ostatní co se tam moc nemaká převyšuje..." - třeba konecne pochopíš, ze jsi to ty, kdo se myli... Minimalne vůbec v chapani cele te diskuze.
Zacinal jsem mit pocit, ze aspon RU uz pomalu zacinal chapat, co se celou dobu snazim rict, ze je to něco jiného nez co, cetl s krvi v ocich.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pon 14.7.2014, 13:19

Pravda je to, co vidím a jsem schopen svými smysli obsáhnout.
To že něco funguje, jsem schopen svými smysli obsáhnout a pochopit.
To že to funguje za různých podmínek jsem schopen smysli vnímat a pochopit.
to že chceš srovnávat rychlost pohybů které nemají tak reálný dopad na konečný výsledek to zase nechápu já. Uvedu příklad : To že je něco rychlejšího, nezmamená automaticky že je to lepší..v laboratorních podmínkách je to změřitelné a lze to vyhodnotit jako fakt který se vztahuje na laboratorní podmínky: Ty jsi schopen tasit a vystřelit za 0,68s a já s natažením za 1,5s je v laboratorních podmínkách fakt.. Že já jsem schopen tasit a střílet tu samou hodnotu v průběhu simulovaného střetu kde se kryješ, boucháš, jsi zalehnutej nebo v držení a ty že budeš mít za těchto podmínek čas 3,8 bude zase fakt v rámci realistických podmínek..které jak uznáš jsou důležitější než laboratorní..Co na tomto není pravda ? to že střelec IPSC když se dostane do mlaty bude střílet rychle a přesně jako by v mlatě ani nebyl ?
Tomu sám nevěříš..
Ty techniky jsou odzkoušené, prověřené a byť se ti v rámci laboratorních podmínek zdají pomalejší, zbytečnější, jsou naprosto v pořádku v rámci bojových realistických podmínek..
Argument kontroly okolí : V rámci laboratorních podmínek můžeš namítat že je to ztráta času.. proč koukat okolo sebe, když máš cíl před sebou.. V realistických podmínkách koukáš kolem sebe, aby jsi nepřehlédl další hrozbu.. tedy čas obětuješ ve prospěch jistoty že tě někdo nesundá z boku..nebo ze zadu..takže nevyhraješ závod s časem, ale vyhraješ závod se smrtí..přežiješ.. a to se mně zdá důležitější..
střelba by měla být přípravou na konflikt a na zabití protivníka..to je pojetí ICS, to že někdo střílí jednoruč 10ky z upravené pistole v klidu a pohodě bez zátěže je olympijský sport..
V daném případě jsem jehovista v tom smyslu, že pokud jsem přesvědčen že by střelec měl umět střílet, prát se, vyhodnocovat, mít chladnou hlavu, měl by umět fungovat i při zranění tak jsem jehovistou RÁD !!!!

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pon 14.7.2014, 14:48

john.hawk:
Psal jsem to minule asi ještě příliš rozvláčně, takže to ještě zkrátím:

Méně piš, více čti. :thumbsup:
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zpět na „DRILLY.cz“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz