Ja teda nechci bejt zlej, ale psychotesty vzdycky nadhodej lidi, kteri o problematice nevi bud zhola nic, nebo vedi jen velmi velmi malo...
Chris: Ja bych jen rad upozornil, jak to vlastne chodi. Predpokladam, ze neco z toho vis, kdyz jsi pravnik, ale mozna jsi se nad tim hloubeji nezamyslela. Legalnich drzitelu zbrani je pres 320 000. Rocne se s legalnimi zbranemi nespacha ani stovka zlocinu. Celkove se kriminalita legalnich drzitelu zbrani pohybuje pod urovni 0,025%. Tedy mame jednoho zlocince ze 4 tisic legalnich drzitelu zbrani. Tak nizkou kriminalitou se nemuze pochlubit zadna jina skupina obyvatel. Dluzno dodat, ze do tech zlocinu spachanych legalne drzenou zbrani spadaji i pripady sebeobrany, kterou soud neuznal za opravnenou.
Aby clovek dostal zbrojak, tak musi od svych 15 let, kdy zacina trestni odpovednost, zit aspon 6 let (pokud chce zbran nosit s sebou) aniz by spachal zlocin. K tomu nesmi spachat vic nez 1 prestupek za 3 roky proti verejnemu poradku, obcanskemu souziti aj.
Clovek, kterej dokaze 6 let zivota zit sporadane, je proverenej 1000x lip, nez za jedno odpoledne u klinickyho psychologa. Ostatne smesne nizka kriminalita drzitelu ZP o tom vypovida dostatecne. Chtit po kazdym cloveku dva a pul tisice za psychotest, jehoz duveryhodnost je tak nizka, ze zadny psycholog za jejich spravnost ani nechce nest zodpovednost, je jen prachsprosta buzerace - pardon.
EDIT: Jaj tolik lidi me predbehlo
EDIT 2: Pardon za poruseni pravidel

Zapomnel jsem dodat, ze souhlasim se S4t4nem ohledne oddeleni moralniho prava a pravnickeho prava. Nase moralka nam u soudu moc nepomuze, je na nas, do jaky miry jsme ochotni ji ohnout podle prava pravnickyho. Znasilnovany zensky bych pomohl i kdyby to znamenalo sedet v kriminale, protoze bych se nemohl podivat do zrcadla, kdybych ji v tom nechal. Samozrejme bych doufal, ze z toho vyvaznu i ja.
Co se tyka majetkove kriminality. Ja bych kaslal na porovnavani ceny zivota nebo nebo cehokoliv jinyho. Podival bych se na jednu vec - zlodej je zly clovek, zasahuje do prava ostatnich na plody jejich vlastni prace! Pokud budeme trvat na tom, ze zdravi je proste vzdy cennejsi nez jakykoliv majetek, vysleme zlodejum signal, ze muzou krast jak chteji, staci jen nikoho primo nenapadat a nikdo jim nesmi nic udelat......a to je pratele naprostej nesmysl.